Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ «ΑΓΙΟ» Ε.Σ.Π.Α. ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…

Του Νίκου Σαλπιστή
Μέλος της ΤΕ Πιερίας του ΚΕΕ

Ήταν όλοι τους εκεί , δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, η αντιπεριφερειαρχης , πρώην και νυν βουλευτές και φυσικά η επιχειρηματική κοινότητα. Απουσίαζε η εργατική τάξη, οι αγρότες, τα λαϊκά στρώματα.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι ορκιστήκαν στο «Άγιο» ΕΣΠΑ που θα μας σώσει απ΄το κακό, την οικονομική κρίση του καπιταλισμού δηλαδή.

Νεότερες Αρχιτεκτονικές Μνήμες της Κατερίνης στο Πνευματικό Κέντρο




Νεότερες Αρχιτεκτονικές Μνήμες της Κατερίνης στο Πνευματικό Κέντρο

Έκθεση με τίτλο «Νεότερες Αρχιτεκτονικές Μνήμες της Κατερίνης»: «Χαρακτηρισμένα Μνημεία» πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Την ενταγμένη στο πλαίσιο των «Αικατερινείων» έκθεση πραγματοποιεί ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Ν.Πιερίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Πoλιτισμού (ΟΠΠΑΠ).

Ζήσης Ζάννας: Η Πρεσβεία της Παλαιστίνης απονέμει τον τίτλο του επίτιμου πολίτη στον Μανώλη Γλέζο. Τιμή μου να γνωρίζω τον μεγάλο αυτόν αγωνιστή.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναβαθμίζει σε όλα τα επίπεδα τις σχέσεις με το Ισραήλ και σφυρίζει αδιάφορα για τα εγκλήματά του, η Πρεσβεία της Παλαιστίνης απονέμει τον τίτλο του επίτιμου πολίτη στον Μανώλη Γλέζο. Οι αγώνες του είναι γνώριμοι στους Παλαιστίνιους και εμπνέουν όπως οι δικοί τους για ελευθερία και αξιοπρέπεια! Όταν οι κυβερνώντες συναγελάζονται με τον Κέρι, τιμή μου να γνωρίζω τον μεγάλο αυτόν αγωνιστή!

ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ ΦΩΤΑΓΩΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ


Είναι όλα έτοιμα για τη φωταγώγηση του δένδρου (φυσικός κέδρος) μπροστά από τη Μητρόπολη, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, ώρα 20.00.
Πρόκειται για εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, στην οποία θα συμμετάσχουν παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων και μαθητές των πλησιόχωρων σχολείων.
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η μεταφορά και τοποθέτηση στην αυλή της Μητροπόλεως, απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, μιας «βάρκας», που πρόσφεραν τα παιδιά του Κατηχητικού της Νεοκαισάρειας.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν η Μικτή Χορωδία του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως Κατερίνης και του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος», καθώς και η Ορχήστρα Πνευστών και Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

Σας προσκαλούμε στο χωριό μας!


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» διοργάνωσε την 3η ημερίδα για τις υποστηριζόμενες μονογονεϊκές οικογένειες με θέμα «Μαθαίνω να αγαπώ τον εαυτό μου»

Με επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση της 3ης ημερίδας του Συλλόγου «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» την Παρασκευή 04/12 στην πάνω αίθουσα της "ΕΚΑΒΗΣ", για τις μονογονεϊκές οικογένειες του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» που είχε ως θέμα "Μαθαίνω να αγαπώ τον εαυτό μου". Εισηγητές-ομιλητές της ημερίδας ήταν η κυρία  Ελένη Γιουμίδου, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και ο κύριος Ιγνάτιος Μεϊμάρης διευθυντής του Διαβαλκανικού Ινστιτούτου για Οικονομική και Εκπαιδευτική Ανάπτυξη, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard της Μασαχουσέτης πάνω  στη Συμβουλευτική και με διδακτορικό στο Gordon Conwell Theological Seminary με έμφαση στις διαπολιτιστικές σπουδές.

Εκδήλωση για την Δωρεά Οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις.




            Αύριο, Σάββατο 05-12-2015 και ώρα 12:00-14:30 στην Πλατεία Ελευθερίας, θα υπάρχουν εκπρόσωποι του Νοσοκομείου και των Φορέων για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την εκδήλωση και τη Δωρεά Ανθρωπίνων Οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις.

        Την Κυριακή 06-12-2015 και ώρα 5:30 μ.μ. στο  Συνεδριακό Κέντρο  του Δήμου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που διοργανώνει το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης σε συνεργασία με Φορείς της Πιερίας για την Δωρεά Οργάνων και τις Μεταμοσχεύσεις  με θέμα «Ένα Δώρο Ζωής».  

Ο Διοικητής
Αστέριος Φαρμάκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Ανακοίνωση

Σας πληροφορούμε ότι από την προσεχή Δευτέρα 07-12- 2015, θα εφαρμοστεί η απόφαση του Δ.Σ., η οποία αφορά το ωράριο λειτουργίας των πεζοδρόμων.
Η είσοδος των οχημάτων για την τροφοδοσία καταστημάτων, γραφείων, μόνιμων κατοίκων κ.ο.κ. θα γίνεται κατά τις ώρες 07:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. και 15:00 έως 17:30.
Παρακαλούμε οι παραπάνω χρήστες να τηρούν το προαναφερθέν ωράριο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

23510 31000 -  2351 350 549 & 100.

