Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Η συνέντευξη του Γιώργου Κυριακίδη επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Κατερίνης και του “Άλλου Δρόμου” αποκλειστικά στην «ΑΛΗΘΕΙΑ».

Ο κ. Κυριακίδης μιλάει για θέματα που αφορούν την πόλη της Κατερίνης και όπως πάντα δυναμικός και χωρίς να κρύβει λόγια, δίνει απαντήσεις, ασκεί κριτική και κάνει προτάσεις.

Ο κ. Κυριακίδης μεταξύ άλλων αναφέρεται στο θέμα των βιοκλιματικών σχολείων της πόλης μας, στο Πολιτιστικό Κέντρο, το Κολυμβητήριο και σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που με τον έναν ή το άλλο τρόπο επηρεάζουν την ζωή του δημότη της Κατερίνης.
Διαβάστε τι μας είπε για όλα αυτά ο κ. Κυριακίδης:

Μ.Π.Σ "Αλέξανδρος Υψηλάντης-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Κυριακή 14-02-2016,και ώρα 19.00, η Θεατρική Ομάδα του Μ.Π.Σ "Αλέξανδρος Υψηλάντης, στην αίθουσα θεάτρου του Συλλόγου, στην Ν. Τραπεζούντα Πιερίας, θα παρουσιάσει το Θεατρικό έργο του Φιλωνα Κτενιδη " Ο ΧΩΡΕΤΕΣ" σε σκηνοθεσία Γεώργιου Φουρνιάδη και Σταύρου Λυκίδη!!
Τιμή εισιτήριου 5 Ευρώ.
Για το Σύλλογο

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ του ΚΚΕ-ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ….

Τολμούν και σηκώνουν ξανά τα ναζιστικά σύμβολα με φόντο την Ακρόπολη, 75 χρόνια μετά το κατοχικό σκοτάδι του Χίτλερ, οι γερμανοί θαυμαστές του . Η τετράχρονη κατοχή της χώρας μας από τους ναζιστές , έλληνες και ξένους, την έστειλε δεκάδες χρόνια πίσω.

Εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου και απονομή του βραβείου «Χρήστος Τερζίδης».



Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου ημέρα των Γραμμάτων και εορτής των Τριών Ιεραρχών ο Σύλλογος του χωριού μας ο «Αλέξανδρος Υψηλάντης» πραγματοποίησε την εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου, και απένειμε το βραβείο «Χρήστος Τερζίδης» στους Οφίτικης καταγωγής εισαχθέντες μαθητές σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι της Ελλάδος και του εξωτερικού.
Η εκδήλωση έγινε  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου το απόγευμα του Σαββάτου στις 6:30 μ.μ., και ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, από τον κ. Μιχάλη Παπαργυρόπουλο μέλος του Δ.Σ., ο οποίος ήταν και ο παρουσιαστής της εκδήλωσης.

Πρώτη φορά αλήθεια με την Ραχήλ Μακρή


Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΤΟΥ... Του Νίκου Σαλπιστή

(Ο κυνισμός και η παραπλάνηση της άρχουσας τάξης με τη φωνή του Στουρνάρα. 
Είτε ακούς το Στουρνάρα, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, είτε την άρχουσα τάξη είναι ένα και το αυτό. Διαβάστε αυτά που λέει:

«Υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νεώτερων γενεών που έχουν ελάχιστες παροχές σε επιδόματα ανεργίας κλπ.», «μεγάλη δαπάνη συντάξεων σημαίνει μικρότερες δυνατότητες για παροχές προς τους ανέργους και για την επιμόρφωσή τους».  «Κανείς δεν θέλει να μειωθούν (οι συντάξεις) αλλά από την άλλη πρέπει να επιλέξουμε το μέγεθος εκείνο που θα έχει το μικρότερο κόστος για το σύνολο της κοινωνίας».

Συναυλία-αφιέρωμα στον Άκη Πάνου από το Λαϊκό σύνολο της Πολυτονικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης. (Β' μέρος)

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ*

Έξι χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης, με την κοινωνία και την πολιτική ζωή σε συνεχή αναστάτωση, η Ελλάδα όχι μόνο δεν σταθεροποιείται, αλλά φαίνεται να μπαίνει σε συνθήκες τέλειαςκαταιγίδας. 

