Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Αύριο Σάββατο 28 Νοεμβρίου το Μουσικό Αερόστατο, η ραδιοφωνική εκπομπή για παιδιά και όσους νιώθουν για πάντα παιδιά, αποχαιρετά το φθινόπωρο με έναν γάμο!


Τον γάμο της χήνας Πιπίνας με τον χήνο αγαπητικό της!!! Ένα έμμετρο παραμύθι του Γιώργου Μουμουζιά που άφησε για λίγο την επιστήμη του, τη φυσική, για να παντρέψει την Πιπίνα και με τον οποίο θα μιλήσουμε αμέσως μετά την αφήγηση του παραμυθιού!!!  Ελάτε λοιπόν στους γάμους μας, αύριο στο Μουσικό Αερόστατο, στις 9-10 το πρωί στο Ράδιο Ενημέρωση 92.2 και ιντερνετικά για όσους ζουν μακριά από την Κατερίνη http://www.e-radio.gr/Enimerosi-922-Katerini-i653/live.

Με την Δομνίκη Καράντζιου, την Ειρήνη Παπαδοπούλου και τον Λεωνίδα Βαϊόπουλο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ευχαριστούμε θερμά την οικογένεια Νικολάου Μπαμπάνη για την δωρεά στο σχολείο μας ενός κλιματιστικού inverter 12.000 B.T.U.

O Προϊστάμενος
του 1ου Νηπιαγωγείου Κολινδρού 
Ούνας Τσώλης Χρήστος

Λιμνοδεξαμενή στα ΡΥΑΚΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Ολοκλήρωση του έργου της λιμνοδεξαμενής στα ΡΥΑΚΙΑ για άρδευση με 40.000 κυβικά νερού .
Έργο πνοής για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και τους αγρότες της περιοχής


VIDEO
PHOTO HASAPETIS

ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ - ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ


Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 3 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης. ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, 
Η κυβέρνηση συνεχίζει τον αντιλαϊκό της κατήφορο, αντιγράφοντας τους προκατόχους της, έχοντας ως όπλο το ψέμα, κάνοντας το μαύρο άσπρο, ψηφίζοντας  στη βουλή νομοσχέδια με διαδικασίες fast track. 

Παράλληλα εντείνει και τον αυταρχισμό χρησιμοποιώντας και τα ΜΑΤ όπως για παράδειγμα στη βιομηχανία τροφίμων Χάρμα, για να  εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός είναι κομμένος και ραμμένος στα συμφέροντα  του κεφαλαίου.

Το Σάββατο 05 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, Ώρα 19:00 Ο Ήχος της Κρητικής και Ποντιακής λύρας συναντά το Ηπειρώτικο κλαρίνο




Με την εκδήλωση αυτή, ο Δήμος Κατερίνης και ο ΟΠΠΑΠ συμμετέχουν στον Μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της UNICEF «Βοηθήστε τα προσφυγόπουλα»

Το άκουσμα των ήχων της Κρητικής και Ποντιακής λύρας συνδιαλέγεται με το Ηπειρώτικο Κλαρίνο καλλιεργώντας μια ξεχωριστή προσέγγιση της δημοτικής μουσικής,  που επικεντρώνεται στην καλλιτεχνική της αξία. Αυτή η μοναδική ζύμωση, φέρνει στο προσκήνιο τη δύναμη της παράδοσης, στην εκδήλωση, την οποία, στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ», διοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), το Σάββατο 05 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης. 
Πρωταγωνιστούν δημοφιλείς καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής σκηνής και ειδικότερα ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Γιώργος Κωτσίνης, ο Σάββας Σιάτρας, ο Γιώργος και ο Δημήτρης Αμπερίδης κ.α.

Ο Χάρης Τζαμακλής για τα κενά εκπαιδευτικών στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης



Ο Χάρης Τζαμακλής συνέταξε και κατέθεσε ως αναφορά, την οποία συνυπέγραψαν οι δύο βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Μπέττυ Σκούφα και Αστέρης Καστόρης, έγγραφο του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης για τα εκπαιδευτικά κενά στο σχολείο τόσο στα υποχρεωτικά μουσικά όργανα που διδάσκονται ατομικά όσο και σε πολλά όργανα επιλογής. Δεδομένου ότι έχουν παρέλθει ήδη δύο μήνες από την έναρξη της σχολική χρονιάς, οι βουλευτές επισημαίνουν την άμεση αναγκαιότητα πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών μουσικών ειδικεύσεων και ζητούν τις σχετικές ενέργειες του Υπουργού.

