Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Καστοριά - Πιερικός Αρχέλαος 61-54



Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε από την Καστοριά με 61-54 σε εκτός έδρας αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της β΄εθνικής κατηγορίας ανδρών.

Εντυπώσεις από την Δραστηριότητα της Olympus Mountain Activities την 28 Φεβ 2016


Κάτω Όλυμπος Λίμνη Κατή : 28 Φεβ 2016! Χίλιες λέξεις δεν αρκούν να περιγράψουν τις εικόνες που αντικρίσαμε, ήμασταν εκεί όπου η ομορφιά του τοπίου ξεπερνά κάθε ανθρώπινη σκέψη . Συλλέκτες εμπειριών !!!!H σημερινή δραστηριότητα , θα έχει μια ιδιαίτερη θέση στο ημερολόγιο της ψυχής μας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας σας προσκαλεί την Παρασκευή 4 του Μάρτη, στις 6:30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο Δ. Κατερίνης («Εκάβη») σε εκδήλωση για το Ναζίμ Χικμέτ (1902-1963). Για τη ζωή και το έργο του, αλλά και για την εποχή του θα μιλήσουν ο Γιώργος Μαργαρίτης, Καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ, και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων. Η εκδήλωση περιλαμβάνει, επίσης, συζήτηση, προβολή βίντεο, απαγγελίες και μελοποιημένο Χικμέτ από Έλληνες συνθέτες.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τους εθελοντές διαφόρων τομέων του Ενοριακού Έργου στον κεντρικότερο Ναό της Κατερίνης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εν ενεργεία και διατελέσαντες εφημέριοι, εκκλησιαστικοί σύμβουλοι, κυρίες της Φιλοπτώχου, ιεροψάλτες και μέλη της χορωδίας κ.ά.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ…… ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΥΨΩΤΙΚΟΣ ΓΕΡΑΝΟΣ

Μία έκπληξη περίμενε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου τον μικρό Γιώργο Καλογεράκο μαθητή του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κατερίνης, ο οποίος αντιμετωπίζει χρόνια  κινητικά προβλήματα , όταν αντιπροσωπεία του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του τοπικού μμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης τον επισκέφτηκε στο σπίτι του και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα,  προσφέροντάς του ένα ολοκαίνουριο πτυσσόμενο  τηλεχειριζόμενο ανυψωτικό  γερανό ,  ARDOO Caresafe 140  με δυνατότητα ανύψωσης 140 κιλών, συνολικής αξίας 2.750,00€  που θα  λύσει τις λειτουργικές του ανάγκες.

1ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Με πολύ δυνατές εμφανίσεις από τους κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης ολοκληρώθηκε ο 1ος Αγώνας Αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία(ΕΚΟΦΝΣ) το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά με σκοπό τον έλεγχο της πορείας των αθλητών της Ολυμπιακής και Προολυμπιακής Ομάδας και την επιλογή νέων αθλητών στην Εθνική μας Ομάδα. Πρόκειται για την πρώτη αγωνιστική δοκιμασία της χρονιάς ενώ έχουν προηγηθεί τακτικές μηνιαίες επισκέψεις Ομοσπονδιακών Προπονητών στα σωματεία με συνεχείς εργομετρήσεις και τεστ αντοχής.

Ο λόγος του Προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Πιερίας κ. Τσιώτσιου Θεόδωρου στην σημερινή εκδήλωση κοπής πίτας στην "ΕΛΙΑ"


Αξιότιμοι προσκεκλημένοι
Αγαπητοί φίλοι του Σωματείου
Συναδέλφησες   και  Συνάδελφοι
Θέλω να  σας   μεταφέρω  τον  Αγωνιστικό  και  Συναδελφικό  Χαιρετισμό   της Διοίκησης  του Σωματείου μας  για το χρόνο που διανύουμε   για   Υγεία   και   Ειρήνη.
Εμείς οι λαϊκοί  άνθρωποι  τις  ευχές τις λέμε από καρδιάς  και  πάντα  ελπίζουμε και   προσδοκούμε  για  καλύτερες  μέρες,    καλύτερη  Υγεία,  καλύτερη  Ζωή.
Με  δύο  λέξεις   ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ   &   ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Ο ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1878

 Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου εορτάστηκε στον Κολινδρό η 138ή επέτειος της Επανάστασης, την οποία κήρυξε ο Επίσκοπος Κίτρους Νικόλαος Λούσης, το εγκόλπιο του οποίου σώζεται στο Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως με εγχάρακτη επιγραφή του 1878.
Το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Στη συνέχεια, τελέστηκε η καθιερωμένη Δοξολογία, μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο της Ενορίας Οικονόμο π. Παναγιώτη Τιμαμόπουλο.
Ακολούθησαν τρισάγιο ενώπιον της προτομής του Επισκόπου Κίτρους Νικολάου και παρέλαση σχολείων και συλλόγων.

Πλήθος κόσμου σήμερα το πρωί για την κοπή πίτας του φιλοζωικού σωματείου Κατερίνης «Ο ΆΡΓΟΣ» και την εκλογή νέου Δ.Σ. Ποιοι εκλέχτηκαν.


