Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

AΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-1-2016 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-1-2016 – ΑΥΣΤΗΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης μετά την μη επιτυχία απαρτίας κατά την γενική συνέλευση των μελών του την 18η Ιανουαρίου 2016, επικύρωσε την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, για αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους από την Δευτέρα 18/1/2016 έως και την Παρασκευή 22/1/2016, με το νέο αυστηρό πλαίσιο χορήγησης αδειών που έχει ως εξής και πλέον περιλαμβάνει αποκλειστικά:

Εκδήλωση για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας στο Επιμελητήριο Πιερίας



Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα Σάββατο 16/01/2016 ο Δικηγορικός Σύλλογος Κατερίνης σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας με θέμα τις τροποποιήσεις του κώδικα πολιτικής δικονομίας.

Ελλάδα- Ισπανία:6-2 για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο. Στα ημιτελικά η Εθνική μας. Μεγάλη εμφάνιση, μεγάλη νίκη! Άμυνα για σεμινάριο από την Εθνική μας, δέχτηκε μόνο δυο γκολ από τους Ισπανούς!




Νέο πρόγραμμα προβολών από την Κινηματογραφικής Λέσχη Κατερίνης

 Η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης μετά από 40 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας συνεχίζει και σήμερα να προσελκύει το ενδιαφέρον των σινεφίλ της πόλης, αποδεικνύοντας διαχρονικά την αφοσίωσή της στον ποιοτικό κινηματογράφο.

Με την έναρξη της φετινής χρονιάς η Κινηματογραφική Λέσχη έδωσε την ευκαιρία στο κοινό της πόλης να ταξιδέψει στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, προβάλλοντας το διήμερο 9 και 10 Ιανουαρίου, τις ταινίες των Ελλήνων δημιουργών που βραβεύτηκαν στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ.

Χιονίζει παντού, εκτός την Κατερίνη. Χιονίζει στην Θεσσαλονίκη, στην Λάρισα, σε όλη την κεντρική Μακεδονία και εδώ αντί για χιόνι έχουμε ένα χαζό σπαστικό κρύο αέρα που μας έχει σπάσει τα νευρά. Λίγο χιόνι θέλουμε..


Ανοικτό το οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Ρίψεις αλατιού και καθαρισμό του οδοστρώματος πραγματοποιούν συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων



ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ:
«Ανοικτό το οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Ρίψεις αλατιού και καθαρισμό του οδοστρώματος πραγματοποιούν συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων»

Ανοικτό είναι το οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Από το πρωί της Δευτέρας μηχανήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας πραγματοποίησαν ρίψεις αλατιού και καθαρισμό του οδοστρώματος της 13ης  Π.Ε.Ο. Κατερίνη- Άγιος Δημήτριος-όρια νομού, προκειμένου να  καταστήσουν το οδικό δίκτυο ασφαλές και προσβάσιμο.

Δελτίο Τύπου της βουλεύτριας Μπέττυ Σκούφα αναφορικά με την κύρωση του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη. (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι σημαίνει η κύρωση του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα της κρίσης

Η ψήφιση νόμου την προηγούμενη εβδομάδα από τη Βουλή, με τον οποίο κυρώνεται ο Αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης του 1996, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια της χώρας μας να εφαρμόσει πολιτικές εμβάθυνσης του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου, ιδιαίτερα μέσα στην πολύ δυσμενή συγκυρία της κρίσης και των πολιτικών λιτότητας που μας επιβάλλονται.

Είναι δε ακόμη σημαντικότερο αν αναλογιστούμε ότι η κύρωση αυτή είναι κοινωνικό αίτημα από το 1996 που υπογράφτηκε ο Αναθεωρημένος ΕΚΧ από πολλές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Mέχρι πρότινος, 33 χώρες της Ευρώπης είχαν επικυρώσει τον Αναθεωρημένο ΕΚΧ, αλλά η χώρα μας δεν το είχε κάνει παρ' όλα τα ερωτήματα και τις πιέσεις, που είχαν δεχτεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τα λοιπά κόμματα.


Δελτίο Τύπου Χάρη Τζαμακλή. «Όπλο στα χέρια μας» η κύρωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη


Ψηφίσθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την κύρωση του "Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη".
Ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης (ΕΚΧ), διεθνής σύμβαση για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων, υιοθετήθηκε το 1961 στο Συμβούλιο της Ευρώπης και κυρώθηκε από την Ελλάδα με το Νόμο 1426/84. Αποτελεί το πρώτο περιεκτικό διεθνές κείμενο προστασίας κοινωνικών δικαιωμάτων, δεδομένου ότι προηγείται 5 χρόνια του αντίστοιχου Συμφώνου του Ο.Η.Ε.

