Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΙ, ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΈΜΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ

Πώς θα ακούγατε τα «αντισυστημικά» συνθήματα των Χρυσαυγιτών, για το σάπιο πολιτικό σύστημα, τη διαφθορά κ.λπ. αν μαθαίνατε ότι δύο ευρωβουλευτές τους (οι Επιτείδιος και Συναδινός ) «διόρισαν » τις κόρες τους ως υπαλλήλους του Ευρωκοινοβουλίου;
 Επειδή, μάλιστα, απαγορεύεται ο ευρωβουλευτής να προσλάβει ως υπάλληλο κάποιο συγγενικό του πρόσωπο, «αντάλλαξαν» προσλήψεις, δηλαδή ο ένας προσέλαβε την κόρη του άλλου! Για τόση αντισυστημικότητα μιλάμε.

Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης στο Δίκτυο ASPnet UNESCO Κεντρικής Μακεδονίας


Στο 2ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας ASPnet UNESCO συμμετείχε και φέτος το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαρτίου, στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, στη Θεσσαλονίκη.
Η εκπαίδευση ως φορέας αειφορίας ήταν το κεντρικό θέμα-έναυσμα για να προσεγγίσουν οι μαθητές έννοιες όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, το προσφυγικό, οι φυσικοί πόροι, κοινωνικές ανισότητες, αξίες, ιδανικά και πρακτικές.

Αιφνιδίασε η Λαϊκή Ενότητα...Μπλόκαρε την είσοδο του Χίλτον όπου κουαρτέτο και κυβέρνηση "διαπραγματεύονται"

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα στελέχη και μέλη της Λαϊκής Ενότητας, έξω από το ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ, στην Αθήνα, όπου διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις των αρμόδιων υπουργών με το «κουαρτέτο», με κεντρικό σύνθημα: «Quarteto Go Home – Κάτω η μνημονιακή κυβέρνηση».Τα συνθήματα που φωνάζουν τα μέλη της ΛΑΕ, είναι: «Μια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο Αλέξη ποιος θα μπει» και «Μαξίμου και Βρυξέλλες ακούστε το καλά, δεν κάνουμε θυσίες για τα αφεντικά».

Απλά υπέροχο! Οι παίκτες της Κοπεγχάγης πετυχαίνουν στο δρόμο την πορεία των οπαδών, κατεβαίνουν από το πούλμαν και περπατάνε μαζί τους μέχρι το γήπεδο. (BINTEO)


Δελτίου Τύπου: Απάντηση-ΚΟΛΑΦΟΣ για την ελληνική κυβέρνηση σε ερώτηση της Εύας Καϊλή σχετικά με το νόμο για τα ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εύα Καϊλή

Η Επικεφαλής της Ομάδας των Ελλήνων Ευρωβουλευτών στο S&D Εύα Καϊλή κατέθεσε τον περασμένο Δεκέμβριο ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη συμβατότητα του νόμου για τα ΜΜΕ, που ψήφισε η κυβέρνηση, και την αποψίλωση του ΕΣΡ από αρμοδιότητες, η οποία κατέτεινε σε προφανή προσπάθεια χειραγώγησης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου αλλά και την ουσιαστική κατάργηση των αρμοδιοτήτων του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, με την ταυτόχρονη ανάθεσή τους στον Υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά.

Στιγμιότυπα από την παράσταση Ο Χωρέτες του Φίλωνα Κτενίδη που έλαβε χώρα στις 6 Μαρτίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο Αγιος Φώτιος στην Κατερίνη από το Ποντιακό Θέατρο Μακεδονίας του Μ.Π.Σ. Αλέξανδρος Υψηλάντης Νέας Τραπεζούντας Πιερίας.


Στέργιο και Κώστα....


Του Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη

Επειδή οι ανάγκες, μας ξεπερνάν, επειδή αυτή τη φορά το πρόβλημα είναι όντως εθνικό, κι επειδή είτε το θέλουμε είτε όχι, οι άνθρωποι αυτοί είναι στη χώρα μας, στα χωριά μας, στα σπίτια μας κι επειδή ειλικρινά θέλω να καταλάβω και εκείνον που τους αγκαλιάζει και εκείνον που τους βλέπει με φόβο κι επιφύλαξη, ας αφήσουμε όλοι γενικότερα τις όποιες δηλώσεις που το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Κώστα και Στέργιο, είστε βουλευτές, είστε δημόσια πρόσωπα και οφείλετε και οι δύο, από όπου κι αν ανήκετε, από όπου κι αν ξεκινήσατε κι από όπου καταλήξατε, να διαφυλάξετε την ενότητα της τοπικής κοινωνίας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι οι πρόσφυγες. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να σκοτωθούμε μεταξύ μας.

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ:Αντικατάσταση κυψελών και Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας για το έτος 2016

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Πιερίας ενημερώνει τους μελισσοκόμους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ότι συνεχίζονται οι δράσεις ‘’αντικατάσταση κυψελών’’ και ‘’οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας’’. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι προκειμένου να ενταχθούν στις δράσεις πρέπει να υποβάλουν αίτηση είτε απευθείας στο Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτικής Μακεδονίας στη δ/νση ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ & ΦΥΤΟΓΕΝΕΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ-ΤΜΗΜΑ ΦΥΛΛΟΒΟΛΩΝ, ΟΠΩΡΟΦΟΡΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ Σ.Σ.ΝΑΟΥΣΑΣ 38,   Τ.Κ.590 35 – ΝΑΟΥΣΑ, είτε μέσω του Μελισσοκομικού Συλλόγου Πιερίας μέχρι της 30 Απριλίου 2016.

Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, και σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του Σωματείου μας και των Νόμων 1712/1987 και 2081/1992, καλούμε όλα τα μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 και ώρα 18.30, στην ισόγεια αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης (Εκάβη), να παρευρεθούν στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου για να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση για τα παρακάτω θέματα :

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ


«Έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας και των προσφύγων, τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας, με την υπογραφή και της κυβέρνησης Τσίπρα.»

Μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συζήτηση με θέμα τη «Δήλωση της Επιτροπής σχετικά με την εφαρμογή της ευρωπαϊκής ατζέντας για τη μετανάστευση» ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

«Ευχαριστώ κύριε Πρόεδρε,
Με αυτά που μας είπατε και με τα χθεσινά συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής αποδεικνύεται ότι η προσφυγική πολτική της ηγεσίας της ΕΕ είναι ένα παζάρι με την Τουρκία.
Η Τουρκία αξιοποιεί την προσφυγική κρίση για να αναβαθμίσει το ρόλο της , παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο , αμφισβητεί εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ: ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΣΤ.ΚΑΣΤΟΡΗ

Αγαπητέ συνάδελφε,
Στον άτυπο  διαγωνισμό «ανθρωπιάς»  και «αλληλεγγύης» δεν θα πάρω μέρος. Εξάλλου οι πολίτες βλέπουν  καθημερινά την ευαισθησία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με τους βουτηγμένους στη λάσπη ανθρώπους στην Ειδομένη.
Την γνώρισαν την ανθρωπιά σας οι εγκλωβισμένοι  πρόσφυγες -με δική σας εντολή - στις εθνικές οδούς.

Άρθρο του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Καστόρη για το προσφυγικό


Οι καλοθελητάδες του φόβου και η απάντηση του Πιερικού λαού
Του Στέργιου Καστόρη
βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ

Ορισμένοι αμετανόητοι επιμένουν ακόμη και αυτή την ώρα της ανθρωπιστικής κρίσης στο προσφυγικό, την ώρα που χιλιάδες απελπισμένοι συνωστίζονται στην Ειδομένη μπροστά σε κλειστά σύνορα,  να σπέρνουν φήμες περί ολικής κατάληψης και καταστροφής του νομού μας (και του τουρισμού μας) από χιλιάδες πρόσφυγες.

Κούλουμα στην Ανδρομάχη



Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Ανδρομάχης «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ», σας προσκαλούν την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ. στα «Κούλουμα», στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου (οικισμός Ανδρομάχης).

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ / ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ



Κατόπιν των αρχαιρεσιών που διεξήχθησαν την Κυριακή  06 Μαρτίου 2016 στην Παραλία / Κατερίνης, αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιδιοκτητών & Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων   Παραλίας / Κατερίνης.
Σύμφωνα με την ψηφοφορία εκλέχθηκαν:
         

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ 7ου ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΙΟΥ

Η οργανωτική επιτροπή του 7ου Ημιμαραθωνίου του Δίου ενημερώνει το δρομικό κίνημα ότι λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες παρατείνεται μέχρι και τη Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι οι εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο δρόμο.ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΑΤΟΜΙΚΕΣ/ ΟΜΑΔΙΚΕΣ  ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟ EMAIL apsd.zeus@gmail.com

Προβολή ταινίας για καλό σκοπό από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης


Η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης με αφορμή την προβολή της νικήτριας ταινίας του φετινού Φεστιβάλ Καννών ‘Dheepan-Ο άνθρωπος χωρίς πατρίδα’, που πραγματεύεται την οδύσσεια των ανθρώπων που αφήνουν πίσω τις πατρίδες τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, ανακοινώνει ότι τα έσοδα της ταινίας θα διατεθούν για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες (τρόφιμα, είδη υγιεινής κτλ.). Καλούμε τους φίλους της Λέσχης να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, την
προσεχή Τρίτη 15 Μαρτίου στον κινηματογράφο Ευκαρπίδη

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΟΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Γράφει ο Νίκος Σαλπιστής , μέλος της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ

Αν έχεις ήδη στοχοποιησει κάποιον για Χ λόγους θα βρεις χίλιες δυο δικαιολογίες για να του επιτεθείς, ασήμαντους , προσχηματικούς , ανύπαρκτους.
Και αυτή τη στιγμή έχουν στοχοποιηθει οι πρόσφυγες, ευτυχως από μια μικρη μερίδα του ελληνικού λαού , που κι αυτή δεν είναι ενιαία.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΜΕ Ε.ΞΕ.Π. ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ


  Με γοργούς ρυθμούς ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου προετοιμάζεται για το φετινό 45ο Φεστιβάλ Ολύμπου, με τη Ρουμανία να αποτελεί την τιμώμενη χώρα.
  Παράλληλα η διοίκηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο. συνεχίζει τις επαφές με πρόσωπα και φορείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, αποσκοπώντας στην εύρυθμη και άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου για το έτος 2016.