Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Με 14 ευρώ το στρέμμα θα επιδοτούνται οι ελαιοκαλλιεργητές για να μην καίνε τα λιόκλαδα


Η «Διαχείριση φυτικών υπολειμμάτων των κλαδεμάτων στην ελαιοκαλλιέργεια», ένα νέο γεωργοπεριβαλλοντικό μέτρο που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, θα επιδοτεί τους ελαιοκαλλιεργητές να μην καίνε τα κλαδιά της ελιάς μετά το κλάδεμα, αλλά να τα θρυμματίζουν με καταστροφέα και να τα εναποθέτουν στο έδαφος του ελαιώνα για τουλάχιστον ένα εξάμηνο.

ΗΜΕΡΙΔΑ για τη ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ)

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας πραγματοποιεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016, στις 18:30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης («Εκάβη»), ημερίδα με θέμα «Αναλυτικά προγράμματα και σχολικά βιβλία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.».

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Με τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και την Αντιδήμαρχο Πόπη Τζουμέρκα – Μπατάλα να καλωσορίζουν τους εκπροσώπους της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πιερίας στο Δημαρχείο συνεχίστηκαν οι επαφές του νέου ΔΣ της Τράπεζας με θεσμικούς φορείς της Πιερίας.
Στη συνάντηση εκ μέρους της Τράπεζας συμμετείχαν ο Πρόεδρος Νίκος Μηλιώτης, ο Αντιπρόεδρος  Γιώργος Τσιαλός, ο Γενικός Γραμματέας Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο Ταμίας Κωνσταντίνος Ζησόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής Νικόλαος Μπασδάνης.

Η πεζοπορία της 20 Μαρ 2016 με την Olympus Mountain Activities


Φέρε στο μυαλό σου όλα εκείνα τα συναισθήματα που νιώθεις κάθε φορά που αφήνεις πίσω σου την πόλη και φεύγεις για μια δραστηριότητα στη φύση . Το μυαλό αδειάζει, τα μάτια σου ξεκουράζονται, τα πνευμόνια σου δυναμώνουν και το σώμα σου χαλαρώνει μπροστά στο μεγαλείο της φύσης, όλα τα στοιχεία της φύσης σε κάνουν να αισθάνεσαι ξανά ζωντανός.

Μάριο Ντράγκι: Τα capital controls επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!


Απάντηση-καταπέλτης του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε ερώτηση της Εύας Καϊλή!
Απόλυτη επιβεβαίωση της Εύας Καϊλή από τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Είναι αποκλειστική υπαιτιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, εκτός από τα capital controls και το γεγονός ότι δεν δίνονται κίνητρα επαναπατρισμού των διαφυγόντων κεφαλαίων στις Ελληνικές τράπεζες.

Συνάντηση βουλευτών Πιερίας Συριζα με τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη


Το Σάββατο 12-3-2016 οι βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατόπιν αιτήματός τους, συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.
Οι βουλευτές αντάλλαξαν απόψεις με τον Σεβασμιώτατο για τα ζητήματα της επικαιρότητας. Αναφέρθηκαν στο ειδικό βάρος της Εκκλησίας στα θέματα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Δελτιο τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας


Στο προσφυγικό μέτωπο πολεμάμε όλοι μαζί

Με αφορμή τις καταγγελίες περί «απίστευτης επιπολαιότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» που προκλήθηκε εξαιτίας της κλήσης (λόγω αδυναμίας των γιατρών του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου) των γιατρών του Κοινωνικού Ιατρείου να συνδράμουν στους ασθενείς πρόσφυγες που φιλοξενεί η Ύπατη Αρμοστεία σε ξενοδοχείο της νότιας Πιερίας, θα πρέπει, προς ενημέρωση του κόσμου, να αναφέρουμε πως:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από τη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του συλλόγου μας στις 13 Μαρτίου 2016, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ως εξής:

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ " RIO 2016" ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΩΝ

Ο Δήμος Κατερίνης ανακοινώνει ότι στις 25 Απριλίου 2016, στην πόλη μας, θα πραγματοποιηθεί Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων «RIO 2016», σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Ο.Α. «RIO 2016». Πρόκειται για ένα γεγονός που αποτελεί αντικείμενο παγκόσμιου ενδιαφέροντος, το οποίο θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ, καθώς και από ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία ανά τον κόσμο.

