Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Το Ν.Τ. Πιερίας της ΑΔΕΔΥ Καλεί τους Εργαζόμενους σε ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μη περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης- Να μη περάσουν οι νέες μειώσεις στις συντάξεις

Σύμφωνα με  τελευταίες δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας , φαίνεται ότι η κυβέρνηση θα  καταθέσει  μέσα στον Μάρτη προς  ψήφιση ένα νομοσχέδιο που δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως αντιασφαλιστικό τερατούργημα, αφού όντως διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση και οδηγεί στην καρατόμηση των κύριων συντάξεων, νέων και παλαιών, καθώς και στην εξαΰλωση των επικουρικών και των εφάπαξ.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Ληστεία με λεία 6.000 ευρώ κατήγγειλε ιδιοκτήτρια πρακτορείο ΟΠΑΠ


Δύο άγνωστοι με καλυμμένα χαρακτηριστικά και φορώντας φωσφορούχα γιλέκα έκαναν σήμα σε ιδιοκτήτρια πρακτορείου ΟΠΑΠ στον Κορινό Πιερίας να σταματήσει το όχημά της και στη συνέχεια με απειλή χρήσης βίας την έβγαλαν έξω από το αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάστηκαν και εξαφανίστηκαν.

Ασφαλτοστρώσεις τμημάτων της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Αθηνών στο Αιγίνιο


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το έργο της συντήρησης του ασφαλτικού οδοστρώματος της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Αθηνών, που διασχίζει το Αιγίνιο από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Οι εργασίες αφορούν  ασφαλτοστρώσεις σε τμήματα του δρόμου που παρουσιάζουν προβλήματα φθοράς (διαβρώσεις – ρηγματώσεις και ζυμώματα).

ΕΦΕΤ: Νοθεία στη διακίνηση μελιού και ιχθυηρών



Αποτελέσματα ελέγχων στο πλαίσιο Σύστασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση δόλιων πρακτικών και της νοθείας στην διακίνηση/εμπορία μελιού και ιχθυηρών.
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), στο πλαίσιο της αντιμετώπισης δόλιων πρακτικών/νοθείας στα τρόφιμα και στη βάση της Σύστασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής [C(2015) 1558 final] «για ένα συντονισμένο σχέδιο ελέγχου με σκοπό να διαγνωστεί η συχνότητα δόλιων πρακτικών στην εμπορία ορισμένων τροφίμων», υλοποίησε Πρόγραμμα Επισήμου Ελέγχου της Γνησιότητας Μελιού καθώς και Πρόγραμμα Επισήμου Ελέγχου της Υποκατάστασης Ειδών Ιχθυηρών.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών  και Εμπόρων Νομού Πιερίας, αναγνωρίζοντας τους μεγάλους αγώνες της γυναίκας για κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση, για ίσα δικαιώματα στην εργασία και την απασχόληση καθώς και την μεγάλη προσφορά της στην στήριξη και πρόοδο της οικογενειακής ζωής, τιμά την Γυναίκα, την Μάνα, την Σύζυγο, την Εργαζόμενη, την Αγωνίστρια, την Πατριώτισσα, την  Ηγέτιδα, την Επιχειρηματία.

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2016 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Ανακοίνωση για καταβολή προνοιακών επιδομάτων Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2016 στο Νομό Πιερίας.

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων, ανακοινώνει ότι η πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων που αφορά στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί στις 11/03/2016 μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ.
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος
Γεώργιος Ίτσιος

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

20ΩΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ
ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα υλοποιήσει το πρόγραμμα “Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες”, διάρκειας 20 ωρών (4 μαθήματα).
Το Τμήμα θα αποτελείται έως 20 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να το παρακολουθήσετε, αποστείλετε απαντητικό
e-mail έως την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, στο katerini@samarites.gr  δηλώνοντας,  ονοματεπώνυμο, e-mail και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Δελτίο Τύπου της Πύδνας Κίτρους για τον αγώνα Κυπέλλου με την Φαρκαδόνα.

