Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Η ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΚ!


Έναν όμορφο χώρο απέκτησε στο διαδύκτιο η ΔΕΥΑΚ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης).
Ο επισκέπτης μπορεί να ενημερώνεται για διάφορα θέματα που τον ενδιαφέρουν και έχουν να κάνουν με την Ύδρευση και την Αποχέτευση στην Κατερίνη.

Απλά πληκτρολογεί τον σύνδεσμο: http://deyakat.gr/

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κατερίνης αναφέρει:

Ευχές της Μαρίας Νικολαΐδου στην "ΑΛΗΘΕΙΑ".

Αγαπητοί διαχειριστές του blog Πιερική Αλήθεια, 
Σας εύχομαι από καρδιάς Καλή Χρονιά, γεμάτη υγεία,
χαρά, δημιουργία και πολλές καλές ειδήσεις.

Με εκτίμηση,
Μαρία Νικολαΐδου 

Πολιτευτής Ν. Πιερίας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας
του κόμματος «Τελεία-Απ. Γκλέτσος».

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ



Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ελπίζαμε μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι η Κυβέρνηση θα τηρήσει τις υποσχέσεις της για τη μη μείωση των συντάξεων, μετά μάλιστα και από την πρόσφατη σαφή  διαβεβαίωση του κ. Πρωθυπουργού.
Δυστυχώς όμως για μια ακόμη φορά μας απογοήτευσαν και το χειρότερο είναι ότι επιχειρούν με επικοινωνιακά φτιασιδώματα να μας σερβίρουν το πικρό ποτήρι της, για μια ακόμη φορά, μείωσης των συντάξεων με ένα νομοσχέδιο που το παρουσιάζουν ως μεταρρύθμιση και που στην ουσία θα αποτελέσει την ταφόπλακα του ασφαλιστικού, αφού:

Aπάντηση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στην ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλεύτρια Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα ,σχετικά με την πρακτική εκπαίδευση στις σχολές εμπορικού ναυτικού.


Κρατάτε όλες τις αποδείξεις του 2016!


Υποχρεωμένοι να κρατούν όλες τις αποδείξεις για το 2016 είναι οι φορολογούμενοι μέχρι να νομοθετηθεί η επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών. Τις επόμενες ημέρες η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τις «παλιές αποδείξεις».

Συγκεκριμένα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως μέχρι να νομοθετηθεί η επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών, την οποία επεξεργάζεται η κυβέρνηση, θα πρέπει όλοι οι φορολογούμενοι να κρατούν τις αποδείξεις του 2016.

Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης+Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας= ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ!!! "Bikes vs Cars", την Τετάρτη 13/1 ραντεβού στον Ευκαρπίδη!!!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ των ΑΓΡΟΤΩΝ                    
στη ΔΟΥ  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ                                                                           την Παρασκευή 8 Γενάρη στις 10.00 π.μ.
ΕΝΑΝΤΙΑ                                                                                                         στα ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ & τη ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ

               Συνάδελφοι αγρότες & κτηνοτρόφοι

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ


Θρακική Εστία Κατερίνης

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 10 Ιανουαρίου και ώρα 5:30 μ.μ., στην αίθουσα της Θρακικής Εστίας Κατερίνης, για την καθιερωμένη εκδήλωση ‘’Κοπή Βασιλόπιτας’’ για το 2016. Θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις των παιδιών που αρίστευσαν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για το 2015.
Το Διοικητικό Συμβούλιο σας εύχεται από καρδιάς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με Υγεία και Χαρά σε όλους ,ευλογημένο το ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2016 ,με επιτυχίες στον τομέα της εργασίας και στις οικογένειες σας, καλή Φώτιση και πρόοδο στη νέα γενιά.

Με Τιμή
Το Δ.Σ.

Συνέντευξη του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Κωνσταντίνου Ρέχα πριν από λίγο στα γραφεία του Συλλόγου.


Συνέντευξη παραχώρησε πριν από λίγο στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης ο Πρόεδρος του κ. Κωνσταντίνος Ρέχας όπου αναφέρθηκε στον τζίρο ιδιαίτερα στις ημέρες των εορτών αλλά και στις εκπτώσεις που ξεκινάνε την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, αλλά και σε άλλα σημαντικά θέματα του κλάδου.

Διαβάστε τι μας είπε ο κ. Ρέχας:

Βατανιακός - Σάρισα vs ΦΑΟ Αριδαίας το Σάββατο στο Β' ΔΑΚ


Δήμος Κατερίνης: Διαγράμμιση διαβάσεων σε εξέλιξη - Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ



Στη διαγράμμιση των υφιστάμενων διαβάσεων των πεζών, με προτεραιότητα στις διαβάσεις έξω από τα σχολεία της πόλης, καθώς και στο σύνολο τόσο των πολυσύχναστων δρόμων της πόλης, όσο και των τοπικών κοινοτήτων προχωρούν καθημερινά τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις επικεντρώνονται στο βάψιμο των  διαβάσεων των πεζών, ώστε να είναι εμφανείς τόσο στους διερχόμενους οδηγούς, όσο και στους πολίτες.

