Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Καθήλωσε η θεατρική παράσταση "Η πιο όμορφη μέρα" το κοινό της Κατερίνης πριν από λίγο στο Συνεδριακό Κέντρο "ΕΚΑΒΗ" (Αύριο πλούσιο ρεπορτάζ εδώ στην "ΑΛΗΘΕΙΑ")



Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

 Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου εορτάστηκε στην Κατερίνη η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου, οι οποίοι τιμώνται στην Πιερία ως Προστάτες των Ιατρών, όπως συμβαίνει και σε άλλες πόλεις.
Συγκεκριμένα, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Μετά τη Θ. Λειτουργία τελέστηκε μνημόσυνο των αποβιωσάντων μελών του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας.

Η φιλοτελική Ένωση Πιερίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.


Την πρώτη πρωτοχρονιάτικη πίτα της ιστορίας της έκοψε η Φιλοτελική Ένωση Πιερίας στα γραφεία της στο 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης.
Παρουσία πολλών μελών, του Διευθυντή του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης, του Διευθυντή των ΕΛΤΑ Κατερίνης και υπαλλήλων καθώς και φιλοξενούμενων Φιλοτελιστών από την Θεσσαλονίκη.

Οι κοκκινοπλίτες έκοψαν την πίτα τους σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών.


Στις 7:30 "Η πιο όμορφη μέρα" στο Συνεδριακό Κέντρο "ΕΚΑΒΗ"


Προκήρυξη Ημιμαραθωνίου δρόμου"ΔΙΟΝ 2016"- Κυριακή 13 Μαρτίου 2013

Ημιμαραθώνιος Δρόμος 21.097μ
Περιπατητικός αγώνας 5 χλμ «Σωτήριος Ζγιάλτος»
Παιδικός αγώνας 1 χλμ Γυμνασίων και Δημοτικών
Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας ‘’ΖΕΥΣ’’ με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Δίου Ολύμπου διοργανώνουν και  προκηρύσσουν τον 7ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο «ΔΙΟΝ» 21.097μ.

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΄΄ Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄

Ο Πρόεδρος και τα μέλη το Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ΄΄Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄ καλούν όλα τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων, των τμημάτων ζωγραφικής, την χορωδία ενηλίκων καθώς επίσης και όλα τα μέλη του και φίλους του Συλλόγου, στον Αγιασμό και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθει την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 17:30π.μ. στην αίθουσα δεξιώσεων ΄΄ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ΄΄ στην Βροντού Πιερίας.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μικρό γλέντι.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με τιμή το Δ.Σ..

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ»

 Την καθιερωμένη του ετήσια γιορτή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  πραγματοποίησε και εφέτος, παρουσία πλήθους μελών και φίλων του, ο σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας “ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ”, το απόγευμα του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου, στη φιλόξενη πολιτιστική του στέγη.
Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κων/νος Μανιουδάκης, αναφέρθηκε εν συντομία στις προγραμματισμένες δράσεις του Συλλόγου, στις σκέψεις και τις προτάσεις για το 2016, ενώ έκανε και έναν συνοπτικό απολογισμό της περασμένης χρονιάς,  με επίκεντρο την ανέγερση στην Κατερίνη, του Μνημείου Πεσόντων Κρητών Μακεδονομάχων Πιερίας και Μακεδονίας 1904-1908. Επιπλέον, ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, για τη μεγάλη συμμετοχή τους σε όλα τα δρώμενα των «Σταυραετών».

Ηλίας Χρυσικός: Μόνο με ρηξικέλευθες προτάσεις μπορούμε να προχωρήσουμε.


Η κυβέρνηση δεν μπορεί ...πλέον να πολιτευτεί με έργο και επιχειρήματα.