Η πρώτη ένδειξη είναι ότι στις 9 Φεβρουαρίου το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε στις 450 μονάδες, όταν στις 31 Δεκεμβρίου 2015 ήταν στις 631 μονάδες. Η γιγαντιαία πτώση έχει επίκεντρο την κατακρήμνιση των τραπεζικών μετοχών λόγω της αποχώρησης ξένων κεφαλαίων. Τα χρηματιστήρια βέβαια υποχωρούν παγκοσμίως, καθώς αρχίζουν να εμφανίζονται και πάλι συνθήκες παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Ο δείκτης Ντάου Τζόουνς της Νέας Υόρκης, για παράδειγμα, έχει πέσει από 17500 μονάδες το Δεκέμβριο του 2015 σε 16000 μονάδες σήμερα. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται σε εξαιρετικά εύθραυστη κατάσταση. Η αθηναϊκή κατάρρευση όμως εκφράζει και την ξεχωριστή αδυναμία της ελληνικής οικονομίας. 

Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 διεξήχθη η εκδήλωση παρουσίασης της εργασίας των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ σχετικά με την Οικολογική Μετακίνηση (Ecomobility).

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι του Δήμου Κατερίνης, της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Νομού Πιερίας και φορείς σχετικοί με περιβαλλοντικά θέματα.
  Οι μαθητές που συμμετείχαν (Βροντινός Θεόδωρος, Ζήκα Παντελίνα, Κουλούμογλου Μαρία, Κουλούμογλου Όλγα, Παλαιολόγου Αντωνία, Παπαδόπουλος Αλέξανδρος, Παπαδοπούλου Ελένη και Πατσιαλή Ελένη) παρουσίασαν την εργασία τους, στην οποία συνέλεξαν απόψεις των πολιτών  της Κατερίνης μέσα από ερωτηματολόγια που διένειμαν στο κέντρο της πόλης , ενώ αναζήτησαν πληροφορίες από διάφορες πηγές.  Συντονιστής της προσπάθειάς τους ήταν ο εκπαιδευτικός  Χουσερίδης Γεώργιος. Η παρουσίαση διανθίστηκε με θεατρικά δρώμενα και την προβολή ενός πρωτότυπου video animation, δημιουργίας των μαθητών. 

Κοπή πίτας Συλλόγου Οινοφίλων Κατερίνης και παρουσίαση του Κτήματος Παυλίδη


Οι Οινόφιλοι της Κατερίνης και του νομού Πιερίας σας καλούν στην κοπή της πίτας του Συλλόγου στις 27/2/2016 στο εστιατόριο "Απόλαυση" στην Κατερίνη. Η εκδήλωση θα συνοδευθεί από μία παρουσίαση ενός από τα μεγαλύτερα κτήματα της Βορείου Ελλάδος, του Κτήματος Παυλίδη από τα Κοκκινόγια της Δράμας. Θα δοκιμάσουμε πέντε από τα κρασιά του κτήματος συνοδευμένα από αντίστοιχα πιάτα.

Ε.Ο.Σ Πέτρας - 6-7/02/2016 Σταυρός-Σέλωμα-Μπάρμπα-Πετρόστρουγκα. (BINTEO)

Το διήμερο 6-7/2 πραγματοποιήθηκε ανάβαση του ΕΟΣ Πέτρας με διαμονή στο καταφύγιο ανάγκης της πετρόστρουγκας. Η ανάβασή έγινε νυχτερινή, και ακολούθησε το μονοπάτι Σταυρός-Σέλωμα-Μπάρμπα-Πετρόστρουγκα , το πρωί της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε από μια σχοινοσυντροφία του συλλόγου αναρρίχηση στη Ζηλνιά.

Συναυλία-αφιέρωμα στον Άκη Πάνου από το Λαϊκό σύνολο της Πολυτονικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης. (Α"μέρος)


