Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης σήμερα το βράδυ.

Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης σήμερα το βράδυ.

Με παρουσία κατοίκων των περιοχών που γίνονται κέντρα φιλοξενίας (μόνιμα ή μη) Πέτρας και Ν. Χράνης.
Το ποιος τους ακούει άλλο θέμα.
Παρουσία ακόμα... πολλών και διαφόρων
Παρουσία αστυνομίας εντός και εκτός του κτηρίου.
Αξίζει κάτι να αναφέρουμε από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο;
Όχι... και να γράψουμε κάτι απλά θα σας κουράσουμε άδικα και άσκοπα.

Αποτελέσματα όλων των τμημάτων του Πιερικού Αρχέλαου


Ανδρικό: Πιερικός Αρχέλαος - Πολύγυρος 80-61
Γυναικείο: Πιερικός Αρχέλαος - Πανεδεσαικός 64-28

Νέοι, πολυπολιτισμικότητα και προοπτικές εργασίας στην Ευρώπη Στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ η συνάντηση των εταίρων προγράμματος Erasmus+

   Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ  συμμετέχουν ως εταίρος στο Eυρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, KA2  με τίτλο: " Νέοι, πολυπολιτισμικότητα και προοπτικές εργασίας στην Ευρώπη" διάρκειας δύο ετών. Στο πλαίσιο  του προγράμματος  πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτηρία ΠΛΑΤΩΝ από τις 22 έως τις 26 Φεβρουαρίου η δεύτερη διακρατική συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή και των υπόλοιπων εταίρων, όπως της Βουλγαρίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Ισπανίας. 
  

Απόλυτος ρέκορντμαν του Πιερικού Αρχέλαου ο Ασημάκης

Ιστορικό ήταν το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πολύγυρο για τον αρχηγό του Πιερικού Αρχέλαου,Γιώργο Ασημάκη,ο οποίος έφτασε τις 100 συμμετοχές  με τη φανέλα του συλλόγου(2012-2016) και είναι ο απόλυτος ρέκορντμαν του Πιερικού Αρχέλαου. Στο τέλος της αναμέτρησης οι συμπαίκτες του και οι προπονητές του επιφύλαξαν τη σχετική έκπληξη για να τον τιμήσουν.

Λαϊκή Ενότητα Πιερίας:Η απάντηση στη βαρβαρότητα των «τζιχαντιστών» είναι ο αγώνας για περισσότερη δημοκρατία και δικαιοσύνη


Καταδικάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις αποτρόπαιες επιθέσεις στις Βρυξέλλες, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον Βελγικό λαό και τα βαθιά συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων.

Η απάντηση στην βαρβαρότητα των φανατικών τζιχαντιστών δεν θα πρέπει να είναι η ξενοφοβία, η ισλαμοφοβία, τα κλειστά σύνορα, ο περιορισμός των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί στη Μέση Ανατολή.

Η πεζοπορία της 27 Μαρ 2016 με την Olympus Mountain Activities


 Άλλαξτε τρόπο διασκέδασης Πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα και κάντε κάτι τελείως διαφορετικό. Αφήστε την γοητεία της φύσης να σας κυριεύσει .Ελάτε μαζί μας!

 Την Κυριακή 27 Μαρ 2016 ετοιμαζόμαστε ,για ορεινή πεζοπορία στον ΌΛΥΜΠΟ με στόχο την  «Κορυφη Μπαρμπαλά υψ 1840μ

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας- Δεν είναι καθόλου φρόνιμο να κλείσουμε τα μάτια!

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας- Δεν είναι καθόλου φρόνιμο να κλείσουμε τα μάτια!

Θα βοηθήσουμε στην Χράνη όχι μόνο γιατί αισθανόμαστε την ηθική υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μας που χρειάζονται άμεσα την βοήθειά μας, αλλά και για να προστατέψουμε τους ίδιους τους συμπολίτες μας. Οι εγκαταλελειμμένοι πρόσφυγες μέσα στις λάσπες και στο κρύο, νηστικοί και εξαθλιωμένοι αποτελούν πραγματικό κίνδυνο. Όχι μόνο για την δημόσια υγεία! Γιατί, κακά τα ψέματα: Αν πεινούσε το δικό σου παιδί, το ίδιο δεν θα έκανες κι εσύ;

