Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Η προστασία του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εξωτερικών 
Θέμα: Η προστασία και η διατήρηση της φύσης και του τοπίου, ως φυσικής κληρονομιάς και πολύτιμου εθνικού φυσικού πόρου του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Είναι γνωστό πως στις 13 Σεπτεμβρίου 2011 είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση (διάρκειας ένα μήνα) από το τότε Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον χαρακτηρισμό της χερσαίας περιοχής του όρους Ολύμπου ως «Εθνικού Πάρκου».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 40 ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ 28-2-2016

Το ΔΣ της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΈΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και Δ.Σ.Ε.(παράρτημα Κατερίνης) θα διοργανώσει εκδήλωση τιμής στην μνήμη των 40 εκτελεσμένων συμπατριωτών μας από τους ναζιστές γερμανούς κατακτητές στο Σταθμό Κατερίνης το Φλεβάρη του 1943.
Η εκδήλωση θα γίνει την μεθεπόμενη Κυριακή 28-2-2016, στις 11.30 το πρωί  στο χώρο του μνημείου.

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» στο μπλόκο των αγροτών της Πιερίας, στην Κατερίνη.


Στο μπλόκο της Κατερίνης βρεθήκαμε σήμερα το μεσημέρι, όπου οι αγρότες της Πιερίας συνεχίζουν το κλείσιμο της Εθνικής Οδού διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα.
Εκεί συναντήσαμε αγρότες από το Λιτόχωρο που περιφρουρούσαν τον μπλόκο.

Η Εθνική Οδός κλειστή, αλλά περιστατικά σοβαρά όπως και ασθενοφόρα διερχόταν ελεύθερα κατόπιν συνεννόησης με την αστυνομία και τους αγρότες.

Απαγόρευση Αλιείας και Πρόσδεσης σε σημαντήρες ,στον Τεχνητό Ύφαλο Κίτρους


Η Υπηρεσία μας, επειδή έχει γίνει επανειλημμένα αποδέκτης αναφορών και παραπόνων για έντονη αλιεία στην οριοθετούμενη από σημαντήρες περιοχή του Τεχνητού Υφάλου Κίτρους και κατόπιν συνεννόησης με το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκ. Κατερίνης, σας ενημερώνει ότι στην περιοχή που οριοθετείται η θέση του παραπάνω Τεχνητού Υφάλου απαγορεύονται:
α. η αλιεία βάσει του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, άρθρο 231 (ΦΕΚ 458/Β΄/1978)
β. η πρόσδεση στους σημαντήρες βάσει του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, άρθρα 9 έως και 15 (ΦΕΚ 458/Β΄/1978).

Η υπόθεση Σφακιανάκη και το αληθινό πρόβλημα


Tου Δημήτρη Καζάκη
Η υπόθεση μετάθεσης του κ. Σφακιανάκη και ο ντόρος που ξεσήκωσε αποδεικνύει, πόσο διαπλεκόμενη είναι η ηγεσία της αστυνομίας με την εκτελεστική εξουσία και γενικά με το σύστημα διαπλοκής της εξουσίας. Ο λόγος είναι απλός. Η κυβέρνηση δια του Τόσκα επιχείρησε να τοποθετήσει δικό της έμπιστο πρόσωπο στη θέση του κ. Σφακιανάκη. Μόλις το προσπάθησε άρχισε ένας ολόκληρος πόλεμος από τα μέσα μαζικής εξαχρείωσης για να αποτραπεί κάτι τέτοιο.

Ν.Ε Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ: Καμία ανοχή στο τέρας του ναζισμού


Επιμένει να επικαλείται το πρωτόκολλο η διοίκηση του δήμου Κατερίνης  και να καλεί κάθε χρόνο τους νοσταλγούς του Χίτλερ, τη Χρυσή Αυγή, στην εκδήλωση μνήμης των 40 συμπολιτών μας θυμάτων του ναζισμού στο Σ. Σταθμό.
Επιμένει, κρυπτόμενη υπό των τύπων,  να αγνοεί την ουσία της κίνησής της, που δεν είναι άλλη από την προσβολή της μνήμης, τόσο των εκτελεσθέντων συμπολιτών μας, όσο και της συλλογικής μνήμης του λαού μας, που δε δίστασε απ’ τη πρώτη στιγμή να πληρώσει ακριβό, πολύ ακριβό τίμημα για να απαλλαγεί από το ναζιστικό τέρας.

Φωτόπουλος: «Η δήλωση Τόσκα δικαιώνει την ανησυχία διοίκησης και πολιτών»

Σχετικά με τη δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα περί «ακριβών» περιοχών, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απίστευτη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα μόνο ατυχής δεν ήταν και δικαιώνει την ανησυχία της διοίκησης του Δήμου Δέλτα και των κατοίκων των Διαβατών.
Αποκαλύπτει ότι και αυτή η κυβέρνηση πράγματι μας αντιμετωπίζει σαν τη «χαβούζα» της Θεσσαλονίκης αφού το κριτήριο επιλογής των Διαβατών για τη δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης ήταν η αντίληψη περί «ακριβών» και «φτηνών» περιοχών, την ώρα που αγνοούνται σπουδαίοι λόγοι για να αποτραπεί κάτι τέτοιο.

ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΚΑΒΟΥΡΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ!


Βαρηκοΐα- Κώφωση. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα


Τι είναι η βαρηκοΐα- κώφωση;
          Με τον όρο «κώφωση» περιγράφουμε την ολική απώλεια ακοής με συνέπεια η επικοινωνία να επιτυγχάνεται μέσω γραπτού λόγου ή νοηματικής γλώσσας.
           Με τον όρο «βαρηκοΐα» περιγράφουμε τη μείωση της ακουστικής ικανότητας, με συνέπεια ο βαρήκοος να δυσκολεύεται να αντιληφθεί την ομιλία μέσω του αυτιού.

Αθλητισμός και Υγεία


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για «νέες» προτάσεις της κυβέρνησης

      Το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορα "σενάρια" σύμφωνα με τα οποία:
1. Η μεταβατικότητα της πλήρους εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού (20% για την κύρια σύνταξη), αντί να γίνει το 2019, θα ολοκληρωθεί το 2020, ενώ παραμένει η ίδια μεταβατικότητα ως προς το χρόνο, για την επιβολή του 7,45% εισφορά για την Υγεία.

7ος Ημιμαραθώνιος Δίον 2016, Κυριακή 13 Μαρτίου 2016


Πιερικός Αρχέλαος-ΓΣ Λάρισας. Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

Ένα καθοριστικής σημασίας παιχνίδι δίνει την ερχόμενη Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 5μμ ο Πιερικός Αρχέλαος στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού κόντρα στην πολύ ισχυρή ομάδα του ΓΣ Λάρισας στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής για τον όμιλο του Βορρά στη Β' Εθνική.

Καλημέρα, Παρασκευή σήμερα 19 Φεβρουαρίου 2016