Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η μεγάλη συγκέντρωση αγροτών, φορέων και επαγγελματιών σήμερα το μεσημέρι στην Κατερίνη (Φωτογραφίες)


Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Πιερίας για τις καταγγελίες του προέδρου της ΕΛΜΕ Πιερίας


Προς αποκατάσταση της αλήθειας σας παραθέτουμε, χωρίς καμία παραποίηση, τη χρονολογική σειρά των γεγονότων:
1) Το αυτούσιο έγγραφο-καταπέλτης του Προέδρου της ΕΛΜΕ Πιερίας, με το οποίο, αν και απρόκλητα, καταφέρεται εναντίον των συναδέλφων Καθηγητών Φυσικής Αγωγής και των επίσημα ορισμένων Σχολικών Αγώνων.

Δημοσιεύτηκε στα Μ.Μ.Ε. την Παρασκευή 15-01-2016.

Δελτίο τύπου για την ερώτηση της βουλεύτριας Πιερίας κ. Σκούφα Ελισσάβετ για τη μεταφορά μαθητών

Απάντηση στην ερώτηση της Βουλεύτριας κ. Σκούφα Ελισσάβετ για τις δυσχέρειες και τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διεξαγωγή του προγράμματος μεταφοράς μαθητών/τριών της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Συγκεκριμένα αναφέρει πως η χρονοβόρα διαδικασία ενός ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού αποτελεί αντικείμενο μελέτης για το εν λόγω Υπουργείο προκειμένου να επιλεχθεί ένα εναλλακτικός τρόπος ανάθεσης των συμβάσεων, συμβατός με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, που θα αντικαταστήσει τη μέχρι σήμερα ανοικτή διαδικασία με δημοσίευση διεθνούς διαγωνισμού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΣΤΟΥΠΙ» Νέας Εφέσου
σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό του,
το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016,
στο κέντρο «Πιερίδα»,
στο 3ο χιλ. Νέας Εφέσου - Κατερίνης.

Ώρα προσέλευσης: 08:00 μμ

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΤΣΙΠΡΑΣ –ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Βάστα με να σε βαστώ να ανεβούμε στο βουνό!

Η συζήτηση στη βουλή εξελίσσεται σε ένα πολιτικάντικο διαγκωνισμό μεταξύ παλαιών και νέων μνημονιακών δυνάμεων για τον τρόπο που θα σφαγιαστούν οι συντάξεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης και τα κόμματά τους έχουν ψηφίσει από κοινού το 3ο μνημόνιο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό. Ενώ λοιπόν συμφωνούν καμώνονται πως διαφωνούν για το θεαθήναι, επιβεβαιώνοντας αυτό που λέει ο λαός μας: βάστα με να σε βαστώ να ανεβούμε στο βουνό.

Οι πολίτες που βρίσκονται αγωνιζόμενοι στους δρόμους πρέπει να καταλάβουν ότι εντός των μνημονίων δεν μπορεί να προκύψουν θετικές λύσεις στο ασφαλιστικό, παρά μόνο νέα δεινά και να εντείνουν τον μαζικό αγώνα τους.

Σάββας Χιονίδης: Έχουμε τέσσερα νέα σχολεία που λειτουργούν άψογα και βιοκλιματικά στέκονται αξιοπρεπώς. Για εμένα ήταν όνειρο ζωής το να μπορέσουμε να έχουμε καλές συνθήκες στα σχολειά μας, και τα καταφέραμε!

"Πολιτισμός και Παιδεία είναι πρώτη προτεραιότητα για εμάς και το αποδεικνύουμε καθημερινά."

Συνέντευξη έδωσε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης στην οποία αναφέρθηκε στις διαμαρτυρίες γονέων για προβλήματα που θεωρούν οι ίδιοι ότι υπάρχουν στα τρία νέα σχολεία.

Την αγανάκτηση του αλλά κυρίως την στεναχώρια του εξέφρασε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης για τα συμπεράσματα που βγήκανε από την σύσκεψη στο 19ο Δημοτικό Σχολείο και το εάν είναι ή όχι βιοκλιματικά τα τρία νέα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας και αν έχουν ελλείψεις ή όχι.

