Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Χιόνισε στο Πάρκο Κατερίνης! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Χιόνισε στο Πάρκο Κατερίνης! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Χιόνισε στο Πάρκο Κατερίνης! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

4 Απριλίου 2016 και η χιονόπτωση... δημιούργησε ένα ειδυλλιακό τοπίο στο Πάρκο Κατερίνης!

Απολαύστε το χιονισμένο τοπίο:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 10:30 Π.Μ., 2ο ΓΕ.Λ.)

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας σας προσκαλεί το Σάββατο 9 Απριλίου, στις 10:30 π.μ., στο 2ο ΓΕΛ Κατερίνης, σε εκδήλωση με θέμα  Θέατρο και Εκπαίδευση. Η εκδήλωση, η οποία γίνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., περιλαμβάνει εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΧΡΥΣΑ. Γεωργία Καρανίκα, Άγγιγμα φωτός. Γλυπτά από χαρτί. Εγκαίνια, Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΧΡΥΣΑ. Γεωργία Καρανίκα, Άγγιγμα φωτός. Γλυπτά από χαρτί. Εγκαίνια, Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Η Γεωργία  Kαρανίκα. γεννήθηκε στην Λαμία και κατοικεί στην Αθήνα.Σπούδασε σχέδιο μόδας και διακόσμηση και εργάστηκε πάνω σε αυτό.Εδώ και δέκα χρόνια εργάζεται, με πρώτη ύλη το χαρτί, δημιουργώντας χάρτινα γλυπτά.Η δουλειά της χαρακτηρίζεται από διαφάνεια,φώς, κίνηση.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Εκπαιδευτικά Προγράμματα Πρώτων Βοηθειών σε Πολίτες.


Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 πραγματοποίησε πιστοποιημένα προγράμματα Πρώτων Βοηθειών και Βασικής Υποστήριξης Ζωής.

Συγκεκριμένα:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Εορτάστηκε με μεγαλοπρέπεια και μστην Κατερίνη η Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως.
Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Κατερίνης ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριπόλεως και πάσης Λιβύης κ. Θεοφύλακτος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας).
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος προέστη της Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας και τέλεσε τη Σταυροπροσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Καλλιθέας.

Ξεκίνησε το “κυνήγι" τρούφας από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Στις 16 Απριλίου η πρώτη επίσημη διοργάνωση.

Ξεκίνησε το “κυνήγι" τρούφας από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Στις 16 Απριλίου η πρώτη επίσημη διοργάνωση.
Την Κυριακή 3/4 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών διοργάνωσε “κυνήγι" τρούφας για δημοσιογράφους που ασχολούνται με τη γαστρονομία, προκειμένου να λάβουν πρώτοι μια “γεύση” αυτής της υπέροχης διαδικασίας.
Το γεγονός αυτό ήταν η κορύφωση ενός τριημέρου φιλοξενίας των δημοσιογράφων, το οποίο περιελάμβανε επίσκεψη στο Μουσείο, μανιταρογνωσία, γευσιγνωσία μανιταριών, δείπνα με μανιτάρια και βέβαια το κυνήγι τρούφας.

Ο Χρήστος Πλεσιώτης και το τρουφόσκυλό του, ο Brio, προσέφεραν ανεπανάληπτες στιγμές. Όχι μόνον τη στιγμή που ο Brio έβρισκε τις τρούφες, αλλά και όταν ο Χρήστος έφτιαχνε επί τόπου με τις τρούφες αυτές μια καταπληκτική τρουφομακαρονάδα, σε ένα ειδικό, τεράστιο μαγειρικό σκεύος, που απογείωσε γευστικά τους πάντες.

ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: ΤΑ ΓΚΟΛ, ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


Η Πιερία έχει ταλέντο. Και η Εθελοντική Ομάδα το αναδεικνύει

Η Πιερία έχει ταλέντο. Και η Εθελοντική Ομάδα το αναδεικνύει


Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Σημειώστε, παρακαλώ, τα παρακάτω 12 ονόματα.
Ίσως να τα δείτε σύντομα στο μέλλον στο εξώφυλλο κάποιου πολύ πετυχημένου βιβλίου ή best seller:

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Την Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εξόρμηση των εθελοντών καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Της εξόρμησης ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Αγκαθιάς, όπου τελέστηκε η Ακολουθία της Σταυροπροσκυνήσεως, καθώς επί τόπου φυλάσσεται ως πολύτιμο κειμήλιο Τίμιος Σταυρός των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων της Καππαδοκίας.

