Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ -ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΚΕ

Με αφορμή τα τελευταία μέτρα ενάντια στην ασφάλιση, που πλήττουν και τους μικρομεσαίους αγρότες, αλιεύσαμε από ένα εγχειρίδιο του 1988 («Από πρώτο χέρι») ορισμένα στοιχεία για την οργάνωση της αγροτικής παραγωγής στην πρώην Γερμανική Λαοκρατική Δημοκρατία ( ΓΛΔ). Το εγχειρίδιο έχει ξεχωριστό κεφάλαιο με τον τίτλο «Κοινωνικά δικαιώματα και εξασφάλιση των αγροτών».

Πεζοπορία με την OLYMPUS MOUNTAIN ACTIVITIES


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Φεβ 2016 εξόρμηση στον Όλυμπο με στόχο από Παλιό Παντελεήμονα (473μ) την Άνω Σκοτίνα (700μ)

Μαγική Χειμωνιάτικη Κυριακή
Εδώ στον Κάτω Όλυμπο η θάλασσα παίζοντας κρυφτό με τις χιονισμένες κορφές του Ολύμπου και τα όρια ανάμεσα στο μπλε του πελάγους και το πράσινο των δασών ,να μοιάζουν ασαφή, ακούγονται φωνές που διαρκώς σε καλούν να τα επισκεφθείς.

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: ΡΗΞΗ Ή ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΥΡΗ*

Νέα Πανελλαδική Συντονιστική των Μπλόκων σήμερα στη Νίκαια, νέες αποφάσεις. Χθες, σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων της Πρωτοβουλίας στη Βέροια, προχθές στην Κατερίνη, Πανελλαδική Συνέλευση των μπλόκων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Αλιέων, όπου συμμετέχουν και οι παραγωγοί των Λαϊκών Αγορών. Ο κόσμος του πρωτογενούς τομέα προσπαθεί να συντονιστεί.

Τα σχολεία της Κατερίνης τίμησαν σήμερα το πρωί τον Ανδρέα Μιχαήλ, τον σκηνοθέτη της “Πιο όμορφης μέρας”


Δυο φορές γέμισε σήμερα το πρωί το Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) από μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Κατερίνης για να παρακολουθήσουν την “Πιο όμορφη μέρα” του Φάνου Ναθαναήλ σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μιχαήλ.

Ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους, ενθουσίασαν και συγκίνησαν με την παράσταση τους και απέσπασαν το πιο όμορφο χειροκρότημα, το χειροκρότημα των παιδιών.

Του Έρωτα... Κυριακή 14 Φεβρουαρίου από την Ένωση Συγγραφέων Πιερίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Με αφορμή τη γιορτή των Ερωτευμένων, η ΕΝΩΣΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ διοργανώνει εκδήλωση-λογοτεχνική βραδιά, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ. με τίτλο "του Έρωτα..." με ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων (πεζά-ποιήματα) από μέλη της Ένωσης.

Όσοι Λογοτέχνες-μέλη και υποψήφια μέλη επιθυμούν να διαβάσουν κείμενο (πεζό ή ποίημα) να δηλώσουν συμμετοχή. (Κόσυβας Θάνος 6947077766)

Μουσικά θα επενδύσουν την εκδήλωση η Μαρία Τσιούχα (τραγούδι) και ο Ορφέας Σοπαλίδης (κιθάρα).


Στο Θέατρο ''ΑΥΛΑΙΑ'', του Ανδρέα Μιχαήλ, Σμύρνης 10 και Μητροπόλεως γωνία (απέναντι από το 4ο Γυμνάσιο-Λύκειο).

Δυναμική παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ για επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένεια της πόλης μας έκανε το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης. (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)


Δυναμική αλλά και ουσιαστική παρέμβαση έκαναν το πρωί μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης στα γραφεία της ΔΕΗ για να ζητήσουν την επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένεια της πόλης μας.

Η ΔΕΗ σήμερα το πρωί έστειλε συνεργείο το οποίο και έκοψε το ρεύμα σε μητέρα τεσσάρων παιδιών η οποία δουλεύει καθαρίστρια στον Δήμο Κατερίνης και πρέπει να τονιστεί ότι της οφείλονται από τον Νοέμβριο δεδουλευμένα χρήματα.

