Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΙΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εόρτια εκδήλωση με τη συμμετοχή πολλών νέων στο Δημοτικό Θέατρο «Εκάβη» του Δήμου Κατερίνης.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν περί τα 200 στελέχη του Γραφείου Νεότητας και μέλη του Πνευματικού Κέντρου «Άγιος Φώτιος» και της ΓΕΧΑ Κατερίνης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



H κυβέρνηση πιθανά προχωρά  στη δημιουργία  ενός ακόμη κέντρου διαλογής και καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών (hot - spot) στην Ανδρομάχη Κατερίνης.
Με αυτή την ενδεχόμενη ενέργεια υλοποιεί και στην περιοχή μας τις σχετικές αντιδραστικές και επικίνδυνες αποφάσεις της ΕΕ τις οποίες και η ίδια υπέγραψε. Πρόκειται για μια ακόμη αρνητική εξέλιξη, που στρέφεται κατά των προσφύγων και μεταναστών, αφού μετατρέπει και τον τόπο μας σε ζώνη εγκλωβισμού και συγκέντρωσής τους, από όπου οι πιο ισχυρές χώρες της ΕΕ θα επιλέγουν να απορροφήσουν ελάχιστους πρόσφυγες, μόνον όσους χρειάζονται ως φτηνό εργατικό δυναμικό, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών τους ομίλων.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΙΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ


Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λόφου.
Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου έγινε με την ευκαιρία μίας νέας ποιμαντικής πρωτοβουλίας, που αφορά τους νέους της κωμοπόλεως, με τη διοργάνωση μηνιαίων Συνάξεων για μαθητές λυκείου, απόφοιτους και φοιτητές, νέους αγρότες και νέα ζευγάρια.

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ (ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΛΕΚΤΙΚΗ...) ΜΕΤΑΞΥ Σ.ΑΡΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΙΡΑΝ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 47 ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΡΙΑΝΤ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΑΟΥΝΤ.

2)Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ 56ΧΡΟΝΟΥ ΣΕΙΧΗ ΑΛ ΝΙΜΡ ΤΩΝ ΣΙΙΤΩΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΙΙΤΩΝ ΣΕ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΜΠΑΧΡΕΙΝ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ που προκήρυξε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ".


"Διάρκεια διαγωνισμού 1η Δεκεμβρίου 2015 - 15η Ιανουαρίου 2016.
Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο και ο τίτλος του διηγήματος αποτελεί επιλογή του συγγραφέα.
Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι τρεις:
1η κατηγορία: Μαθητές δημοτικού
2η κατηγορία: Μαθητές γυμνασίου και λυκείου
3η κατηγορία: Ενήλικες
Η Κριτική Επιτροπή θα αξιολογήσει την πρωτοτυπία, το λογοτεχνικό ύφος, την πλοκή, τη δομή, τη σκιαγράφηση των ηρώων και τη δημιουργική σύνθεση των ιστοριών.

Σύναξη Ιεροπαίδων στην Ι.Μ. Κίτρους


Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 2 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κατερίνης σύναξη Ιεροπαίδων και Διακονητών Δημοτικού και Γυμνασίου της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου ευχαριστεί όλους εσάς!

Η συντονιστική επιτροπή του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου, οι Γιατροί του Κόσμου και ολόκληρη η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ» ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες, όλους όσους συνέβαλαν με την παρουσία τους, με τον χρόνο που διέθεσαν και την εργασία τους, με το κέφι και την δημιουργικότητά τους για την πραγματοποίηση, κι εφέτος στην πόλη μας, του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου 2015.