Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Αντίστροφη μέτρηση για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2016.

Αντίστροφη μέτρηση για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2016.
Με την χθεσινή συγκέντρωση στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης ξεκίνησε και τυπικά η αντίστροφη μέτρηση για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου 2016.
Το κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας είχε μεγάλη ανταπόκριση και πάρα πολλοί εθελοντές βρέθηκαν χθες το βράδυ στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, όπου συζητήθηκαν ιδέες και προτάσεις ώστε το φετινό Χριστουγεννιάτικο Χωριό όχι απλά να φτάσει τη περσινή επιτυχία όπου περισσότεροι από 30.000 κόσμος το επισκέφτηκε αλλά να γίνει ακόμα πολύ καλύτερο.


Να θυμίσουμε ότι το Χριστουγεννιάτικο Χωριό ψηφίστηκε από το arttravel.gr σαν ένα από τα 10 καλύτερα της Ελλάδας για την περσινή χρονιά.
Στο τραπέζι έπεσαν ιδέες και προτάσεις για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος κατά την διάρκεια λειτουργίας του Χωριού και από τα λίγα που ακούσαμε προβλέπεται να δούμε και φέτος καταπληκτικά πράγματα από τους εθελοντές.
Όλη η λειτουργία του Χριστουγεννιάτικου χωριού βασίζεται στην εθελοντική εργασία, είναι το μοναδικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Ελλάδα όπου δεν χρειάζονται χρήματα για κάποιον να εισέλθει σε αυτό, αντιθέτως με λίγα τρόφιμα ο καθένας μας ενισχύει άπορες οικογένειες και βιώνει μια εκπληκτική εμπειρία με παραστάσεις, συναυλίες και διάφορα δρώμενα.
Να θυμίσουμε ότι φέτος ο χώρος που θα στεγάσει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό έχει σχεδόν διπλασιαστεί μετά από ενέργειες των εθελοντών κάτι που δημιουργεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στους διοργανωτές αφού θα πρέπει να προγραμματίσουν περισσότερες δράσεις και εκδηλώσεις.
Μεγάλο βάρος δόθηκε για την υποδοχή των σχολείων και των παιδιών που φέτος θα απολαύσουν μια υπέροχη εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη.
Βγήκαν οι ομάδες εργασίας, η κάθε μια με ένα θεματικό αντικείμενο και ανανεώθηκε το ραντεβού τους σε δυο εβδομάδες.
Τέλος τους εθελοντές που βρέθηκαν χθες το βράδυ στον Καπνικό Σταθμό τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη καθώς υπήρχε ένας πλούσιος μπουφές με εδέσματα και η πρώτη επαφή μετατράπηκε σε μια όμορφη γιορτή.

Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Μιχάλης Κανταρτζής.