Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ



Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας για την απώλεια των αξιωματικών του Π.Ν.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς το σώμα του Πολεμικού Ναυτικού και τους οικείους των μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου που χάθηκε εν ώρα καθήκοντος.
Ο θάνατος τους που μας γεμίζει θλίψη, έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των απωλειών των ενόπλων δυνάμεων σε καιρό ειρήνης.
Ο θρήνος για την απώλεια τους προηγείται της διερεύνησης των αιτιών της τραγωδίας στις οποίες όμως πρέπει να χυθεί άπλετο φως.

Το ΚΚΕ για το θανατηφόρο δυστύχημα στο Αιγαίο


Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο των Ελλήνων αξιωματικών ΠΝ χειριστών ελικοπτέρου, που με τραγικό τρόπο "έφυγαν" σήμερα από τη ζωή, στο πλαίσιο άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού.
Πρέπει να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.
Γραφείο Τύπου της TΕ  Πιερίας του ΚΚΕ

Ανακοίνωση Δήμου Κατερίνης, για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, ανακοινώνει, ότι την Τρίτη 16/02/2016 και την Τετάρτη 17/02/2016 θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων (φακές, φασόλια, μακαρόνια, ζάχαρη), φρούτων (μήλα), βρεφικών προϊόντων (πάνες, μωρομάντηλα) και προϊόντων καθαριότητας (απορρυπαντικό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων, σαμπουάν) στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ.

Το 7ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας στο κατάστημα TroxosKSpor!


Στις 12.02.2016 μαθητές του 7ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης, συνοδευόμενοι από το εξαιρετικό διδακτικό προσωπικό, επισκέφτηκαν το κατάστημα TroxoskSpor. Η επίσκεψη είχε διδακτικό σκοπό ώστε να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της ποδηλασίας αλλά και μελλοντικά να το εντάξουν στην καθημερινότητά τους ως μέσο μετακίνησης με απώτερο στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από τη μόλυνση των βενζινοκίνητων οχημάτων.

Παν. Λαφαζάνης: Αν ο Αλ. Τσίπρας δεν πάρει πίσω τα μέτρα, τότε θα συντριβεί και θα φύγει νύχτα και εξευτελισμένος

 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Η εθελόδουλη νεομνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να διανοηθεί ότι μπορεί να επιχειρήσει με ΜΑΤκαι αστυνομικές κλούβες να ανακόψει την είσοδο των τρακτέρ στηνΑθήνα.
Μια τέτοια επίδειξη ακραίας αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού όχι μόνο θα ήταν ανεπίτρεπτη αλλά και θα κινδύνευε να προκαλέσει ανεξέλεγκτες συγκρούσεις και μακελειό, καθιστώντας την κυβέρνηση υπεύθυνη και υπόλογη για άκρως επικίνδυνες, ανώμαλες εξελίξεις.

Τραυλισμός. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα


Τι είναι ο τραυλισμός;
       Με τον όρο «τραυλισμός» περιγράφουμε την παθολογικά υψηλή συχνότητα δυσρυθμιών στη ροή της ομιλίας. Συχνά συνοδεύεται από αντανακλαστικές συσπάσεις του προσώπου και σε ορισμένες περιπτώσεις από απώλεια βλεμματικής επαφής και απώλεια ελέγχου του ρυθμού της αναπνοής.

Ποια είναι τα συμπτώματα του τραυλισμού;

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ


      Το 5ο Λύκειο Κατερίνης πραγματοποίησε την Πέμπτη 11-02-2016 μία εκδήλωση – ενημέρωση μαθητών για τη δωρεά μυελού των οστών και τη σχετική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Η ενημέρωση έγινε από τις πτυχιούχους της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Γεωργία Πιτσάβα και Άντρια Κωνσταντίνου, υποτρόφους του ιδρύματος  «Angelopoulos Clinton GIU Fellowship», θεσμό με διεθνείς διαστάσεις  που διδάσκει στους φοιτητές να προωθήσουν ρηξικέλευθες ιδέες, να εκπληρώσουν  τα όνειρα τους, να δημιουργήσουν…

Εγκαίνια σήμερα το απόγευμα για τα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας Πιερίας.