Διοργάνωση "κυνηγιού" τρούφας από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στα πλαίσια της προσπάθειάς του για τη δημιουργία εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων, που αναδεικνύουν το φυσικό μας πλούτο, διοργανώνει σε συνεργασία με τουριστικά γραφεία "κυνήγι" τρούφας.
Εξειδικευμένα τρουφόσκυλα με τον εκπαιδευτή τους, επιδίδονται στην εύρεση του μοναδικού αυτού καρπού της ελληνικής φύσης, προσφέροντας ένας ανεπανάληπτο θέαμα που μπορούν να το απολαύσουν οι επισκέπτες της περιοχής.

Δήμος Κατερίνης – ΟΠΠΑΠ: Μουσική Εκδήλωση των ΚΑΠΗ

Στην ουσιαστική και ενεργό συμμετοχή των ατόμων της τρίτη ηλικίας, σε δραστηριότητες που προάγουν την κοινωνική δραστηριοποίηση και τον πολιτισμό και στο πλαίσιο της ανταλλαγής πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων μεταξύ χορωδιών, εντάσσεται η  μουσική εκδήλωση την οποία παρουσίασαν από κοινού τα ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης και τα μέλη των ΚΑΠΗ Αγ. Παύλου και Ευαγγελίστριας του Δήμου Νεάπολης Συκεών - Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Β΄ΚΑΠΗ Κατερίνης.

Κρίση και αυτοκριτική

Γράφει ο Γιάννης Τσαπουρνιώτης

Στην εποχή μας με πολύ εύκολο και φτηνό τρόπο ασκούμε τακτικά κριτική για κάθε τι που συμβαίνει γύρω μας. Πολλές φορές υπερβαίνουμε τα όρια, είμαστε παντογνώστες, γινόμαστε και αθυρόστομοι χωρίς να μπαίνει ένας φραγμός στις λέξεις που βγαίνουν από το στόμα μας.
Κρίνουμε τον καθένα χωρίς να έχουμε γνώση. Αξιολογούμε καταστάσεις και φαινόμενα χωρίς να ειδικευόμαστε σε θέματα που ουδέποτε είχαμε επαφή και σχέση. Αδικούμε και πικραίνουμε με τα λόγια και τις πράξεις συνανθρώπους μας που ανύποπτα και ανιδιοτελώς προσφέρουν στην κοινωνία. Με την αλόγιστη κρίση μας συνεισφέρουμε στη διόγκωση διχαστικών καταστάσεων που έχουν αρνητικές επιπτώσεις για όλους.

Δήμος Κατερίνης: Στους δρόμους οι Δημοτικοί Αστυνομικοί, για τη διαφύλαξη της προστασίας του δημόσιου χώρου - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΕΖΩΝ - ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ


Με στόχο τη διαφύλαξη της προστασίας του δημοσίου χώρου και με επίκεντρο την συνεργασία των πολιτών, προκειμένου να αποκτήσει η Κατερίνη ένα πιο ανθρώπινο, λειτουργικό και φιλικό πρόσωπο, η Δημοτική Αστυνομία επιδιώκει με απτές πρωτοβουλίες, να περιορίσει κατά το μέτρο που της αναλογεί,  τις παράνομες σταθμεύσεις.  Έμφαση δίνεται σε σταθμεύσεις που επιβαρύνουν και παρενοχλούν την κίνηση & μετακίνηση των πεζών, των ατόμων με αναπηρία, ατόμων με κινητικά προβλήματα γενικότερα, των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας (ηλικιωμένοι, παιδιά, γονείς με παιδικά καρότσια), καθώς και σταθμεύσεις μπροστά στις στάσεις λεωφορείων.

Δημήτρης Καζάκης: Τι σηματοδοτεί το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία και η αποχώρηση της Ρωσίας από τη Συρία;

Δημήτρης Καζάκης: Τι σηματοδοτεί το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία και η αποχώρηση της Ρωσίας από τη Συρία;
Του Δημήτρη Καζάκη

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα της Τουρκίας με πάνω από 37 νεκρούς. Την ίδια περίπου ώρα που ο πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωνε την μερική αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία. Συνδέονται αυτά τα δυο γεγονότα;
Η τρομοκρατική ενέργεια αποδόθηκε σχεδόν αμέσως σε κούρδους μαχητές, και έτσι η κυβέρνηση της Τουρκίας ξεκίνησε νέες αεροπορικές επιδρομές κατά κουρδικών στόχων στα νοτιοανατολικά της χώρας και το Ιράκ ως "αντίποινα". Και μόνο το γεγονός αυτό, αλλά και το νέο δόγμα ολοκληρωτικού πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας που εξήγγειλε ο Ερντογάν, θέτει σοβαρά ερωτηματικά για το ποιος πραγματικά βρίσκεται πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια.