Σήμερα το πρωί ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ για τον αυριανό αγώνα κυπέλλου με την Φαρκαδόνα στο γήπεδο της Οιχαλίας.
Παρά το γεγονός ότι ο προπονητής της ομάδας Αποστόλης Στύλος αναμένετε να κάνει αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα ο στόχος είναι η πρόκριση ,παρά τις δυσκολίες του συγκεκριμένου αγώνα.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΠΥΔΝΑΣ θα είναι στην αποστολή και η 18άδα θα ανακοινωθεί λίγο πριν το παιχνίδι.

Δελτίο Τύπου Αγροτουριστικού Προγράμματος Ένωσης Ξενοδόχων

Ανταγωνιστικές Δράσεις στον Αγροτουριστικό Τομέα του Ν. Πιερίας
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη αποστολή ξενοδόχων της Πιερίας στην περιοχή της Καλαβρίας της νότιας Ιταλίας, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα αγροτουρισμού «Ανταγωνιστικές Δράσεις στον Αγροτουριστικό Τομέα του Ν. Πιερίας-Πρόγραμμα "AgroActive»
 που διοργανώνεται από την ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία OPTIMUS Hellas. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία από 28 Φεβρουαρίου μέχρι 5 Μαρτίου 2016 να:

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
Η Αντιπεριφέρεια «σύμμαχος» στη νέα πορεία της Πιερικής Τράπεζας

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου πραγματοποίησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας ανοίγοντας έναν κύκλο επαφών με θεσμικούς φορείς της Πιερίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ -ΝΤΥΝΟΜΑΣΤΕ ΓΛΥΚΟΥΛΗΔΕΣ -ΣΤΙΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΤΟΝ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 Αποκριάτικη εκδήλωση αγάπης για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη

* ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΑΝ, ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ, ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΝ, ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΝ.

* ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 500 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ, ΔΙΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ 1.000 ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ

Η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών στον Διεθνή Διαγωνισμό FLL.


Ένα ταξίδι το οποίο άρχισε πέρσι το Σεπτέμβριο για 22 παιδιά και τους προπονητές τους έληξε το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαρτίου στο Πλανητάριο Θεσσαλονίκης ( Νόεσις).
Εκεί διεξήχθη ο Ελληνικός τελικός του  φετινού παγκόσμιου διαγωνισμού της FIRST και της LEGO γνωστός και σαν FLL (FIRST LEGO LEGUE) τον οποίο για Τρίτη συνεχή χρονιά τη διοργάνωση του ανέλαβε η EDUACT.

Δήμος Κατερίνης: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" ΠΡΟΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝ ΔΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΛΑΧΩΝ (Π.Ο.Π.Σ.Β.)


Τριμελής αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας, αποτελούμενη εκ του ΔΣ από τον Πρόεδρο κ. Σιαμάτρα Δημήτριο, τη Γραμματέα κ. Μέγα Ελένη και το ενεργό μέλος κ. Μπουσνάκη Κων/νο μετέβη την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 στην πόλη της Λάρισας με σκοπό τη συμμετοχή στις διαδικασίες ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων (ΠΟΠΣΒ).

Τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις διαδικασίες, έχουν ως εξής:

Χαϊλατζίδου Γνωσούλα: Ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο του Δήμου Κατερίνης;


Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΔΩΣΕΣ   
Γ. Σεφέρης
«Το κράτος  δεν είχε οργανωμένο σχέδιο για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, η αυτοδιοίκηση έχει», υποστήριξε ο δήμαρχος Κατερίνης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ.
          Αναρωτιόμαστε όλοι, μέρες τώρα, ποιο είναι πραγματικά αυτό το σχέδιο της δικής μας δημοτικής αρχής;
         Γιατί δεν εφαρμόστηκε όταν η κυβέρνηση ζητούσε, μήνες πριν, από τους δημάρχους να υποδείξουν χώρους για τη δημιουργία hot spots;

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 8 Μάρτη 2016: Αντίσταση και Αντεπίθεση

Η ΛΑ.Ε με αφορμή την 8η Μάρτη 2016 ,απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες στην χώρα μας, στην Ευρώπη στον κόσμο ολόκληρο. Σε όλες τις γυναίκες που εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, στις άνεργες, στις νέες γυναίκες που αναζητούν μάταια μια θέση εργασίας παρά τα αυξημένα τυπικά τους προσόντα, τις μετανάστριες που διωγμένες από τον τόπο τους διεκδικούν το δικαίωμα στην ζωή σε μια άλλη χώρα.

