Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΟ "WORLD ROWING"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΟ "WORLD ROWING"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤHΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (FISA)

Η Κατερίνα Νικολαΐδου βρέθηκε πριν λίγες μέρες στο Βραδεμβούργο της Γερμανίας συμμετέχοντας με τα χρώματα της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας. Εκεί, οι άνθρωποι του “World Rowing” επίσημης σελίδας της Παγκόσμιας Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (FISA), επωφελήθηκαν της ευκαιρίας για να πάρουν μια σύντομη συνέντευξη από την Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια που μετρά 8 Παγκόσμια και δυο Ευρωπαϊκά μετάλλια στο ενεργητικό της. Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο επίσημο site της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. (ακολουθεί μεταφρασμένη)


« Έκλαψα μεταφέροντας την Ολυμπιακή Φλόγα.»

Η Ελληνίδα Κατερίνα Νικολαΐδου έχει προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ανάμεσα στις κούρσες της στο διπλό σκιφ γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, πέρασε 5 λεπτά με το World Rowing.

World Rowing: Μετέφερες την Ολυμπιακή Φλόγα την περασμένη εβδομάδα. Πώς ήταν;

Κατερίνα Νικολαΐδου: Ήταν πολύ μεγάλη τιμή για μένα, να επιλεγώ ανάμεσα στους καλύτερους Έλληνες αθλητές, για να ανάψω το βωμό. Ήταν επίσης καλό και για την κωπηλασία καθώς είμαι η πρώτη κωπηλάτρια που επιλέχθηκε να ανάψει το βωμό στην Ελλάδα. Τα συναισθήματα ( η συγκίνηση ) ήταν πολύ δυνατά. Έκλαψα μεταφέροντας την Ολυμπιακή Φλόγα.

World Rowing: Πώς ήταν η χειμερινή προπόνηση μετά από το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Εγκμπελέτ πέρυσι;

Κατερίνα Νικολαΐδου: Η προετοιμασία με το πλήρωμά μου Σοφία Ασουμανάκη ήταν πολύ καλή. Ζούμε όλη τη χρονιά μαζί. Είμαστε σαν αδερφές! Προπονηθήκαμε πολύ όλο το χειμώνα στο σκιφ και στο διπλό σκιφ. Μερικές φορές αγωνιζόμαστε η μια απέναντι στην άλλη και τότε είμαστε φυσικά αντίπαλες. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς, αλλά νομίζω ότι είναι μέρος του παιχνιδιού.

World Rowing: Ποιοι είναι οι στόχοι σας για αυτή τη χρονιά;

Κατερίνα Νικολαΐδου: Πρώτα από όλα, ο μεγάλος μας στόχος είναι το Ρίο! Για να είμαστε έτοιμες χρειαζόμαστε μερικές καλές κούρσες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μετά στη Λουκέρνη. Θα ήταν καλό να κατακτούσαμε κάποια μετάλλια στην πορεία, αλλά στην πραγματικότητα ο κύριος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες.