Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Μήνυμα της Λαϊκής Ενότητας για τη νέα Χρονιά


Το 2016 να γίνει η αφετηρία ενός μεγάλου μετώπου των αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, αντιμνημονιακών, δημοκρατικών και λαϊκών δυνάμεων για να φύγει η τρόικα και να απαλλαγούμε από τη μνημονιακή μπότα, για μια Ελλάδα δημοκρατική, προοδευτική και ανεξάρτητη, στο δρόμο της ανάπτυξης και της δικαιοσύνης.

Το 2015 περνά στην ιστορία ως η χρονιά των μεγάλων προσδοκιών και των μεγάλων διαψεύσεων.

Ευχές για το νέο έτος από την Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Μπέττυ Σκούφα.

2016 ευχές για καλή, όμορφη, ανθρώπινη, δημιουργική χρονιά με αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Συνέντευξη στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" της υπεύθυνης στο "Εργαστήρι' του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, Κατερίνας Δραγασιά


ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΟΥΓΟΣ: 5 ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ

Για πέντε βασικά και συγχρόνως μοιραία λάθη κατηγορεί τον Ερντογάν ο ίδιος ο πρώην υπουργός του των εξωτερικών, ο γνωστός στην Ελλάδα από την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης των ισλαμιστών στην Τουρκία, ο Yasar Yakış.
Σύμφωνα με τον παλαίμαχο Τούρκο διπλωμάτη που στη συνέχεια παραμερίστηκε από το περιβάλλον του Ερντογάν, τα πέντε μοιραία λάθη του νεοοθωμανιστή ηγέτη της Τουρκίας είναι τα εξής :

Πρόσκληση Ετήσιου Χορού Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας προσκαλούμε στον Ετήσιο Χορό του Συλλόγου μας που θα γίνει την ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 και ώρα 1 το μεσημέρι στο κέντρο "ΠΙΕΡΙΔΑ" (1ο χλμ. Κατερίνης - Ν. Εφέσσου).

Σύμπραξη οργανωμένων κατά της Κάρτας Φιλάθλου (Το ενθαρρυντικό θα ήταν αν έκαναν παρόμοιες ενέργειες και για πιο σημαντικότερα θέματα, πχ μνημόνια μήπως;)



Οι οργανωμένοι οπαδοί πολλών ομάδων συμπράττουν και καταδικάζουν τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σχετικά με την Κάρτα Φιλάθλου.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν και παραθέτουν τα κυριότερα σημεία της Γνωμοδότησης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την Κάρτα Φιλάθλου, την οποία όπως τονίζεται, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έσπευσε να κουκουλώσει, με παράταση της εφαρμογής της «Κάρτας Φιλάθλου»:

Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ



Ενόψει των Θεοφανείων, η Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος έχει καταρτίσει ειδικό πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών και Θείων Λειτουργιών.

Συγκεκριμένα:

Πρωτοχρονιά στην Μητρόπολη μας

 Με λαμπρότητα και την προσήκουσα ιεροπρέπεια εορτάστηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η Περιτομή του Χριστού και η μνήμη του Αγίου Βασιλείου.
Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κατερίνης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Γεωργίου με τη συμμετοχή κληρικών των Ενοριών της πόλεως, καθώς και πυκνού εκκλησιάσματος.

Ευτυχισμένο το 2016 από τον Χιονισμένο Κολινδρό


Ευχές από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών


Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας



Πραγματοποιήθηκε την πρωτοχρονιά η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους & Κατερίνης κ. Γεώργιο παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης, των αρχών των Ενόπλεων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και των Προέδρων φορέων και Συλλόγων της Πιερίας.

Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’: ''Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ''... ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΑΒΗ 3/1/16 11πμ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ διοργανώνει  εκδήλωση  για τους μικρούς μας φίλους,  με το θεατρικό έργο ‘ο Άγιος Βασίλης  στη φυλακή’. Πρόκειται  για  ένα αριστούργημα  που δεν πρέπει να χάσει  κανένα παιδί ,άλλα και κανένας γονιός.  Η  γιορτή  θα γίνει  στην αίθουσα  του πνευματικού  κέντρου  του δήμου Κατερίνη (ΕΚΑΒΗ) την Κυριακή 3 Ιανουαρίου στις 11πμ.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ!


ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2016
†  Γ Ε Ω Ρ Γ Ι Ο Σ
Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης καί Πλαταμῶνος
πρός τόν Ἱερό Κλῆρο καί τόν εὐσεβῆ λαό τῆς Πιερίας

Ἀγαπητοί μου Ἀδελφοί,
Μέ τή χάρη τοῦ Θεοῦ καί τίς πρεσβεῖες τοῦ Ἁγίου Βασιλείου, τοῦ ὁποίου ἑορτάζουμε τήν μνήμη, ἕνα Νέο Ἔτος βρίσκεται ἀπό σήμερα μπροστά μας.
Στή γλῶσσα τῆς Ἐκκλησίας μας ὁ νέος χρόνος ὀνομάζεται «νέος ἐνιαυτός τῆς χρηστότητος τοῦ Κυρίου». Σημαίνει μιά ἀκόμη χρονική περίοδο, τήν ὁποία ἡ ἀγάπη τοῦ Θεοῦ χαρίζει στόν καθένα μας ἐπάνω στήν γῆ.
Ὁ χρόνος ἔχει μιά ἀρχή γιά τόν καθένα μας καί φαίνεται νά ἔχει καί ἕνα τέλος. Ἀρχή εἶναι ἡ ἡμέρα πού γεννηθήκαμε. Ποιό ὅμως εἶναι τό τέλος; Στή γλῶσσα μας ἡ λέξη τέλος ἔχει δύο ἔννοιες. Ἡ μία σημαίνει τό τέρμα. Ἡ ἄλλη σημαίνει τήν ὁλοκλήρωση.

2016 Ευχές!!!