Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Γ.Π.Α.Δ. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Ενημερωτικό δελτίο.


Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας. Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας : Συλλήψεις σε Σέρρες, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα και Πολύγυρο.



Σύλληψη για λαθρεμπόριο
Συνελήφθη χθες (31-08-2016) το μεσημέρι στο συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα Σερρών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαινε κατά την είσοδό του στη χώρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιμελώς κρυμμένα μέσα στην ανενεργή δεξαμενή του υγραερίου κίνησης στο χώρο του πορτ μπαγάζ, 42 φιάλες αλκοολούχων ποτών, για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Το παραπάνω όχημα μεταφοράς κατασχέθηκε, ενώ τα ποτά θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.
Σύλληψη για κλοπή
Συνελήφθη χθες (31-08-2016) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, ένας 38χρονος ημεδαπός διότι προχθές (30-08-2016) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, μαζί με τον 37χρονο συνεργό του, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, αφαίρεσαν μέσα από αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 33χρονου μία τσάντα με έγγραφα κα μικρό χρηματικό ποσό.
Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα
·  Συνελήφθη χθες (31-08-2016) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας 20χρονος υπήκοος Πακιστάν, διότι στην κατοχή του αλλά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 892 πακέτα τσιγάρων και 79 συσκευασίες με καπνό των 50 γραμμαρίων η κάθε μία, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης και θα αποσταλούν στο αρμόδιο τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.
· Συνελήφθη χθες (31-08-2016) τα ξημερώματα σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αριδαίας, ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 32 πακέτα τσιγάρων και συσκευασμένος καπνός βάρους 939 γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης και θα αποσταλούν στο αρμόδιο τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.
Σχηματισμός δικογραφίας για ληστεία
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 υπηκόων Αλβανίας, για ληστεία σε οικία. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα - προανάκριση, οι προαναφερόμενοι μαζί με ακόμη ένα συνεργό τους, το Δεκέμβριο του 2013 σε περιοχή της Χαλκιδικής, παραβίασαν οικία και με χρήση σωματικής βίας σε βάρος των ιδιοκτητών του σπιτιού ηλικίας 72 και 62 ετών, αφαίρεσαν δύο κυνηγετικές καραμπίνες και κοσμήματα.