Παρά την δυνατή βροχή αρκετοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στα γραφεία του φιλοζωικού σωματείου Κατερίνης «Ο ΆΡΓΟΣ».
Και ο λόγος ήταν η κοπή πίτας του σωματείου, αλλά και η εκλογή νέου Δ.Σ.

Δείτε σε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης τα ιατρικά μηχανήματα που παρέδωσε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.



ΈΓΙΝΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 40 ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ


Έγινε με επιτυχία, παρά τον άσχημο καιρό, η εκδήλωση τιμής για τους 40 εκτελεσμένους συμπατριώτες μας από τον Άγιο Δημήτριο και το Λιβάδι.
Η εκδήλωση έγινε στον τόπο  όπου εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά κατοχικά στρατευματα, στο Σταθμό Κατερίνης στις 28-2-2016 και την ευθύνη της διοργάνωσης είχε το παράρτημα Κατερίνης της  Πανελληνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δ.Σ.Ε.

Δείτε σήμερα στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" ρεπορτάζ από την κοπή πίτας και τις εκλογές των φιλόζωων της Κατερίνης. Ιδιαίτερα μεγάλη η συμμετοχή των φιλόζωων της Κατερίνης για τις εκλογικές διαδικασίες του φιλοζωικού σωματείου "Ο ΑΡΓΟΣ". Ποιο είναι το νέο Δ.Σ. που προέκυψε...


Εκδηλώσεις για την απελευθέρωση του Κολινδρού. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Με βροχή πραγματοποιήθηκαν στον Κολινδρό Πιερίας οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της επανάσταση του 1878. Η ιστορική ημέρα για την απελευθέρωση του Κολινδρού και της ευρύτερης περιοχής είναι η 17η Οκτωβρίου 1912. Ημέρα Τετάρτη, εννιά το πρωί έφτασε σαν προπομπός του Ελληνικού στρατού μια δυάδα Ελλήνων αξιωματικών, ο Αλέξανδρος Ζάννας (υφυπουργός της Αεροπορίας αργότερα) γιος του γνωστού για την εθνική του δράση στη Θεσσαλονίκη και σ’ όλη τη Μακεδονία γιατρού Δημητρίου Ζάννα κι ο Νικόλαος Πετρωτός γαμπρός του, που φιλοξενήθηκαν στο σπίτι των αδελφών Θωμά και Βασιλείου Κομψελίδη.

Δωρεά αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ για το Κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης



Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2016, στις 15:00, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, παραδόθηκαν στο Κρατικό Νοσοκομείο της πόλης ιατρικά μηχανήματα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Η παράδοση πραγματοποιήθηκε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στον χώρο του Κοινωνικού Ιατρείου «Αλέκος Φτίκας». Τα μηχανήματα αποτελούν δωρεά του Ελληνογερμανικού ΣυλλόγουFörder- und Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο της Γερμανίας και σύμφωνα με την διοίκηση Νοσοκομείου πρόκειται να καλύψουν μεγάλα κενά.

Η εκδήλωση των Συνταξιούχων του ΙΚΑ Ν. Πιερίας αυτή την ώρα στην "ΕΛΙΑ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Προβολή της Δευτέρας από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου την ταινία "45 Χρόνια". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Σκηνοθεσία: Άντριου Χέιγκ
Παίζουν: Τομ Κόρτνεϊ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Τζέραλντιν Τζέιμς

Πώς θα μπορούσα να μειώσω τα έξοδα θέρμανσης;


Απαντήσεις σε αυτή, αλλά και σε πολλές άλλες ερωτήσεις, δίνονται μέσα από την σελίδα της «Τεχνική και Επαγγελματική Συμβουλευτική Ομάδα του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης», στην διεύθυνσηhttp://advice-team.blogspot.gr/, από τον σύλλογο καθηγητών του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Κατερίνης.
Μπορείτε να αναζητήσετε μέσα από τις υπάρχουσες ερωτήσεις τα θέματα που σας ενδιαφέρουν ή να στείλετε τις δικές σας ερωτήσεις για να απαντηθούν ως ξεχωριστό θέμα μέσα από την σελίδα...

Στο «σπίτι» ενός κατάκοιτου γέροντα σε μια καθώς πρέπει κεντρική συνοικία της Κατερίνης! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δέκα φωτογραφίες και ένα σύντομο βίντεο από το «σπίτι» ενός κατάκοιτου γέροντα σε κεντρική συνοικία της Κατερίνης! Για μεγέθυνση κάντε κλικ στις φωτογραφίες.

Σήμερα, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στις 15:00, δεχτήκαμε τηλεφώνημα από συμπολίτη μας ο οποίος μας ανέφερε το παρακάτω περιστατικό: Σε κεντρική περιοχή της πόλης μας, ζει μόνος του, ανήμπορος άνδρας, ηλικίας περίπου 75 ετών σε συνθήκες που είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς:

Καλημέρα, Κυριακή σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2016