Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Εορτάστηκαν και στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος τα Προεόρτια των Θεοφανείων.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος χοροστάτησε στην Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κατερίνης.

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί η ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) για το θέμα των ορίων φοίτησης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.


Πρώτα ακούστηκαν οι ενστάσεις των Συλλόγων Γονέων, μοναδικός Σύλλογος Γονέων που παρέστη ήταν του Σβορώνου… Φαίνεται ότι όλοι οι άλλοι γονείς συμφωνούν αφού δεν ήταν κανείς άλλος εκεί.
Φυσικά μόλις εφαρμοστεί το νέο σχέδιο στην Δευτεροβάθμια, όλοι οι γονείς θα διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους!!!

ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

   
          1       13/1/2016  03:00 μμ    ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ-ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ
          2       13/1/2016  03:00 μμ    ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ ΠΟΔ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 
          3       27/1/2016  02:15 μμ    ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ   
          4       27/1/2016  02:15 μμ    ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ ΠΟΔ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης: Ο άνθρωπος είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση


Οι ροές προσφύγων που προέρχονται από τη Μ. Ανατολή και κατευθύνονται προς την Ευρώπη είναι μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα. Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της κρίσης, όχι μόνο γεωγραφικά.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην περάσει ο νέος αντιασφαλιστικός Αρμαγεδδώνας


Οι σημερινές συναντήσεις του Υπουργού Εργασίας με τους πολιτικούς αρχηγούς γίνονται μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί μια επίπλαστη επικοινωνιακή εικόνα ότι η κυβέρνηση «συζητά, προτείνει, ακούει, ενημερώνει» τους πάντες για το ασφαλιστικό, όταν όμως όλα είναι προδιαγεγραμμένα με όσα η ίδια υπέγραψε με τους δανειστές στο 3ο μνημόνιο, για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών – δηλαδή των συντάξεων – κατά 2,25 δις ευρώ το 2015 – 2016.

Την Κυριακή 10-1-2016 ανάβαση στα Πιέρια Όρη με στόχο την Κορυφή ΚΤΕΝΙ (υψ 1790μ)


Τα  Πιερία όρη  είναι γεμάτα μύθους, θρύλους και παραδόσεις
Θα περπατήσουμε σε μονοπάτια  μεταξύ Ολύμπου και Πιερίων, μεταξύ θεών και μουσών  σε ένα από τα  πιο ειδυλλιακά και γοητευτικά μπαλκόνια απέναντι από τον θρόνο του Δία.
Κυριολεκτικά χωμένοι  μέσα στον τόπο που μάγεψε και έκανε τις  εννέα Πιερίδες Μούσες,  να επιλέξουν  για να  παραμείνουν τραγουδώντας ,για πάντα στην περιοχή αυτή .
Βαδίζοντας   σε γιδόστρατες , θα ακούσουμε  την βαριά ανάσα των Λαζαίων των πιο ξακουστών  κλεφταρματολών της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας .
Θα περπατήσουμε τα  μονοπάτια του Κοσμά του Αιτωλού, ακούγοντας βαθιά ,τη φωνή του  να αντηχεί με τις διδαχές του.
 Όλα αυτά μέσα στην καρδιά  Δάσους  Αιωνόβιας Οξιάς. Ένα προσκύνημα στην δύναμη της φύσης που θα δώσει στον αναβάτη την αίσθηση ότι συνδέεται με μια πολύ μεγαλύτερη πραγματικότητα.

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΓΩΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΙΤΣΟΚΑΠΑ


Η Εταιρεία Πιερικών Μελετών- Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης αποχαιρετά με ιδιαίτερη θλίψη έναν από κορυφαία μέλη της. Τον άνθρωπο της δημιουργίας και της προσφοράς. Τον άοκνο εργάτη του πολιτισμού και όχι μόνο. Τον Κλέαρχο Γώττα, τον Κλέαρχό μας, τον πρόεδρό μας.
  Ο εκλιπών υπήρξε πρωτοπόρος, δημιουργικός και αεικίνητος σε όλους τους τομείς της ζωής του. Ιδιαίτερα στα θέματα της τέχνης και του πνεύματος, αφήνοντας μοναδική παρακαταθήκη σε εμάς τους συνεχιστές της πολυποίκιλης διαδρομής της Ε.Π.Μ. Κατερίνης.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ



Τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική και εκπαιδευτική εκδρομή 50 κοριτσιών, στελεχών του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Σουρωτής.

Καλημέρα, Τρίτη σήμερα 5 Ιανουαρίου 2016