Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Αιμοδοσία Ενστόλων Ν. Πιερίας


Οι Υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού Πιερίας, Αστυνομικοί, Λιμενικοί και Πυροσβέστες διοργανώνουμε από κοινού εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης και από ώρα 09:00 έως και 13:00.

Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι καθώς και όποιος πολίτης το επιθυμεί να προσφέρει λίγο από το δώρο ζωής στους συνανθρώπους μας που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

"Η πιο όμορφη μέρα" του σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ, ξεκινάει τις παραστάσεις της για τα σχολεία της πόλης μας!


Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ "ΑΥΛΑΙΑ" στην προσπάθεια του να συμβάλλει ουσιαστικά, παρουσιάζει το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ "Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ" του ΦΑΝΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ σε σκηνοθεσία ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛ για τα 60 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ από του Άγγλους.

          Οι μαχητές του αγώνα στρατολογήθηκαν μέσα από κατηχητικά, σχολεία, θρησκευτικές οργανώσεις, ξεχύθηκαν στους δρόμους με την γαλανόλευκη σημαία δηλώνοντας έτσι την αποφασιστικότητα τους ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ.
          Είναι ένα έργο καθαρό, γνήσιο πέρα για πέρα. Δεν υπάρχει τίποτα το περιττό, το φλύαρο που να θολώνει την διαπεραστικότητα του έργου. Καμία διδαχή κανένα κήρυγμα. Το μήνυμά του αναπηδά απ' τα πρόσωπα και τα γεγονότα μόνο. Γεγονότα που καθορίζουν την συμπεριφορά των χαρακτήρων. Σύγκρουση ιδεών, θέσεων και απόψεων αναποδογυρίζουν ολόκληρη την οικογένεια. Η σύγκρουση των αντιθέσεων παράγει μία σύνθεση εκπληκτικής διαύγειας, όπου ο καθένας μπορεί να διακρίνει τη διαλεκτική κίνηση της Ιστορίας.

Στο τέλος του 2016 ξεκινούν τα έργα για διανομή φυσικού αερίου και στην Κατερίνη


Μετά από ερώτηση που κατέθεσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα ,το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην απάντηση του κάνει γνωστό οτι στα τέλη του 2016 ξεκινούν τα έργα επέκτασης και διανομής φυσικού αερίου και στην Κατερίνη,τονίζοντας μάλιστα ότι το έργο αυτό αποτελεί στρατηγική επιλογή για το Υπουργείο.

Ακολουθεί το πλήρες έγγραφο με την απάντηση του Υπουργείου:

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης: Όταν εξαλείψουν οι κομματικές παρωπίδες...


Όταν οι κομματικοί παράγοντες της χώρας καθώς και οι ψηφοφόροι των κομμάτων αποφασίσουν να κάνουν κάθαρση μέσα στα ίδια τους τα κόμματα (όχι όμως με εκλογές αλλά με αλήθειες που πονάνε και πρέπει να ειπωθούν) θεωρώ πως μόνο τότε θα υπάρξει ελπίδα. 
Για παράδειγμα, αν όλοι οι αριστεροί ψηφοφόροι, ήταν εξίσου καταγγελτικοί με το ίδιο τους το κόμμα τη στιγμή που η κυβέρνησή τους, ξεπουλούσε τα αεροδρόμια ή οι χιλιάδες σημερινοί ψηφοφόροι της ΝΔ στην Πιερία, ήταν εξίσου αυστηροί με τη διοίκηση του δήμου για το κολυμβητήριο που δε λειτουργεί ή με το Μέγαρο που δε θα γίνει ποτέ, είμαι σίγουρος πως πολλά περισσότερα πράγματα θα είχαν γίνει, ξεκινώντας από την πόλη μας, συνεχίζοντας στο δήμο μας και καταλήγοντας σε ολόκληρη τη χώρα μας.

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης 

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στον Δήμο Κατερίνης για την εκλογή νέου Προέδρου της ΝΔ.


Χωρίς κανένα πρόβλημα και όλα να κυλούν άψογα αυτή την στιγμή χιλιάδες νεοδημοκράτες ψηφίζουν για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος τους.
Σε περίπτωση που χρειαστεί θα δοθεί παράταση μισής ώρας για να μπορέσουν να ψηφίσουν όλα τα μέλη της ΝΔ.

Το έθιμο της Μπάμπως στο Κίτρος Πιερίας.

 Η αναβίωση του Εθίμου της Μπάμπως, στο Κίτρος Πιερίας  8 Ιανουαρίου 2016. Η γιορτή της μπάμπως είναι ένα παραδοσιακό έθιμο, που προέρχεται από την Ανατολική Ρωμυλία, για πολλά χρόνια αναβιώνει με τη φροντίδα των πολιτιστικών συλλόγων των κατοίκων και με τη συνεργασία του Δήμου και  γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να διατηρηθεί στις επόμενες γενιές.

H Σχολή Γονέων Κατερίνης έκοψε την Βασιλόπιτα της για το 2016.


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9-1-2016 η κοπή της Βασιλόπιτας της Σχολής Γονέων Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης για το 2016. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, η εκπρόσωπος του Δημάρχου Κατερίνης κ.Σάββα Χιονίδη και εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού κ.Πιπίτσα Παρτσαλίδου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στέφανος Μπιτόπουλος. Ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης αναφέρθηκε στην Τιμητική Βράβευση της Σχολής Γονέων Κατερίνης που έγινε την 1-1-2016 και ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. τον Δήμο Κατερίνης και την Αντιπεριφέρεια Πιερίας για την πολύτιμη συνεισφορά τους.