Άρθρο του Χάρη Τζαμακλή στην εφημερίδα Athens Voice

Όσα (δεν) προβάλλουν τα τηλεοπτικά κανάλια.
Τα ΜΜΕ μπορεί να μην έχουν την δύναμη να μας λένε τι να σκεφτούμε, αλλά σίγουρα μας λένε περί τίνος να σκεφθούμε.
Δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς ότι η ατζέντα των περισσότερων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών υπακούει σε δικούς τους κανόνες που δεν έχουν να κάνουν, τουλάχιστον όχι πάντοτε, με τη σπουδαιότητα του γεγονότος και της είδησης αυτής καθ’ εαυτής.
Για του λόγου το αληθές, ιδού μερικά γεγονότα του τελευταίου μήνα που προβλήθηκαν ελάχιστα έως καθόλου από τα συστημικά τηλεοπτικά κανάλια, ενώ από καθαρά από δημοσιογραφική και δεοντολογική άποψη θα έπρεπε να είχαν προβληθεί:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Η  εργατική ταξική ενότητα οικοδόμων Κατερίνης, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ και εκπροσωπείτε με 2 εκλεγμένους στο 7μελές Δ.Σ. Οικοδόμων Κατερίνης, ποτέ δεν έλαβε ενημέρωση για την ανακοίνωση που υπογράφει σαν Δ.Σ. Οικοδόμων Κατερίνης και συμπαραστέκεται σκέτα, απλά, φτωχικά, έτσι γενικά στα αιτήματα των αγροτών με δύο γραμμές. Από αυτή την άποψη, σαν Εργατική Ταξική Ενότητα οικοδόμων Κατερίνης, δεν μας βρίσκει σύμφωνους.

ΑΣΠΕ (Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος) : Το νέο Γενικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 7/2/2016


         Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) στις 6 και 7 Φεβρουαρίου τ. έτους πραγματοποίησε στην έδρα της, πλ. Ελευθερίας 22, Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Γενικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

            Το Γενικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 7/2/2016, συγκροτήθηκε σε Σώμα ως κατωτέρω:

Η συνέντευξη του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας κ. Συριανίδη Δημήτρη.

Η συνέντευξη του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας κ. Συριανίδη Δημήτρη.
Νέος Διευθυντής Εκπαίδευσης και μια νέα φιλοσοφία και αντίληψη των εκπαιδευτικών θεμάτων φαίνεται να έρχεται στην πόλη μας.
Επικέντρωση στον άνθρωπο, εκπαιδευτικό και γονέα, πίστη στις δυνατότητες του μαθητή, κοινωνικό πρόσωπο προς τα έξω, συνεργασία και διάλογος είναι μερικά από τα πολύ σημαντικά που θέτει ως άμεσες προτεραιότητες του ο νέος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Συριανίδης.

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το πρωί στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» και στον συντάκτη της, Μιχάλη Κανταρτζή ο νέος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας κ. Δημήτρης Συριανίδης.
Είναι η πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί ο κ. Συριανίδης από την στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του ως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Διαβάστε τι είπε ο κ. Συριανίδης για τα νέα βιοκλιματικά σχολεία της Κατερίνης, την χωροταξική ανακατανομή και τι μήνυμα στέλνει σε εκπαιδευτικούς και γονείς:

Ημερίδα με θέμα:«112 : Τηλεφωνικός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εορτασμού του 112


Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ (4ος όροφος – 28ης Οκτωβρίου 40 – Κατερίνη)  ημερίδα με θέμα: «112 : Τηλεφωνικός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης» με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εορτασμού του 112

Πιερική παρουσία στη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στην Αθήνα παραβρέθηκε στις 6/2/2016 ο Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Κατερίνης κ. Βασίλης Καραγιάννης. Ο κ. Καραγιάννης είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί πάνω σε φλέγοντα επίκαιρα θέματα όπως τα βασικά προβλήματα των νέων γιατρών, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και του εθνικού συστήματος υγείας «το οποίο καθημερινά καταρρέει» όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του εστιάζοντας παράλληλα στο «παρανοϊκό προσχέδιο νομού για το Ασφαλιστικό το όποιο θίγει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα όλο τον κοινωνικό ιστό της χωρας». 
Βασικά σημεία της τοποθέτησής του ήταν τα παρακάτω:

Το θεμέλιο του Έθνους. Του Αντώνιου Βελώνη

Αντώνιος Βελώνης
Υπεύθ. Πολιτ. Σχεδιασμού  ΟΝΝΕΔ Πιερίας
Ιστορικός.


Οι εξελίξεις των ημερών θα κρίνουν όπως φαίνεται το βιώσιμο μέλλον τόσο του αγροτικού κόσμου όσο και όλων των ελεύθερων επαγγελματιών στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Η κυβέρνηση της Αριστεράς, έπειτα από ένα χρόνο στην εξουσία, έχοντας λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης από τον λαό τρείς φορές, πράγμα πρωτοφανές για τα δεδομένα της πολιτικής Ιστορίας, έφθασε η ώρα να φορέσει τον μανδύα του Μεταρρυθμιστή στο διαλυμένο ελληνικό κράτος. Αγροτικό ζήτημα, φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα βρίσκονται στους διαδρόμους της Βουλής, με σκοπό την ψήφιση  τους.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΛΑΟΣ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΗΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ.

