Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ - Α.Σ ΦΩΚΙΚΟΣ: ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ, ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ



Σας γνωστοποιούμε ότι, ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 5 το απόγευμα, με σκοπό την συζήτηση και λήψη αποφάσεων υπέρ των θεμάτων:

Άγγιξε ψυχές «Η πιο όμορφη μέρα» του Ανδρέα Μιχαήλ στην σημερινή παράσταση στο Θέατρο Αυλαία. Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 8:00 το βράδυ η επίσημη πρεμιέρα στην ΕΚΑΒΗ!


Με μια παράσταση αφιερωμένη στους μαθητές και μαθήτριες της Κατερίνης, «Η όμορφη μέρα» του σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ έδωσε το πιο δύσκολο τεστ πριν την μεγάλη πρεμιέρα της Τετάρτης 16 Δεκεμβρίου και ώρα 8:00 το βράδυ στην ΕΚΑΒΗ.

Και ήταν το πιο δύσκολο τεστ γιατί το κοινό αποτελούνταν από παιδιά, μαθητές και μαθήτριες σχολείων της πόλης μας.
Το αποτέλεσμα επιτυχημένο, τα παιδιά ενθουσιασμένα, δακρυσμένα τα πιο πολλά, χειροκροτούσαν για πολύ ώρα τον σκηνοθέτη Ανδρέα Μιχαήλ και τους ηθοποιούς της παράστασης.

Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ - ΠΑΜΕ ΤΡΙΤΗ 15/12. Γραμματεία ΠΑΜΕ Πιερίας

ΟΛΟΙ   ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ!
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, άνεργοι, απόμαχοι της δουλειάς, αυτοαπασχολούμενοι,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων  για ψήφιση στη βουλή ικανοποιώντας τις  απαιτήσεις της Ε.Ε., των επιχειρηματικών ομίλων και της ντόπιας  ολιγαρχίας της χώρας μας. Μέσα σε αυτά θα είναι το νέο μισθολόγιο για τους δημόσιους υπαλλήλους που προβλέπει νέες μειώσεις μισθών  που θα ισχύσουν από την 1-1-2016, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και η παράδοση  τον κόκκινων δανείων στα κοράκια των τραπεζιτών.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΔ ΓΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ:τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
          τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΘΕΜΑ:Καθυστέρηση καταβολής προνοιακών επιδομάτων

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ



Με λαμπρότητα πανηγύρισε τη μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος η ομώνυμη Κοινότητα Πιερίας, έδρα των Σαρακατσαναίων της περιοχής.
Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός, ενώ την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο οποίος και κήρυξε τον θ. λόγο.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

          Νεαρός ποδοσφαιριστής του σωματείο μας Γ. ΟΛΥΜΠΙΟΣ Λόφου νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκης και έχει άμεση ανάγκη από αιμοπετάλια ΑΒ+ (θετικό).
          Παρακαλούμε όσους μπορούν να βοηθήσουν να απευθυνθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.
Για την Επιτροπή πρωταθλήματος
Ο Πρόεδρος

Ηρακλής Δασιόπουλος

Το 17ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης σας προσκαλεί σε Μουσική Φιλανθρωπική Εκδήλωση Δευτέρα στις 14 Δεκεμβρίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συμμετοχή. Είναι μια πράξη που φανερώνει ενέργεια και καλοσύνη. Είναι μια συνεισφορά στον συνάνθρωπο, στον ίδιο μας τον εαυτό και πάνω απ’ όλα στην πατρίδα μας. Είναι μια πράξη που γίνεται με γνώση, γενναιοδωρία και ανάγκη προσφοράς των καλύτερων στοιχείων που έχουμε και όχι αυτών που μας περισσεύουν. 

Προβάλει το συμφέρον του συνόλου έναντι του ατόμου, αναδεικνύει τους κοινούς στόχους και τα κοινά οράματα έναντι του προσωπικού συμφέροντος και προσθέτει έναν συγκεκριμένο σκοπό στην καθημερινή ζωή το ανθρώπου.  Μέσα από την αφιλοκερδή προσφορά του, ο εθελοντής βοηθάει σε όποιον τομέα κι αν ασχοληθεί, καλλιεργεί δεξιότητες και αποκτά εμπειρίες που θα του χρησιμεύσουν σε ολόκληρη τη ζωή του, ενώ παράλληλα ευαισθητοποιείται για τα ιδιαίτερα προβλήματα της κοινωνίας. 

