Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΕΥΧΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Ο Άγιος Βασίλης έρχεται μια φορά το χρόνο!!! 
Τις υπόλοιπες ημέρες πρέπει μόνοι να εργαστούμε για έναν κόσμο με περισσότερη αγάπη, ανθρωπιά, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή. 
Η Γέννηση του Θεανθρώπου και το Χριστουγεννιάτικο Άστρο ας αποτελέσουν πηγή ελπίδας για κάτι τέτοιο! 
Καλά Χριστούγεννα! 
 Δημιουργικό, ειρηνικό και ελπιδοφόρο το 2016 !

Τσακιρίδης Βασίλης, Δάσκαλος, Αντιπρόσωπος στη ΔΟΕ του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας.

Ευχές από την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης

εύχονται ολόψυχα καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2016.

ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΟ


Την παραμονή των Χριστουγέννων, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, τηρώντας το έθιμο της ημέρας, εκατοντάδες μικρά παιδιά, νέοι και ενήλικες, επισκέφθηκαν το Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης, προκειμένου να ψάλουν τα κάλαντα τοσο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Γεώργιο, όσο και στον Προκάτοχό του, Γέροντα μας Μητροπολίτη κ. Αγαθόνικο.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν ΠΙΕΡΙΑΣ ΟΛΥΜΠΟΣ

Η γέννηση του Χριστού ας είναι το προμήνυμα για μια χρονιά διαφορετική, όμορφη, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερες φωτεινές εικόνες

ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ


   Μία πολύ όμορφη  χριστουγεννιάτικη γιορτή παρουσίασαν στις 5:00 το απόγευμα της Τρίτης  22  Δεκεμβρίου 2015  τα παιδιά  και το προσωπικό  του Δημοτικού  Παιδικού Σταθμού  Κολινδρού  στο  Πολιτιστικό  Κέντρο Κολινδρού.
    Η συμμετοχή των γονέων και λοιπών καλεσμένων ήταν μεγάλη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος  Πύδνας-Κολινδρού  κ. Ευάγγελος Λαγδάρης, ο  Αντιδήμαρχος  κ.Κωνσταντίνος  Κακάνης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού κα Βασιλική Νικολοπούλου, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών  της Δομής  ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ. κ. Γεώργιος Καλύβας και η Προϊσταμένη του Τμήματος Οικογενειακής Υποστήριξης της Δομής κα Ευθαλία  Αστερίου  η οποία συμμετείχε ενεργά στη γιορτή ως αφηγήτρια  του Νηπιακού Τμήματος ταξιδεύοντας μας μαγικά με την μελωδική φωνή της.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 15ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης εύχεται καλά Χριστούγεννα, χρόνια πολλά σε όλους, αγάπη και ειρήνη.
Και προσευχόμαστε στο Χριστό μας που την Γέννηση Του γιορτάζουμε αύριο να προστατεύει όλα τα παιδιά του κόσμου, και κανένα παιδί να μην δυστυχήσει ξανά.


ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Καλά Χριστούγεννα από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας εύχεται να προστεθεί μια νότα ευτυχίας στη δύσκολη καθημερινότητα των καιρών που διανύουμε.


Καλά Χριστούγεννα

ΕΥΧΕΣ


''Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ'' Ταξιδεύει την Κατερίνη στην Όμορφη Θεσσαλονίκη!!! Στο Θέατρο "ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ"!!! Εμείς όλοι οι Συντελεστές τού Έργου και το Θεατρικό Εργαστήρι ''ΑΥΛΑΙΑ'', Σάς Ευχόμαστε Εγκάρδια Καλές Γιορτές με Υγεία, Ευτυχία και Αγάπη!!!!!!!


Ένωση Συγγραφέων Πιερίας: Μεγάλο στοίχημα για εμάς να βάλουμε την πόλη να ξαναβρεθεί σε ένα πνευματικό επίπεδο.


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ το Δ.Σ. της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας και η «ΑΛΗΘΕΙΑ» ήταν εκεί.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων κ. Ευγένιος (Ολύμπιος) Παπαδόπουλος αφού μας καλωσόρισε και ζήτησε την στήριξη και συνεργασία του τύπου της πόλης, αναφέρθηκε στα εξής θέματα:

Αυτή η πόλη μπορεί να φανεί και πνευματική γιατί είναι και πνευματική. Σκοπός και κεντρικός στόχος μας είναι να ενώσουμε όλες εκείνες τις πνευματικές φωνές που είναι τώρα σκόρπιες και να τις κάνουμε μια οικογένεια.