Να διασωθεί η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Να διασωθεί η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Κλείνει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης;
Του Κώστα Λαπαβίτσα

Εκεί φαίνεται να οδηγείται η επιχείρηση μετά την αποχώρηση τριών εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, εν όψει του σχεδίου αναδιάρθρωσης που πρότεινε η Τράπεζα Πειραιώς, ο κύριος πιστωτής. Πολύ λογική η αποχώρηση, διότι το σχέδιο θα οδηγήσει την ΕΒΖ σε δραστική συρρίκνωση και ουσιαστικά θα φέρει το τέλος. Δυστυχώς άργησαν να καταλάβουν οι διευθύνοντες που θα πήγαιναν τα πράγματα από τη στιγμή που η Πειραιώς πήρε το πάνω χέρι. 

Συγκρότηση σε Σώμα Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Ν. Πιερίας

Συγκρότηση σε Σώμα Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Ν. Πιερίας

Στην  Κατερίνη  σήμερα  στα  γραφεία  του  Εργατικού Κέντρου Κατερίνης
συγκροτήθηκε  σε  σώμα το  Νέο  Διοικητικό συμβούλιο των  Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. Νομού Πιερίας,  που  προέκυψε  από  τις  εκλογές   στις  30/3/2016.

Κάτοικοι Χίου: Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε... (ΒΙΝΤΕΟ)



Δείτε το βίντεο:

Με κοινωνική ευαισθησία ανταποκρίθηκε άμεσα η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο κάλεσμα των σχολικών μονάδων του Κορινού


Με παραίνεση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, δόθηκε το έναυσμα στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, να αναλάβει να υλοποιήσει άμεσα το αίτημα των σχολικών μονάδων του Κορινού (Γυμνασίου και Λυκείου), για την ενημέρωση των μαθητών για τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης - το "112".

Αγγειακή άνοια ή αγγειακή γνωστική έκπτωση (VaD) (νόσος Binswangen). Του Ιατρού-Νευρολόγου Κωνσταντινίδη Ηλία.


  •  Υποκειμενική αιτία είναι η αγγειοεγκεφαλική νόσος.
  • Αιφνίδια έναρξη με σταδιακή επιδείνωση και περιόδους σταθερότητας ή βελτίωση
  • Ο δεύτερος πιο συχνός τύπος άνοιας -1,6% και σε > 90 ετών - 5,8% στις γυναίκες και 3,6% στους άντρες. Μετά ΑΕΕ - 6,32%
  •  Η ηλικία φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας μετά ΑΕΕ- άλλοι παράγοντες μικρότερης σημασίας: μέγεθος ΑΕΕ, κολπική μαρμαρυγή, παρουσία λευκοεγκεφαλοπάθειας και φλοιώδους ατροφίας σε απεικόνιση, υπέρταση, παχυσαρκία, αυξημένη ομοκυστεΐνη, Σ/Δ, ενδεχομένως τα επεισόδια ΑΡ ημισφαιρίου με συνοδό αφασία και τα επαναλαμβανόμενα ΑΕΕ
Χαρακτηριστικά:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ-Ενημέρωση μαθητών για θέματα Πολιτικής Προστασίας

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ-Ενημέρωση μαθητών για θέματα Πολιτικής Προστασίας

Την Πέμπτη 31-3-2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κορινού, ενημέρωση των μαθητών του Γυμνασίου και του ΓΕ.Λ. Κορινού πάνω σε θέματα Πολιτικής Προστασίας. Η ενημέρωση έγινε από τον υπεύθυνο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πιερίας κ. Χηνόπουλο Νικόλαο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολικού συγκροτήματος είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, καθώς επίσης και για την λήψη των απαιτούμενων μέτρων προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι από φυσικές καταστροφές. Παράλληλα έγινε διανομή στους μαθητές σχετικού έντυπου ενημερωτικού υλικού.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ-ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

Η ΓΣΕΒΕΕ επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη και τις Ομοσπονδίες σχετικά με τη δυνατότητα υπαγωγής από την 1η Απριλίου 2016 σε νέα ρύθμιση ληξιπροθέσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ σε 36 δόσεις και με χαμηλότερη προκαταβολή (10% της οφειλής), σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 29 Μαρτίου 2016, η διοίκηση της ΔΕΗ. Σήμερα πάνω από 500,000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ΔΕΚΟ, καθώς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις.

