Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Ανάκληση σνακ από τον ΕΦΕΤ

Ο ΕΦΕΤ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε τη διάθεση σνακ «αλμυρό σνακ με
γεύση πάπρικα» Ιταλικής προέλευσης, με αλλοίωση των οργανοληπτικών του χαρακτήρων και συγκεκριμένα δυσάρεστη οσμή και γεύση.

7ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος "ΔΙΟΝ" (BINTEO)


Ζητήστε την ανάκληση κ. Χιονίδη! Τα Γιάννινα δείχνουν τον δρόμο

Κ. Χιονίδη δήμαρχε Κατερίνης.
Ο δήμαρχος Ιωαννιτών ζήτησε από το ΤΑΙΠΕΔ την ανάκληση της πώληση των 3 οικοπέδων της περιφέρειας του που έχουν περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ και είχαν αναρτηθεί στη ιστοσελίδα του προς πώληση. Το αίτημα του έγινε δεκτό και ανακλήθηκε με απόφαση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, ο διαγωνισμός για την ηλεκτρονική πώληση αυτών των τριών οικοπέδων και ο Δήμος Ιωαννιτών βρίσκεται σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να βρεθεί εναλλακτική λύση για την αξιοποίησή τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας in.gr.

Κυριακή 6 Μαρτίου το απόγευμα ο Αποκριάτικος χορός του 19ου Δημοτικού σχολείου


Ευχαριστήριο της διεύθυνσης, του συλλόγου διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κατερίνης

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης και συγκεκριμένα το τμήμα  ΟΜ.ΕΚ.ΕΝ επισκέφτηκε το σχολείο μας και χάρισε στους μαθητές μας 20 χαρταετούς. Τους χαρταετούς κατασκεύασαν οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ από ανακυκλώσιμα υλικά και φέρουν επάνω τους το σήμα της ανακύκλωσης. Ενημέρωσαν τα παιδιά  μας για τα υλικά που ανακυκλώνουμε, για τα περιβαλλοντικά οφέλη και για την δική μας ηθική ικανοποίηση προστατεύοντας το περιβάλλον. Επίσης μας έδειξαν πως μπορούμε να κατασκευάσουμε τον δικό μας χαρταετό.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 5ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - "Αναζητώντας τη γραμμή των οριζόντων"

Π ρ ό σ κ λ η σ η
Το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στις 6μμ στο αμφιθέατρο του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο :
«Αναζητώντας τη γραμμή των οριζόντων»
1. Θα γίνει ανάλυση της παιδαγωγικής αξίας της αναζήτησης της γνώσης.
2. Επίσης θα παρουσιαστούν οι εργασίες των μαθητών και μαθητριών που ολοκληρώθηκαν στο πλαίσιο ομότιτλου προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
3. Τέλος θα παρουσιαστεί αναλυτικά η παιδαγωγική δράση στην Ιταλία (ESRIN, μουσεία Βατικανού και Palazzo Vechio) .
Ο Διευθυντής
Παπαργυρίου Αλέξανδρος

Δελτίο τύπου

Η πρόληψη, η προστασία ευάλωτων ομάδων, οι εμβολιασμοί, οι λοιμώξεις τα ατυχήματα και άλλα θέματα υγείας, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε  σήμερα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ με εκπροσώπους των όμορων Δήμων της Δυτικής Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΕΝΙΑΜΙΝ

"Ανήμερα της Τσικνοπέμπτης το 17ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων δεν ξέχασαν τα παιδιά του "ΒΕΝΙΑΜΙΝ" και συγκέντρωσαν αρκετά τρόφιμα για την τράπεζα τροφίμων του Συλλόγου. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον διευθυντή του σχολείου κύριο Χρήστο Βιδάκη, τον πρόεδρο του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Μαυρίδη Γιάννη και όλες τις οικογένειες που έφεραν τρόφιμα για τον "ΒΕΝΙΑΜΙΝ. Τον Σύλλογο εκπροσώπησε η κυρία Άννα Βουτσά υπεύθυνη επικοινωνίας και συντονίστρια της μονογονεϊκής ομάδας του "ΒΕΝΙΑΜΙΝ."

