Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ημερίδα σε συνεργασία με την Google: "Ψηφιακός τουρισμός: Δυνατότητες ανάπτυξης για την Ελλάδα και την Κύπρο"

 
Ημερίδα σε συνεργασία με την Google, οργάνωσε η ευρωβουλευτής της Ελιάς- Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύα Καϊλή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα "Ψηφιακός τουρισμός: Δυνατότητες ανάπτυξης για την Ελλάδα και την Κύπρο". Στόχος της ημερίδας, πέρα από τη δικτύωση μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Google και διαφόρων startups, ήταν να συζητηθούν οι δυνατότητες εκμετάλλευσης της ψηφιακής τεχνολογίας προς όφελος της Ελληνικής και Κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας. Παρουσιάστηκαν επιτυχημένα παραδείγματα καθώς συμμετείχαν και ελληνικές εταιρίες.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου στο πλαίσιο του Έργου "Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία" στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, πρόκειται να πραγματοποιήσει  σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους και τους κατοίκους του Νέου και του Παλιού Παντελεήμονα ημερίδα ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας με θέμα: «Η Οικοτεχνία στο Χθες και στο Σήμερα – η Οικοτεχνία μέσα από την παρασκευή οικολογικών καλλυντικών και κηραλοιφών στο σπίτι μας».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ 8η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΑΛΑΣ, Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Η SUZANA KOSTIC, Ο LEONARDO QUADRINI ΚΑΙ Ο  ALEXANDER KUYUMDZIEV  ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
        Ο γνωστός παρουσιαστής της τηλεόρασης και παλαιός φίλος της Καρδίτσας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, Αλέξης Κωστάλας, θα είναι ο παρουσιαστής του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Μουσικής, της 8ης  Διεθνούς  Συνάντησης  Σχολικών Χορωδιών, που θα πραγματοποιηθεί από 31 Μαρτίου έως 16 Απριλίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του “THESSALIKON GRAND HOTEL” της Καρδίτσας (31/3-7/4/2016) και στην αίθουσα εκδηλώσεων του “MOUZAKI PALACE HOTEL” στο Μουζάκι (8-16/4/2016).

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εκπαιδευόμενοι/ες, που επιτυχώς παρακολούθησαν προγράμματα του ΚΔΒΜ Κατερίνης έως τις 30 Ιουνίου 2015 μπορούν να παραλαμβάνουν με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας τις Βεβαιώσεις Παρακολούθησης των προγραμμάτων στα οποία συμμετείχαν, από το Δήμο Κατερίνης, γραφείο 15 και την κα Γκατζά Στέλλα καθημερινά από τις 10.00 π.μ. -13.00.
Η ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΡΟΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ- ΜΕΛΕΤΛΙΔΟΥ


Συνέντευξη του Χάρη Τζαμακλή στο www.news247.gr

Χ. Τζαμακλής στο News247: Το παλιό πολιτικό σύστημα του 4-2-1 αντιδρά στο γκρέμισμα του πελατειακού κράτους
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής περνά στην αντεπίθεση κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αφορμή το νομοσχέδιο για την αποκομματικοποίηση του κράτους που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή
Ο κ. Τζαμακλής καταγγέλλει ότι το "παλιό πολιτικό σύστημα" αντιδρά σήμερα στη θεσμοθέτηση διαφανών διαδικασιών επιλογής πολιτικών στελεχών. Τονίζει, επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που απασχολούσε 51 μετακλητούς υπαλλήλους ασκεί σήμερα κριτική για κομματισμό στον διάδοχό του από τον ΣΥΡΙΖΑ που απασχολεί μόνον δύο ! Καταλογίζει δε στη  ΝΔ ότι παρά τις διακηρύξεις της για αποκομματικοποίηση ζήτησε η θέση του Γενικού Γραμματέα να παραμείνει κυβερνητική επιλογή.

Πλημμύρισε κόσμο το Ελατοχώρι στη φετινή Γιορτή Κρασιού

Πλήθος κόσμου «αγκάλιασε» την προσπάθεια που κατέβαλαν και φέτος στην καθιερωμένη «Γιορτή Κρασιού», ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, η ομάδα νέων του Ελατοχωρίου (Y.P.P.), οι οινοποιοί της Πιερίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας που είχε σαν στόχο την προβολή της αμπελουργικής ζώνης και τη δημιουργία ενός ακόμη μοχλού ανάδειξης της περιοχής.

