Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Καστανιά :Γιορτάζει ο Πολιούχος Άγιος Αθανάσιος


Με μεγαλοπρέπεια και κάθε θρησκευτική επισημότητα γιορτάζει την επόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, η Καστανιά τη μνήμη του Πολιούχου  της Αγίου Αθανασίου.
Από τις 7:30 π.μ. έως τις 10:00 π.μ. θα τελεστεί η Πανηγυρική  Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου π.Διονυσίου Γκόλια.

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟΝ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο Κ.ΚΑΡΥΩΤΗΣ



          Αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 9 Ιανουαρίου στο Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής και Πειθαρχικής Επιτροπής. Τα μέλη του Ν.Ο.ΚΑΤ. φάνηκαν να επιδοκιμάζουν το έργο που επιτέλεσε στη μόλις 7μηνη θητεία της, η απερχόμενη Διοίκηση, υπό την Προεδρία του κ.Κώστα Καρυώτη, αφού εξέλεξαν και πάλι τα ίδια μέλη για το  Δ.Σ. το οποίο πλαισιώθηκε και με 3 νέα  πρόσωπα. Το νέο Διοικητικό συμβούλιο μετά τις Αρχαιρεσίες συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :

Δήμος Κατερίνης: Ποιοτική ενίσχυση και συντήρηση του δημοτικού φωτισμού σε κάθε γειτονιά


Στην ενίσχυση και συντήρηση του δημοτικού φωτισμού σε κάθε γειτονιά, με την τοποθέτηση και χρήση σύγχρονων, φωτιστικών σωμάτων με τις πλέον ποιοτικές προδιαγραφές συμβάλλουν οι καθημερινές εργασίες του τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης.

Στόχος των παρεμβάσεων που γίνονται με βάση φωτομετρικές μελέτες είναι η βελτίωση της  απόδοσης και της ποιότητας του  φωτισμού. Παράλληλα, η εξοικονόμηση ενέργειας & πόρων και η αποφυγή της φωτορύπανσης.

Η κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο


Η 1η αγωνιστική θα διεξαχθεί στο διήμερο 27-28 Ιανουαρίου και οι επαναληπτικοί στο διάστημα 3-4 και 10-11 Φεβρουαρίου (ένα παιχνίδι κάθε μέρα).

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Τα αρθρωτικά παιχνίδια και η αυτοματοποίηση. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα


Παίζοντας έρχεται η … αυτοματοποίηση!
        Συχνά οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί με ρωτούν τι κάνουμε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας όταν αντιμετωπίζουμε αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές. Πως δουλεύουμε με το παιδί; Ποια μέσα χρησιμοποιούμε και ποια είναι επιτέλους εκείνα τα παιχνίδια που ενισχύουν την αντιμετώπιση;
         Στην αποκατάσταση των αρθρωτικών και των φωνολογικών διαταραχών συνήθως ακολουθούνται συγκεκριμένα βήματα. Τα βήματα αυτά ξεκινούν από την ορθή άρθρωση των φωνημάτων- στόχων μεμονωμένα, την τοποθέτησή τους  σε συλλαβές, λέξεις και φράσεις, την ακουστική διάκριση ανάμεσα σε άλλα φωνήματα  και ολοκληρώνονται με την αυτοματοποίηση της τοποθέτησης.

