Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Αλχαζίδης Αναστάσιος: Οι πολιτικοί δεν φτάνει να λένε ότι είναι πατριώτες, θα πρέπει και να το αποδεικνύουν

Επειδή το τελευταίο διάστημα αναπτύσσετε και καλλιεργείτε μια περίεργη φιλοσοφία σχετικά με την λειτουργία η όχι κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην Πιερία...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Πιερίας καταγγέλλει την προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού του εργατικού λαϊκού κινήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση ακολουθώντας τα χνάρια των προκατόχων της.
Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαίοι και γυναίκες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων και διαδήλωσαν μαζικά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εργασίας.

Ο ετήσιος χορός της Θρακικής Εστίας Κατερίνης


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Θρακική Εστία Κατερίνης πραγματοποιεί τον Ετήσιο Χορό. Σας περιμένουμε όλους, το Σάββατο 16 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2016 και ώρα 20:30 μ.μ. στο κέντρο "ΠΙΕΡΙΔΑ PALACE", για μια βραδιά γεμάτη χορό, τραγούδι, διασκέδαση και εκπλήξεις με τους:

Συλλυπητήριο μήνυμα


O δημοτικός συνδυασμός « Νέα Εποχή για την Κατερίνη» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον Δημοτικό Σύμβουλο Κατερίνης κ. Γιώργο Κυριακίδη για τον αδόκητο θάνατο του πατέρα του.

Ο επικεφαλής ,
Μακρίδης Νίκος

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.


Ο Σύλλογος Γονέων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, ενημερώνει του γονείς μέλη του, ότι συνεχίζονται και το 2016 τα μαθήματα σκάκι, ζωγραφικής, και θεάτρου με τον κ. Ανδρέα Μιχαήλ, ενώ από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα λειτουργήσει τμήμα εκμάθησης χορού για ενηλίκους.
Πληροφορίες στα μέλη του Συλλόγου.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Με τιμή

Το Δ.Σ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ (ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ)



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΛΠ , ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

2)ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, Η ΠΡΑΓΑ, ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Η ΒΙΕΝΝΗ ΚΛΠ. ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΛΟΓΩ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ(ΑΜΒΟΥΡΓΟ-ΚΟΛΩΝΙΑ-ΖΥΡΙΧΗ-ΕΛΣΙΝΚΙ).

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο στις 15 Ιανουαρίου.



Η συνάντηση θα γίνει στα πλαίσια του φόρουμ «Ρωσία και κόσμος, μια ματιά στο μέλλον.»

Κατά την διάρκεια της συνάντησης των δυο προέδρων θα συζητηθούν οι Ελληνορωσικές σχέσεις και θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν τα δυο έθνη, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ρωσικής Προεδρίας.

Έκφραση συλλυπητηρίων στον Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλής του Συνδυασμού «Άλλος Δρόμος για το Δήμο Κατερίνης» Γεώργιου Κυριακίδη, για την απώλεια του πατέρα του.

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση συνήλθε χθες, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ύστερα από έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου.

Ο Δήμος Κατερίνης στηρίζει το Ναυτικό Όμιλο εν όψει της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016


«Ο αθλητισμός αποτελεί για τον Δήμο μας πρώτη προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε έμπρακτα την συστηματική δουλειά, που γίνεται στο Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης, ενώ στόχος των εργασιών στις εγκαταστάσεις του Ομίλου είναι να βελτιώσουμε τις συνθήκες προπόνησης των αθλητών μας». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, κατά την επίσκεψή του στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του ΝΟΚΑΤ υπογραμμίζοντας παράλληλα:

 

Kώστας Λαπαβίτσας: Ο μνημονιακός παραλογισμός του κ. Τσίπρα και οι άστοχες «μεταρρυθμίσεις» του κ. Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει εναλλακτική πορεία χωρίς διαγραφή χρέους και έξοδο από ΟΝΕ


Δύσκολο προμηνύεται το Νέο Έτος. Το 2015 έκλεισε με τον δήθεν ανατροπέα Τσίπρα να εφαρμόζει Μνημόνιο. Το 2016 ανοίγει με τον Μητσοτάκη, αυθεντικό προϊόν των μηχανισμών εξουσίας που μας οδήγησαν στα Μνημόνια, να τον αντιπολιτεύεται. Οι δύο μονομάχοι θα συγκρούονται σε μια Βουλή που δεν έχει προηγούμενο για το χαμηλό της επίπεδο. Αλλά οι πραγματικές τους δυσκολίες θα προκύψουν κυρίως γιατί η Ελλάδα έχει χαθεί στην έρημο των Μνημονίων χωρίς πυξίδα. Ο κ. Τσίπρας ήδη βρήκε μπροστά του όρος δύσβατο. Ο κ. Μητσοτάκης δεν φαίνεται να γνωρίζει καμία οδό διαφυγής.
  

