Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Ιερέων Μητροπόλεως Κίτρους (Σ.Ι.Μη.Κ.) πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτη 26 Ιανουαρίου στην Κατερίνη.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κληρικοί, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, με τις πρεσβυτέρες τους, καθώς και οι λαϊκοί υπάλληλοι της Ιεράς Μητροπόλεως.
Η εκδήλωση περιλάμβανε κοπή βασιλόπιττας και βραβεύσεις τέκνων κληρικών που εισήλθαν στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.
Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο οποίος διετέλεσε Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως στο διάστημα Νοέμβριος 2013 – Μάρτιος 2014.

Οι ώρες στην Φυσική (!) κύριε Πρόεδρε, είναι λίγες;;; (Εξαιρετικά αφιερωμένο στον "κύριο" Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Πιερίας)


Κύριε πρόεδρε, αλλάζοντας μόνο μερικές λέξεις του κειμένου – καταγγελίας σας το …νόημα για την παιδεία, που τόσα χρόνια ¨υπηρετείτε¨ παραμένει το ίδιο.
Επειδή συνεχίζετε και μάλλον εκλάβατε την υπομονή ως αδυναμία, σας το επιστρέφουμε…


"Η πιο όμορφη μέρα" του σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ, ξεκινάει τις παραστάσεις της για τα σχολεία της πόλης μας!


Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ "ΑΥΛΑΙΑ" στην προσπάθεια του να συμβάλλει ουσιαστικά, παρουσιάζει το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ "Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ" του ΦΑΝΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ σε σκηνοθεσία ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛ για τα 60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ από του Άγγλους.

Στο μπλόκο των αγροτών και οι παραγωγοί παραγωγής ελαιολάδου ολοκληρωμένης διαχείρισης Πιερίας.

Καθημερινά δυναμώνει η παρουσία των αγροτών στα μπλόκα. Στο μπλόκο των αγροτών, στην αερογέφυρα της εθνικής οδούς στην Νότια είσοδο της Κατερίνης βρέθηκαν μέλη της ομάδας παραγωγών, παραγωγής ελαιολάδου ολοκληρωμένης διαχείρισης του αγροτικού συνεταιρισμού Κάτω Αγιάννη Πιερίας με επικεφαλής των κ. Γιάννης Ευαγγελόπουλο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Τ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΔΕΔΥ 26-1-16

Το Νομαρχιακό Τμήμα  της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Πιερίας  εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στον πολύμορφο και δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας μας για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα νέα φορολογικά μέτρα που εξουθενώνουν τους παραγωγούς και τους οδηγούν στην εξαθλίωση.

OLYMPUS ACTIVITIES. Η πεζοπορία της Κυριακής


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31-01-2016 ανάβαση στα Πιέρια όρη με στόχο την ΚΟΡΥΦΗ 5 ΠΥΡΓΟΙ υψ 1710μ
Μαγική Χειμωνιάτικη Κυριακή
Έτοιμος να μας υποδεχθεί ο ορεινός όγκος των Πιερίων σε μια πολυπερπατημένη διαδρομή με αινιγματική αλλά αξεπέραστη ομορφιά με την δικιά της ξεχωριστή, μοναδική προσωπικότητα!
Μια πορεία μέσα σε ένα παραμυθένιο δάσος που σου απαλύνει την ψυχή.

2 ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ, 2 ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗ...

Οι θέσεις της ΛΑΕ για τον αγώνα των αγροτών


Δημοτική ΕπιχείρησηΎδρευσης – Αποχέτευσης Κατερίνης: Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου στον Σβορώνο



Μία καθοριστική εξέλιξη στην κατεύθυνση προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και βελτίωσης της καθημερινής ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελεί η ολοκλήρωση της κατασκευής ενός σύγχρονου συστήματος αποχέτευσης ακαθάρτων και στο υπολειπόμενο τμήμα του οικισμού  Σβορώνου.

Κε πρωθυπουργέ, η αριστερά είναι αλλού!

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΛΥΒΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Κε πρωθυπουργέ , η αριστερά είναι αλλού!
Στις δυνάμεις που συνεχίζουν να παλεύουν για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Η σημερινή πραγματικότητα στη χώρα μας είναι τραγική για το λαό και δεν αλλάζει με ομιλίες εξωραϊσμού που ψευδεπίγραφα χαρακτηρίζουν ως μάχες την συνθηκολόγηση, την υποταγή και την εφαρμογή των μνημονίων.