Κοπή πίτας Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
μελών σε ετήσια γενική συνέλευση
      Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Πιερίας καλεί τα μέλη του στην ετήσια γενική συνέλευση, που θα γίνει την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11.00, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης "ΕΚΑΒΗ", με θέματα ημερήσιας διάταξης: α) Διοικητικός απολογισμός β) Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής και γ) Προτάσεις μελών.
Της εκδήλωσης θα προηγηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΛΛΑΣ

Παρουσίαση του επετειακού λευκώματος ΄΄OLYMPUS MARATHON ΄΄2004-2015 την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο CAVO OLYMPO στην Πλάκα Λιτοχώρου


Σαν πρόβατα ανάμεσα σε λύκους

Του Γιάννη Τσαπουρνιώτη

Διαβάζοντας πρόσφατα το βίο της Αγίας Αικατερίνης,  μου κέντρισε την προσοχή το συνταίριασμα, το αρμονικό δέσιμο της σοφίας και μόρφωσης της με το ήθος και τη σεμνότητα της.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και το βιβλίο της Ε’ Δημοτικού, η Αγία επαλήθευσε με τη ζωή της τα λόγια του Χριστού: «Σας στέλνω σαν πρόβατα ανάμεσα σε λύκους».
Αν και καταγόταν από βασιλική γενιά ήταν λιτή, αγαπούσε τους ανθρώπους και είχε βαθιά πίστη στο Χριστό. Διακρίθηκε για τη ρητορική της νικώντας σε ρητορικούς αγώνες που οργάνωσε ο αυτοκράτορας Μαξιμιανός τους καλύτερους 50 ρήτορες της Αλεξάνδρειας. Με το λόγο της η Αικατερίνη τους έπεισε να αλλάξουν πίστη και να γίνουν χριστιανοί. Το θάρρος και την υπομονή της κατά την ώρα του μαρτυρίου θαύμασε η γυναίκα του αυτοκράτορα. Έγινε κι αυτή χριστιανή και θανατώθηκε μαζί με την Αικατερίνη.
Με τη δύναμη των λόγων και τη γενναιότητα της ψυχής η Αγία Αικατερίνη υπερασπίστηκε την πίστη στο Χριστό και το πρόβατο νίκησε το λύκο.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς σήμερα το απόγευμα στην Κατερίνη.


Με τον Ευγένιο Τριβιζά θα "ανοίξει" τις φετινές διαλέξεις της την προσεχή Δευτέρα 18-1-2016 η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Ο Διάσημος Εγκληματολόγος και συγγραφέας Παιδικών βιβλίων ζεί μόνιμα στην Αγγλία και είναι εξαιρετική Τιμή η παρουσία του στην πόλη μας. Το θέμα της ομιλίας του κ.Τριβιζά είναι: H Σφαγή των νηπίων (Φαντασία - Παιδί & Εξουσία)
Όπως ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, έτσι και ο Ευγένιος Τριβιζάς γράφει σε µια από τις λιγότερο διαδεδοµένες γλώσσες της ευρωπαϊκής ηπείρου. Τα παραµύθια του, όµως, όπως και αυτά του Άντερσεν, έχουν τη δυνατότητα να αγγίζουν την καρδιά και το µυαλό των αναγνωστών όχι µόνο σε όλη την Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσµο.

ΠΑΣΥ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Δικαιολογημένα η αγανάκτηση της μικρομεσαίας αγροτιάς μετατρέπεται σε αγωνιστική αντίδραση με διάφορες αγωνιστικές μορφές σε όλη τη χώρα. Η οργάνωση και ο συντονισμός πρέπει να «δένει», όμως, ουσιαστικά και με τα αιτήματα και τον προσανατολισμό του αγώνα. Σε ορισμένες πρόσφατες κινητοποιήσεις γίναμε ακροατές  ψηφισμάτων που αποδέχονται την οριζόντια φορολόγηση όλων των αγροτών με το 13% από το πρώτο ευρώ «αγκαλιάζοντας» και τους μεγαλοαγρότες-επιχειρηματίες, που καιροφυλακτούν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και το κέρδισμα της γης, που αυτή θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει. Αυτές είναι οι θέσεις των διαφόρων «Πανελλαδικών Πρωτοβουλιών», που στοχεύουν στη νεκρανάσταση των εδώ και χρόνια απαξιωμένων στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της αγροτιάς τριτοβάθμιων οργανώσεων ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ - ΠΑΣΕΓΕΣ.