«Διατροφή, Άσκηση και Δημόσια Υγεία» είναι το θέμα της πρώτης διάλεξης του 1ου Κύκλου Διαλέξων σε θέματα Δημόσιας Υγείας, που διοργανώνει, υπό την διεύθυνση του καθηγητή κ Παναγιώτη Μπεχράκη, το νεοσύστατο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου στην Ελλάδα.


Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου στις 19.30 στο κτίριο επί της οδού Ηπίτου 17 Β στην Πλάκα.
Το θέμα θα αναπτύξει ο επιδημιολόγος κ Κωνσταντίνος Βαρδαβάς, ενώ θα προλογίσει ο καθηγητής κ Μπεχράκης.
Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας, σκοπός του οποίου  είναι η ανάπτυξη επιστημονικών, ερευνητικών  και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον τομέα της δημόσιας υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και διακοπή του καπνίσματος, έχει προγραμματίσει σειρά  επιστημονικών διαλέξεων που θα διαρκέσουν μέχρι τις  18 Ιουνίου.

Χαιρετισμός Προέδρου ΔΕΥΑ Κατερίνης για την νέα ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΚ


Παρόλο που διανύουμε την πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα και για όλους μας, η ΔΕΥΑΚ διατηρεί σε υψηλά επίπεδα τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους Δημότες της Κατερίνης.
Συνεχίζουμε δυναμικά με βασικό στόχο την διασφάλιση της ποιότητας του νερού καθώς και τη συνεχή βελτίωση των υποδομών στους βασικούς τομείς ύδρευσης αποχέτευσης αλλά και των ομβρίων υδάτων.

Εκδήλωση κοπής πίτας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Πιερίας


Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας, όπως αυτή υλοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Mediterannean  Πολυχώρου στην Παραλία Κατερίνης.

Πως εξοντώνονται ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρομεσαίοι και αγρότες

Του ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ
Ο Θανάσης Πετράκος είναι μέλος του Π.Σ της ΛΑ.Ε και τέως βουλευτής

Η κυβέρνηση με την πρόταση της για το Ασφαλιστικό δεν «σφάζει» κυριολεκτικά μόνο όλες τις συντάξεις.
Η κυβέρνηση με την πρότασή της εξοντώνει και αφανίζει, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες.
1)Συγκεκριμένα οι ελεύθεροι επαγγελματίες ,οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αμειβόμενοι με μπλοκάκι, εάν ψηφιστούν οι προτάσεις της κυβέρνησης, θα επιβαρύνονται με εισφορές επί του φορολογητέου εισοδήματος τους 20% για κύρια σύνταξη, 6,95% για τον κλάδο υγείας και 7,5% για την επικουρική ασφάλιση.

Χορός Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας 30/1/2016 - Πιερίδα Palace

Χορός Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας
Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 20:00
Στην αίθουσα εκδηλώσεων Πιερίδα palace (1ο Χιλιόμετρο Κατερίνης - Ν. Κεραμιδίου) 
Εμείς οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουμε την ημέρα των γραμμάτων, κόβουμε την πίτα μας και σας προσκαλούμε όλους να διασκεδάσετε μαζί μας.
 Γενική είσοδος 10 € με πλήρες μενού.
 Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποτά.
 Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας

«Δήλωση παραγωγής και διακίνησης ζωοτροφών για το έτος 2015»



Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Πιερίας, Τμήμα Φυτικής & Ζωικής παραγωγής ανακοινώνει ότι οι επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες, παρασκευαστήρια, σημεία πώλησης, μεταφορικές εταιρίες κ.α. που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ζωοτροφών υποχρεούνται κάθε έτος να δηλώνουν την ποσότητα και το είδος των ζωοτροφών που παρήγαγαν ή/και διακίνησαν στις εγκαταστάσεις τους σύμφωνα με το Υπόδειγμα 2 της ΚΥΑ αριθμ. 263233/2008 (Β’ 244). Αυτή η δήλωση είναι απαραίτητη για τον υπολογισμό των αντίστοιχων τελών.

Καλημέρα, Τρίτη σήμερα 12 Ιανουαρίου 2016