Συνεχίζονται οι εργασίες κοπής χόρτων και κλαδιών από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς της


Καθημερινές είναι οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο οδικό  δίκτυο  αρμοδιότητάς της, διασφαλίζοντας την ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Κατερίνης, αύριο Τετάρτη στις 12 μ.


Στο πλευρό Αγροτών και Κτηνοτρόφων του νομού και όλης της χώρας βρίσκεται ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας, καθώς με απόφαση του Δ.Σ., οι δημοτικοί υπάλληλοι θα προχωρήσουν αύριο Τετάρτη 27-01-2016, σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Κατερίνης, από ώρα 12 μ. έως και το πέρας του ωραρίου.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

Οι αγρότες της Πιερίας έδωσαν σήμερα το αίμα τους. Αυτή τη φορά μόνοι τους και για καλό σκοπό. Αντί λοιπόν να τους το πάρει το κράτος με την φορολογία, το έδωσαν μόνοι τους για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.




ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην 26η Agrotica

Τα τοπικά αγροτικά προϊόντα θα αναδείξει και φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με τη συμμετοχή της στην 26η Agrotica. Η ∆ιεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανηµάτων, Εξοπλισµού και Εφοδίων, που είναι η μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου στη Ν.Α. Ευρώπη, θα διεξαχθεί από 28 έως 31 Ιανουαρίου 2016,  στο ∆ιεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, με ωράριο λειτουργίας Πέµπτη, Παρασκευή και Κυριακή 10.00-19.00 και  Σάββατο 10.00-20.00.

Μήνυμα Χάρη Τζαμακλή για τα 72 χρόνια από τις εκτελέσεις στο Ελατοχώρι


      Συμπληρώνονται φέτος 72 χρόνια από την εκτέλεση στις 27 Ιανουαρίου του 1944 τριάντα δύο (32) κατοίκων του Ελατοχωρίου και την πυρπόληση του χωριού από τους ναζί κατακτητές. Επέτειος που θα εορτασθεί για να αποτιθεί ο οφειλόμενος φόρος τιμής στους εκτελεσθέντες.
    Ως μέλος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα θεωρώ ότι οι εκδηλώσεις αυτές παντού στην Ελλάδα έχουν ζωτική σημασία, συνιστούν αναγκαιότητα και ανάγκη.

 

Δήλωση παραγωγής και διακίνησης ζωοτροφών για το έτος 2015


Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Πιερίας, Τμήμα Φυτικής & Ζωικής παραγωγής ανακοινώνει ότι οι επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες, παρασκευαστήρια, σημεία πώλησης, μεταφορικές εταιρίες κ.α. που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ζωοτροφών υποχρεούνται κάθε έτος να δηλώνουν την ποσότητα και το είδος των ζωοτροφών που παρήγαγαν ή/και διακίνησαν στις εγκαταστάσεις τους σύμφωνα με το Υπόδειγμα 2 της ΚΥΑ αριθμ. 263233/2008 (Β’ 244). Αυτή η δήλωση είναι απαραίτητη για τον υπολογισμό των αντίστοιχων τελών.

Πανό κατά Κοντονή! Νέο πανό ύψωσαν οι οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή…


Με αφορμή την απόφαση του Σταύρου Κοντονή για κλείσιμο της θύρας 13 στη «Λ. Αλεξάνδρας», οι οπαδοί της Αυτόνομης Θύρας 10 κρέμασαν νέο πανό στα κάγκελο του πετάλου.


Πανό το οποίο αναφέρεται στο νόμο (κατά) Κοντονή και σ” αυτό αναγράφεται: «Καμία θύρα κλειστή από το νόμο Κοντονή».

Εξιχνιάστηκε μέσα σε λίγη ώρα ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης που έγινε στο σπίτι της χθες το βράδυ στο Αιγίνιο Πιερίας.

Εξιχνιάστηκε μέσα σε λίγη ώρα ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης που έγινε στο σπίτι της χθες το βράδυ
Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας άντρας και μία γυναίκα και σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική δικογραφία
Διέρρηξαν το σπίτι της παθούσας και με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά

Πολιτική εκδηλωση Συριζα Πιεριας


Η ΟΜΟΣΠΟΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ συμπαρατάσσεται στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και ολων οσων θίγονται από το ασφαλιστικό που θέλει να φέρει προς ψήφιση η Κυβέρνηση.