Να διεκδικήσουμε τις υπόλοιπες 364 μέρες του χρόνου!

*Της Θεοδώρας Γραβάνη

Είναι αλήθεια ότι από την εποχή της μεγάλης διαμαρτυρίας των εργατριών στην Αμερική το 1857, μετά την Κλάρα Τσέτκιν, την Κολλοντάι, το φεμινιστικό κίνημα και την καθιέρωση της 8ης Μαρτίου από τον ΟΗΕ το 1977, ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη, η θέση της γυναίκας στις «αναπτυγμένες» χώρες έχει βελτιωθεί κατά πολύ. Η πολυπόθητη ισότητα των δύο φύλων όμως είναι ακόμη «θολή». Επίσημα και τυπικά έχουν οι γυναίκες ίσα δικαιώματα στην εργασία, στην κοινωνία και στην οικογένεια.

Εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

Πραγματοποιήθηκαν χθες , στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων και στην αυλή του σχολείου, εκδηλώσεις για το  σχολικό εκφοβισμό στις οποίες συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και διοργανώθηκαν από τους μαθητές της Στ΄ και Ε΄ τάξης  με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κκ.Γκουζκούρη Ευθαλία , Μπαλούκα Ιωάννη και Δημάκη Ιφιγένεια.

Στο 2ο Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Κεντρικής Μακεδονίας ASPnet UNESCO συμμετείχε και φέτος το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, στα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, στη Θεσσαλονίκη. (ΒΙΝΤΕΟ)


Η εκπαίδευση ως φορέας αειφορίας ήταν το κεντρικό θέμα-έναυσμα για να προσεγγίσουν οι μαθητές έννοιες όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, το προσφυγικό, οι φυσικοί πόροι, κοινωνικές ανισότητες, αξίες, ιδανικά και πρακτικές.
Οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης στο καλλιτεχνικό μέρος του συμποσίου παρουσίασαν με μουσικοχορευτικά δρώμενα “το ταξίδι του κρασιού στον χρόνο”. Η καλλιέργεια του αμπελιού υπήρχε από την αρχαιότητα στην περιοχή μας και τα τελευταία χρόνια παρατηρείται άνθηση στον τομέα της οινοπαραγωγής. Με αφορμή τη σκηνή του τρύγου από την ασπίδα του Αχιλλέα, όπως περιγράφεται στην Ιλιάδα του Ομήρου, οι μαθητές ζωντάνεψαν υπό μελωδία εικόνες της καθημερινότητας που συνοδεύονται από το κρασί και το σταφύλι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, στις χαρές και τις λύπες του ανθρώπου.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΘΕΜΑ: "Μετακίνηση Διμοιρίας Υποστήριξης και Ο.Π.Κ.Ε. Δ.Α. Πιερίας"


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας, αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει δημόσια την έντονη διαμαρτυρία της, διότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται σχεδόν σε καθημερινή βάση καταστρατήγηση των διατάξεων του Π.Δ. που αφορά τον χρόνο εργασίας του Αστυνομικού Προσωπικού.

Πρόσκληση


ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ


Οι εργασίες βελτίωσης των αγροτικών υποδομών, που εκτελούνται στο σύνολο του αγροκτήματος του Δήμου Κατερίνης, διευκολύνουν την  πρόσβαση των κατοίκων στα κτήματά τους, ενώ γενικότερα οδηγούν στην απτή στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και συνθέτουν ένα πλέγμα παρεμβάσεων ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" σας παρουσιάζει το νέο Δ.Σ. του φιλοζωικού σωματείου Κατερίνης "Ο ΑΡΓΟΣ".



Μετά τις εκλογικές διαδικασίες της 28ης Φεβρουαρίου 2016 το 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε είναι το εξής:

Η Πεζοπορία της 13 Μαρ 2016 με την Olympus Mountain Activities

 Διάσχιση Πιερίων (για όσους δεν αποδράσουν το τριήμερο)

Την Κυριακή 13 Μαρ2016 Περιπλανηθείτε μαζί μας , απολαμβάνοντας εμπειρίες γεμάτες μυστήριο μέσα στην ψυχή των Πιερίων.
Ο ποταμός Μαυρονέρι δημιουργεί ένα μαγευτικό θέαμα διασκορπίζοντας το νερό του σε ονειρεμένους μικρούς καταρράκτες!
Τόσο η τοποθεσία όσο και η αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης και επαφής με το φυσικό στοιχείο σε κάνουν να νομίζεις ότι ανακάλυψες ένα κομμάτι του επί γης παραδείσου.