Ανακοίνωση εξέδωσε ο επίσημος Ηρακλής στην επίσημη σελίδα του στο facebook.


Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο η ομάδα του Γηραιού για τα γεγονότα της Τούμπας και τον επικείμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό την Κυριακή

Αναλυτικά:

Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ στο Lotz της Πολωνίας

    Το Δημοτικό σχολείο ΠΛΑΤΩΝ συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, ΚΑ2 με τίτλο: "Δίγλωσση Εκπαίδευση, Ένα Βήμα Μπροστά". Στο πλαίσιο του προγράμματος,  δάσκαλοι και καθηγητές του σχολείου ταξίδεψαν στο Lotz της Πολωνίας με σκοπό να λάβουν μέρος στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν παράλληλα εταίροι από τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Πολωνία. Κατά τη διαμονή διεξήχθησαν, μεταξύ των εταίρων, συνδιδασκαλίες σε δημοτικά σχολεία της πόλης Lotz.

Κινητό Παιδικό Ιατρείο, όπου υπάρχουν άνθρωποι

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, ώρα 20:30, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των παιδιάτρων της πόλης μας που ανταποκρίθηκαν στο δημόσιο κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου για την οργάνωση Κινητού Παιδικού Ιατρείου, το οποίο, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, θα προσπαθήσει να καλύψει τις έκτακτες ανάγκες των προσφυγόπουλων στον νομό Πιερίας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το 1ο Γυμνάσιο Κατερίνης ευχαριστεί θερμά για την υλοποίηση του προγράμματος προληπτικής παρέμβασης με θέμα  «Παχυσαρκία:  Ψυχοκοινωνικές αιτίες και συνέπειες»:
  Τον κ. Α. Χαρίση,  υπεύθυνο  του Συμβουλευτικού  Σταθμού Νέων (ΣΣΝ) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος ,την κ. Τσιρώνα Ευδοκία, προϊσταμένη του  Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ) για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, το οπωροπωλείο «Τέσσερις εποχές» και τον κ. Π. Καλλιό & ΣΙΑ ΟΕ «Οπωρολαχανικά» για την προμήθεια φρούτων.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε  στο σχολείο μας  στις 29-02-2016, σε μαθητές της Β τάξης, στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας, με υπεύθυνη  την κ. Μπλότσου Ειρήνη.
Η  Διευθύντρια                                Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Σαμαρά Ελένη

Καθορισμός ανώτατων τιμών για συγκεκριμένα είδη σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης λόγω της κατάστασης ανάγκης στο προσφυγικό/μεταναστευτικό

 Έλεγχοι σε σημεία-επιχειρήσεις που βρίσκονται κατά μήκος του οδικού άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη  χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας θα διενεργηθούν από το Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας  Πιερίας  για  την τήρηση των ανώτατων τιμών διάθεσης συγκεκριμένων προϊόντων

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Της ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΤΣΙΧΛΗ*

Το προσχέδιο Κατρούγκαλου για τη «μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού» έχει διαμορφώσει συνθήκες σύγκρουσης της κυβέρνησης με πλατιά στρώματα της κοινωνίας, με τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες να βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή των κινητοποιήσεων. Ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους οιονεί μισθωτούς (εργαζομένους με άτυπες σχέσεις εργασίας, μπλοκάκια κ.λπ.) το νέο ασφαλιστικό διαμορφώνει συνθήκες βίαιης συμπίεσης, μισθωτοποίησης και συγκέντρωσης του αντικειμένου τους σε λίγες μεγάλες εταιρίες και γραφεία, αφού διαμορφώνει μία πραγματικότητα όπου το 60% και πλέον των εσόδων τους θα πηγαίνει κατευθείαν σε εισφορές και φόρους και από εκεί στη μαύρη τρύπα του χρέους. Εάν συνυπολογιστεί και το επερχόμενο νέο φορολογικό, οι επιπτώσεις θα είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Ο Χάρης Τζαμακλής εισηγητής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τα Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων. (ΒΙΝΤΕΟ)