Κάλεσμα συγκέντρωσης αλληλεγγύης στα δικαστήρια Κατερίνης

Η Λαϊκή Ενότητα Πιερίας καλεί όλους και όλες αύριο (Παρασκευή, 8/1) το πρωί στα δικαστήρια σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές των διοδίων και καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών που αγωνίζονται ενάντια στα διόδια και απέναντι σε όλες τις εξαγγελίες της, σήμερα υπηρετεί τους μεγαλοεργολάβους των εθνικών οδών με την τοπική κοινωνία να στενάζει. Ζητάμε την άμεση παύση κάθε δίωξης των αγωνιστών των διοδίων, την άμεση κατάργηση των νόμων Ρέππα-Βορίδη, το τέλος της οικονομικής αφαίμαξης του λαού μας προς όφελος της ολιγαρχίας.

Ανακοίνωση της ΠΥΔΝΑΣ ΚΙΤΡΟΥΣ

Η Πύδνα Κίτρους ευχαριστεί θερμά τον Μίμη Κολαξίδη για την μέχρι τώρα προσφορά του στην ομάδα μας, του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες με την νέα του ομάδα, τον Διαγόρα Σεβαστής. Επίσης, ανακοινώνει ότι η τυχεροί αριθμοί της λαχειοφόρου κλήρωσης της παιδικής ομάδας είναι οι: 
Ο αριθμός 126 κερδίζει ένα γουρουνάκι 25 κιλών
Ο αριθμός 349 κερδίζει μια τηλεόραση.

Η ΣΥΝΑΞΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Η Σύναξη του Αγίου Ιωάννου, Προδρόμου και Βαπτιστού του Κυρίου, εορτάστηκε σε δύο Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου το απόγευμα, χοροστάτησε στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Λόφου.

Tα Άγια Θεοφάνεια στον Κολινδρό Πιερίας στο Αθλητικό κέντρο Δήμου Πύδνας Κολινδρού.


ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


  Από τις ζωγραφικές δημιουργίες των μαθητριών και μαθητών των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Πιερίας, με θέμα την αιμοδοσία, επιλέχθηκε το λογότυπο της εφορείας αιμοδοσίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.
  Η μαθητική κοινότητα συμμετείχε στο διαγωνισμό της εφορείας αιμοδοσίας, μάλιστα με σημαντική παρουσία, υποβάλλοντας έργα με θεματολόγιο την πανανθρώπινη αξία της προσφοράς αίματος στο κοινωνικό σύνολο.

«Σνόμπαραν» τα Θεοφάνεια στην Πιερία οι βουλευτές μας…


Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» βρέθηκε χθες τις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανείων στην Ολυμπιακή Ακτή και στην Παραλία Κατερίνης.

Σε καμία από τις δυο περιοχές δεν είδαμε κανέναν βουλευτή της Πιερίας.

Κάτι που μας έκανε εντύπωση, γιατί εκτός από θρησκευτική εορτή, είναι και μια επίσημη εορτή του Ελληνικού κράτους.
Καλώς ή κακώς για ορισμένους η επίσημη θρησκεία του Ελληνικού κράτους είναι η Ορθοδοξία.

(Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί το δόγμα που αντιπροσωπεύει την πλειονότητα του πληθυσμού και αναγνωρίζεται συνταγματικά ως "επικρατούσα θρησκεία" του κράτους.) https://el.wikipedia.org/wiki

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Το ΠΑΜΕ  συνεχίζοντας  τη δράση του ενάντια στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα   της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ετοιμάζοντας παράλληλα και την απεργία μόλις  καταθέσει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο στη βουλή, την Παρασκευή  8-1-2016 και ώρα 11πμ, θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ επιδίδοντας ψήφισμα   με   το αίτημα η κυβέρνηση να πάρει πίσω  το νομοσχέδιο-τερατούργημα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΙΟΖΩΚΑΤ

Η Σωματειακή Επιτροπή εργαζομένων στη ΒΙΟΖΩΚΑΤ του ΣΙΥΝΠ ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’, καταγγέλλει τη διεύθυνση της επιχείρησης που αρνείται να πάρει πίσω τις δύο απολύσεις των συναδέλφων μας, συνεχίζοντας την αδιάλλακτη στάση της. Η Σ.Ε. θα συνεχίσει τον αγώνα χωρίς κανένα συμβιβασμό  μέχρι οι εργαζόμενοι να γυρίσουν στη θέση τους. Οι απολύσεις είναι πράξη τρομοκρατίας και αυτές έγιναν γιατί οι εργαζόμενοι  αρνούνταν  να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας με μείωση του μισθού τους.