Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Από σήμερα 9-12 έως 31/12 οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ε.Ο.Σ Πέτρας Γκλόνα Καστάνα 06/12/2015 (Βίντεο)

Την Κυριακή 06/12/2015 πραγματοποιήθηκε ορεινή πεζοπορική διαδρομή από Γκόλνα έως Καστανά και επιστροφή στο Λιτόχωρο ,  ή διαδρομή είναι μια από τις ωραιότερες στην περιοχή του Λιτοχώρου με υπεροχή θεά και πεζοπορία σε όμορφο δάσος και στο φαράγγι του Ενιπέα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

«Φωτίζουμε το Δένδρο των Χριστουγέννων… Φωτίζουμε τις καρδιές μας…..»

Ο Δήμος Κατερίνης, πιστός στο ραντεβού του κάθε χρόνο για την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων Γιορτασμών της πόλης, θα δώσει και φέτος λάμψη και χρώμα στις Γιορτές μας.


Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 19:00, στην Πλατεία Ελευθερίας, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο της πόλης μας, σύμβολο των γιορτών αλλά και της αγάπης ,της θαλπωρής και της χαράς.


Ελάτε να διασκεδάσουμε σε ρυθμούς γιορτινούς με τους «Theo Fokas & Fay Millioti Live», να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι το γιορτινό σκηνικό, να καλωσορίσουμε τα φετινά Χριστούγεννα, και να πάρουμε το Χριστουγεννιάτικο δώρο που θα μοιράσει ο Δήμος Κατερίνης σε όλους μας

Σήμερα η συνάντηση των εθελοντριών και των εθελοντών του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου 2015

Σήμερα, Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015, στις 18:00, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης,  θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των εθελοντριών και των εθελοντών που θα συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου 2015.
Η αυλή έχει ήδη διαμορφωθεί. Τα 12 σπιτάκια και το Δέντρο είναι στολισμένα, ενώ σήμερα ομάδα μαθητών των εκπαιδευτηρίων «Πλάτων» «έντυσε» με άχυρα την αυλή του Χωριού.
Σήμερα το βράδυ θα ανάψουμε τις 4 φωτιές και θα μιλήσουμε για τον τρόπο διεξαγωγής του προγράμματος και τις αρμοδιότητες του προσωπικού που θα εργαστεί στο Χωριό.

ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ, «ΟΙ ΚΑΙΟΜΕΝΟΙ» ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟΥ



ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΦΑ

Η μελέτη της Έλσης Σακελλαρίδου, ομότιμης καθηγήτριας του ΑΠΘ, «Σύγχρονο Γυναικείο Θέατρο» επανεκδόθηκε το 2012 (η πρώτη έκδοση έγινε το 2006) και περιγράφει με ακρίβεια και γνώση την ευρωπαϊκή γυναικεία συμμετοχή στη θεατρική δημιουργία. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που, με αρχικό ιδεολογικό υπόβαθρο την κοινωνικοπολιτική κινητικότητα και την αλλαγή των νοοτροπιών του γαλλικού Μάη του 1968 (σεξουαλική απελευθέρωση, προβλήματα γύρω από τον έμφυλο λόγο, τη θέση της γυναίκας κλπ), οδήγησε σε μια πολύμορφη αλλαγή του θεάτρου, η οποία έχει ήδη αποτελέσει διεθνώς ένα καινούργιο μοντέλο για περαιτέρω αισθητικούς πειραματισμούς και νέες τακτικές παρεμβατισμού στον ευρύτερο χώρο των παραστασιακών τεχνών.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ



Οι μαθητές του 15ου Δημοτικού σχολείου Κατερίνης  διδάσκονται από την  κ.Ράπτη του Ερυθρού Σταυρού  μαθήματα πρώτων βοηθειών. 
Είναι ένα πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε οκτώ μαθήματα.

2 Ημέρες και σήμερα... για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου!


Η πιο όμορφη μέρα… Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, 11:30 πμ στο Θέατρο Αυλαία



Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων (1955-2015) από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, το Θέατρο Αυλαία σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Μιχαήλ παρουσιάζει την Κυριακή το θεατρικό έργο του Φάνου Ναθαναήλ, «Η πιο όμορφη μέρα».

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα 9 Δεκεμβρίου

536 - Ο Βυζαντινός στρατηγός Βελισάριος εισέρχεται στη Ρώμη χωρίς να συναντήσει αντίσταση. Η γοτθική φρουρά εγκαταλείπει την πόλη.
730 - Οι Χάζαροι νικούν στην Αρνταμπίλ το στρατό του Χαλιφάτου των Ομεϋαδών και σκοτώνουν το διοικητή του, αλ-Τζαράχ αλ-Χακαμί.
1835 - Επανάσταση του Τέξας: οι Τεξανοί καταλαμβάνουν το Σαν Αντόνιο.

Τα χθεσινοβραδινά αποτελέσματα των αγώνων των ομίλων του Champions League


Τα αποτελέσματα: