Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Κάλεσμα προς όλους για επανεκκίνηση του "Χωρίς μεσάζοντες" και αντίσταση στα σχέδια της κυβέρνησης για έλεγχο του κινήματος έκαναν σήμερα το πρωί τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας. (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)


Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες συμπολίτες μας προσήλθαν στο χώρο της εμποροπανήγυρης για να προμηθευτούν λάδι από το κίνημα "Χωρίς μεσάζοντες" μετά από αρκετό διάστημα που δεν γινόταν διανομές.
Όπως πάντα όλα ήταν άψογα, όλοι εξυπηρετούνταν άμεσα και δεν παρατηρήθηκε καμία καθυστέρηση και ουρά παρά το γεγονός ότι διανεμήθηκαν 12,5 τόνοι λαδιού.
Είδαμε εθελοντές που εμφανίστηκαν μετά από αρκετό καιρό κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τους διοργανωτές της δράσης.


Οι εθελοντές στις θέσεις τους διευκόλυναν τους αγοραστές, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας διένειμαν δωρεάν βρεφικές τροφές σε όλους όσους έδωσαν το παρόν τους στο χώρο της εμποροπανήγυρης.

Συνεργείο της ΕΤ3 ήταν από νωρίς στο χώρο και πραγματοποίησε ρεπορτάζ για την δράση του Χωρίς μεσάζοντες.

Η σημερινή δράση όμως θύμιζε και κάτι από τα παλιά όπως μας είπαν μέλη της Εθελοντικής Ομάδας.

Δυο μεγάλα πανό, το ένα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο με τους βουλευτές της ΝΔ ήταν τοποθετημένα στο χώρο της διανομής με το χαρακτηριστικό σύνθημα: 

"ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ".

Επίσης πανό με συνθήματα όπως:

"ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ"

και 

"ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ" 

ήταν τοποθετημένα εντός το χώρου.

Ενώ την ίδια ώρα ακουγόταν από τα μεγάφωνα σποτάκια με παλιές δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας αλλά και του Αλέξη Τσίπρα τα οποία αναφερόταν στις προ κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύσεις όπως, για την κατάργηση των διοδίων, το σκίσιμο των μνημονίων και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο κίνημα "Χωρίς μεσάζοντες".

Έντονη ήταν η αντίθεση των μελών της Εθελοντικής Ομάδας στην πρόθεση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει το πλαίσιο στο οποίο δραστηριοποιούνται τα κινήματα Χωρίς μεσάζοντες.

Τα μέλη της Εθελοντικής ομάδας εκδήλωσαν δημόσια την πρόθεση τους να αντισταθούν με όλες τις δυνάμεις τους όπως είπαν στην διάλυση στη ουσία του κινήματος "Χωρίς μεσάζοντες" που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά και να κοινοποιήσουν στον κόσμο τις θέσεις τους επί αυτού.

Αναστάτωση πήγε να προκληθεί κάποια στιγμή όταν στο χώρο της Εμποροπανήγυρης έκανε την εμφάνιση του ένα αυτοκίνητο της τροχαίας, αλλά όπως είπαν οι αστυνομικοί, απλά πέρασαν από εκεί για να ελέγξουν την κίνηση κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε να γίνει.

Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας διεμήνυσαν σε όλους ότι θα συνεχίσουν τις δράσεις του κινήματος "Χωρίς μεσάζοντες", αφού σκοπός τους είναι να παρέχουν προϊόντα ποιοτικά σε χαμηλές τιμές σε όλους τους πολίτες αλλά και να βοηθήσουν τους παραγωγούς να πουλήσουν τα προϊόντα τους.


Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Μιχάλης Κανταρτζής.