Θετικά μηνύματα από τη Βουλή για το τραπεζικό σύστημα και τις ελληνικές καταθέσεις
Ότι οι ελληνικές καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες και η ενσωμάτωση με το παρόν νομοσχέδιο της νέας κοινοτικής Οδηγίας ενισχύει περαιτέρω την εμπιστοσύνη των καταθετών και διασφαλίζει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε η Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων (ενσωμάτωση Οδηγίας 2014/49/ΕΕ), Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων και άλλες διατάξεις», του οποίου εισηγητής από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Χάρης Τζαμακλής.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την
Ημερίδα – Διαβούλευση
με θέμα « Μορφολογικοί Κανόνες Δόμησης και Αρχιτεκτονικής στις περιοχές εντός και εκτός οικισμών μέχρι 2.000 κατοίκων, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στην ΠΚΜ»
Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:30 π.μ.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ


Η Ε.Π.Σ. Πιερίας συμμετέχει στην προσπάθεια να συγκεντρωθεί υλικό για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φθάνουν στη χώρα μας μαζί με τα παιδιά τους προσπαθώντας να γλυτώσουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση.

“Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ” ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΞΑΝΑ, ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

Ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Πιερίας “Ο ΕΥΑΓΟΡΑΣ”, το Θεατρικό Εργαστήρι “ΑΥΛΑΙΑ”, ο Δήμος Κατερίνης και η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ

Tο Σάββατο 5 Μαρτίου και ώρα 19.30 στο συνεδριακό κέντρο “ΕΚΑΒΗ” να παρακολουθήσετε την πολυσυζητημένη θεατρική παράσταση “Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ” του Φάνου Ναθαναήλ σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μιχαήλ.
Ο σκοπός της παράστασης είναι η συλλογή τροφίμων αντί εισιτηρίου, τα οποία θα παραλάβει η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, τα οποία θα διαθέσει σε άπορους συμπολίτες μας.

ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ
ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ
Η στάση της Ε.Ε. ως προς το προσφυγικό ζήτημα συνεχίζει να είναι όχι μόνο συνειδητά απάνθρωπη αλλά και πλήρως αδιέξοδη. Το κλείσιμο των συνόρων και οι φράχτες που υψώνονται οξύνουν το προσφυγικό πρόβλημα. Επίσης είναι κοινή διαπίστωση ότι ο πόλεμος για την εξυπηρέτηση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και οι καταστροφικές του συνέπειες είναι αυτές που προκαλούν το μεγάλο μεταναστευτικό και προσφυγικό ρεύμα από τις χώρες της Μέσης Ανατολής προς την Ευρώπη.

Επιστολή της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ν.Πιερίας-Ν.Ημαθίας και Ν.Πέλλας και η αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Ν.Πιερίας Κ.Κουκοδήμος σχετικά με τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης στον τουρισμό της βόρειας Ελλάδας

     Προς: - ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κον ΣΤΑΘΑΚΗ 
                       - ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Κα  ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ                                                 
                Κοινοποίηση : ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΗΜΑΘΙΑΣ, ΠΕΛΛΑΣ
ΘΕΜΑ : ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ''ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ'' ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!