Ο συγγραφέας Θεοχάρης Μπικηρόπουλος στα εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ σε μια ομιλία-έρευνα για το θέμα του "ΑΛΚΟΟΛ-ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ"

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΥ, τις στάσεις και αντιλήψεις νέων 18-30 ετών απέναντι στο αλκοόλ. Τετάρτη 16-12-2015 στα εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ.


Ομιλία με θέμα «ΑΛΚΟΟΛ-ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ, χρήση και κατάχρηση» και παρουσίαση  της έρευνας για τις «Στάσεις και αντιλήψεις νέων 18-30 ετών απέναντι στο αλκοόλ» θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 6μμ, στο χώρο της βιβλιοθήκης των εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ, (Γανόχωρα Κατερίνης, τηλ. 23510-31111, platon.edu.gr) από τον συμπολίτη μας, συγγραφέα, εκπαιδευτικό του Δημόσιου ΙΕΚ Κατερίνης του Υπουργείου Υγείας,  Θεοχάρη Μπικηρόπουλο (Msc Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας –Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας).

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Αράνι και το παιδικό πρόγραμμα στην Παραμυθούπολη, στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, απόψε, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου


Ποιμαντική επίσκεψη του Μητροπολίτη Κίτρους στο 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης

 Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης.
Τον υποδέχθηκαν ο Διευθυντής του Λυκείου Κων/νος Πιπίλης, καθηγητές, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου.
Ακολούθησε συνάντηση, γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων-προτάσεων μεταξύ του Μητροπολίτη και των μελών του διδακτικού προσωπικού.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ομιλία με προβολή του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου σε όλους τους μαθητές της Γ΄Λυκείου, ενώ ακολούθησε συζήτηση με υποβολή ερωτημάτων από την πλευρά του ακροατηρίου.
Πριν την αναχώρησή του, ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε μία εικόνα της Αγίας Αικατερίνης, Πολιούχου της Πόλεως, την οποία παρέλαβε ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Σε καιρούς κρίσης, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής, σε καιρούς επίθεσης σε δικαιώματα και κατακτήσεις, στο βιος και στη ζωή μας την ίδια, η αλληλεγγύη είναι προϋπόθεση επιβίωσης όσων πληττόμαστε από τη βαρβαρότητα, η αντίσταση είναι μονόδρομος απέναντι στην αντικοινωνική πολιτική της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού, η αυτοοργάνωση είναι το εφαλτήριο για την ενεργοποίηση, τη συμμετοχή και τη χειραφέτηση των «από κάτω», για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.

Η πιο όμορφη μέρα… Σήμερα, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, 11:30 πμ στο Θέατρο Αυλαία. Η σημερινή παράσταση ειδικά για μαθητές και μαθήτριες! Είσοδος δωρεάν.


Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων (1955-2015) από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, το Θέατρο Αυλαία σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Μιχαήλ παρουσιάζει την Κυριακή το θεατρικό έργο του Φάνου Ναθαναήλ, «Η πιο όμορφη μέρα».

Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου: Ημερήσιο πρόγραμμα σχολείων

Τα παρακάτω Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του νομού Πιερίας (3.415 μαθήτριες/μαθητές) θα επισκεφτούν εντός των επόμενων ημερών το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, το οποίο από την 14η έως και την 18η Δεκεμβρίου 2015 θα λειτουργήσει μόνο τα πρωινά (10:00 - 13:00).
Από την 19η Δεκεμβρίου 2015 έως και το τέλος του χρόνου, το Χωριό θα λειτουργεί καθημερινά από τις 17:00 έως 22:00.
Ημερήσιο πρόγραμμα σχολείων
Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 10:00 έως 11:30

Η 1η μέρα στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό άνοιξε και σας περιμένει μικρούς και μεγάλους!!!



Το Χριστουγεννιάτικο χωριό άνοιξε τις πύλες του χθες το απόγευμα και υποδέχτηκε χιλιάδες επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Συναυλίες από το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και μουσικά σχήματα της πόλης μας, κουκλοθέατρο, παιδικά παραμύθια και πολλά πολλά παιχνίδια για τους μικρούς επισκέπτες επιφύλασσε η πρώτη μέρα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού.

Πανέμορφα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, παιχνίδια, μουσική και υπέροχα εδέσματα είναι αυτά που θα μας κάνουν παρέα τις άγιες γιορτινές ημέρες του Δεκέμβρη.

Η ατμόσφαιρα γιορτινή, με φωτιές να ζεσταίνουν τον κόσμο, … άχυρο παντού, και το Χριστουγεννιάτικο δένδρο να δεσπόζει στο κέντρο του Χωριού.