Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο Λιτόχωρο

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο Λιτόχωρο

Πρόσκληση Συμμετοχής από τον Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"

Πρόσκληση Συμμετοχής από τον Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"

Ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ” πρόκειται να μεταβεί στη γενέτειρά του τον ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟ, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 για να παρευρεθεί στην ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ Γ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ, που θα τελεστεί στην Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ΄ΑΤΟΜΟ: 7 ΕΥΡΩ
ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: 1.30 το μεσημέρι (αρτοζαχαροπλαστείο “ΖΙΑΚΟΥΛΗΣ” - έναντι 4ου Λυκείου Κατερίνης)

To παραμύθι χωρίς όνομα στην Αθήνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

To παραμύθι χωρίς όνομα στην Αθήνα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια έκαναν σπουδαίοι πνευματικοί άνθρωποι για την ταινία "ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ", μετά την επίσημη προβολή της στην Αθήνα (Κιν/φος ΤΡΙΑΝΟΝ, 27.3.16). Υπογράμμισαν την μεγάλη σημασία των πατριωτικών μηνυμάτων της και τόνισαν ότι είναι ανάγκη να την παρακολουθήσουν όσο γίνεται περισσότεροι Έλληνες, μικροί και μεγάλοι.

Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Γ’ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, και σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του Σωματείου μας και των Νόμων 1712/1987 και 2081/1992, καλούμε όλα τα μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 και ώρα 18.30, στην ισόγεια αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης (Εκάβη), να παρευρεθούν στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου για να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση για τα παρακάτω θέματα :

Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

  Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 πέρα από τα πολεμικά γεγονότα αποτέλεσε πεδίο έμπνευσης μουσουργών, ποιητών και ιστορικών που εξέφρασαν και σκιαγράφησαν την κορυφαία στιγμή του Ελληνισμού με τη δημιουργική τους σύνθεση και γραφίδα.
  Επιλέγοντας αντιπροσωπευτικά μουσικά ακούσματα, ποιητικές αναφορές της εποχής και πολυποίκιλο οπτικοακουσικό υλικό, ο καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης οραματίστηκε, συνέδεσε και δημιούργησε με όλα αυτά τα στοιχεία ένα αξιόλογο αφιέρωμα που κινείται διαχρονικά από την προεπαναστατική Ελλάδα στο σήμερα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στα εγκαίνια της έκθεσης των αρχαιοτήτων του Δίου που πραγματοποιήθηκε στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Υόρκης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου  Γρηγόρης Παπαχρήστος, είχε συναντήσεις με τους συλλόγους της Πιερικής ομογένειας τόσο στη Ν. Υόρκη όσο και στη Βοστώνη.
Συγκεκριμένα στη Ν. Υόρκη, με την παρουσία και του Δημάρχου του Δήμου Δίου-Ολύμπου  Κωνσταντίνου Δημόπουλου, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των  συλλόγων Κατερινιωτών και Λιτοχωριτών, όπου τους ενημέρωσαν για την έκθεση των αρχαιοτήτων του Δίου στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο, ενώ συγχρόνως συζήτησαν μια σειρά άλλων θεμάτων συνεργασίας με το Δήμο Δίου-Ολύμπου και το Φεστιβάλ Ολύμπου. 

ΓΕΛ ΚΟΡΙΝΟΥ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΕΛ ΚΟΡΙΝΟΥ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσέλκυσε για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον των μαθητών του ΓΕΛ Κορινού. Στα πλαίσια των Ερευνητικώς εργασιών  που πραγματοποιήθηκαν στο τρέχον σχολικό έτος από την κ. Ζαχαράτου Παναγιώτα και την κ. Σταματία Κούρτη με θέμα «Η Εκπαίδευση μέσα από τον Ελληνικό Κινηματογράφο» σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματόγραφου Θεσσαλονίκης.

Δράσεις της ΕΛΜΕ Πιερίας (Αιμοδοσία-Συλλογή καπάκια)

Δράσεις της ΕΛΜΕ Πιερίας (Αιμοδοσία-Συλλογή καπάκια)
2η Εθελοντική Αιμοδοσία ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Συνάδελφοι, η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται.
Σας ενημερώνουμε ότι την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2016 θα πραγματοποιηθεί η 2η εθελοντική αιμοδοσία της ΕΛΜΕ Πιερίας.
Σε επόμενο μήνυμα θα ορίσουμε τον τόπο που θα πραγματοποιηθεί.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον
Γ. Γραμματέα: Αντωνίου Χρήστος  6976 847827

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Άνεργοι, άνεργες,
Δεν μπορεί  να είναι  το μέλλον   μας η ανεργία. Ούτε  πρέπει  να αποδεχτούμε   την   εργασιακή   ζούγκλα  που  οικοδομούν  η κυβέρνηση,  η  Ε.Ε.  και  όσοι  υπερασπίζονται  τον καπιταλισμό .
Η Επιτροπή Ανέργων Κατερίνης, σας καλούν στο δρόμο της οργανωμένης πάλης για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.
Την Πέμπτη 31 Μάρτη 11πμ, πραγματοποιούμε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον ΟΑΕΔ, διεκδικώντας:

Ακόμη ένα λεωφορείο με πρόσφυγες από την Ειδομένη στην Πιερία. ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΑΝΗΣ

Ακόμη ένα λεωφορείο με πρόσφυγες από την Ειδομένη στην Πιερία. ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΑΝΗΣ

Ακόμα ένα λεωφορείο με 38 πρόσφυγες και μετανάστες, κυρίως οικογένειες Σύρων και Ιρακινών έφτασε στην Πιερία από την Ειδομένη.

Οι πρόσφυγες οδηγήθηκαν στο γήπεδο της Νέας Χράνης Πιερίας, όπου έχει δημιουργηθεί χώρος για τη φιλοξενία τους. Εκεί βρίσκονται άλλοι 153, ενώ στο Κτήμα Ηρακλή, που βρίσκεται στο 13ο χιλιόμετρο Κατερίνης - Ελασσόνας διαμένουν ήδη 70 άτομα και στο Κάμπινγκ Νηρέας άλλα 400.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ!

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ!

ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΑ 18  ΜΙΚΡΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΕΛΩΝΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ OLYMPIAN F.C. ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ (21/3 – 28/3) MEDITERRANEAN INTERNATIONAL CUP MIC16
ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ 14η ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΌΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΌΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 από τις 10:00 το πρωί έως τις 7:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
Η εκλογική διαδικασία θα γίνει:
  • Στην Κατερίνη στην ΕΚΑΒΗ.
  • Στον Δήμο Δίου-Ολύμπου στο Δημοτικό κατάστημα Κονταριώτισσας
  • Στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού στα γραφεία του Αιγινίου.
Οι υποψήφιοι:


Ισχυρός σεισμός 5.2 βαθμών Ρίχτερ με επίκεντρο τη Ζάκυνθο



Σεισμός 5.2 βαθμών ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:30 το πρωί. Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή της Ζακύνθου και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στους κάτοικους του νησιού. Δεν έχουν αναφερθεί ακόμα ζημιές.

Καλημέρα, Τρίτη σήμερα 29 Μαρτίου 2016