Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ

Ο Πιερικός Αρχέλαος στην τελική Φάση Πρωταθλήματος Εφήβων 2015-16

O Πιερικός Αρχέλαος τερμάτισε αήττητος στην πρώτη θέση του Α ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ.
 Με το τέλος της κανονικής περιόδου θα διεξαχθούν οι αγώνες της τελικής Φάσης του Πρωταθλήματος Εφήβων μεταξύ των ομάδων που βαθμολογικά κατετάγησαν στην 1η θέση του κάθε ομίλου.
 Στη Τελική Φάση του πρωταθλήματος θα συμμετέχουν οι ομάδες των συλλόγων:

Να πει ΝΑΙ η Κατερίνη για κέντρο φιλοξενίας του Αντώνη Μάντζιου

Το θέμα για το προσφυγικό αναβλήθηκε (ήταν πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση από τον Άλλο δρόμο) και θα συζητηθεί σε επίπεδο επικεφαλής παρατάξεων όταν επιστρέψει ο δήμαρχος από την Αθήνα.
Ελπίζουμε ο κ. Χιονίδης να μεταπεισθεί και να προτείνει να αναλάβει και η Κατερίνη ένα κομμάτι από την φιλοξενία των προσφύγων - μεταναστών μιας και η πρόταση πολλών δημάρχων είναι να επιμεριστεί η φιλοξενία τους σε πολλά κέντρα υποδοχής κατά μήκος της Εθνικής Οδού.

Εθνικός Ν. Κεραμιδίου-Ποσειδώνας Ν. Πόρων 4-1 HD "Watch or Die" αγώνας της χρονιάς!!! Β' ΕΠΣ Πιερίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Νίκου Κολίτση (Μetrosport.gr)

RED ALERT! Ο αγώνας σταθμός του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που συζητιέται όσο κανένας και έχει ήδη γίνει viral,  πριν κυκλοφορήσει το αποκλειστικό «μετροπολιτικό» βίντεο, σ' όλη την Πιερία και από τώρα σ' όλη την Ελλάδα, δεν μπορεί παρά να έχει καταγραφεί από το Metrosport.gr, για να μπει «σαλόνι» στο παγκόσμιο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ Κ.Λ.Θ. Γ' Λ/Τ (ΚΑΤΕΡΙΝΗ)


Για την εισαγγελική παραγγελία κατά των αγροτικών κινητοποιήσεων

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό το σχέδιο ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα των αγροτών. Αυτό το στόχο υπηρετεί και η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς τους κατά τόπους εισαγγελείς, να προχωρήσουν μαζί με τις αστυνομικές αρχές, στην καταστολή του αγώνα των αγροτών και στην άσκηση ποινικών διώξεων. Ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς για το δίκιο της δεν είναι «έγκλημα», όπως χαρακτηρίζεται στην εισαγγελική παραγγελία. Είναι αγώνας επιβίωσης ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα και στο σύνολο της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ που καταστρέφει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες.

Εκδήλωση - αφιέρωμα στον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης

Την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016, στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης  το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης θα παρουσιάσει εκδήλωση – αφιέρωμα, με τίτλο «Ανοιξιάτικη Ρομάντζα», στον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Καζαντζή. Το μουσικόφιλο κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον καλλιτέχνη, το έργο του και να απολαύσει μελωδίες και τραγούδια του εκτελεσμένα από τα Σύνολα Μουσικής Έκφρασης και Δημιουργίας του Μουσικού Σχολείου.
Στην εκδήλωση θα παρίσταται  και ο ίδιος ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής μαζί με τους συνεργάτες του Λιζέτα Καλημέρη και  Δημήτρη Ζερβουδάκη, που θα τραγουδήσουν γνωστές επιτυχίες του συνθέτη.

Συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ στον Σ. Σταθμό Κατερίνης

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες,
Η Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. Πιερίας  συνεχίζοντας τη δράση της ενημερώνοντας τους εργαζόμενους  για  το αντιασφαλιστικό τερατούργημα κυβέρνησης-κουαρτέτου, που μειώνει παραπέρα όλες τις συντάξεις, που μειώνει της δαπάνες για την υγεία, ενώ η νέα γενιά δε θα πάρει ποτέ σύνταξη, διοργανώνει  συγκέντρωση  στο  δημοτικό διαμέρισμα  του Σ. Σταθμού, έξω από το καφενείο Πέτρος.  

“Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ” ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΞΑΝΑ, ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

Ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Πιερίας “Ο ΕΥΑΓΟΡΑΣ”, το Θεατρικό Εργαστήρι “ΑΥΛΑΙΑ”, ο Δήμος Κατερίνης και η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ

Tο Σάββατο 5 Μαρτίου και ώρα 19.30 στο συνεδριακό κέντρο “ΕΚΑΒΗ” να παρακολουθήσετε την πολυσυζητημένη θεατρική παράσταση “Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ” του Φάνου Ναθαναήλ σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μιχαήλ.
Ο σκοπός της παράστασης είναι η συλλογή τροφίμων αντί εισιτηρίου, τα οποία θα παραλάβει η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, τα οποία θα διαθέσει σε άπορους συμπολίτες μας.