Κάλεσμα της ΠΓ της ΛΑΕ για κλιμάκωση των αγώνων

Η ΠΓ της ΛΑΕ χαιρετίζει την αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα των αγροτών που συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τον αγώνα τους παρά τις προσπάθειες επικοινωνιακής διαχείρισης εκ μέρους της κυβέρνησης

Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη. Από τον Σύλλογο Γονέων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης


Ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου Πιερίας της Κ.Ν.Ε


Όλοι στην πραγματική εκδήλωση τιμής των 43ων εκτελεσμένων συμπατριωτών μας από τους ναζί κατακτητές. Κυριακή 28 Φλεβάρη, ώρα 11:30π.μ.
Το Τομεακό Συμβούλιο Πιερίας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ), καταγγέλλει τη δημοτική αρχή του δήμου Κατερίνης για την ύβρη την οποία διέπραξε σε βάρος των 43ων εκτελεσμένων συμπατριωτών μας από τους ναζί κατακτητές.
Συγκεκριμένα στις 21/2/2016 ο δήμος Κατερίνης διοργάνωσε εκδήλωση στην οποία προσκάλεσε και επέτρεψε να καταθέσει στεφάνι το ναζιστικό μόρφωμα «χρυσή αυγή». Έδωσε επι της ουσίας βήμα και χώρο να σταθούν, οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι αυτών που εκτέλεσαν τους 43 συμπατριώτες μας.

Πολυμελής αποστολή μαθητών και εκπαιδευτικών από έξι χώρες στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο του Erasmus +

Εθιμοτυπική επίσκεψη  στο Δημαρχείο Κατερίνης, 40μελούς αντιπροσωπείας από μαθητές και καθηγητές Ευρωπαϊκών κρατών, μεταξύ των οποίων μαθητές και εκπαιδευτικοί των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ», στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος Erasmus + πραγματοποιήθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας. Ειδικότερα, στην επίσκεψη συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ισπανία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

Κελίδης Χαράλαμπος: Όχι και η πρώτη κατοικία τεκμήριο!


Είναι γνωστό ότι ο νόμος έκτρωμα-τερατούργημα δεν είναι νόμος της σημερινής κυβέρνησης, είναι όμως αδιανόητο και εγκληματικό, κυβέρνηση της Αριστεράς να διατηρεί τέτοιους νόμους ντροπής.

Τι είναι λοιπόν τα τεκμήρια;

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ,ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ:Απαγόρευση Αλιείας και Πρόσδεσης σε σημαντήρες στον Τεχνητό Ύφαλο Κίτρους


          Η Υπηρεσία μας, επειδή έχει γίνει επανειλημμένα αποδέκτης αναφορών και παραπόνων για έντονη αλιεία στην οριοθετούμενη από σημαντήρες περιοχή του Τεχνητού Υφάλου Κίτρους και κατόπιν συνεννόησης με το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκ. Κατερίνης, σας ενημερώνει ότι στην περιοχή που οριοθετείται η θέση του παραπάνω Τεχνητού Υφάλου απαγορεύονται:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, νιώθει την ανάγκη να εκφράσει δημόσια την ευγνωμοσύνη και τις θερμές ευχαριστίες του, προς στον κ. Διονύση Πασχάλη, Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, για την άμεση ανταπόκριση και την συνδρομή του στα αιτήματα του Συλλόγου μας. Από την πρώτη κιόλας συνάντηση το έκδηλο ενδιαφέρον του, η στήριξη και η προσπάθεια του εύρεσης λύσης στα διάφορα θέματα που αφορούν το Σύλλογο, μας συγκίνησε βαθύτατα.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 στις 18:00μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «Εκάβη», ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πιερίας απένειμε βραβεία και επαίνους σε μαθητές και μαθήτριες που διαγωνίστηκαν σε ποιήματα ή διηγήματα με θέμα «προσφυγιά και μετανάστευση».  Στον  παραπάνω διαγωνισμό συμμετείχαν μαθήτριες του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης  με ποιήματα που δείχνουν την ιδιαίτερη ευαισθησία τους  πάνω σ’ αυτό το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει όχι μόνο η χώρα μας αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη και διακρίθηκαν.

Ενημέρωση των μαθητών του ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Την Τρίτη, 23/4/2016 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας ενημερωτική εκδήλωση για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Η δράση αυτή οργανώνεται και υλοποιείται από το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου, το οποίο ξεκινώντας από το σχολείο μας σκοπεύει να ενημερώσει τους μαθητές όλων των σχολείων της αρμοδιότητας του.

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας: Πρόταση για τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Γιατί, αποκλεισμένοι και εγκαταλελειμμένοι άνθρωποι σε πάρκινγκ της Εθνικής Οδού, με πεινασμένα και άρρωστα παιδιά, δεν θα αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους σε χωριά της περιοχής, αναζητώντας τα αναγκαία για τις οικογένειές τους.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2016