Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Την Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 23:30, έσπασε ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης της πόλης της Κατερίνης, επί της οδού 7ης Μεραρχίας, στον κόμβο της διασταύρωσης με την οδό Ν. Πλαστήρα , με αποτέλεσμα το νερό να συμπαρασύρει κομμάτια του οδοστρώματος και μεγάλες ποσότητες αμμοχάλικα, καταστρέφοντας μέρος του οδικού άξονα επί της οδού 7ης Μεραρχίας.
Για τον λόγο αυτό, έπρεπε να διακοπεί η υδροδότηση της πόλης, η οποία και αποκαταστάθηκε στις 14:00 η ώρα, την Τετάρτη , 25 Νοεμβρίου 2015.

Στο νοσοκομείο ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας



Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται, σε κρίσιμη κατάσταση ο γνωστός ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας.
Τη Δευτέρα, υπέστη αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο και ...
μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.
Λόγω του βεβαρημένου ιστορικού του, καθώς αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ 3 ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Η Πρωτεύουσα της Πιερίας, πανηγύρισε μεγαλόπρεπα την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Νύμφης του Χριστου Αικατερίνης, Πολιούχου Κατερίνης.
Μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως και πριν αρχίσει η Λιτανεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος τίμησε με χρηματικά βραβεία 3 αριστούχους νέους της Κατερίνης.
Συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν οι:

Συγχαρητήριο Μήνυμα Κοκκινοπλιτών Πιερίας προς ΠΟΠΣΒ για το 16ο Πανελλήνιο Συμπόσιο


Στη φιλόξενη Βλαχόφωνη Ελασσόνα, τη σύγχρονη κωμόπολη που “ακουμπά” τις πλάτες της στον Όλυμπο και διακρίνεται για την ιστορική της παρουσία ανταμωθήκαμε Βλάχοι και μη κατά το διήμερο 21-22 Νοεμβρίου 2015. Αφορμή για αυτή τη συνάντηση υπήρξε το 16ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ιστορίας, Λαογραφίας, Βλάχικης Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων (ΠΟΠΣΒ), έχοντας την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας.

 

Μεγάλη επιτυχία η σημερινή υπερψήφιση της έκθεσης για τις Φορολογικές Γνωμοδοτήσεις (tax rulings) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ένα χρόνο μετά το σκάνδαλο των LuxLeaks

"Πριν έναν χρόνο, πολλοί προσποιούνταν ότι είναι αδύνατο να υπάρχουν κράτη-μέλη της ΕΕ, που είναι φορολογικοί παράδεισοι. Για ορισμένους από εμάς όμως, ήταν δύσκολο να πιστέψουμε πόσο εύκολα, αυτοί που απαιτούσαν από τις χώρες του Νότου την αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους σε συνθήκες δημοσιονομικής κατάρρευσης, ήταν εκείνοι που στη πραγματικότητα ναρκοθετούσαν την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ με τις κεκαλυμμένες νομιμοφανείς φορολογικές πρακτικές τους. Το Συμβούλιο και το Code of Conduct Group πρέπει να σταματήσουν να επιτρέπουν την φορολογική αδιαφάνεια αλλά και να σαμποτάρουν τις πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Επιτροπής".

Σε αυτή την τοποθέτηση της, η Εύα Καϊλή - ως εκπρόσωπος για την Φορολογική πολιτική του ΕΚ στην Ελλάδα εκ μέρους των Σοσιαλδημοκρατών - , επισήμανε στην ολομέλεια στο Στρασβούργο κατά τη συζήτηση της πολυσυζητημένης Έκθεσης για της "φορολογικές γνωμοδοτήσεις", που ήρθαν στο προσκήνιο με το σκάνδαλο των LuxLeaks, πως η προσπάθεια για φορολογική δικαιοσύνη, θα συνεχιστεί και ενταθεί.


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας συνδιοργανώνει με το Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και τον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας εκδήλωση ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης στον πεζόδρομο της Κατερίνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS


ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Μια ωραία καλλιτεχνική χειρονομία από τον σπουδαίο γραφίστα Σπύρο Τσιλιγγιρίδη, γιο του αείμνηστου και μείζονος φωτογράφου της Πιερίας Σάββα Τσιλιγγιρίδη, γνωστότερου ως ΣΑΤΣΙ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΦΑΣ

Δείτε 240 φώτο και βίντεο από την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Πέτρας, του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας της Αγίας Αικατερίνης. Χρόνια πολλά στην Κατερίνη μας. Να μας προσέχει η Αγία Αικατερίνη!



Ευχαριστήριο

Ο ΤΣΙΛΕΓΚΕΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΩΡΗΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΣΤΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου  αποδέχτηκε και ευχαρίστησε τον ασθενή κ. Τσιλεγκερίδη Χαράλαμπο, ο οποίος δώρισε σήμερα ένα αναπηρικό καρότσι για τις ανάγκες της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γ.Ν. Κατερίνης, στην οποία  νοσηλεύτηκε ο δωρητής.
Η δωρεά ήταν έκφραση ευγνωμοσύνης προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ορθοπεδικής Κλινικής.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου τον ευχαριστεί θερμά.

Ο Διοικητής
Αστέριος Φαρμάκης

Εγώ ή εμείς; Του Γιάννη Τσαπουρνιώτη.



Στις καθημερινές μας συναναστροφές και επαφές, σε επαγγελματικό όσο και γενικότερα σε κοινωνικό επίπεδο, έρχονται και πάνε, δεξιά κι αριστερά, τα γνωστά συνοδευτικά, όπως συνάδελφοι, συνεργάτες, σύντροφοι, συναγωνιστές, συνάνθρωποι.
Από συνήθεια και μόνο οι χαρακτηρισμοί αυτοί ξεστομίζονται δήθεν στην βάση ενός, θεωρητικού πάντα, θετικού μηνύματος για ένα σύνολο ανθρώπων που υποκρινόμαστε εμπαίζοντας ουσιαστικά τον ίδιο μας τον εαυτό.

Χωρίς νερό παραμένει ένα μεγάλο κομμάτι της Κατερίνης αυτή την ώρα. Πολλές οι διαμαρτυρίες του κόσμου και τα μηνύματα αγανακτισμένων πολιτών. ΜΙΑ ΒΡΟΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ!!!



ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΝΟΪΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ του Γ.Ν.Κ.-Κ.Ψ.Υ.

Το Κέντρο Ημέρας ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΝΟΪΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης το οποίο πλέον στεγάζεται στο παλιό αλλά ανακαινισμένο χώρο Νοσοκομείο παρέχει δωρεάν σε άτομα με προβλήματα άνοιας και διαταραχές μνήμης: νευρολογική και ψυχολογική εκτίμηση, ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης εργοθεραπεία, νοσηλευτική φροντίδα, φύλαξη και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών.
         Οι οικογένειες του Ν. Πιερίας οι οποίες έχουν μέλη με παρόμοια προβλήματα μπορούν να απευθύνονται στην Προϊσταμένη του Τμήματος κ. Πετρίδου Χριστίνα στο Παλιό Νοσοκομείο Κατερίνης για πληροφορίες και υποστήριξη στις αναφερόμενες υπηρεσίες.
Δ/νση: 7ης Μεραρχίας 26  (παλαιό  Γ.Ν. Κατερίνης)
E-mail: anoia1@otenet.gr
Τηλ.: 23510 46910 
                                                                   Ο Διοικητής
                                Αστέριος Φαρμάκης                              

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΟ Γ.Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

  Στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης συστάθηκε και λειτουργεί Εξωτερικό Διαβητολογικό Ιατρείο σύμφωνα με την αριθ. Α3γ/οικ. 84272/04-11-2015 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας με θέμα: «Σύσταση και λειτουργία Εξωτερικού διαβητολογικού Ιατρείου (Ε.Δ.Ι. στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης» όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2437/Β’/11-11-2015.
       Σκοπός της λειτουργίας του Εξωτερικού Διαβητολογικού Ιατρείου είναι:
  •    η συστηματική, εξειδικευμένη και εκσυγχρονισμένη περίθαλψη των διαβητικών ασθενών, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.


ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ .......ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ-ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ;


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΜΑΣ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
ΟΣΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ  ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ, ΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ,ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ,ΗΡΘΕ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΒΡΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ...ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ.
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ;

 Γιώργος Τσαχουρίδης

Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου: Άνοιξαν οι φόρμες δηλώσεων συμμετοχής για δημοτικά και νηπιαγωγεία.


Για δηλώσεις συμμετοχής, κάντε κλικ εδώ 

Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου, βρίσκεται στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης στην οδό Φλέμινγκ 8 (δίπλα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων) και θα λειτουργήσει από την 12η έως και την 31η Δεκεμβρίου 2015, καθημερινά από τις 17:00 έως τις 22:00 εκτός από τις ημερομηνίες 14, 15, 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου. Αυτές τις 5 ημέρες το χωριό θα λειτουργεί μόνο τα πρωινά από τις 10:00 έως τις 13:00 για να υποδεχτεί μαθήτριες και μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του νομού Πιερίας.

Εσπερινός της Πολιούχου Κατερίνης


Τελέστηκε με κάθε επισημότητα και ευλάβεια το απόγευμα της Τρίτης 24 Νοεμβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγαλομάρτυρος, Νυμφης του Χριστου Αικατερίνης της Πανσόφου, Πολιούχου Κατερίνης.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ: 
"Με κάθε λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης σήμερα το βράδυ."

Έσπασε αγωγός νερού αργά χθες το βράδυ επί της οδού 7ης Μεραρχίας στην Κατερίνη. Μεγάλες οι ζημιές, χωρίς νερό οι γύρω περιοχές!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΜΠΕΡΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΛΑΣ ΓΚΟΥΜΑ



Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους, αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή τους στους συναδέλφους Δήμο Παμπέρη και Στέλλα Γκούμα για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου. 

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας θα καταθέσει ένα συμβολικό ποσό στη Μέριμνα παιδιού στη μνήμη της κόρης των εκλεκτών συναδέλφων.

Κατερίνη, 24 Νοεμβρίου 2015

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας


Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 25 Νοεμβρίου 2015. Γιορτάζει η Αγία Αικατερίνη, γιορτάζει η πόλη μας!