Η σκληρή πραγματικότητα δεν αντιμετωπίζεται ούτε με πολωτικές συγκρούσεις, ούτε με ανούσιες επιθέσεις.
Όταν η αξιολόγηση καθυστερήσει, πως είναι δυνατόν η οικονομία να μπορέσει να συνέλθει έγκαιρα;
Μήπως αυτό είναι στοιχείο, (της αξιολόγησης), θα έχει πρόσθετες παρενέργειες και πιθανόν κόστος νέων μέτρων;
Προσωπικά πιστεύω ότι αν περάσει ένα τρίμηνο χωρίς αποτέλεσμα, τότε η επιδείνωση θα είναι τόσο επιβαρυντική και όλες οι προσδοκίες της χώρας μας θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ 6ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


  Με δύο πανελλήνιες εκπαιδευτικές διακρίσεις ολοκλήρωσε για την απελθούσα χρονιά το πρόγραμμα μαθητικών δραστηριοτήτων το 6ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης.
  Συγκεκριμένα η ΣΤ΄2 τάξη του 6ου δημοτικού σχολείου της πόλης μας επιβραβεύτηκε από το Ε.Κ.Ε.ΔΙ.Σ.Υ. (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού) με το βραβείο «εξαίρετης δημιουργίας» για τη συμμετοχή με δεκάλεπτη ταινία-ντοκιμαντέρ στον Πανελλήνιο διαγωνισμό με θεματολόγιο «η ιστορία του σχολείου μας». Το βραβείο παρέλαβε η εκπαιδευτική κοινότητα της Κατερίνης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Μουσείου της Ακρόπολης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΓΙΑΣ: ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΑΙΟΙ ΚΥΚΛΟΙ (ΒΙΝΤΕΟ)



Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ : ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ (ΒΙΝΤΕΟ)



Η Ένωση Συγγραφέων Πιερίας έκοψε την πίτα της χθες το βράδυ στο Θέατρο Αυλαία. (Φώτο)

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας κ. Ευγένιος Παπαδόπουλος.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΖΑΚΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)



ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΟΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΜΕ.Κ.ΑΝ) ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)



ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη


Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο! Κοινωνική Ασφάλιση για Όλους Αποκλειστικά Δημόσια και Υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Η άφιξη των αγροτών της Πιερίας στο Συνεδριακό κέντρο Κατερίνης. (ΒΙΝΤΕΟ)



Η ειρηνική διαμαρτυρία των αγροτών της Πιερίας χθες το βράδυ στην Κατερίνη (Φώτο)


Ήταν γύρω στις 6:00 το απόγευμα όταν οι αγρότες της Πιερίας παρατάχθηκαν έξω από το Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης σε μια προσπάθεια τους να διαμαρτυρηθούν στον κ. Πάνο Ρήγα γραμματέα της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ που θα μιλούσε στην ΕΚΑΒΗ στα πλαίσια των εορτασμών του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο στην κυβέρνηση.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


Μεγάλο, μαχητικό και δυναμικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών, που έχουν στο στόχαστρό τους την ταξική αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την αντιαγροτική ΚΑΠ της ΕΕ, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία η οποία κατέληξε μέσα στη ΔΕΘ, όπου πραγματοποιείται η «AGROTICA».

Φάρμακα αξίας 4.050 € για το Κοινωνικό Φαρμακείο Κατερίνης


Ως συνέχεια της προσφοράς του ελληνογερμανικού συλλόγου Förder- und Freundeskreis Elliniko e.V. από το Αμβούργο, η κα. Καλλιόπη Brandstäter και ο κ. Hinrich Stechmann, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, επισκέφτηκαν 4 φαρμακεία της Κατερίνης και αγόρασαν φάρμακα αξίας 4.050 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια παρέδωσαν στο Κοινωνικό Φαρμακείο “Αλέκος Φτίκας” της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, στον Καπνικό Σταθμό.

Ο χορός της ΕΛΜΕ Πιερίας χθες το βράδυ στην "Πιερίδα" (Φώτο)


Τον ετήσιο χορό της διοργάνωσε χθες το βράδυ στην ‘Πιερίδα’ η ΕΛΜΕ Πιερίας, κόβοντας ταυτόχρονα την πρωτοχρονιάτικη της πίτα.
Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Βαρδακώστας Γιώργος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δράσεις που πραγματοποιεί η ΕΛΜΕ, κοινωνικές, αλληλεγγύης και εκπαιδευτικές και κάλεσε τους καθηγητές μέλη της να συμμετέχουν σε αυτές και να βοηθάνε το έργο της. Επίσης κάλεσε τους καθηγητές μέλη της να παραβρεθούν την επόμενη Τετάρτη στην εκδήλωση της ΕΛΜΕ για τον ρατσισμό που θα γίνει στην ‘ΕΚΑΒΗ’.

Καλημέρα, Κυριακή σήμερα 31 Ιανουαρίου 2016