Επίσκεψη του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ στο Ιδρυμα ΠΑΣΧΑΛΗ & ΙΩΑΝΝΑΣ ΤΕΡΖΗ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΠΕ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ME ΔΙΔΥΜΟ ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΤΡΟΧΟ

         
Από την Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Πιερίας ανακοινώνεται ότι:
1.  Προσκαλούνται για τεχνικό έλεγχο οι δίκυκλες μοτοσικλέτες, με δίδυμο εμπρόσθιο τροχό, των οποίων η αναγραφόμενη στην άδεια κυκλοφορίας διεύθυνση κατοικίας ή έδρα της επιχείρησης του κατόχου, ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ως εξής:

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Συγχαίρω θερμά τον κo Δημήτριο Συριανίδη, για την εκλογή του στη θέση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας. Με επίκεντρο την κοινή μας προσπάθεια για την αναβάθμιση της παιδείας του τόπου, εύχομαι από καρδιάς, υγεία, καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στα καθήκοντα που αναλαμβάνει.
Παράλληλα, συγχαίρω τον κo Ιωάννη Καζταρίδη, για την παραμονή του στη θέση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και του εύχομαι ολόψυχα, υγεία και δημιουργική συνέχεια στο εποικοδομητικό έργο, που διαχρονικά επιτελεί.

Εγκαίνια γραφείων Λαϊκής Ενότητας Πιερίας

Η Λαϊκή Ενότητα Πιερίας σας προσκαλεί στα εγκαίνια των γραφείων της, την Παρασκευή 12/02 στις 19:30. Τα γραφεία βρίσκονται στην διεύθυνση Πλ. Ελευθερίας 9 στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νίκος Χουντής (Ευρωβουλευτής ΛΑΕ). Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνεστίαση στην ταβέρνα "Ρεμπέτικο του Ψείρα" στο Βατάν.

Μεταρρύθμιση με την έννοια που προσδίδει η Αριστερά στον όρο το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση

Την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 ξεκίνησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπό τον τίτλο «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια - Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης)».

ΚΟΙΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΔ ΓΙΑ ΕΣΠΑ

Κοινή ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος
Προς τους: Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη
Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ, κ. Αλέξη Χαρίτση

Θέμα: Πρόοδος υλοποίησης των έργων προτεραιότητας του ΕΣΠΑ 2007-2013 που ταξινομήθηκαν στην κατηγορία «Σε Κίνδυνο».


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη.


Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, για τις Πανελλήνιες διακρίσεις της ΣΤ΄2 Τάξης του 6ου δημοτικού σχολείου

Συγχαίρω θερμά, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄2 τάξης του 6ου δημοτικού σχολείου της πόλης μας, για τη βράβευσή τους από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού, στον Πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα: «η ιστορία του σχολείου μας».


Τώρα "Η πιο όμορφη μέρα" του σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ στη γεμάτη από μαθητές σχολείων της πόλης μας "ΕΚΑΒΗ"


Η συνέντευξη του Γιώργου Κυριακίδη επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Κατερίνης και του “Άλλου Δρόμου” αποκλειστικά στην «ΑΛΗΘΕΙΑ».

Ο κ. Κυριακίδης μιλάει για θέματα που αφορούν την πόλη της Κατερίνης και όπως πάντα δυναμικός και χωρίς να κρύβει λόγια, δίνει απαντήσεις, ασκεί κριτική και κάνει προτάσεις.

Ο κ. Κυριακίδης μεταξύ άλλων αναφέρεται στο θέμα των βιοκλιματικών σχολείων της πόλης μας, στο Πολιτιστικό Κέντρο, το Κολυμβητήριο και σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων που με τον έναν ή το άλλο τρόπο επηρεάζουν την ζωή του δημότη της Κατερίνης.
Διαβάστε τι μας είπε για όλα αυτά ο κ. Κυριακίδης:

Επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης


H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου την ταινία "O Αστακός". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.