Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 24/2 στις 20:00 στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ»
Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη
Ερμηνεία τραγουδιών Σοφία Μανουσάκη
Συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης
Πρόκειται για μια μοναδική συναυλία για την οποία ο ίδιος ο Θεοδωράκης είπε "είναι ένα νέο ξεκίνημα για τη μουσική μου και το χρωστάω στον Κορκολή".
Βασισμένη  στο ομώνυμο χρυσό CD, η συναυλία είναι μία μουσική «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ», με κλασσικά έργα για πιάνο, μεταφορές/διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια. 
Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης.

                        

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου Διάλεξη με θέμα: Γιατί καταστρέφουν τα μικρόβια τα τρόφιμα;

Διάλεξη από την Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη" με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Κατσάρα με θέμα: 
Γιατί καταστρέφουν τα μικρόβια τα τρόφιμα;

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Στέκι Πολιτών Α Πάροδος Βότση (πεζόδρομος)

Τα βραβεία του Συνδέσμου Φιλολόγων Πιερίας.


Με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, η εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Πιερίας για την απονομή των βραβείων στους μαθητές, το ποίημα ή το διήγημα των οποίων διακρίθηκε στο λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα «προσφυγιά και μετανάστευση».

Στις 9 Φεβρουαρίου 2015, έλαβε χώρα συνάντηση του Αντιδήμαρχου Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης κου Σ. Πέγκα και του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης κου Γ. Ζωγράφου.


Στη συνάντηση κυριάρχησαν οι δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και στην Παραλία Κατερίνης. Τονίστηκε δε, ότι η γεωγραφική εγγύτητα των δυο τουριστικών προορισμών και η συμπληρωματικότητά τους, επιβάλλει την άμεση εξεύρεση τρόπων συνεργασίας τους.

Δελτίο τύπου της ΝΕ Συριζα Πιερίας για το παράλληλο πρόγραμμα

Δείγμα μιας άλλης πολιτικής
              Νόμος του κράτους  από το περασμένο Σάββατο το επονομαζόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης , το οποίο  η αντιπολίτευση πολέμησε λυσσαλέα, έκανε τα πάντα για να μη φτάσει στη Βουλή κι όταν ήρθε το λοιδόρησε όσο μπορούσε κατά τη διάρκεια της διήμερης συζήτησής του, το καταψήφισε επί της αρχής και στο σύνολό του, δε μπόρεσε όμως να μην ψηφίσει και υπέρ αρκετών επιμέρους άρθρων του, όχι για λόγους πολιτικής ευγένειας , αλλά λόγω της κοινωνικής κατακραυγής που θα ξεσήκωνε μια τέτοια της κίνηση.

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Πύρασος Νέας Αγχιάλου 3-1. Γ' εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ... FACEBOOK

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΝΕΡΟΥ
«Η Δ.Ε.Υ.Α Κατερίνης ανακοινώνει ότι, στις 23 Φεβρουρίου ημέρα Τρίτη , κατά τις ώρες 8.00 π.μ. έως 17.00 μ.μ., θα υπάρχει διακοπή νερού στην περιοχή που περικλείεται πέριξ των οδών Σπυρομηλίου –Πρέσπας-Πατρόκλου-Τέρμα Δημοτικού Σταδίου και Ανθέων, λόγω διαρροής βάνας ύδρευσης στην οδό Δημοτικού Σταδίου».
Ο Γενικός Διευθυντής Δ.Ε.Υ.Α.Κ.
Χρήστογλου Ιωάννης

"ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ


Στη βάση των συχνών, ρητών και κατηγορηματικών δηλώσεων του Δημάρχου Κατερίνης περί των προτεραιοτήτων της παρούσας δημοτικής αρχής, ο πολιτισμός θα έπρεπε να κατέχει πρωτεύουσα θέση.
Δυστυχώς η πρακτική της δημοτικής αρχής δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον όσο αφορά τη φροντίδα που επιδεικνύει για το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης. Ενός Ωδείου που για πολλά χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς, τόσο για την παραγωγή πολιτισμού στην πόλη μας, όσο και για τα χιλιάδες παιδιά που σε αυτό έχουν γνωρίσει και αγαπήσει  τον υπέροχο κόσμο της μουσικής. Ενός Ωδείου που πολλές φορές με τις επιδόσεις των μαθητών του έκανε περήφανη την πόλη μας.
Μας προβληματίζει λοιπόν και δημιουργεί απορίες η στάση της διοίκησης του δήμου απέναντί του, η παραγκώνιση του οργάνου που ευθύνεται για τη διαχείριση της λειτουργίας του.