Σ΄αυτή την  κρίσιμη για το μέλλον της Ελληνικής οικονομίας συγκυρία, η ψήφιση επώδυνων μέτρων που αυξάνουν υπέρμετρα τα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ και ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΒΑΡΗ των επαγγελματιών-εμπόρων –βιοτεχνών αγροτών, εργαζομένων, επιστημόνων, συνταξιούχων θα εχει καταστροφικά αποτελέσματα.
Ο συνδυασμός της υψηλής φορολόγησης με την κατακόρυφη κι εκτός πραγματικότητας αύξηση  των ασφαλιστικών εισφορών θα επιφέρει ουσιαστικά την φτωχοποίηση της ελληνικής οικονομίας ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τις < γκρίζες ζώνες> της οικονομίας όπως η μαύρη εργασία, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή.
ΟΛΟΙ μαζί αυτοασχολούμενοι,αγρότες,επιστήμονες,εργαζόμενοι,συνταξιούχοι θα πρέπει να αντισταθούμε στις μνημονιακές δεσμεύσεις που υλοποιεί η Κυβέρνηση κατ’ εντολη των δανειστών,  και εξαθλιώνουν την κοινωνία και την οικονομία.
    ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016    12-14.30
ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
            ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

                                                            Το  Διοικητικό Συμβούλιο

Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα για τη νέα χρονιά 2016 κόβουν οι Κοκκινοπλίτες της Πιερίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Με μεγάλη χαρά προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για τη νέα χρονιά 2016 που θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 12 το μεσημέρι στη Πολιτιστική μας Στέγη (Νίκης 12, Κατερίνη).
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Δύο έπαινοι από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών σε δύο συμπολίτισσες μας!


Στο πλαίσιο του  34ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού διαγωνισμού της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, η συγγραφέας Φάνυ Κουντουριανού-Μανωλοπούλου απέσπασε έπαινο για το μυθιστόρημα ‘Μαναόνα-Μαδαγασκάρη’ και η Δομνίκη Καράντζιου απέσπασε, επίσης, έπαινο για τη νουβέλα ‘ο γλάρος Νάθαν, ο Σφυριχτής’.

H Ομιλία στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. το Σάββατο 23-1-2016 στην Κατερίνη




Συνάδελφοι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, μικροεπαγγελματίες,  νέοι και νέες.
Από το βήμα της συγκέντρωσής μας, χαιρετίζουμε την αγωνιζόμενη  φτωχή αγροτιά όλης της χώρας, και ιδιαίτερα τους αγρότες του νομού μας που αυτή τη στιγμή απουσιάζουν από τη συγκέντρωσή μας, δίνοντας τον ίδιο με μας αγώνα στα μπλόκα της Πιερίας. Ο αγώνας μας, τα αιτήματά μας, οι στόχοι μας είναι κοινοί. Η ικανοποίηση των αιτημάτων τους θα είναι και δική μας νίκη.!!

ΧΡΟΝΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΤΟΜΟΣ ΔΕΚΑΤΟΣ Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Σωτηρίου Δ. Μασταγκά με τίτλο «ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ»


Η εκδοτική σειρά ΧΡΟΝΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ξεδιπλώνει την ιστορία του τόπου και αναδεικνύει τη διαδρομή του λαού. Η γνώση του παρελθόντος και των παραδόσεων του τόπου, όπου μεγαλώσαμε, αποτελεί την απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση στην προσπάθεια που κάνουμε να γνωρίσουμε την ταυτότητά μας, τον εαυτό μας, δηλαδή την ίδια την ψυχή μας.

28 Ιανουαρίου 2015-28 Ιανουαρίου 2016. Τα γενέθλια μας. Θα είναι μια υπέροχη ημέρα!


Ένας χρόνος «ΑΛΗΘΕΙΑ». 
Ένας χρόνος ζωής. 
Συντονιστείτε στις 28 Ιανουαρίου στην «ΑΛΗΘΕΙΑ». 
Αξίζει τον κόπο! 

Καλημέρα, Τρίτη σήμερα 26 Ιανουαρίου 2016