Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Διανομή νωπού κοτόπουλου στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ



Ο Δήμος Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 28/01/2016 και την Παρασκευή 29/01/2016 θα πραγματοποιηθεί διανομή νωπού κοτόπουλου στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του ΤΕΒΑ.
Η διανομή θα γίνει στην αποθήκη του Δήμου Κατερίνης που βρίσκεται δίπλα στο Τ.Ε.Ι. Κατερίνης (Κανελλοπούλου 2 &Μαντζαροπούλου γωνία).
Δικαιούχοι είναι αποκλειστικά οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ.

Επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης με «χειρουργική» ακρίβεια...





Ολοκληρώνεται μέσα στην εβδομάδα με την εξέταση των ενστάσεων, την υποβολή των τελικών πινάκων και την απόφαση τοποθέτησης από τον Υπουργό Παιδείας η διαδικασία επιλογής νέων Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
«Ψίθυροι», «απρόοπτα», «παρατράγουδα», «ανατροπές» με βαθμολογίες που κινούνταν μεταξύ της «χειρουργικής ακρίβειας» και της «κατακρεούργησης» σημάδεψαν αυτή τη διαδικασία.

Κοπή πίτας Φίλοτελικής Ένωσης Πιερίας


Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας σας προσκαλεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου,για την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Σωτηρίας Περβανά "ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑΜΠΑΚΟ"


Αυτά τα σχολεία δεν είναι βιοκλιματικά. Δεν πληρούν τους όρους για να λέγονται βιοκλιματικά! Γονείς και εκπαιδευτικοί τραβάνε τα μαλλιά τους!


Ανάστατοι οι γονείς των τριών νέων δημοτικών σχολείων της πόλης μας, συγκάλεσαν σήμερα το πρωί σύσκεψη παρουσία και των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας με θέμα τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών τους στα νέα σχολεία.
Διαμαρτύρονται ότι τα σχολεία τους (17ο 18ο 19ο) όχι απλά δεν έχουν καμία σχέση με τα βιοκλιματικά σχολεία που τους έλεγαν, αλλά υπολείπονται σε πολύ και από τα δημοτικά σχολεία της πόλης μας που ήδη υπάρχουν.
Σοβαρά θέματα ασφαλείας και υγείας των παιδιών από την πρόχειρη κατασκευή των τριών νέων σχολείων ανακύπτουν και η ανησυχία τους ήταν ιδιαίτερα εμφανής.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ


Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα τους 6ους Αγώνες Γλώσσας και Ορθογραφίας – ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25-1-2016 στο Γυμνάσιο Κορινού. Η ημερίδα οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Σχολικού Συμβούλου φιλολόγων Πιερίας κ. Αλέξανδρου Νικολαΐδη σε συνεργασία με τους φιλολόγους του Γυμνασίου Κορινού, το οποίο έχει αναλάβει φέτος να φιλοξενήσει τους συγκεκριμένους αγώνες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ.ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΟΥΖΙΩΤΑ

ΠΡΟΣ κ.ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ευχαριστούμε το «συνάδελφο» Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Πιερίας για τις παρατηρήσεις και τις άκρως εποικοδομητικές υποδείξεις του σχετικά με το διδακτικό έργο που επιτελούν οι Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής στις σχολικές τους μονάδες. Προφανώς, ο συνάδελφος Πρόεδρος της ΕΛΜΕ θα αφιερώνει πάρα πολύ από τον πολύτιμο διδακτικό του χρόνο παρατηρώντας από το παράθυρο της αίθουσάς του, την ώρα που διδάσκει, πώς εργάζεται ο Ε.Φ.Α. και ποιες διδακτικές μεθόδους μετέρχεται.

Εκείνη θα'ναι 70 μπορεί κι 75 ,με τα μαλάκια της κοντά και χτενισμένα άτσαλα, από χέρι που δεν ξέρει. ..


Της Φωτεινής Μπόχτη.

Έχει χαμένο βήμα,μια αστάθεια αδικαιολόγητη, όπως τότε που κάναμε παρέλαση και διορθωναμε συνέχεια το βήμα μας...

Έτσι κι αυτή,διορθώνει το βήμα της συνέχεια και κοιτάζει χαμηλά τά πόδια της με περιέργεια, σαν να μην το πιστεύει κι αυτή η ίδια πόσο ωραία το διορθώνει. ...
Και νασου πάλι μετά από ένα λεπτό να το ξαναδιορθωνει καλύτερα ....

Δελτίο τύπου της Επιτροπής Συντονισμού Αγροτών Πιερίας


Ποιήματα Ψυχής του Ανέστη Μωυσιάδη & Μουσικές σελίδες των Νότη Μαυρουδή, Νένας Βενετσάνου, Γιώργου Τοσικιάν στο Πνευματικό Κέντρο.

ΜΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ)
ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ
Σάββας Χιονίδης: «Ο Ανέστης Μωυσιάδης, που άκουγε τις καρδιές των ανθρώπων, τώρα μέσω της ποίησης μιλά στις καρδιές τους»
Η βαθύτερη ομορφιά της μουσικής, του λόγου και των νοημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της Λογοτεχνικής - Μουσικής εκδήλωσης, για την παρουσίαση του βιβλίου του συμπολίτη μας Ανέστη Μωυσιάδη, καρδιολόγου με τίτλο: "Διαδρομή. Ποιήματα, Σκέψεις, Μελωδίες", που διοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.).

Εξόρμηση σε όλο το Νομό από μέλη της Λαϊκής ενότητας Πιερίας για το ασφαλιστικό που φέρνει σε ψήφιση η κυβέρνηση. Ενημέρωση και αγώνας να μην περάσει!


Παράταση για τις ενστάσεις επί του προσδιορισμού προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης


Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, έχει υπογράψει τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης για την αναθεώρηση (ενστάσεις) των πράξεων προσδιορισμού των ατομικών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, έτσι ώστε οι αγρότες που διαπιστώνουν ότι υπάρχουν λάθη, διαφορές ή νέα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό των οριστικών δικαιωμάτων, μπορούν να υποβάλλουν αίτημα αναθεώρησης στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2016.

Συνάντηση του βουλευτή Πιερίας Στέργιου Καστόρη και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με αγρότες της Εξοχής. Διάλογος με τους αγρότες για τα καυτά θέματα


Τα ασφαλιστικό και το φορολογικό των αγροτών, αλλά και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την αγροτική ανασυγκρότηση της χώρας ήταν το αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση που είχαν, το μεσημέρι της Κυριακής σε καφενείο της Εξοχής, ο βουλευτής Στέργιος Καστόρης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, με αγρότες της περιοχής.

Συμπαράσταση του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ΠΙΕΡΙΑΣ στις κινητοποιήσεις.

Το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, των επιστημονικών φορέων, των εμπόρων και όλων των ελευθέρων επαγγελματιών ενάντια στα αντιασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης που οδηγούν στο αφανισμό του πρωτογενή τομέα αλλά και κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα μας.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από τους Προσκόπους Κατερίνης (φωτογραφίες)

Την Κυριακή 24 Ιαν 2016 οι Πρόσκοποι Κατερίνης έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο "ΕΚΑΒΗ". Πολλοί φίλοι του Προσκοπισμού και όχι μόνο παρευρέθησαν στην εκδήλωση και θυμήθηκαν μαζί με τους προσκόπους και τα λυκόπουλα παλιές και όμορφες στιγμές. Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και βοήθησαν για την άριστη διεξαγωγή της τελετής.
Με προσκοπικούς χαιρετισμούς
Τουρναβίτης Νικόλαος

Αρχηγός Συστήματος

Winter Party for a Cause. Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης

Το Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης και το BarTessera σας προσκαλούν σε ένα Party με Φιλανθρωπικό χαρακτήρα την Παρασκευή 29/1/2016.
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Τμήμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Παραρτήματος Κατερίνης για αγορά εξοπλισμού.
Σας περιμένουμε!!!

Τζαμακλής Χαρίλαος «Θα πρέπει να δούμε επιεικέστερους όρους για τον χαρακτηρισμό χωριών και πόλεων ως μαρτυρικών».

Την τροποποίηση του νόμου που αφορά τον χαρακτηρισμό χωριών και πόλεων ως μαρτυρικών πρότεινε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Χάρης Τζαμακλής κατά την τοποθέτησή του στη Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, η οποία συνεδρίασε στις 20 Ιανουαρίου 2016, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Να σκεφθούμε ότι υπάρχουν πάνω από 1000 μαρτυρικά χωριά και πόλεις και έχουν αναγνωριστεί, χαρακτηριστεί ως τέτοια μόνο 102».

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η τοποθέτηση του βουλευτή στο βίντεο που ακολουθεί...

Πρόσκληση για την εκδήλωση κοπής πίτας των ΚΑΠΗ Κατερίνης

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης, σας προσκαλούν στην συνεστίαση που διοργανώνουν, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας όλων των μελών των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 13:00, στο  κέντρο «ΕΛΙΑ».
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ
Παυλίδης Θεόδωρος

Εκδήλωση Μνήμης στη μνήμη των εκτελεσθέντων Ελατοχωριτών από του Γερμανούς


Πιερικός Αρχέλαος - Αίολος Αστακού 59-77


Η ανδρική ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου ηττήθηκε από τον-πρωτοπόρο της βαθμολογικής κατάταξης και αήττητο- Αίολο Αστακού με 59-77 σε παιχνίδι για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄εθνικής κατηγορίας.

Υποβολή δηλώσεων εφαρμογής έτους 2015 για όλες τις δράσεις του Γεωργοπεριβαλλοντικού Μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ 2007-2013


Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας γίνεται γνωστό ότι η υποβολή των δηλώσεων εφαρμογής για το έτος 2015 για τις παρακάτω δράσεις:
1)      Δράση 2.3Α: Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή καπνού
2)      Δράση 2.3Β: Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή σακχαροτεύτλων
3)      Δράση 3.1: Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων
ξεκινάει στις 10 φεβρουαρίου 2016 και θα πρέπει να οριστικοποιηθεί στο μηχανογραφικό σύστημα μέσα σε είκοσι (20) εργάσιμες ημέρες.

Όταν υπάρχουν άνθρωποι τότε υπάρχει και ελπίδα. Και η ελπίδα μπορεί να τα αλλάξει όλα! (Φώτο)


Όταν υπάρχουν άνθρωποι στην Γερμανία στην Ελλάδα και παντού στον κόσμο υπάρχει ελπίδα.
Έτσι υποδεχτήκαμε χθες το βράδυ στην Κατερίνη μια ιδιαίτερα μεγάλη ιατροφαρμακευτική βοήθεια που μαζί με τα ιατρικά μηχανήματα που είχαν έρθει πριν λίγες ημέρες θα δώσουν μια μικρή ανάσα, και μια μεγάλη βοήθεια εκεί που πρέπει, σε νοσοκομεία και ανθρώπους που την χρειάζονται.
Ευχαριστούμε όλους αυτούς τους ανώνυμους και επώνυμους φίλους, Γερμανούς και Έλληνες μετανάστες για την βοήθεια τους.
Τους ευχαριστούμε που είναι δίπλα μας, μας το δείχνουν με πράξεις και κάνουν το αυτονόητο... δίνουν ελπίδα!

OLYMPUS ACTIVITIES. Εντυπώσεις από την δραστηριότητα στον Κίσαβο


Τελείωσε και σήμερα 24 Ιαν 2016 ενα όμορφο ταξίδι ,πεζοπορώντας πάνω στις κορφές του Κισσάβου εισπράττοντας τον δικό του  χαρακτήρα και χρώμα την δική του  μυρωδιά και ήχο. Συγκλονιστική  η θέα προς  την κορυφογραμμή της Πίνδου ,τις κορυφές του Κόζιακα , τις δυσκολοδιάβατες  κορυφές του  θεϊκού Ολύμπου να προβάλουν προκλητικά  περήφανα.

Ο Γεράσιμος Μιάρης μιλάει στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" για την ανθρωπιστική βοήθεια που έφθασε χθες το βράδυ από την Γερμανία στην Κατερίνη. (ΒΙΝΤΕΟ)






ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ "ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ"

Ο Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας «Οι Σταυραετοί» καλεί τα μέλη και φίλους του, να παραστούν στην κοπή της πίτας για το έτος 2016. Η εκδήλωση θα γίνει στα γραφεία του συλλόγου, οδός Σβορώνου 36, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου & ώρα 18:30. Την πίτα θα ευλογήσει ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Κων/ Μανιουδάκης

Κλείσιμο και σήμερα της Εθνικής Οδού στη Κατερίνη στο ύψος του Αλεξιάδη από τους αγρότες της Πιερίας, 12-2 το μεσημέρι.


Καλημέρα, Δευτέρα σήμερα 25 Ιανουαρίου 2016