Συλλυπητήριο.


Ο Διευθυντής του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους για τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας της συναδέλφου εκπαιδευτικού κ. Κατερίνας Μιχαλοπούλου.

Σας ευχόμαστε κουράγιο και υγεία για να την θυμάστε. 

Η ομιλία του Χάρη Τζαμακλή στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2016



«Είναι προφανής η προσπάθεια αυτής της Κυβέρνησης να εισαγάγει κοινωνικό πρόσημο μέσα στο ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο».

Δείτε την ομιλία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας:

Πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν ένα (101) ατόμων για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Κατερίνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2015 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ο ∆ΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ανακοινώνει Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν ένα (101) ατόμων για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του ∆ήμου Κατερίνης, που εδρεύει στην Κατερίνη, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):...

Δείτε την Ανακοίνωση, την Αίτηση και το Παράρτημα:

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ

Μέσα από δράσεις κοινωνικής ευθύνης προβάλλεται η ευαισθησία, η ευσυνειδησία και η αγάπη για τον πλησίον μας . Στις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε, όπου η έμπρακτη συνεισφορά σε όσους έχουν ανάγκη είναι σχεδόν επιτακτική, ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας “Ο ΟΛΥΜΠΟΣ” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας “ΠΙΕΡΕΣ” στέλνουν από κοινού το δικό τους ξεχωριστό κοινωνικό μήνυμα, με τη διοργάνωση ενός σημαντικού ΦΙΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, με σκοπό τη στήριξη του κοινωνικού έργου που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Δείτε την εκπληκτική παρουσίαση για τα Σεπτεμβριανά στην Κωνσταντινούπολη από τον κ. Νικόλαο Τσιρέλη (βιντεο)

Δείτε την εκπληκτική παρουσίαση για τα Σεπτεμβριανά στην Κωνσταντινούπολη του 1955 (προϊόν έρευνας 10 ετών) από τον Δικηγόρο - Msc Κανονικού Δικαίου κ. Νικόλαο Τσιρέλη εδώ:

Ο Βύρων Πολύδωρας και ο Γιάννης Πανούσης την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στο Ανοικτό Πανεπιστημιο Κατερίνης


Δύο διακεκριμένοι πρώην Υπουργοί Δημόσιας Τάξης ο κ. Βύρων Πολύδωρας και ο κ. Γιάννης Πανούσης είναι οι επίσημοι ομιλητές και καλεσμένοι της Σχολής Γονέων Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης.
Το θέμα που θα διαπραγματευτούν με τους φίλους της Σχολής Γονέων είναι η Ελληνική ταυτότητα και το μεταναστευτικό. Συγκεκριμένα "Η Ελληνική ταυτότητα...Αξίζει τον κόπο?" Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η Γραμματεία  του ΠΑΜΕ Πιερίας χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες, που πήραν μέρος στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 3 Δεκέμβρη. 

Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω! Και σε αυτήν την απεργιακή  συγκέντρωση το μήνυμα  των συγκεντρωμένων ήταν ένα! Συνεχίζουμε  σταθερά, αταλάντευτα, συγκεντρώνοντας νέες δυνάμεις, πιο αποφασισμένες,  που θα συγκρουστούν  με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους  διαχειριστές της πολιτικής του κεφαλαίου. 

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν.Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, είναι 1 από τα 10 ομορφότερα Χριστουγεννιάτικα Χωριά

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν.Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, είναι 1 από τα 10 ομορφότερα Χριστουγεννιάτικα Χωριά που όμοιά τους δεν υπάρχουν, σύμφωνα με το Art Travel. 

Τη στιγμή που οι αρμόδιοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για το ποια είναι η καλύτερη προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νομού μας, τη στιγμή που οι υπόλοιποι νομοί κερδίζουν χρήμα και τουρισμό βασισμένοι σε παιδικά παραμύθια και τη στιγμή που κάποιοι συμπολίτες μας μαλώνουνε για το ποιος θα ανέβει πρώτος στο καρουζέλ της ματαιοδοξίας, μια ομάδα πολιτών, όσο κι αν σε μερικούς ενοχλεί, έφτιαξε εθελοντικά και κυρίως χειροποίητα «Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου».

ΤΕΕ ΕΑ Κατερίνης - Bάζουμε γκολ και για τους ψαράδες της αγάπης


Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ). Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.


Τι είναι η ΔΕΠ-Υ;
     Με τον όρο «Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητα» περιγράφουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μερικά άτομα με την προσήλωση της προσοχής τους σε μία δραστηριότητα ενώ ενδέχεται, παράλληλα, να εμφανίζουν σωματική υπερδραστηριότητα.

Μαθήματα μαγειρικής στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν, πώς λειτουργεί ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος, μπορούν να έρθουν στον Καπνικό Σταθμό, την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 19:00 για να γνωριστούμε. Θα ανάψουμε τον φούρνο, θα ψήσουμε την πρώτη μας πίτσα και θα συζητήσουμε με την κυρία Έλλη και την κυρά Γλυκερία.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα της 4ης Δεκεμβρίου


771 - Πεθαίνει ο βασιλιάς της Αυστρασίας, Καρλομάν Α΄, αφήνοντας τον αδελφό του, Καρλομάγνο, βασιλιά ολόκληρης της Φραγκίας.

1110 - Α΄ Σταυροφορία: οι Σταυροφόροι καταλαμβάνουν τη Σιδώνα.