Δήμος Κατερίνης: Αναβίωση αποκριάτικων εθίμων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λιβαδιωτών


O π.Ανδρέας Κονάνος στην τελευταία φετεινή εκδήλωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 21 Μαρτίου

O πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Ανδρέας Κονάνος είναι ο ομιλητής στην τελευταία φετινή εκδήλωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης την Δευτέρα 21 Μαρτίου.
Το θέμα της ομιλίας είναι «Πώς μιλάμε στους νέους για τον Θεό σήμερα»? Η εκδήλωση θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης στις 19:00 και όπως πάντα η είσοδος είναι Ελεύθερη.

Στην έναρξη της εκδήλωσης η χορωδία Μικρασιατών Πιερίας θα  παρουσιάσει παραδοσιακά Τραγούδια του τόπου μας.

Παγκόσμια Μέρα Άγριας Ζωής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής που γιορτάζεται στις 3 Μαρτίου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου ως κομβικός συνεργάτης στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο» που συντονίζει το ΚΠΕ Καρπενησίου πραγματοποίησε  από κοινού με το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πιερίας Αμανατίδου Μαργαρίτα ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της Α/ θμιας Εκπ/σης Πιερίας.

Αποκριάτικη Γιορτή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, η αποκριάτικη γιορτή στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, με την αμέριστη συμπαράσταση της Διευθύντριάς μας κυρίας Φλώρας Σορώτου, του Συλλόγου Διδασκόντων και της Διευθύντριας του Νηπιαγωγείου μας κυρίας Έλενας Στεφανίδου.

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ


Η 'Ωρα της Γης 2016 Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 Πλατεία Ελευθερίας Κατερίνης, 20.15’

Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας για άλλη μία χρονιά συμμετέχει στην παγκόσμια αυτή δράση (EARTH HOUR), διοργανώνοντας μια βόλτα με τα ποδήλατά μας, στις γειτονιές της Κατερίνης. Καλούμε τους φίλους του ποδηλάτου να σβήσουν τα φώτα και να ποδηλατίσουν μαζί μας για μία ώρα 20.30’-21.30’.

Κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία από τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα

Κοινή ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων  38 βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος προς τον υπουργό Υγείας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ:  Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό
         
Χιλιάδες άνθρωποι, πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων πολλά μικρά παιδιά, εισέρχονται καθημερινά στην Ελλάδα, δίχως μέχρι σήμερα να έχουμε επίσημα τεκμηριωμένα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας τους, καθώς στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας δεν διενεργείται καταγραφή των υγειονομικών προφίλ, των προβλημάτων υγείας και των ενδεχόμενων μεταδοτικών λοιμωδών ασθενειών τους.
Ο κίνδυνος για την υγεία των εισερχομένων, αλλά και κατ’ επέκταση για τη Δημόσια Υγεία, είναι προφανής και μεγάλος.

Μήνυμα του ΕΦΕΤ για την Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή.



15η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα του Καταναλωτή

Ο ΕΦΕΤ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Καταναλωτή, ως επίσημη αρχή για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων καθώς και της προστασίας των
συμφερόντων των καταναλωτών, χαιρετίζει όλους όσοι συμβάλλουν στην ανάπτυξη και λειτουργία ενός αποτελεσματικού και σύγχρονου συστήματος ασφάλειας για τα τρόφιμα.

Σεμινάριο ορθής χρήσης της ελληνικής γλώσσας από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας

Σεμινάριο ορθής χρήσης της ελληνικής γλώσσας από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας
«Μιλάμε και γράφουμε σωστά ελληνικά;»
Η συντονιστική ομάδα του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος διοργανώνει σεμινάριο ορθής χρήσης της νέας ελληνικής γλώσσας στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 19:00. Θα διατυπωθούν βασικοί κανόνες για τη σωστή χρήση της γλώσσας μας βασισμένοι σε παραδείγματα και θα επισημανθούν συχνά λάθη και ειδικές περιπτώσεις με πρακτική εφαρμογή.

Καλημέρα, Τρίτη σήμερα 15 Μαρτίου 2016