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ! ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ  ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ
Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Αγρότες, Αυτοαπασχολούμενοι, Επιστήμονες, νέοι, και  νέες. Στις  23 Ιανουαρίου βγαίνουμε όλοι στο δρόμο. Όλοι στη κεντρική πλατεία της Κατερίνης στις 6μμ και στις 4 Φεβρουαρίου γενική απεργία! Να νεκρώσουν  τα πάντα!
 Ο στόχος πρέπει να είναι ένας! Το νομοσχέδιο τερατούργημα που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση  να μη φτάσει ποτέ στη βουλή! Η πρώτη φορά Αριστερά ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με το κουαρτέτο, πήρε  τη σκυτάλη από  τις  προηγούμενες  κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΤΡΟΙΚΑ για να ισοπεδώσουν το ασφαλιστικό .

ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ-ΑΣΟΥΜΑΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


          Στην Κατερίνη βρίσκεται για ολιγοήμερες προπονήσεις το Ολυμπιακό πλήρωμα κωπηλασίας του διπλού σκιφ γυναικών που αποτελείται από την πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κατερίνα Νικολαΐδου με 8 Παγκόσμια μετάλλια στο ενεργητικό της  και την επίσης παγκόσμια πρωταθλήτρια του Ν.Ο.Αιγυπτιωτών Σοφία Ασουμανάκη που μόλις πριν λίγες εβδομάδες σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ κλειστής κωπηλασίας.

H Λαϊκή Ενότητα Πιερίας σας προσκαλεί την Παρασκευή 22/01 στις 20:00 στο Εργατικό Κέντρο σε ανοιχτή συζήτηση για το ασφαλιστικό.

Τα ψέμματα και η προπαγάνδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό και η αντεπίθεση των αγροτών - ελ. επαγγελματιών και εργαζομένων, συνταξιούχων για ακύρωση κάθε αντιμεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό και κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών και των κομμάτων που τις εφαρμόζουν. Στην εκδήλωση θα μιλήσει το μέλος του ΠΣ της ΛΑΕ, Δέσποινα Σπανού.

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ



  Με το αδιαχώρητο από την παρουσία του Πιερικού κοινού στην αίθουσα εκδηλώσεων του 19ου βιοκλιματικού δημοτικού σχολείου Κατερίνης, η χορωδία και η ορχήστρα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης σε οργάνωση και διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη, τίμησαν το έργο του πρωτοπόρου της λαικής μας μουσικής, του Βασίλη Τσιτσάνη.
  Μια συναυλία-αφιέρωμα με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του συνθέτη, τον οποίο τίμησε την απελθούσα χρονιά και συνεχίζει και φέτος να πράττει το ίδιο, η Ελλαδική κοινωνία.

Οι βατσινιές… έφαγαν τον δρόμο.


Περιοχή πίσω από το γήπεδο του Πιερικού, ένα ολόκληρο τετράγωνο έχει καταληφθεί από βατσινιές…
Η κατάσταση αυτή δυσχαιρένει τόσο την διέλευση οχημάτων που δεν έχουν ορατότητα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσουν ατύχημα, αλλά και την διέλευση των πεζών αφού δεν υπάρχει χώρος να περπατήσουν.

Ανακοίνωση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Πιερίας για το ασφαλιστικό. Καλούν τον κόσμο να ξεσηκωθεί για τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!!! Διαβάστε την ανακοίνωση...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Εργαζόμενοι-Άνεργοι-Αγρότες-Επαγγελματοβιοτέχνες
Ο Νόμος που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, έρχεται να προσθέσει νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, πάνω σε αυτές των προηγούμενων μνημονιακών νόμων Αυξάνονται τα όρια  ηλικίας στα 67 χρόνια ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, αυξάνονται οι εισφορές για την περίθαλψη, αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού  όλων των  συντάξεων με δραματική μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, προβλέπονται  νέες περικοπές της κρατικής δαπάνης για συντάξεις κατά 1,8 δις μόνο για το 2016..

Αποτελέσματα εκλογών συνεταιριστική τράπεζας

Δείτε τα αποτελέσματα: