Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Tα στελέχη της Οlympus Mountain Activities σας εύχονται: Καλή νέα χρονιά!! Χρόνια Πολλά με χαμόγελα πολλά . Αύριο ξημερώνει άλλη μέρα .



Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π. Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ:Ανάρτηση κατάστασης πληρωμής δικαιούχων της δράσης 2.3A «Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή καπνού»του Γεωργοπεριβαλλοντικού Μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ 2007-2013 για το έτος 2012

Ανάρτηση κατάστασης πληρωμής δικαιούχων της δράσης 2.3A «Σύστημα  ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή καπνού»του Γεωργοπεριβαλλοντικού Μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ 2007-2013 για το έτος 2012
Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας γίνεται γνωστό ότι στον πίνακα Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας μας (28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη) έχει αναρτηθεί η κατάσταση πληρωμής δικαιούχων της δράσης 2.3Α «Σύστημα  ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή καπνού » για το έτος 2012.
 Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής έως και τις 05-01-2016. Πληροφορίες: Σοφία Θεοδωρίδου Γεωπόνος της Δ/νσης, τηλ. 2351351256.
                  
Η Προϊσταμένη της Δ/νσης

Αίτημα στις Τράπεζες μείωσης προμήθειας από τη χρήση καρτών


Μείωση της προμήθειας των Τραπεζών για τη χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης
Τη μείωση της προμήθειας των Τραπεζών από τη χρήση καρτών και μηχανημάτων POS ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης για όλες τις εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας μας και του Νομού μας ειδικότερα, με επιστολή που έχει κοινοποιηθεί στις κεντρικές Διοικήσεις των Ελληνικών Τραπεζών αλλά και στους Διευθυντές των Υποκαταστημάτων Κατερίνης.


    Σας κοινοποιούμε το πλήρες κείμενο της επιστολής.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Δήλωση βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου για τις  δηλώσεις του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Κατερίνη

Έκπληξη και μαζί αγανάκτηση για την πρακτική της  κυβέρνησης προκαλεί η δήλωση του Υπουργού Επικρατείας, κ. Φλαμπουράρη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ότι αποφασίστηκε να  δημιουργηθεί  Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Κατερίνη.
Ποιος  το αποφάσισε; Με ποια διαδικασία; Με βάση ποια κριτήρια; Πώς επιλέχθηκαν και ποιοι είναι χώροι που ο κ. Φλαμπουράρης και η κυβέρνηση αποφάσισαν για τη δημιουργία του Κέντρου αυτού;
Ποιος ρωτήθηκε και πότε;
Είναι δυνατόν για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που θα απασχολήσει  την τοπική κοινωνία, να μην ερωτώνται ούτε οι εκπρόσωποι του τόπου;
Περιμένω κι εγώ όπως και όλοι οι πολίτες της Πιερίας, πειστικές και συγκεκριμένες απαντήσεις, για την πρωτοφανή αυτή πρακτική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Οι Μούσες Πιερίων και η κοινωνική κουζίνα Κατερίνης μας έκαναν το… τραπέζι σήμερα το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης.


(40 είδη) Χυλοπίτες πολλών γεύσεων και χρωμάτων, τραχανάδες, ευριστόν, κρουτόν, γλυκά κουταλιού και μαρμελάδες είχαν την ευκαιρία να δουν αλλά κυρίως να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία κατερίνης.
Οι Μούσες προσφέρανε τις χυλοπίτες ( και όχι μόνο) και η κουζίνα μαγείρευε (επιτόπου)!

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» δοκίμασε αρκετά… πιάτα, και βάζει 10 όχι μόνο στην ποιότητα των προϊόντων αλλά κυρίως στην προσπάθεια και στο νόημα της σημερινής εκδήλωσης.

Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου: It' s party time!


Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου γιορτάζει, γιατί για μια ακόμη φορά, κατάφερε να ενώσει την τοπική κοινωνία γύρω από ένα έργο κοινωνικής ανατροπής και αλληλεγγύης. Δείτε τα νέα παιδιά που το αγκαλιάζουν! Περισσότεροι από 35.000 θα ανέλθουν οι επισκέπτες του.

Μόνοι όσοι δεν ήταν χθες στον Καπνικό Σταθμό θα δυσκολευτούν να καταλάβουν πόσο όμορφη ήταν η χθεσινή βραδιά, ειδικά για τους 70 εθελοντές οι οποίοι μετά τις 22:00 έστησαν ένα τρικούβερτο γλέντι με χορό, τραγούδι και πολύ κέφι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας ενημερώνει τους προβατοτρόφους της Πιερίας για τα παρακάτω:
Όσοι προβατοτρόφοι ενδιαφέρονται να αυξήσουν την ανθεκτικότητα των ζώων τους στην Τρομώδη Νόσο με την αγορά προβάτων Καραγκούνικης φυλής ανθεκτικών γονοτύπων, μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Καρδίτσας (τηλ. 24410 77360. κ. Αθανάσιος Χόντος).