Έκκληση της Προέδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Πιερίας κ. Ασημίνας Πούλιου για βοήθεια σε πολύτεκνες και άπορες οικογένειες για τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ



Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Πιερίας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν δημόσια τον απερχόμενο Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Αστέριο Φαρμάκη για την άψογη συνεργασία τόσο σε προσωπικό όσο και σε επίπεδο θεσμών χάριν της οποίας πολλές αθλητικές εκδηλώσεις εγχώριες και διεθνείς διεκπεραιώθηκαν με απόλυτη επιτυχία.
Εύχονται στον ίδιο και την οικογένειά του υγεία και πάντα επιτυχίες.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δημήτριος Ελευθεριάδης Κωνσταντίνος Πολυχρόνης

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

ΜΗΝΥΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2015
†  Γ Ε Ω Ρ Γ Ι Ο Σ
Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης καί Πλαταμῶνος
πρός τόν Ἱερό Κλῆρο καί τόν εὐσεβῆ λαό τῆς Πιερίας
Ἀγαπητοί μου Ἀδελφοί,
Γιά ἀκόμη μία χρονιά ἑορτάζουμε Χριστούγεννα.
•        Ὁ Θεός στό πρόσωπο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ ἔγινε ἄνθρωπος, γιά νά σώσει τόν ἄνθρωπο. Αὐτό εἶναι τό σωτηριῶδες μήνυμα τῶν Χριστουγέννων.
•        Ὁ ἄφθαρτος καί αἰώνιος Θεός, χωρίς νά χάσει τίποτε ἀπό αὐτό πού ἦταν, «ντύθηκε» τήν ἀνθρώπινη φύση, ἐκτός ἀπό τήν ἁμαρτία.
•        Ὁ  ἄχρονος εἰσῆλθε μέσα στόν χρόνο.
•        Ὁ Θεός, στό πρόσωπο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, ἔγινε ἄνθρωπος, γιά νά γίνει ὁ ἄνθρωπος Θεός κατά χάρη!

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ


"Οδηγώ με ασφάλεια" Αυξημένα μέτρα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς & Θεοφανείων

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά και θα ισχύουν όλο το διάστημα της περιόδου των εορτών

Η εφαρμογή των μέτρων αποσκοπεί στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας, σε όλη την Επικράτεια.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ενορίας Αγίου Γεωργίου Κολινδρού



Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη  εκδήλωση της ενορίας Αγίου Γεωργίου Κολινδρού. Στην γιορτή ακούστηκαν ποιήματα από τα μικρά παιδιά της Νεανικής Εστίας, όπου με τον δικό τους αγνό τρόπο μας μετέφεραν το μήνυμα της γεννήσεως του Θεανθρώπου. Στη συνέχεια  ο θεολόγος και  ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Ιωάννης Βαρσάμογλου, μέσα από μία θεολογικά τεκμηριωμένη ομιλία μας ανέλυσε το πραγματικό νόημα της εορτής των Χριστουγέννων. Τέλος την γιορτή έκλεισε ο χορός Ιεροψαλτών Αλεξανδρείας όπου έψαλλαν ύμνους της εορτής υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Ανέστη Κεφαλά.

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα σήμερα

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

Τα σούπερ μάρκετ θα κλείσουν στις 9 το βράδυ και η Βαρβάκειος Αγορά στις 7 το απόγευμα.
Στη Θεσσαλονίκη τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά από τις 10 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.

Καλές γιορτές από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης !!!


Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στην Κατερίνη: Πρόγραμμα Πέμπτης 24 Δεκεμβρίου 2015

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Προαιρετικά 2 κιλά τρόφιμα/άτομο για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ε.Ο.Δ.ν.Π.  Σας παρακαλούμε να προτιμήσετε όσπρια, γάλα σε τενεκεδάκια ή ελαιόλαδο.  Μην φέρνετε ζάχαρη και ζυμαρικά. Αυτά υπάρχουν, προς το παρόν, σε αφθονία.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης

Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης πιστή στην αρχή της ταξικής αλληλεγγύης  πραγματοποίησε τη δεύτερη και πιο μαζική  διανομή τροφίμων σε πάνω από 85  οικογένειες ανέργων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων. Η λίστα των οικογενειών που γράφονται για βοήθεια στη Λαϊκή Επιτροπή καθημερινά όλο και μεγαλώνει. Η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, καθημερινά φωλιάζουν σε νέες   λαϊκές οικογένειες. Και όλα αυτά την ώρα που ο πλούτος, που παράγουν οι εργαζόμενοι και τον καρπώνονται οι κεφαλαιοκράτες, είναι αμύθητος. Κι όμως η συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει όπως και οι προηγούμενες  κυβερνήσεις να υπηρετεί μια χούφτα εκμεταλλευτές που τους ονομάζουν  επενδυτές..

Δείτε ποιος προηγείται μέχρι στιγμής στα μόρια για να γίνει ο νέος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πιερία!


Δείτε ποιος προηγείται μέχρι στιγμής στα μόρια για να γίνει ο νέος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πιερία!