Συνάντηση του Δημάρχου Κατερίνης με το αθλητικό πολιτιστικό σωματείο « ΤΡΙΑΣ»

   Το Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη επισκέφτηκαν στο γραφείο του, στο Δημαρχείο Κατερίνης, ο εκπρόσωπος του Αθλητικού Πολιτιστικού Σωματείου « ΤΡΙΑΣ»  Κώστας Τσενεκίδης και ο Διευθυντής του «3ου almiraMAN 2016» Ιορδάνης Παπαδόπουλος για να τον ενημερώσουν  σχετικά με το φετινό αγώνα «3ου almiraMAN 2016» ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 & την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 με αφετηρία και τερματισμό την Παραλία Κατερίνης.
          Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, και είχε ως σκοπό την ενημέρωση του Δημάρχου Κατερίνης για την πορεία και τις εργασίες του φετινού αγώνα.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου και ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  υποδέχτηκε με θέρμη το Σεβασμιώτατο και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για αρκετή ώρα για πληθώρα θεμάτων, όπως είναι  ο θρησκευτικός τουρισμός, που έχει τεθεί ως μία εκ των βασικότερων προτεραιοτήτων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος  και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Συνεχίζεται η συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Δέλτα

 
  Συνεχίζεται η διάθεση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Δέλτα, προς τους άπορους και ανασφάλιστους πολίτες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να επικοινωνούν καθημερινά, από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 12:00 μ.μ., με το  Ιατροκοινωνικό Κέντρο Σίνδου, που είναι ο χώρος στέγασης του κοινωνικού φαρμακείου, στο τηλέφωνο 2310–799697, και να ενημερώνονται αναλυτικά για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να τους προσφέρονται τα αναγκαία φάρμακα και υγειονομικό υλικό.
   Παράλληλα, συνεχίζεται η συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο Σίνδου, καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή), από τις 09:00 π.μ. μέχρι τις 13:00 μ.μ. αλλά και στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα (πρώην κοινότητες).

Εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

 Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βελτιώνει μέσα από παρεμβάσεις την  καθημερινότητα και την ποιότητα  ζωής των ανθρώπων»
 Συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας καταγράφουν σε καθημερινή βάση φθορές στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και επιχειρούν άμεσα προς αποκατάστασή τους, προκειμένου να διασφαλίσουν ασφαλείς τις μετακινήσεις τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών του τόπου.

Δημιουργείται το πρώτο ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Δέλτα

  Η δημιουργία Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ Υγείας), το οποίο θα λειτουργήσει στο χώρο του ΚΕΠ Σίνδου, με δράσεις όμως που θα εκτείνονται σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, εγκρίθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δέλτα.
Ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος τόνισε σχετικά: «Θέλουμε να προσφέρουμε στους δημότες μας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες. Αντιλαμβανόμαστε το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης ως ενισχυτικό και συνάμα βοηθητικό προς τους θεσμούς, είτε της παιδείας είτε του πολιτισμού είτε του αθλητισμού είτε της υγείας, και θέτουμε τις δυνάμεις μας προς το σκοπό αυτό. Στα δύο Κέντρα Υγείας, Διαβατών και Χαλάστρας, προσθέτουμε μια νέα δομή για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη στο επίπεδο της συμβουλευτικής και της πρόληψης».  

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ για την σημερινή συγκέντρωση

Η Λαϊκή Ενότητα Πιερίας χαιρετίζει τους εκαντοντάδες διαδηλωτές, αγρότες, επαγγελματίες και επιστήμονες που με μία πρωτοφανή σε όγκο συγκέντρωση διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα μέτρα λαιμητόμο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Παρά τον κοινωνικό αυτοματισμό που προσπαθεί να πυροδοτήσει η κυβέρνηση ο λαός μας είναι αποφασισμένος να δώσει την μάχη μέχρι τη νίκη. Είναι η ώρα να πάρει σάρκα και οστά ένα ευρύτατο μέτωπο αγώνα όλων των δυνάμεων της εργασίας, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους ανέργους και να βρεθεί αντιμέτωπο με την αιτία της φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του λαού μας, τα μνημόνια, την τροϊκανή επικυριαρχία και τα κόμματα του μνημονιακού τόξου.

28 Ιανουαρίου 2015-28 Ιανουαρίου 2016. Τα γενέθλια μας. Θα είναι μια υπέροχη ημέρα!


Ένας χρόνος «ΑΛΗΘΕΙΑ». 
Ένας χρόνος ζωής. 
Συντονιστείτε στις 28 Ιανουαρίου στην «ΑΛΗΘΕΙΑ». 
Αξίζει τον κόπο! 