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας τηλ. 2351354105, Μέρκος Ιωάννης.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ. ΛΙΤΟΧΩΡΟ Οι «Κουντουνάδες» της Πρωτοχρονιάς: Συναυλία με κυπριά και με κουδούνια. Tης Αλεξάνδρας Παραφεντίδου


Eπιμέλεια
Σωτηρίου Δ. Μασταγκά

(Το κείμενο είναι αρχικά δημοσιευμένο στο περιοδικό ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΖΩΗ της Θεσσαλονίκης, τεύχος 80, μήνας Ιανουάριος 1973. Συντάκτης του είναι η αξιόλογος λογοτέχνης και λαογράφος Αλεξάνδρα Παραφεντίδου (1913-1977).)

Το Λιτόχωρο, χωριό παλιό που συνδέεται και με τους εθνικούς μας αγώνες, χωριό που ανασαίνει στα ριζά του Ολύμπου, είναι πλούσιο σε γραφικότητες αλλά και σε φανερώματα του λαϊκού μας πολιτισμού, που μερικά απ’ αυτά ίσως σπάνια θα συναντήση κανείς σε άλλα χωριά του μακεδονικού και ευρύτερα του ελλαδικού χώρου.

Το πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Προαιρετικά 2 κιλά τρόφιμα/άτομο για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ε.Ο.Δ.ν.Π.  Σας παρακαλούμε να προτιμήσετε όσπρια, γάλα σε τενεκεδάκια ή ελαιόλαδο.  Μην φέρνετε ζάχαρη και ζυμαρικά. Αυτά υπάρχουν, προς το παρόν, σε αφθονία.


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ κ. ΕΦΗΣ ΜΠΑΣΔΡΑ.

Η Διοίκηση και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, πραγματοποιεί εκδήλωση προς τιμήν της διακεκριμένης Καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Έφης Μπάσδρα, δωρήτριας της Ιατρικής Βιβλιοθήκης του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29-12-2015 και ώρα 13:00 στο Αμφιθέατρο του Γ.Ν. Κατερίνης.                                                              

 Ο Διοικητής
Αστέριος Φαρμάκης

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ


Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, θα χοροστατήσει και θα ιερουργήσει, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου



Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, που θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα:

Προβολή ντοκιμαντέρ σήμερα το βράδυ στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, απόμαχοι της δουλειάς,
Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Πιερίας σας καλεί τη Δευτέρα 28-12-2015 και ώρα 7μμ στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής στην προβολή του ντοκιμαντέρ NON OMNIS MORIAR. Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στον ηρωικό 9άμηνο αγώνα των εργατών στο Εργοστάσιο Χαλυβουργίας Ελλάδος στην Αττική.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 30/12 συνάντησή των "Πειρατών", θα γίνει τελικά λόγω καιρού την Τρίτη 29/12

Στις 10:30πμ (μέχρι 14:00) στο Β'ΔΑΚ (Κολυμβητήριο)
Φέρνουμε μαζί μας: 
  • ζεστά ρούχα
  • μπουκάλι με νερό 
  • δεκατιανό
  •  μια μπλούζα για αλλαγή στο τέλος
  • πολύ πολύ κέφι και θετική ενέργεια

Ιστορική πρόκριση Κολινδρού (Βίντεο)

Χρυσές σελίδες στην ένδοξη ιστορία της Αναγέννησης, κατέγραψε στον Κολινδρό, σε μία νέα αποκλειστικότητα το Μetrosport.gr -σ' ένα γήπεδο που θύμισε εποχές περασμένων δεκαετιών- με την επική νίκη-πρόκριση με 1-0, για την προημιτελική φάση του κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας, απέναντι στο γείτονα Αριστοτέλη Καταχά, που αγωνίζεται μία κατηγορία υψηλότερα.

16η μέρα λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, και δεν θέλουμε να τελειώσουν ποτέ αυτά τα Χριστούγεννα! (Φώτο-Βίντεο)


Μια ακόμη μαγική βραδιά στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης με παραμύθια και συναυλίες είχαν την τύχη να περάσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό.

Το αερόστατο είχε την τιμητική του με την μια… πτήση να διαδέχεται την επόμενη, και τους μικρούς επισκέπτες να ενθουσιάζονται και να ζητάνε συνέχεια και άλλο!

Καλημέρα, Δευτέρα σήμερα 28 Δεκεμβρίου 2015