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 17ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Εντυπώσεις από την Δραστηριότητα της Olympus Mountain Activities thn 22 Φεβ 2016

Βρεθήκαμε  χαμηλά στον  Όλυμπο, ένα βουνό τελείως ξεχωριστό και διαφορετικό με απέραντα δάση και κρυφές γωνιές ανεξερεύνητες Οι ήχοι τα χρώματα και μυρωδιές, όλα αρμονικά δεμένα σα να βρισκόμασταν μέσα σε πίνακα ζωγραφικής που αποζημίωσαν  με το καλύτερο τρόπο, τον πιο απαιτητικό και δύσκολο συνοδοιπόρο  προσφέροντας του απλόχερα πρωτόγνωρα συναισθήματα θαυμασμού ..Απίστευτα  αποθέματα αντοχής ο άνθρωπος μέσα του το διαπιστώσαμε  εξ' ολοκλήρου κοιτώντας μέσα στα μάτια των συνορειβατών , που έκαναν το πρώτο βήμα. Ευχαριστούμε που μας εμπιστευτήκατε!!

Χάρης Τζαμακλής: Κοινωνικό αντίβαρο στις επιπτώσεις της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης το παράλληλο πρόγραμμα


Ο Χάρης Τζαμακλής στην ομιλία του για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου» στάθηκε αρχικά στη στάση της Αντιπολίτευσης, η οποία δημιουργεί εύλογα ερωτήματα: «Γιατί η Αντιπολίτευση δεν επιθυμεί τη ρύθμιση θεμάτων που άπτονται της επίλυσης καθημερινών σοβαρών προβλημάτων εκατομμυρίων πολιτών στον κρίσιμο τομέα της υγείας; Μήπως επειδή επιχειρείται για πρώτη φορά το ξήλωμα πελατειακών δομών και η κατάργηση ενός συστήματος ομηρίας των πολιτών; Μήπως επειδή η Κυβέρνηση αρχίζει να υλοποιεί, παρά το υφιστάμενο ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο, το παράλληλο πρόγραμμα για να απαλύνει τις συνέπειες της κρίσης;»

Λαϊκή Ενότητα Πιερίας: Ντροπή και όνειδος η παράδοση της μνήμης των 43 εκτελεσμένων στην χρυσή αυγή Εισερχόμενα x

Πρόκληση απέναντι σε κάθε δημοκράτη, πατριώτη και κυρίως ευθεία προσβολή στη μνήμη των 43 εκτελεσμένων η παρουσία αντιπροσωπείας της νεοναζιστκής συμμορίας της χρυσής αυγής και η κατάθεση στεφάνου από βουλευτή της, στο μνημείο του Σταθμού Κατερίνης.
Με απόλυτη ευθύνη του δημάρχου Κατερίνης κ. Χιονίδη, η τελετή μνήμης του εκτελεσμένου Δημάρχου Κατερίνης Ξανθόπουλου και των υπολοίπων 42 πατριωτών μετατράπηκε σε σόου εξαγνισμού των υμνητών των ναζί, δολοφόνων των 43, της χρυσής αυγής. Χρόνια τώρα ο συγκεκριμένος δήμαρχος προσκαλεί ελέω πρωτοκόλλου τους νεοφασίστες στην επέτειο μνήμης παρά τις έντονες αντιδράσεις.

Επίσκεψη της συγγραφέως Εύας Κασιάρου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης


Την Τετάρτη 17/02/2016 επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης η συντοπίτισσά μας συγγραφέας Εύα Κασιάρου και συζήτησε με τους μαθητές/τριες των Γ' και Δ' τάξεων, για τα πολλαπλά οφέλη της ανάγνωσης βιβλίων.
Τα παιδιά συνομίλησαν μαζί της και διατύπωσαν τις απορίες τους.

Οι αποφάσεις της Πανελλαδικής σύσκεψης των μπλόκων

Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων συγκάλεσε το μεσημέρι της Κυριακής στη Νίκαια της Λάρισας η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στη σύσκεψη οι εκπρόσωποι των αγροτών αποφάσισαν ότι παραμένουν αμετακίνητοι στα μπλόκα διεκδικώντας το πλαίσιο των πέντε αιτημάτων και ζητούν από την κυβέρνηση, σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη, να τοποθετηθεί συγκεκριμένα σε καθένα από αυτά.
Μετά τη συνάντηση και ανάλογα με τις απαντήσεις που θα πάρουν, θα αποφασίσουν και την παραπέρα στάση τους.
Υπενθυμίζεται ότι τα πέντε αιτήματα που θέτει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων είναι τα εξής:

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για την προστασία και η διατήρηση της φύσης και του τοπίου, ως φυσικής κληρονομιάς και πολύτιμου εθνικού φυσικού πόρου του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Είναι γνωστό πως στις 13 Σεπτεμβρίου 2011 είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση (διάρκειας ένα μήνα) από το τότε Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον χαρακτηρισμό της χερσαίας περιοχής του όρους Ολύμπου ως «Εθνικού Πάρκου».

Καλημέρα, Δευτέρα σήμερα 22 Φεβρουαρίου 2016