Ανακοίνωση για τη ΔΕΗ


 Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Αυτοαπασχολούμενοι, Συνταξιούχοι,  Νέοι και νέες 
Η ΔΕΗ με τις  ευλογίες της κυβέρνησης είναι έτοιμη να εξαπολύσει τα ιδιωτικά συνεργεία για να κόψουν το ρεύμα  στη λαϊκή οικογένεια. Η αναλγησία της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας (ΔΕΗ)  έχει ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας. 
Τι μας λένε οι ψεύτες της κυβέρνησης με τη μαύρη προπαγάνδα τους για να  καθησυχάσουν  τους εργαζόμενους έτσι ώστε να μην αντιδράσουν; Ότι  τα χρέη της ΔΕΗ  τα δημιουργούν οι μπαταχτσήδες που δεν πληρώνουν ενώ μπορούν και, διαδίδουν διάφορες ειδήσεις όπως π.χ. για τις βίλες που δεν πληρώνουν. Παρ’ όλα αυτά τα συνεργεία της  ΔΕΗ προχωρούν στη διακοπή ηλεκτροδότησης των λαϊκών σπιτιών. Είναι μανούλες στη μαύρη προπαγάνδα η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  και οι προκάτοχοι τους.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου, 19:00 μμ. Πλειστηριασμοί, κόκκινα δάνεια και κώδικας πολιτικής δικονομίας στο Στέκι Πολιτών.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Νέοι και Νέες,
Η Διοίκηση του Σ.Ι.Υ.Ν.Π. “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”, καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στις 11πμ στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής. Σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση συνεχίζει να σαρώνει κάθε εργασιακό δικαίωμα, οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούμε και να αντιπαλέψουμε αποφασιστικά και δυναμικά όλους όσους θέλουν να μας κρατάνε εγκλωβισμένους σε ένα καθεστώς δουλείας.

Ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» βράβευσε την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» βράβευσε την ΕΟΔΝΠ κατά τη διάρκεια του ετήσιου χορού του Συλλόγου, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016, στην αίθουσα «ΘΕΑΜΑ».
Ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Άρης Κασσιμίδης ανέφερε κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης ότι το Δ. Σ. του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα να βραβεύσει την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» για το έργο της, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ως ανιδιοτελές έργο αλληλεγγύης, που καλύπτει αυτονόητες ανάγκες της κοινωνίας, που αδυνατούν να καλύψουν οι αρμόδιοι φορείς.

ΑΝΟΙΑ. Του Ιατρού Νευρολόγου Κωνσταντινίδη Ηλία.



Άνοια είναι η έκπτωση των γνωστικών λειτουργιών. Αυτή συνοδεύεται από ατροφία του εγκεφάλου σε διάφορες περιοχές με αποτέλεσμα να υπάρχει και διαφορετική γνωστική διαταραχή, ανάλογα με την περιοχή που υπάρχει η βλάβη. Δηλ. ο εγκέφαλος έχει διάφορες  περιοχές οι οποίες είναι υπεύθυνες για την σωστή αισθητική, κινητική και γνωστική λειτουργία του οργανισμού μας. Έτσι όταν ατροφήσει μια περιοχή, περισσότερο η περιοχή της μνήμης και της συμπεριφοράς οι οποίες καταλαμβάνουν και μεγάλο μέρος του εγκεφάλου, ο ασθενής ξεχνάει και αλλάζει η συμπεριφορά του. Μπορεί να υπάρχει μια επίταση κάποιον χαρακτηριστικών που είχε ή και πλήρης αλλαγή της συμπεριφοράς του.
Η κατάθλιψη και το άγχος εμφανίζονται συχνά σε συνθήκες άνοιας και μπορεί να είναι πιο έντονα νωρίτερα στην πορεία της νοητικής έκπτωσης.

ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ



Στην έδρα του Aγρινίου  θα δοκιμασθεί την Κυριακή 17 Ιανουαρίου ο Πιερικός Αρχέλαος στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της β΄εθνικής κατηγορίας ανδρών.

Παράταση υποβολής των διηγημάτων για τον 3ο Ηλεκτρονικό διαγωνισμό διηγήματος

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά τον Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος και ενημερώνει τους φίλους και τις φίλες που επιθυμούν να συμμετάσχουν σ' αυτόν ότι δίνεται παράταση υποβολής των διηγημάτων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τα κείμενά τους στη φόρμα που βρίσκεται εδώ έως τις 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12 τα μεσάνυχτα. Νέα παράταση δεν θα δοθεί.
Για να διαβάσετε την Προκήρυξη του Διαγωνισμού κάντε κλικ εδώ .

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΟΡ.ΦΕ.Ο.


  Η προοπτική και η κοινή αγωνία για το μέλλον και την πορεία του Φεστιβάλ Ολύμπου,  αποτέλεσε το επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Κωνσταντίνου Δημόπουλου με την αντιπροσωπείας του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γρηγόρη Παπαχρήστο, τη Γενική Γραμματέα Μαρίκα Φωτοπούλου και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Νικόλαο  Πασχαλούδη,

Παρουσίαση του επετειακού λευκώματος ΄΄OLYMPUS MARATHON ΄΄2004-2015 την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο CAVO OLYMPO στην Πλάκα Λιτοχώρου


ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ): ΖΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΤΣΟΛΗ & ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ


Εγκαίνια της έκθεσης : Τρίτη 19 Ιανουαρίου & ώρα 19:00

Ζωγραφικές δημιουργίες της Άννας Τσόλη & του Ανδρέα Μπαλαούρα, θα φιλοξενηθούν στην Αστική Σχολή Κατερίνης, το χρονικό διάστημα 17 έως 24 Ιανουαρίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης, την οποία συνδιοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου και ώρα 19:00.

Δήμος Κατερίνης: Σύσκεψη του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου. Η αξιοποίηση της δύναμης του πολιτισμού στο επίκεντρο


Η προώθηση της αξίας της συνέργειας και η αξιοποίηση της δύναμης του πολιτισμού που διαθέτει το πολυπολιτισμικό μωσαϊκό της Κατερίνης βρέθηκε στο επίκεντρο της καθιερωμένης ετήσιας συνάντησης των εκπροσώπων των πολιτιστικών φορέων και συλλόγων του Δήμου Κατερίνης, με το Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας. 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/01, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, παρουσία του προέδρου του ΟΠΠΑΠ Θέδωρου Παυλίδη, του Αντιπροέδρου Αναστάσιου Παπαζήση, καθώς και των μελών του Δ.Σ. του Οργανισμού Αντώνη Παπαγιαννούλη, Άννας Kαγκασίδου, Γεώργιου Καραλέκα, Ευριπίδη Γκούμα.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ



       Πραγματοποιήθηκε χτες 14 Ιανουαρίου 2015 η αιμοδοσία ενστόλων Νομού Πιερίας με μεγάλη επιτυχία. Σε ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο  , στο κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης η προσέλευση των συναδέλφων ήταν μεγάλη και η προσφορά μονάδων αίματος πάρα πολύ ικανοποιητική .
     Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους συναδέλφους (αστυνομικούς – λιμενικούς και πυροσβέστες) που πρόσφεραν λίγο από το δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας καθώς και σε όλους όσους προσπάθησαν αλλά για διαφορετικούς λόγους δεν μπόρεσαν να προσφέρουν.
     Ανανεώνουμε το ραντεβού για την επόμενη φορά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΙΤΡΟΥΣ


Η ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ  ανακοινώνει την αποδέσμευση του Βασίλη Λαγδάρη τον οποίο ευχαριστεί για την μέχρι τώρα προσφορά του στην ομάδα, του εύχεται υγεία και δύναμη και πολλές επιτυχίες στην νέα του ομάδα.

ΧΟΡΩΔΙΑ Ε.Π.Μ.


Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ-3
  Στην ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ-3- «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» φιλοξενείται σήμερα το απόγευμα ο καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης Ευθύμιος Μαυρίδης.

ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΝΤΕΛΗ


Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον συνάδελφο Μιχάλη Ντελή, πρώην μέλος του Δ.Σ. και νυν αιρετό του ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ για τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του. 
Κατερίνη, 14 Ιανουαρίου 2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Βαρδακώστας Γεώργιος Αντωνίου Χρήστος

Καλημέρα, Παρασκευή σήμερα 15 Ιανουαρίου