Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι έως και την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 22/1/2016

Απόφαση για συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και την Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 23/1 ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4/2


Συνάδελφοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες,
Δίνουμε μαχητικό παρόν στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στις 23 Γενάρη στις 6μμ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης και στην απεργία στις 4 Φλεβάρη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


Η πολιτική της Ε.Ε., το κοινό σπίτι της αστικής τάξης, των  επιχειρηματικών ομίλων  και των αστικών κομμάτων, έβγαλαν στο δρόμο τους  εργάτες, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, τους  νέους και τις νέες. Η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας πιστά τη στρατηγική  του  κεφαλαίου για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός  την κρίση του, και να επανέλθουν σε τροχιά  κερδοφορίας  τα μονοπώλια, επιτίθεται με λύσσα στο λαό. Η επίθεση που ξεκίνησε στην εργατική τάξη, στους μισθούς, τις συντάξεις, τα εργασιακά, τα ασφαλιστικά δικαιώματα κ.α., συνεχίζεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα της κοινωνίας με αμείωτη ένταση. 

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΩΝΥΜΗ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΟΛΥΠΜΟΥ



Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Διονυσίου του εν Ολύμπω, κτίτορος της ομώνυμης Ιεράς Μονής.
Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου το απόγευμα η Αδελφότητα της Ιεράς Μονής υποδέχθηκε την τιμία Κάρα του Οσίου Νικάνορος Ζάβορδας, φίλου και συνασκητού του Αγίου Διονυσίου.
Ακολούθησε η μεταφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας από το άβατο της Ιεράς Μονής προς το Καθολικό. Σημειωτέον ότι κατά την τοπική παράδοση την εικόνα αγιογράφησε ο ίδιος ο Άγιος Διονύσιος.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου βρέθηκε στο μπλόκο των αγροτών, στην αερογέφυρα της εθνικής οδού στην Νότια είσοδο της Κατερίνης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου βρέθηκε στο μπλόκο των αγροτών, στην αερογέφυρα της εθνικής οδούς στην Νότια είσοδο της Κατερίνης.

Μ. Φωτόπουλος: «Να συνεχιστεί η λειτουργία των ΚΔΒΜ»


 Ο Δήμος Δέλτα στηρίζει τη συνέχιση του σπουδαίου έργου του Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, καθώς και τα αιτήματα των στελεχών που υποστήριξαν και προώθησαν το θεσμό από την έναρξη λειτουργίας του μέχρι σήμερα. Ο Δήμαρχος, Μίμης Φωτόπουλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη, σημειώνει πως μια διακοπή σε αυτή τη φάση του έργου, θα οδηγήσει σε δυσλειτουργίες και θα υπονομεύσει το θεσμό της Διά Βίου Μάθησης. 

Αποκλεισμός του επαρχιακού δρόμου Αιγινίου. 22-1-2016


Σε συμβολικό αποκλεισμό του επαρχιακού δρόμου προχώρησαν σήμερα λίγο πριν της 12. το μεσημέρι αγρότες της περιοχής Αιγινίου Πιερίας  με τα τρακτέρ.

Η σημερινή κινητοποίηση, αποτελεί "προειδοποίηση" εκ μέρους των αγροτών προς την Κυβέρνηση σε σχέση με τα νέα φορολογικά μέτρα που προωθούνται για τον κλάδο τους αλλά και το ασφαλιστικό.

Τώρα στο Εργατικο Κέντρο Κατερίνης ανοιχτή συζήτηση για το ασφαλιστικό

ΒΙΝΤΕΟ (2ο μέρος) Οι αγρότες της Πιερίας στη εφορία Κατερίνης



ΒΙΝΤΕΟ (1ο μέρος) ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ


Στην εφορία Κατερίνης οι αγρότες της Πιερίας. (Φωτογραφίες)


Σε λίγο βίντεο με το ιστορικό των διαπραγματεύσεων.

Στις 10:00 το πρωί οι αγρότες της Πιερίας εισήλθαν στο χώρο της εφορίας Κατερίνης και μετά από πολύωρη διαπραγμάτευση αποφάσισαν την κατάληψη της.
Χιλιάδες αγρότες βρέθηκαν με τις οικογένειες τους στο χώρο της εφορίας Κατερίνης σήμερα το πρωί με τρακτέρ και αγροτικά.
Το συντονιστικό των αγροτών ανέβηκε στα γραφεία και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον Διευθυντή της εφορίας και του ζήτησε καταρχήν να σταματήσουν να εργάζονται οι υπάλληλοι και να αποχωρήσουν από το κτήριο για διάστημα δυο ωρών.

Επίσκεψη του Νέου Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κονταριώτισσας



Ο Διευθυντής και οι Καθηγητές του Γυμνασίου Κονταριώτισσας συναντήθηκαν σήμερα Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 με το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Ο Διευθυντής συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για την εκλογή τους και για το έργο που έχουν αναλάβει,  τους ενημέρωσε για τις ανάγκες του σχολείου και τα αιτήματα των μαθητών και των καθηγητών και τους ευχήθηκε για μια καλή συνεργασία και μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στην αντιμετώπιση των θεμάτων του Γυμνασίου και την επίτευξη των στόχων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Η στιγμή που οι αγρότες της Πιερίας, μπαίνουν στην εφορία Κατερίνης


Κοπή Βασιλόπιτας στον Καπνικό Σταθμό

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί τις φίλες και τους φίλους της στην εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας της ομάδας, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, ώρα 11:00 το πρωί στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Ελάτε να πιούμε μαζί τον πρωινό μας καφέ στην αίθουσα της «Παιχνιδούπολης» και να πούμε δυο κουβέντες για την χρονιά που ξεκίνησε.

Με την ευκαιρία αυτή θα συζητήσουμε και για την επικείμενη αποστολή φαρμακευτικού υλικού από το εξωτερικό.

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η κατάληψη της εφορίας Κατερίνης από τους αγρότες της Πιερίας. Σε λίγο στην "ΑΛΗΘΕΑ" αναλυτικό ρεπορτάζ για το τι έγινε σήμερα στην εφορία Κατερίνης με βίντεο και φωτογραφίες


Ευχαριστήριο στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δ. Σχ. Καλλιθέας Πιερίας


ΑΠΟ ΤΟ 12/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

         Η Δ/ ντρια και το Εκπαιδευτικό προσωπικό ευχαριστεί θερμά το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για τον εξοπλισμό του σχολείου μας με αθλητικό υλικό αξίας 700 €.

Με εκτίμηση για το διδ/κο προσωπικό
Η Δντρια
Βαϊτσα Καραμάνου

Δίνεται παράταση υποβολής των διηγημάτων

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά τον Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος και ενημερώνει τους φίλους και τις φίλες που επιθυμούν να συμμετάσχουν σ' αυτόν ότι δίνεται παράταση υποβολής των διηγημάτων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τα κείμενά τους στη φόρμα που βρίσκεται εδώ έως τις 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12 τα μεσάνυχτα. Νέα παράταση δεν θα δοθεί. 
Για να διαβάσετε την Προκήρυξη του Διαγωνισμού κάντε κλικ εδώ . 

H Λαϊκή Ενότητα Πιερίας σας προσκαλεί την Παρασκευή 22/01 στις 20:00 στο Εργατικό Κέντρο σε ανοιχτή συζήτηση για το ασφαλιστικό.

Τα ψέμματα και η προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό και η αντεπίθεση των αγροτών - ελ. επαγγελματιών και εργαζομένων, συνταξιούχων για ακύρωση κάθε αντιμεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό και κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών και των κομμάτων που τις εφαρμόζουν. Στην εκδήλωση θα μιλήσει το μέλος του ΠΣ της ΛΑΕ, Δέσποινα Σπανού.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ


Σε μια μαζική λαϊκή συνέλευση στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής με πλούσιο προβληματισμό και θέμα τα φουσκωμένα τιμολόγια και οι διακοπές ρεύματος στις λαϊκές οικογένειες από την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ, καταλήξαμε στις  παρακάτω αποφάσεις, με αιτήματα για δράση! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ... 

Ε.Ν.Α. - Πιερίας. Τα αιτήματα των αγροτών- κτηνοτρόφων-αλιέων


Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς και οι μελισσοκόμοι τις τελευταίες μέρες έχουν βγει στους δρόμους, με αποκορύφωμα την αυριανή μέρα,  προκειμένου να εισακουστούν τα αιτήματα τους στα κυβερνητικά στελέχη και να βρουν δίκαιες λύσεις για όλους. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο με τα αιτήματα τους:
«Αντιστεκόμαστε στις πολιτικές που θέλουν να μας επιβάλουν τα κέντρα εξουσίας των πολυεθνικών, των δανειστών αλλά και των ντόπιων αντιπροσώπων τους.
Δίνουμε μάχη
* Για να επιβιώσουν οι εκμεταλλεύσεις μας και οι οικογένειές μας.
* Για να υπάρχει αύριο πρωτογενής παραγωγή στη χώρα μας
* Για να μη διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια
 Αρνούμαστε να γίνουμε καταναλωτές των εισαγόμενων υπολειμμάτων των πλούσιων χωρών της Ευρώπης και τρίτων χωρών.