Βανδαλισμοί στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης...

Βανδαλισμοί στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης...

Συχνά αναρωτιόμαστε γιατί τα σχολεία στα οποία φοιτούν τόσα ταλέντα (μαθητές και μαθήτριες, αλλά και καθηγητές-ες) δεν είναι διακοσμημένα εξωτερικά με τα έργα τους.
Την απάντηση την έδωσαν βάνδαλοι που κατέστρεψαν ένα εξαιρετικό έργο που μια ολόκληρη χρονιά ο ζωγράφος Δερμεντζίδης  Σίμος με μαθητές και μαθήτριες του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης δημιούργησαν στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος.

Δήμος Κατερίνης: Αφιέρωμα στο κύριο άρθρο δημοφιλούς ιστοσελίδας, για τον υγρό στίβο (aquaplanet.gr.), στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για τους μαθητές σχολείων


Ένα εγκωμιαστικό αφιέρωμα στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης, το οποίο υλοποιούν στο Β΄ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης, για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Κατερίνης, η Δ/νση ΠΕ Πιερίας και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας και που υπογράφει ο γνωστός αθλητικογράφος Άκης Ιωακείμογλου, φιλοξενεί στο κύριο άρθρο της, η σημαντικότερη για τον υγρό στίβο ελληνική ιστοσελίδα : aquaplanet.gr.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΕΓΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανέγερσης από τον Δήμο Κατερίνης τριών Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και παράλληλα επέκτασης-βελτίωσης του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρίες, στο χώρο της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, στην ενότητα επέκτασης του Καπνικού Σταθμού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Βουλεύτριας Σκούφα Ελισσάβετ για το βιβλίο και το Ε.ΚΕ.ΒΙ.


Η Μπέττυ Σκούφα, βουλεύτρια Πιερίας, συνυπέγραψε μαζί με άλλους 12 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ερώτηση  για την εθνική πολιτική για το βιβλίο και το Ε.ΚΕ.ΒΙ.
Η ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων την Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ. Πέμπτη 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ. Πέμπτη 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του Δημοσίου μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους  αγρότες, τους  επιστήμονες,  τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, εκφράσαμε την αντίθεσή μας στις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, δείξαμε ότι με την ενότητα και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό μπορούμε να νικήσουμε,  μπορούμε να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το αντιασφαλιστικό της έκτρωμα.

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Ν.Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος


Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η                 
Προς: -  Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη
            -  Τον Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστα Φωτάκη
Θέμα: Καθυστέρηση στην προκήρυξη δράσεων Έρευνας και Καινοτομίας του προγράμματος ΕΠΑΝΕΚ 
Κύριοι Υπουργοί,
Όπως γνωρίζετε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την από 23-5-2014 εκτελεστική απόφαση της, προέβη στην έγκριση στοιχείων του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) με την Ελλάδα για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, το οποίο αφορά το σύνολο των διαρθρωτικών της ταμείων ΕΤΠΑ, ΕΚΤ, ΤΣ, ΕΓΤΑΑ, ΕΤΘΑ σε ένα πρόγραμμα 8 Τομεακών, 13 Περιφερειακών και 6 προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας.

Τελετή λήξης 3ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος

Τελετή λήξης 3ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος
Έμαθες τώρα αναγκαστικά ότι
με λίγες λέξεις ζεις· και πεθαίνεις. Και γράφεις…

(Μέλπω Αξιώτη, «Η Κάδμω»)

Την επομένη της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, Κυριακή 3 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης η τελετή λήξης και απονομής βραβείων του 3ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος, που διοργανώνει τα τελευταία τρία χρόνια η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας Ο τόπος μου.


Ανακοίνωση του νέου προέδρου ΔΗΜΤΟ Κατερίνης Σπύρου Κουλκουδίνα


Είναι πραγματικά μεγάλη η τιμή αλλά ταυτόχρονα και η ευθύνη. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλα τα μέλη της Ν.Δ. που προσήλθαν στις κάλπες μαζικά και έστειλαν το μήνυμα της ανανέωσης, της συλλογικότητας και της ενότητας. Μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για να ξανακάνουμε τη ΝΔ πιο δυνατή και θα δώσουμε τις επόμενες μάχες ενωμένοι.

Καλημέρα, Δευτέρα σήμερα 4 Απριλίου 2016