Παρουσίαση της μοναδικής ερευνητικής εργασίας, για το Άγιον Φώς, απο τον Αρχιτέκτωνα, Ερευνητή κ. Χάρη Σκαρλακίδη στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

  

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία έγινε στη Σχολή Γονέων- Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, που την παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Ομιλητής ήταν ο κ. Χάρης Σκαρλακίδης, Αρχιτέκτων, Συγγραφέας, Ερευνητής και το θέμα της ομιλίας του αποτέλεσε «Το Άγιον Φως».
Ο ομιλητής, από την αρχή της ομιλίας του, παρουσίασε μια πολυετή και πλήρη ιστορική έρευνα που την πραγματοποίησε στους Αγίους Τόπους και σε άλλα σημεία του κόσμου η οποία κατέληξε στη συγγραφή βιβλίου που διαπραγματεύεται το θαύμα της εμφάνισης του «Αγίου Φωτός» στον τάφο του Ιησού Χριστού τις παραμονές του Πάσχα. Η έρευνα αυτή περιλαμβάνει περισσότερες από 70 μαρτυρίες από έγγραφα διαφόρων εποχών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Συνέχεια της ιστορικής σειράς άρθρων - ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ _ ΨΕΜΑΤΑ, ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. (7o)


ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΟΥ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ: ΨΕΜΑΤΑ, ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. (7)
Αντώνη Ι. Ζαρκανέλα
π. Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης
της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.
        Η ανταλλαγή πυρών συνεχίστηκε με την ίδια ένταση αλλά ο Μυριδάκης καταλαβαίνει ότι οι αντάρτες του δεν προωθούνταν, ήταν δηλαδή ένας στατικός αγώνας και αυτό τον ανησυχεί. Εκείνες τις στιγμές ακούγεται ο κρότος της ανατινάξεως της σιδηροδρομικής γραμμής στα νότια, από την ομάδα του Κουκ. Ο Μυριδάκης για να ανατρέψει την στατική μορφή της μάχης σηκώνεται και τρέχοντας φωνάζει: «Αέρα…! Εμπρός Παιδιά…»! Εμψυχώνονται και οι άλλοι αντάρτες και σε λίγα λεπτά καταλαμβάνονται όλα τα φυλάκια των Ιταλών στο νότιο βάθρο. Η φωνή του λοχαγού Μιχάλη, «που εμψύχωνε τους αντάρτες» ακούστηκε μέχρι τον Μάγιερς (σελ. 76). Η κατάληψη της νότιας πλαγιάς πήρε περίπου τριάντα λεπτά για να παγιωθεί. Όμως επειδή συνεχιζόταν με ένταση τα πυρά στο βόρειο βάθρο ο Μυριδάκης δεν μπορούσε να εκτοξεύσει την λευκή φωτοβολίδα που θα σήμαινε την έναρξη της υπονόμευσης της γέφυρα από τους βρετανούς σαμποτέρ.

Ψήφισμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα των Γυναικών


Η 8η Μάρτη, Παγκόσμια  Μέρα των Γυναικών, βρίσκει τις γυναίκες της χώρας μας να δίνουν διπλό αγώνα, να ξεφύγουν από την οικονομική κρίση και τις πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας και αγώνα να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες από την πρωτόγνωρη προσφυγική κρίση που εκτυλίσσεται μπροστά μας.

Μήνυμα της Μαρίας Νικολαΐδου για τη γιορτή της Γυναίκας.


Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους μας τους πολλαπλούς ρόλους της Γυναίκας, που με αυταπάρνηση συνέβαλε και συνεχίζει να συμβάλει στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας δίκαιης. Συνάμα, η ημέρα αυτή αποτελεί μια ακόμα υπενθύμιση της υποχρέωσης που έχει η ίδια η κοινωνία για την καθιέρωσης της πραγματικής ισότητας των μελών της.

Καλημέρα, Τρίτη σήμερα 8 Μαρτίου 2016