Κέντρα Προσφύγων στην Πιερία

Κέντρα Προσφύγων στην Πιερία

Με δυσκολία καταφέρνουμε τις τελευταίες ημέρες και ώρες να κατανοήσουμε τις προθέσεις των κυβερνώντων για το προσφυγικό και τη φιλοξενία ταλαιπωρημένων συνανθρώπων μας στη χώρα μας. Η ΟΝΝΕΔ Πιερίας με την πρόσφατη συμμετοχή της στη δράση "Ο άνθρωπος πάνω απ' όλα" βοήθησε στην υλική υποστήριξη των προσφύγων και θα συνεχίσει να το πράττει.
Σε θέματα λοιπόν που αφορούν αυτούς τους ανθρώπους, αλλά κυρίως την τοπική κοινωνία, όπως είναι η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας στο Νομό μας, αποφάσεις και δράσεις της τελευταίας στιγμής από την κυβέρνηση, χωρίς κάποια ενημέρωση και σχεδιασμό, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους! 

“H τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή Για την Κατερίνη» ,Νίκου Μακρίδη για τη δημιουργία Κέντρου Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων στην Πέτρα Ολύμπου.”

“H τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή Για την Κατερίνη» ,Νίκου Μακρίδη για τη δημιουργία Κέντρου Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων στην Πέτρα Ολύμπου.”

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή για την Κατερίνη», στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Δημαρχείο της πόλης ανέφερε τα εξής:

«Όλο αυτό το διάστημα υπήρξε - και αυτό είναι γνωστό σε όλους πλέον- ελλιπής ως καθόλου ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει στην Πιερία και στον δήμο Κατερίνης .

Είναι μια απόφαση που πάρθηκε χωρίς να ερωτηθεί κανένας από τους αρμόδιους και κυρίως χωρίς να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία που είναι και η άμεσα εμπλεκόμενη. Αυτό συνέβη σε τέτοιο βαθμό, που ακόμη και η διοίκηση του Δήμου βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων και αποφάσεων.

Αυλαία για την Σχολή Γονέων Κατερίνης με την εκπληκτική διάλεξη του π.Ανδρέα Κονάνου στην ασφυκτικά πλημμυρισμένη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης.

Αυλαία για την Σχολή Γονέων Κατερίνης με την εκπληκτική διάλεξη του π.Ανδρέα Κονάνου στην ασφυκτικά πλημμυρισμένη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης.

Μπορεί να είμασταν πάνω από 1000 άτομα στην χθεσινή εκδήλωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης, μα ΕΝΑΣ ήταν ο καημός όλων που μας ένωνε: Να νιώσουμε την ελπίδα και την αγάπη του Χριστού και της Εκκλησίας, που μπορεί να σώσει τους νέους, την οικογένεια, τον κόσμο μας!
Αυτό που συνέβη χθες στην ομιλία του π. Ανδρέα Κονάνου ήταν κάτι που είχε να συμβεί εδώ και πολλά χρόνια! Πάνω από 1000 άτομα κατέκλυσαν τον χώρο του Ανοιχτού Πανεπιστήμιου Κατερίνης.

Ο Ομότιμος καθηγητής Χημείας Α.Π.Θ. και Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Γαλλικού – Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα Κουιμτζής Θεμιστοκλής στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δήμου Δέλτα

«Εθνικό Πάρκο Γαλλικού – Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, σημερινή κατάσταση – Προοπτικές εξέλιξης» είναι το θέμα την επόμενης διάλεξης που διοργανώνει το Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Δέλτα που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέων Μαλγάρων. Το θέμα θα αναπτύξει ο Ομότιμος καθηγητής Χημείας Α.Π.Θ. και Πρόεδρος Φορέα Διαχείρισης Γαλλικού – Αξιού – Λουδία - Αλιάκμονα κ. Κουϊμτζής Θεμιστοκλής.

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ


Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα για το ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του,
 η ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει  τα εξής:
    Όπως προβλέπεται την ευθύνη της εγκατάστασης και σίτισης των προσφύγων στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας στην Πιερία  την έχει αναλάβει ο Στρατός και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
   Ειδικότερα ο Στρατός ανέλαβε το γήπεδο Χράνης, (χώρο που υπέδειξε ο Δήμαρχος κ. Χιονίδης), το Καμπινγκ  Νηρέας, και το κτήμα Ηρακλή η δε Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ το ξενοδοχείο Ορφέας.

Ο λόγος του Θεού με απλότητα και αμεσότητα



Γράφει ο Τσαπουρνιώτης Γιάννης.


