Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Το Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’, η Επιτροπή Ανέργων Κατερίνης και, η ΔΑΣ του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης καλούν τα σωματεία, ιδιωτικού και δημοσίου, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΙΚΑ την Τρίτη 29/11 στις 11πμ, ενάντια στο ασφαλιστικό σύστημα λαιμητόμο.

Ένα ασφαλιστικό σύστημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου, που αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης, που μείωσε τις συντάξεις (11 φορές η κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και 18 φορές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). Που μειώνουν τις δαπάνες για την περίθαλψη συνολικά, φορτώνοντας ξανά στις πλάτες των εργαζομένων τα βάρη της περίθαλψης, με αποτέλεσμα η υγεία να νοσεί βαριά.

Αυτήν η πολιτική δεν είναι από λάθος υπολογισμό ή από ανικανότητα, όπως λένε όλοι αυτοί που ψήφισαν και τα τρία μνημόνια κοροϊδεύοντας τον κόσμο. Έχει στόχευση. Οι πολιτικές για την ασφάλιση και την υγεία έχουν στόχο την κοινωνική ασφάλιση να τη μετατρέψουν σε ένα πλήρως ανταποδοτικό σύστημα, (υγεία-εμπόρευμα) όπως οι ίδιοι ομολογούν και το αποδεικνύουν με τα μέτρα που εφαρμόζουν. Αυτές οι αλλαγές στην ασφάλιση δεν είναι καθόλου ξεκομμένες από τις ανατροπές που γίνονται στην αγορά εργασίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν είναι ξεκομμένες από τη λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων διαχρονικά από όλες τις αστικές κυβερνήσεις για λογαριασμό του κεφαλαίου, η οποία και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δισεκατομμύρια χάθηκαν με το κούρεμα των αποθεματικών, το τζόγο στο χρηματιστήριο, τις επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, τις οφειλές του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων στα ταμεία.

Το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα έγινε από τις πλάτες των εργαζομένων και μας αφορά όλους. Αφορά τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά, τη λαϊκή οικογένεια σε τελική ανάλυση. Είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας που οικοδομούμε. Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική δε μπορεί να μένουμε απλοί παρατηρητές κρατώντας στάση αναμονής. Δε μπορεί να γυρίζουν τη λαϊκή οικογένεια χρόνια πίσω, ενώ ζούμε σε μια εποχή που ο πλούτος που κρατούν στα χέρια τους μια χούφτα κεφαλαιοκράτες είναι αμύθητος, χάρη στην εξουσία που κρατούν μέσω των αστικών κυβερνήσεων και των μηχανισμών τους (Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., ΕΚΤ, ΕΜΣ) και όσων τις στηρίζουν. Η απάντηση είναι μια! Γενικός ξεσηκωμός μέσα από τα συνδικάτα απαιτώντας να μας γυρίσουν πίσω χωρίς κανένα συμβιβασμό, ότι μας έκλεψαν από το 2009 μέχρι σήμερα.

Διεκδικούμε

Να σταματήσουν τώρα οι περικοπές στις συντάξεις και στα επιδόματα

Να επανέλθουν οι συντάξεις στα επίπεδα του 2009 με όλες τις απώλειες

Να επιστραφεί τώρα το ΕΚΑΣ, η 13η και 14η σύνταξη

Αύξηση των κρατικών δαπανών για την υγεία. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία

Αποκλειστικά δημόσιο, σύγχρονο δωρεάν σύστημα υγείας
Η ανεργία για όλους τους ανέργους να είναι χρόνος συντάξιμος

Σύνταξη στα 60 για του άντρες, στα 55 για τις γυναίκες και 5 χρόνια λιγότερα για τα βαρέα ανθυγιεινά
Όλοι στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 29/11 στις 11πμ έξω από το ΙΚΑ Κατερίνης, να στείλουμε πίσω τις επαίσχυντες επιστολές Κατρούγκαλου στους εμπνευστές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να μη νομίζουν οτι μπορούν να κοροϊδεύουν τους συνταξιούχους.