Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Oλόκληρη η ομιλία του Βύρωνα Πολύδωρα στην χθεσινή ομιλία του στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Η Ελληνική ταυτότητα: Αξίζει τον κόπο;
Ομιλία του Βύρωνα Γ. Πολύδωρα
Στη Σχολή Γονέων: Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης
7 Δεκεμβρίου 2015
Μας έχουν ζώσει οι εχθροί. Τελούμε υπό πολιορκίαν. Μα, δεν είναι μόνον οι απέξω. Είναι και οι εντός των τειχών. Δεν τους λέω «πεμπτοφαλαγγίτες». Ούτε αλλιώς πως. Απλά διερωτώμαι. Τι τους έπιασε όλους και έχουν αποκηρύξει και διαγράψει και απαγορεύσει την έννοια «έθνος» και «εθνική συνείδηση» από το λεξιλόγιο του σύγχρονου Έλληνα; Τυχαίο; Γιατί τόσος πόλεμος; Ποιοί και πώς ωφελούνται; Και ποιοί ζημιώνονται; Και κατά τί; Πού βρέθηκαν τόσοι πολλοί ιεροκήρυκες της παγκοσμιοποίησης; Μισθοφόροι ή προδότες; Αφελείς ή πράκτορες του βαθέος δόλου; Μα τί είναι επιτέλους η παγκοσμιοποίηση; Τί είδους είναι αυτό το γιγαντιαίο ερπυστριοφόρο που λιώνει, ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά του, λαούς, θρησκείες, κοσμοθεωρίες, πολιτεύματα; Που είναι κιόλας άϋλο ταυτόχρονα και ψηφιακό;

Η πιο όμορφη μέρα… Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, 11:30 πμ στο Θέατρο Αυλαία



Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων (1955-2015) από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, το Θέατρο Αυλαία σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Μιχαήλ παρουσιάζει την Κυριακή το θεατρικό έργο του Φάνου Ναθαναήλ, «Η πιο όμορφη μέρα».

Συγκλόνισαν και άγγιξαν το εθνικό μας φρόνιμα οι κ. Βύρων Πολύδωρας π. Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και π. Υπουργός Δημόσιας Τάξης και ο κ. Γιάννης Πανούσης π. Αναπληρωτής Υπ. Δημόσιας Τάξης και Καθηγητής Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών


Συγκλόνισαν και άγγιξαν το εθνικό μας φρόνιμα οι ομιλητές κ. Βύρων Πολύδωρας π. Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και π. Υπουργός Δημόσιας Τάξης και ο κ. Γιάννης Πανούσης π. Αναπληρωτής Υπ. Δημόσιας Τάξης και Καθηγητής Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών που έδωσαν στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης στις 7/12/15 με θέμα: " Η Ελληνική Ταυτότητα: Αξίζει τον κόπο;"

«Φωτίζουμε το Δένδρο των Χριστουγέννων… Φωτίζουμε τις καρδιές μας…..»

Ο Δήμος Κατερίνης, πιστός στο ραντεβού του κάθε χρόνο για την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων Γιορτασμών της πόλης, θα δώσει και φέτος λάμψη και χρώμα στις Γιορτές μας.
Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 19:00, στην Πλατεία Ελευθερίας, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο της πόλης μας, σύμβολο των γιορτών αλλά και της αγάπης ,της θαλπωρής και της χαράς.
Ελάτε να διασκεδάσουμε σε ρυθμούς γιορτινούς με τους «Theo Fokas & Fay Millioti Live», να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι το γιορτινό σκηνικό, να καλωσορίσουμε τα φετινά Χριστούγεννα, και να πάρουμε το Χριστουγεννιάτικο δώρο που θα μοιράσει ο Δήμος Κατερίνης σε όλους μας.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ/ΝΣΗΣ ΑΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ-ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ:Ανανέωση αδειών αλιείας επαγγελματικών σκαφών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Ανανέωση αδειών αλιείας επαγγελματικών σκαφών»

          Το Τμήμα Αλιείας σας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το ΒΔ 666/66, όσες άδειες αλιείας επαγγελματικών σκαφών λήγουν στις 31-12-2015 ανανεώνονται στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές πριν τη λήξη τους.

Συνάντηση του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με την προσωρινή διοίκηση του νεοσυσταθέντος σωματείου « ΤΡΙΑΣ»



          Ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.  Γεώργιος υποδέχτηκε στο γραφείο του στην Ιερά Μητρόπολη την προσωρινή διοίκηση του νεοσυσταθέντος Αθλητικού Πολιτιστικού Σωματείου « ΤΡΙΑΣ»  η οποία αποτελείται από τον Κώστα Τσενεκίδη και τον Ιορδάνη Παπαδόπουλο και αποτελούν την Οργανωτική Επιτροπή του «3ου almiraMAN 2016» που έχει προγραμματιστεί για τις 14 & 15 Μαΐου 2016 στην Παραλία Κατερίνης.

Ορκωμοσία αποφοίτων του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού

                  ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (ΚΑΤΕΡΙΝΗ)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή ορκωμοσίας αποφοίτων του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού που θα γίνει στο Αμφιθέατρο Α’ του Τμήματος την Τετάρτη  09-12-2015 και ώρα  13:00
                                             Ο Πρόεδρος  του Τμήματος
                                                     Αηδόνης Δημήτριος
                                                    Επίκουρος Καθηγητής

ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ NA ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Μέλος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης
Αγίας Λαύρας 24 60100 ΚΑΤΕΡΙΝΗ - 2351075497

                                                                                                          Κατερίνη , 07/12/2015
ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ NA ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ

Για τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα των σχολείων των παιδιών μας, για μια ακόμα φορά, έχει φθάσει ο κόμπος στο χτένι, αφού και η σημερινή Κυβέρνηση ακολουθεί τις απαράδεκτες και ανάλγητες πρακτικές των προκατόχων της, αφήνοντάς μας επί πέντε (5) μήνες απλήρωτους.
Ενώ οι καθαρίστριες καθημερινά δίνουμε αγώνα για να διατηρήσουμε καθαρά και ασφαλή τα σχολεία των παιδιών μας, η Κυβέρνηση όχι μόνο αδιαφορεί, αλλά και εμπαίζει τους εργαζόμενους, αρνούμενη να καταβάλει ακόμα και αυτούς τους πενιχρούς μισθούς των 250-300 Ευρώ. Ενώ πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, έχουμε να πληρωθούμε για τον περασμένο Ιούνιο!

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ


         
          Η Ε.Π.Σ. Πιερίας με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μέσα από μαζικές εκδηλώσεις αθλητικής δράσης αλλά και την διάθεση για κοινωνική προσφορά διοργανώνει πρωτοχρονιάτικο τουρνουά ποδοσφαίρου στο αθλητικό κέντρο της Ένωσης στη Νέα Έφεσο Πιερίας.
          Μέσα από αυτήν την πραγματική γιορτή θα δοθεί η δυνατότητα στους μικρούς ποδοσφαιριστές να επιδείξουν τις ικανότητές τους, να βιώσουν έντονα συναισθήματα, αλλά το κυριότερο να προσφέρουν την αγάπη τους σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Πλάτων Τασχουνίδης-Ανοικτή επιστολή στον Βουλευτή Χ. Τζαμακλή.

Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑμεΑ

Αγαπητέ κ.Βουλευτά.

Διαβάζοντας το δελτίο τύπου σας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τα ακόλουθα.
Αποδεχόμενος την πρόταση του κ. Νίκου Σικλόγλου, προέδρου του "Διεθνούς Ιδρύματος Αριστοτέλειο Ρώμης", σχετικά με τις δράσεις του "Πρεσβευτή Ειρήνης" και της "Πόλης Ειρήνης" κάναμε μία σειρά ενεργειών.
Πρώτα όμως θα ήθελα να γνωρίσετε τι είναι ο "ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ".

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ

Ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ  σχετικά με τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης
● Συνολικά ο παραγωγός θα λάβει μέχρι το τέλος του Φλεβάρη το 85 % του ποσού που έπαιρνε το 2014.
● Η σημερινή πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών (Γεωργικών εκμεταλλεύσεων) αφορά, στο 90% των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης (ΔΒΕ) εκτός του ποσού που αντιστοιχεί στο λεγόμενο «πρασίνισμα» 30% και το υπόλοιπο 10% των Δ.Β..Ε

Παιδικό πρόγραμμα στην Παραμυθούπολη του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου 2015

Παράλληλα με το καλλλιτεχνικό πρόγραμμα στο"Αράνι" του Καπνικού Σταθμού, θα πραγματοποιούνται κι άλλες δράσεις παιδαγωγικού χαρακτήρα σε άλλη κλειστή αίθουσα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου, την Παραμυθούπολη.
Η Παραμυθούπολη είναι ένας νέος ζεστός και παραμυθένιος χώρος, όπου οι μικρότεροι φίλοι θα μπορούν να παρακολουθούν κουκλοθέατρο, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, προβολές χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιών και θεατρικό παιχνίδι.
Παιδικό πρόγραμμα στην Παραμυθούπολη του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου 2015