ΜΕΚΕΑ: ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩΝ EVENTS» – ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΙΟΡΚΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ

Κάποιοι σίγουρα θα αισθάνθηκαν άβολα στην θέα του σκισίματος της σημαίας της ΕΕ από αγρότες στο Ναύπλιο (σημαία που κυματίζει στην ιστορική πλατεία Τριών Ναυάρχων μαζί με την Ελληνική και τη σημαία του Δήμου). [http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/Apergia-Ekapsan-simaia-tis-Eyropaikis-Enosis-sto-Nayplio-VINTEO/569284]

Ανακοίνωση της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ για την κυκλοφορία οχημάτων στην Πιερία



Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Έχοντας υπόψη :
α) Σις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 1 & 2 του Ν.2696/1999 ( ΥΕΚ-Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας » όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3542/2007 (Α-50).
β) Σις διατάξεις του Π.Δ. 208/2001 (Α-164) «Αναδιάρθρωση Σύσταση, Οργάνωση και Λειτουργία υπηρεσιών Σροχαίας Ελληνικής Αστυνομίας» και έχοντας υπόψη την πρόθεση των αγροτών, των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών των Δήμων Κατερίνης και Δίου Ολύμπου, οι οποίοι από την Τετάρτη (20-01-2016) έχουν παρατάξει γεωργικούς ελκυστήρες στην αερογέφυρα (Νότιος Α/Κ Κατερίνης) επί της Φ/Θ 436+500 της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, να προβούν σε συμβολική διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο προαναφερόμενο ύψος της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από ώρα 10.00΄ σήμερα Σετάρτη (10-02-2016) και μέχρι νεωτέρας και αποσκοπώντας στην εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε:

«3ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» στη Χαλάστρα


Το διήμερο, Σάββατο 13 Φεβρουαρίου και Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στην Χαλάστρα (Κλειστό Γυμναστήριο Χαλάστρας - Κέντρο Νεότητας ) διοργανώνεται το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, υπό την Αιγίδα του Δήμου Δέλτα και του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Δέλτα.

Δυναμική παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ για επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένεια της πόλης μας έκανε το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης. (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΝΙΚΗ!
Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης με μια μαζική παράσταση διαμαρτυρίας υποχρέωσε   τη ΔΕΗ να επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα σε μια λαϊκή οικογένεια που το συνεργείο της είχε κόψε νωρίς το πρωί, αγνοώντας τις εκκλήσεις της εργαζόμενης. Η Λαϊκή Επιτροπή πριν λίγες μέρες έκανε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας,  προειδοποιώντας τον κύριο Πάσχο, διευθυντή της ΔΕΗ, υποβάλλοντας και σχετικό υπόμνημα, με μια από σειρά αιτήματα, να μη βάλει σε εφαρμογή τις 1000 και πλέον  αποφάσεις διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες, αλλά δεν εισακουστήκαμε.

Κατερίνη. Η πορεία των απεργών στην γενική απεργία της 4 Φλεβάρη. (ΒΙΝΤΕΟ)


Τα πρόστιμα που επιβάλλει η Εγνατία Οδός για τα διόδια

Τα πρόστιμα που επιβάλλει η Εγνατία Οδός για τα διόδια προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια (Με αφορμή την υπόθεση του Γιώργου Θεοφάνου)
Του Δικηγόρου
Δημήτρη Σιανίδη
Οι συμβάσεις παραχώρησης του μεγαλύτερου μέρους του εθνικού δικτύου από το Κράτος σε ιδιώτες, έδωσαν τη δυνατότητα στους έλληνες και ξένους μεγαλοεργολάβους να εγκαταστήσουν νέους μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς διοδίων όπου αυτοί ήθελαν και να διαμορφώσουν τέτοιες τιμές που χαρακτηρίσθηκαν ως ληστρικές. Το γεγονός αυτό οδήγησε στη δημιουργία από το έτος 2008 και μετά του αυτόνομου κοινωνικοπολιτικού κινήματος «Δεν πληρώνω», το οποίο είχε σαφή ιδεολογική βάση και παλεύει μέχρι σήμερα για την ανατροπή ή την αναθεώρηση έστω των συμβάσεων παραχώρησης.

Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 10 Φεβρουαρίου 2016