Κύριοι υπουργοί,
Κατάσταση διάλυσης, αναταραχής στα βόρεια σύνορα μας(ΕΙΔΟΜΕΝΗ), αδυναμίας των αρχών να ελέγξουν τις ροές των χιλιάδων προσφυγών και μεταναστών, οι οποίοι έχουν απλωθεί σχεδόν σε όλους τους κεντρικούς άξονες της επικράτειας και χώρας υπό "κατάληψη", με μπλοκαρισμένους δρόμους

Νευρογενείς Κινητικές Διαταραχές της Ομιλίας- Δυσαρθρία. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα


Τι είναι οι Νευρογενείς Κινητικές Διαταραχές της Ομιλίας;
        Ο όρος «Νευρογενείς Κινητικές Διαταραχές της Ομιλίας» περιγράφει τις διαταραχές της ομιλίας που προέρχονται από νευρολογικές βλάβες, οι οποίες επηρεάζουν τον κινητικό σχεδιασμό και προγραμματισμό της ομιλίας.
        Οι Νευρογενείς Κινητικές Διαταραχές της ομιλίας είναι οι:
·        Δυσαρθρία
·        Απραξία

Δεκτό επί της αρχής το σχέδιο ανασυγκρότησης της ΕΒΖ


«Από την Τράπεζα Πειραιώς, έχει γίνει αποδεκτό το σχέδιο ανασυγκρότησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης έχει ήδη συμφωνηθεί το πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του συνολικού χρέους της και απομένουν οι τεχνικές λεπτομέρειες για τον τρόπο υλοποίησης του».
Αυτό υποστηρίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο. Παράλληλα, εκφράζει την αισιοδοξία ότι από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει η εξόφληση των παραγωγών και η εξομάλυνση της λειτουργίας της Επιχείρησης. Με βάση αυτά τα δεδομένα, όπως υπογραμμίζει η Γεωπονική Διεύθυνση της EΒΖ εργάζεται ήδη για τη διανομή των σπόρων και στην περιοχή της Ορεστιάδας καθώς εκτιμά ότι φέτος είναι μια καλή χρονιά από όλες τις απόψεις και η EΒΖ πρέπει να επωφεληθεί από τη θετική συγκυρία.

ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΜΠΕΛΛΟΥ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ TRAVELLERS’ CHOICE ΤΟΥ TripAdvisor ΓΙΑ ΤΟ 2016


Το ξενοδοχείο Κτήμα Μπέλλου, στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας, επιλέχθηκε ως ένας από τους 25 νικητές σε όλη την Ελλάδα στην κατηγορία B&B από το TripAdvisor, στα βραβεία ξενοδοχείων Travellers’ Choice™, για το 2016. 
Για 14η χρονιά, το TripAdvisor ανέδειξε τις κορυφαίες επιχειρήσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με τις εκατομμύρια κριτικές και γνώμες που συγκεντρώθηκαν μέσα σε έναν μόνο χρόνο από ταξιδιώτες ανά την υφήλιο. Τα κύρια γνωρίσματα των νικητών είναι η άριστη εξυπηρέτηση, η αξία και
η ποιότητα. 

Αποτελέσματα του 3ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος, που διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας "Ο τόπος μου".

Πάνω από 100 συγγραφείς εμπιστεύονται κάθε χρόνο τα γραπτά τους στην κριτική επιτροπή, η οποία τα αξιολογεί γνωρίζοντας μόνο το φύλο και την ηλικία του συγγραφέα. Τα διηγήματα που διακρίθηκαν φέτος είναι:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας σας προσκαλεί την Παρασκευή 4 του Μάρτη, στις 6:30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Δ. Κατερίνης («Εκάβη») σε εκδήλωση για το Ναζίμ Χικμέτ (1902-1963). Για τη ζωή και το έργο του, αλλά και για την εποχή του θα μιλήσουν ο Γιώργος Μαργαρίτης, Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ, και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων. Η εκδήλωση περιλαμβάνει, επίσης, συζήτηση, προβολή βίντεο, απαγγελίες και μελοποιημένο Χικμέτ από Έλληνες συνθέτες.

Καλημέρα, Παρασκευή σήμερα 4 Μαρτίου 2016