Είχα τη θεία τύχη και ευλογία να παραβρεθώ στην εκδήλωση της Σχολής Γονέων Κατερίνης – Ανοικτό Πανεπιστήμιο με θέμα: «Πως μιλάμε στους νέους για τον Θεό σήμερα;» και με ομιλητή τον Αρχιμανδρίτη Π. Ανδρέα Κονάνο.
Δεν ήταν τυχαίο γεγονός η παρουσία εκατοντάδων πολιτών σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, με όρθιους τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς διαδρόμους του πνευματικού κέντρου.
Ο κόσμος δεν περίμενε να δει και να ακούσει κάποιον σημαντικό πολιτικό ηγέτη, ούτε κάποιο προβεβλημένο και διαφημισμένο πρόσωπο του δημόσιου βίου. Οι άνθρωποι σήμερα έχουν ανάγκη από διαφορετική προσέγγιση και από ξεχωριστά ερεθίσματα.

Παμπιερικό Συντονιστικό για τους Πρόσφυγες


Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στην αίθουσα ΣΤΕΓΗ ΦΙΛΙΟΠΤΩΧΟΥ «Η ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ», σύσκεψη φορέων, ομάδων και αλληλέγγυων ατόμων, με σκοπό το συντονισμό των δράσεων για το προσφυγικό. Στόχος μας είναι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, συντονίζοντας όλες τις  κινήσεις, ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότητα.
Η κοινωνία της Κατερίνης και της Πιερίας έχει ανταποκριθεί θερμά σε όλες τις εκκλήσεις  για βοήθεια και αυτή η προσπάθεια θα είναι πιο αποτελεσματική αν δράσουμε συντονισμένα.
Θέματα άμεσης προτεραιότητας  είναι τώρα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ AEGEAN για τις πτήσεις της μετά τα τραγικά γεγονότα στις Βρυξέλλες.


Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών οι πτήσεις Α3621, Α3622, Α3623 προς/από Βρυξέλλες δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα 22 Μαρτίου, καθότι το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό.

Προσφυγικό, Χράνη Πιερίας. Απίστευτη έλλειψη συντονισμού για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας!

Προσφυγικό, Χράνη Πιερίας. Απίστευτη έλλειψη συντονισμού για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας!

Ενώ από νωρίς το πρωί ο στρατός έστηνε σκηνές, ο Δήμος Κατερίνης διαμόρφωνε το χώρο του γηπέδου της Ν. Χράνης, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συντόνιζε και φρόντιζε και για τις τελευταίες λεπτομέρειες, χτύπησε το τηλέφωνο του Αντιδημάρχου κ. Παπαζιώγα.

Στην άλλη άκρη του τηλεφώνου ή συντονίστρια της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Χαϊλατζίδου Γνωσούλα ενημέρωνε τον κ. Παπαζιώγα ότι με απόφαση του υπουργείου δεν θα γίνει το κέντρο φιλοξενίας στην Χράνη!

Στην αρχή όλοι πάγωσαν και κοιτούσαν ο ένας τον άλλο…

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ Κατερίνης την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 10.30 π.μ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ Κατερίνης την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 10.30 π.μ.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των ΑΓΡΟΤΩΝ στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ  Κατερίνης την Τετάρτη 23 Μαρτίου στις 10.30 π.μ.
ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Συνάδελφοι αγρότες & κτηνοτρόφοι

Η πρόκριση της Εθνικής U19 στην Ισπανία!




ΧΡΑΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΧΡΑΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ. ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Από το πρωί άρχισαν να στήνονται οι σκηνές από τον στρατό στο γήπεδο της Ν. Χράνης για τους πρόσφυγες.
Σε λίγο στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" αποκλειστικό ρεπορτάζ από το απίστευτο μπάχαλο και την έλλειψη συντονισμού που επικρατεί με αποκλειστική υπεύθυνη την κυβέρνηση, καθώς και περισσότερες φωτογραφίες.

Κωμικοτραγελαφικές καταστάσεις...

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΥΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΡΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΥΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΡΑΣ

Στην ενίσχυση των υποδομών άρδευσης, στην εξασφάλιση επάρκειας νερού για τις αγροτικές καλλιέργειες,  στην στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και της τοπικής οικονομίας γενικότερα αναμένεται να συμβάλλει, η ολοκλήρωση της κατασκευής δύο αρδευτικών δεξαμενών στη Δημοτική Ενότητα Πέτρας του Δήμου Κατερίνης.
Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 615.000 ευρώ με Φ.Π.Α. το καθένα, ενώ η χρηματοδότησή τους σε ποσοστό 100% έγινε μέσω του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013».