Στην έδρα του Στρατωνίου Χαλκιδικής θα δοκιμασθεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου ο Πιερικός Αρχέλαος στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της β΄εθνικής κατηγορίας ανδρών.

Οι «μελανόλευκοι» προέρχονται από μία εκτός προγράματος εντός έδρας ήττα από το Άργος Ορεστικό και αναζητούν το "διπλό" ώστε απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη.

Το έργο τους δεν θα είναι καθόλου εύκολο απέναντι στην πολύ καλή ομάδα του Στρατωνίου η οποία προέρχεται από οδυνηρή εκτός έδρας ήττα από τον Αίολο Αστακού(82-55) και επιθυμεί να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Ακόμη μία εβδομάδα χωρίς πλειστηριασμό στο Ειρηνοδικείο Ιλίου με το κίνημα «Δεν πληρώνω» στις επάλξεις.

Αγωνίζονται για εμάς, βρίσκονται κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία για να μην μας πάρουν τα σπίτια τα κοράκια. Αφανείς άνθρωποι της διπλανής πόρτας, μικροί ήρωες που δίνουν τον αγώνα τους ενάντια στο σύστημα.
Απλά, σεβασμός...
Και ένα ευχαριστώ...

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν ΠΙΕΡΙΑΣ ΟΛΥΜΠΟΣ


ΕΠΑΜ: Μας προετοιμάζουν και τη στρατιωτική κατοχή !!


Αλλάζοντας μια λέξη από μια λαϊκή μας ρήση θα πω .... ‘’Έμαθαν ότι γ........ και πλάκωσαν κι οι ..... Τούρκοι’’ !!
Ένα ολόκληρο σκηνικό – καλοσχεδιασμένο – στήνεται πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού ! Με τη δικαιολογία ότι η ..... καημένη η Τουρκία δεν μπορεί να ελέγξει την παράνομη διακίνηση μεταναστών και προσφύγων, που οργιάζει στα παράλιά της, κάτω από τα στραβά μάτια της ίδιας της κυβέρνησης, για να μην πω με την άμεση συνέργειά της, Μέρκελ και Νταβούτογλου συμφώνησαν ! Το ΝΑΤΟ να αναλάβει δράση στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών και των διακινητών προσφύγων !

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ο Δήμος Κατερίνης έδωσε μια οφειλομένη απάντηση, όπως λέει, στο δημοσίευμα της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης ‘‘Ο αγώνας έφερε τη νίκη’’. Τι μας λέει ο κύριος Αντιδήμαρχος για λογαριασμό του Δήμου; Επιβεβαιώνει τις οφειλές των εργαζομένων στην καθαριότητα σε σχολεία και δικαιολογεί αυτήν την κατάσταση  λόγω της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης  από το υπουργείο παιδείας κατά 10%. Μας ενημερώνει οτι η κρατική επιχορήγηση  δεν φτάνει για τη μισθοδοσία των  εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων και οτι η διαφορά καλύπτεται από έσοδα  που προέρχονται από τα μισθώματα  των κυλικείων και κάποιων καταστημάτων, χωρίς καν να αναφέρει πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι, ούτε πήρε θέση για τις σχέσεις εργασίας σκλαβιάς. Ψεκάστε,  σκουπίστε τελειώσατε. 

ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΛΩΝ Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

 Οι ξενοδόχοι πάνε μπροστά τον Πιερικό τουρισμό
Με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή μεγάλου αριθμού ξενοδόχων πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση και η κοπή πίτας της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας στην Παραλία Κατερίνης, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

Μείωση παρουσιάζει φέτος ο αριθμός των αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Μείωση παρουσιάζει φέτος ο αριθμός των αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων των αρμόδιων Διευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Καλημέρα, Παρασκευή σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2016