Εύα Καϊλή: "Ελλάδα, Τουρκία, Frontex υπεύθυνες για την επιχειρησιακή διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού"

Ελλάδα, Τουρκία, Frontex είναι υπεύθυνες για την επιχειρησιακή διαχείριση του μεταναστευτικού-προσφυγικού δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Γ. Στόλτενμπεργκ, απαντώντας σε ερωτήσεις της Ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή, Προέδρου της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ και του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, μέλους της Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων.

Το μικρό ρωμαϊκό θέατρο θέλει να ζήσει ξανά

Του Πάνου Σκουρολιάκου*

Θυμάμαι το μικρό αρχαίο θέατρο στην Παλιά Επίδαυρο. Πρόχειρα περιφραγμένο, πνιγμένο στα αγκάθια, περίμενε υπομονετικά τη δεκαετία του ΄70, να ξαναζωντανέψει και να συγκεντρώσει στις κερκίδες του εραστές της τέχνης του θεάτρου και της μουσικής. Η «Μικρή Επίδαυρος», όπως έχει γίνει γνωστή, χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ., άρχισε να ανασκάπτεται το 1971 και τώρα πια, κάθε καλοκαίρι, προσφέρει στο κοινό πολιτιστικό έργο υψηλής ποιότητας.
Δεν είναι η μοναδική περίπτωση μικρού αρχαίου θεάτρου κοντά σε ένα μεγαλύτερο και πιο... διάσημο!

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π. Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ: «Δυνατότητα αποδέσμευσης δικαιούχων γεωργοπεριβα-λοντικών δράσεων του ΠΑΑ 2007-2013 χωρίς κυρώσεις»

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας γίνεται γνωστό ότι:
Μετά την έγκριση του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων των γεωργοπεριβαλλοντικών ενισχύσεων του ΠΑΑ 2007-2013 των δράσεων 2.3Α «Ολοκληρωμένη διαχείριση στην παραγωγή καπνού» και 2.3Β «Ολοκληρωμένη διαχείριση στην παραγωγή σακχαροτεύτλων», που έχουν υπογράψει σύμβαση έως την 31-12-2014, μεταφέρονται ως ανειλημμένες στο νέο ΠΑΑ 2014-2020.

Ο ονειρεμένος μου κόσμος

Του Γιάννη Τσαπουρνιώτη

Στη μακρινή μου φαντασία, καθημερινά, ξημερώνει η ημέρα των ονείρων μου. Γεννάται ένας κόσμος διαφορετικός σε συνθήκες ζωής, σε νοοτροπία, σε συμπεριφορά, σε ποιότητα, σε προσφορά, σε αξία, σε ήθος.
Στην ονειρεμένη μου χώρα ξαναγεννιούνται σπουδαίοι ιστορικοί, φιλόσοφοι, λογοτέχνες, ποιητές, συγγραφείς, συνθέτες, αθλητές, ιεράρχες, ηγέτες με κύρος και προσωπικότητα. Οι τελευταίοι εμπνέουν και καθοδηγούν τους πολίτες με πράξεις τέτοιες που τους κατατάσσουν στην πρώτη θέση εκτίμησης και αναγνώρισης του ρόλου τους.

Ευχαριστήριο της βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα


Τα περαστικά της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" στην βουλεύτρια μας, να είναι καλά στην υγεία της
Θέλω ολόψυχα να ευχαριστήσω τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γ.Ν Κατερίνης για την αμέριστη βοήθεια που μου πρόσφεραν ώστε να λυθεί άμεσα το μικρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα. Μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με ανθρωπισμό και αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά μια δύσκολη μάχη. Δική μας υποχρέωση πλέον να στηρίξουμε με κάθε τρόπο και μέσο την δημόσια δωρεάν υγεία.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΤΟΝ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Ντυνόμαστε γλυκούληδες

* ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 3.00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
* ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ, ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ, ΟΙ «ANIMUS BAND» ΚΑΙ «Η ΠΕΠΙΤΑ Η ΚΛΟΟΥΝ»

Πρόταση εκδήλωσης στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης: "Τι συμβαίνει με το Ισλάμ; - Ιστορική προσέγγιση"

Τις τελευταίες δεκαετίες όλο και εντονότερα βιώνουμε, άμεσα ή έμμεσα, την έκρηξη του ισλαμικού φονταμενταλισμού στη Μέση Ανατολή και την εντατικοποίηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, γινόμαστε μάρτυρες των πρωτοφανών προσφυγικών ροών, κυρίως μουσουλμάνων, που διέρχονται από τη χώρα μας με προορισμό την Ευρώπη.

Καλημέρα, Δευτέρα σήμερα 29 Φεβρουαρίου 2016