Το σχόλιο της ημέρας από τον Ηλία Χρυσικό. Θα ζήσουμε εικόνες του παρελθόντος;

*Του Ηλία Χρυσικού

Βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά, από τη πρώτη φορά Αριστεροδεξιά κυβέρνηση και μάλιστα μετά από ένα δημοψήφισμα στο οποίο ο ελληνικός λαός άλλο ψήφισε και άλλο ήρθε.
Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με τον εαυτό της, με τη συνοχή της και κυρίως με χιλιάδες αγανακτισμένους.
Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.- ΑΝ.ΕΛ αναζητά συναίνεση και η χώρα πληρώνει ολοένα ακριβότερα τη διπλή γλώσσα.

Οι αγρότες της Πιερίας στην κεντρική πλατεία Κατερίνης και μαζί τους όλοι οι φορείς και κλάδοι του νομού.( Φωτογραφίες) (Αναλυτικό φωτορεπορτάζ σε λίγο)



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ


Η ομάδα των κορασίδων του Πιερικού Αρχέλαου επιβλήθηκε του ΑΟΚ Βέροιας και του ΓΑΣ Βαφύρα στην 1η και 2η αγωνιστική αντίστοιχα του πρωταθλήμματος κορασίδων Εκασκεμ.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

Πρωτάθλημα Κορασίδων 1η αγωνιστική Α' γύρος

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης ενώνει και τη δική της φωνή  με τους  αγωνιζόμενους αγρότες στα μπλόκα που παλεύουν  για να μείνουν στα χωράφια τους αυτοί και οι οικογένειες τους. Ο νέος αντιασφαλιστικός  λύκος κυβέρνησης - Ε.Ε., στην  κυριολεξία διώχνει τους αγρότες από τα χωράφια  τους . 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ των ΜΠΛΟΚΩΝ

Η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Γενάρη στη Νίκαια της Λάρισας, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από 37 μπλόκα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη,  χαιρετίζει τον πανελλαδικό αγωνιστικό ξεσηκωμό των μικρομεσαίων αγροτών. Όλους τους εργαζόμενους που αντιδρούν στην καταιγίδα του ασφαλιστικού, του φορολογικού, κ.ά. Τους δεκάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που με τρακτέρ  κι άλλα αγροτικά μηχανήματα  έχουν στήσει  μπλόκα σ’ όλη τη χώρα.  Καλούμε όσους συναδέλφους δεν έχουν βγει ακόμα στον αγώνα να συστρατευτούν μαζί μας για να κάνουμε ακόμα πιο ισχυρά τα μπλόκα.

Απόψεις του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Πιερίας για το μάθημα της φυσικής


Από το Σύλλογο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Πιερίας δημοσιοποιήθηκε το παρακάτω κείμενο:

"Οι ώρες της Φυσικής στο σχολείο είναι πολύ λίγες. Επιπλέον σε πολλές περιπτώσεις (όχι σε όλες) το «μάθημα» της Φυσικής δε γίνεται σωστά, αφού κάποιοι φυσικοί μοιράζουν τις ώρες τους ανάμεσα στο σχολείο, το φροντιστήριο και τα «ιδιαίτερα» στους ίδιους τους μαθητές τους, όσο για τους υπόλοιπους, τους αφήνουν να «μορφωθούν» μόνοι τους. Ακόμα χειρότερα κάποιοι άλλοι, απλώς παίρνουν απουσίες και αφήνουν τους μαθητές να ασχοληθούν με ό,τι θέλουν και συνήθως χωρίς καμία επίβλεψη.

Έχω μια απορία…


Υπάρχει άραγε άλλη βουλή στον κόσμο στην οποία ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση την κάνουν όταν μιλούν οι αρχηγοί των μικρότερων κομμάτων;

Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ στην Ισπανία

                                  
Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, τρεις καθηγητές των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ (Μπατζογιάννης Ηλίας, Παπαβραμίδης Φιλάρετος και Χασάπης Δημήτριος) επισκέφθηκαν το σχολείο Fundación Institución Cultural Domus στη Βαλένθια και μαζί με τους άλλους οκτώ εταίρους, από Ισπανία, Πολωνία, Σλοβακία και Τουρκία, έλαβαν μέρος στην πρώτη διεθνή συνάντηση για το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού προγράμματος «S.O.S. Planet. A Robotics Project».

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας ΟΛΥΜΠΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ


Το Σωματείο Εργαζομένων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών (Σ.Ε.Ε.Π.Υ. Πιερίας) στέκεται δίπλα στις μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο σε όλη τη χώρα. Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στον νέο αρμαγεδώνα του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και της φορολογικής λεηλασίας.