Ψηφίζουμε την καλύτερη και τον καλύτερο αθλητή της χρονιάς! Υποψήφια κορασίδα: η Άννα Κιάφα του Αρχέλαου Κατερίνης, 400μ. εμπόδια!

Ψηφίζουμε όλοι μας την Άννα Κιάφα του Αρχέλαου Κατερίνης!!!
Ψηφίζουμε ΕΔΩ
Πληροφορίες ΕΔΩ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ «ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΕΝΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ)
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΟΠΩΣ ΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ- ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ - Ε.Ε.-ΚΕΦΑΛΑΙΟ 
Η ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

     Στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης έλαβε χώρα σήμερα άσκηση Πυρόσβεσης στο πλαίσιο του Σχεδίου «ΠΕΡΣΕΑΣ» για την ετοιμότητα του Νοσοκομείου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης σε πραγματικές συνθήκες πυρκαγιάς.
    Στη άσκηση παρευρέθηκε εκπρόσωπος από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.Ε.Π.Υ.) κ. Μίχος Νικόλαος, ιατρός Δημόσιας Υγείας του ΕΚΕΠΥ, Διευθυντής ΕΣΥ, Υπεύθυνος Διενέργειας των ασκήσεων και των επιχειρησιακών σχεδίων του ΕΚΕΠΥ.

Ο ετήσιος χορός του πολιτιστικού συλλόγου Κάτω Αγ. Ιωάννη!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12-12-2015 ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ "ΑΡΙΑ" 2o XΛM ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΓΑΝΟΧΩΡΑΣ
ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΚΡΑΣΙ-ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ 15€!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΓΕΜΑΤΟ ΚΕΦΙ ΧΟΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ!!!

Εργατικό Κέντρο Κατερίνης-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους του Νομού Πιερίας να πάρουν μέρος μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης στις 10 το πρωί.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, μετά τη νέα φοροεπιδρομή και τις δραματικές περικοπές που προβλέπονται στον υπό ψήφιση προϋπολογισμό, μετά τον οδοστρωτήρα του ασφαλιστικού και των επικείμενων ιδιωτικοποιήσεων, μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο με τα πιο σκληρά και βάρβαρα μέτρα και έπειτα από έξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, έχουμε εξαντλήσει τα όρια των αντοχών και ανοχών μας.

Εθελοντισμός και αιμοδοσία στο Σχολικό Συγκρότημα της Κάτω Μηλιάς



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015 η εκδήλωση με θέμα «Εθελοντισμός και Αιμοδοσία» στο Σχολικό Συγκρότημα του Γυμνασίου και του Λυκείου Κάτω Μηλιάς.
Η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας έφθασε στο σχολείο στις 9:00 το πρωί και μέχρι το μεσημέρι κατάφερε να εξυπηρετήσει όλους τους εκπαιδευτικούς και τους κηδεμόνες που προσφέρθηκαν να δώσουν αίμα.

Εκτός λειτουργίας το taxis αυτό το Σαββατοκύριακο. (Μακάρι να έκλεινε για πάντα...)



Σας ενημερώνουμε ότι το Σαββατοκύριακο 28-29 Νοεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των κεντρικών υπολογιστικών υποδομών της ΓΓΠΣ. Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών, δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στα portals του Υπουργείου Οικονομικών www.gsis.gr και www.minfin.gr και κατά συνέπεια, δεν θα είναι διαθέσιμες και οι εφαρμογές του Υπουργείου. Οι εργασίες αποτελούν μέρος σημαντικών έργων αναβάθμισης και επέκτασης των πληροφοριακών συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόησή σας.

Ειδική Γλωσσική Διαταραχή. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.


Τι είναι Ειδική γλωσσική διαταραχή;
       Με τον όρο « Ειδική γλωσσική διαταραχή» περιγράφουμε τη δυσκολία στην κατάκτηση της γλώσσας με τη μορφή καθυστέρησης, η οποία δε συνοδεύεται από άλλες διαταραχές.
Χαρακτηριστικά της ειδικής γλωσσικής διαταραχής
        Ως επί το πλείστον, τα παιδιά με ειδική γλωσσική διαταραχή μαθαίνουν τη γλώσσα με την ίδια ακολουθία με τους τυπικά αναπτυσσόμενους συνομήλικους αλλά με διαφορετικό ρυθμό.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ - Ενημέρωση για τις εκδηλώσεις του τριημέρου 28 έως 30/11/2015

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και ώρα 12:30 μ. στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης -«Αίθουσα Τέχνης – Α’ Όροφος»
Εγκαίνια Ομαδικής Έκθεσης Εικαστικών Ελλήνων Αστυνομικών

Τα εγκαίνια της Ομαδικής Έκθεσης Εικαστικών Ελλήνων Αστυνομικών, θα πραγματοποιηθούν από την Τ.Δ. Πιερίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και ώρα 12:30 μ. στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης «Αίθουσα Τέχνης – Α’ Όροφος». Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ», που διοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ).

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνδιοργανώνει με το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας εκδήλωση ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης στον πεζόδρομο της Κατερίνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS


          Την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» διοργανώνουν σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κατερίνης και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης στον πεζόδρομο της Κατερίνης, στο ύψος της διασταύρωσης των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου με Γεωργάκη Ολυμπίου (στην είσοδο της πλατείας), ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.

Ανάρτηση κατάστασης πληρωμής δικαιούχων της δράσης 1.2 «Βιολογική Κτηνοτροφία»του Γεωργοπεριβαλλοντικού Μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ 2007-2013 για το έτος 2012


Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας γίνεται γνωστό ότι στον πίνακα Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας μας (28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη) έχει αναρτηθεί η κατάσταση πληρωμής δικαιούχων της δράσης 1.2 «Βιολογική  Κτηνοτροφία» για το έτος 2012.
 Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής έως και τις 2-12-2015. Πληροφορίες: Σοφία Θεοδωρίδου Γεωπόνος της Δ/νσης, τηλ. 2351351256.
                  

Η Προϊσταμένη της Δ/νσης

Δηλώσεις του Αντώνη Γκοντόπουλου και του Βασίλη Δήμου(Olympus Pellet,χορηγός του Πιερικού Αρχέλαου) σχετικά με τον αγώνα της Κυριακής εναντίον του ΣΑΑΚ Ανατόλια.



"Προερχόμαστε από μια καλή εμφάνιση,τουλάχιστον επιθετικά,σε μια δυνατή έδρα όπου θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε νικηφόρο αποτέλεσμα.Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και έτσι το παιχνίδι της Κυριακής με το Ανατόλια χαρακτηρίζεται ως τελικός για εμάς. Δουλεύουμε όλη την εβδομάδα για να βελτιώσουμε τις αμυντικές αδυναμίες που παρουσιάσαμε και να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Προς τα μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας

         

Σας καλούμε σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης (πρώην Πολυκλαδικό). Σε περίπτωση, που δεν θα υπάρξει απαρτία (όπως πάντα) η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο την 
Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:30
Θέματα:Οργάνωση και συντονισμός των κινητοποιήσεων κατεύθυνση γενικής απεργίας - γενικού ξεσηκωμού των εργαζομένων.
                    

                                                          Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.  Ν. Πιερίας

ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, 
Η κυβέρνηση συνεχίζει τον αντιλαϊκό της κατήφορο, αντιγράφοντας τους προκατόχους της, έχοντας ως όπλο το ψέμα, κάνοντας το μαύρο άσπρο, ψηφίζοντας  στη βουλή νομοσχέδια με διαδικασίες fast track. Παράλληλα εντείνει και τον αυταρχισμό χρησιμοποιώντας και τα ΜΑΤ όπως για παράδειγμα στη βιομηχανία τροφίμων Χάρμα, για να  εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.