Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Επικίνδυνη έξοδος για τον Πιερικό Αρχέλαο. (Καλή επιτυχία στην ομάδα της πόλης μας!)



 Στην έδρα του Πολύγυρου Χαλκιδικής θα δοκιμασθεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου ο Πιερικός Αρχέλαος στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της β΄εθνικής κατηγορίας ανδρών.
Οι «μελανόλευκοι» πραγματοποιούν αρκετά καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με 3 νίκες και 3 ήττες και στόχος τους είναι η πρώτη εκτός έδρας νίκη, που θα τους ανεβάσει πιο κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και πολύ μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Σοβαρές καταγγελίες από τους γονείς του 16ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» (Περισσότερες και σημαντικές πληροφορίες αύριο στην "ΑΛΗΘΕΙΑ")


Σοβαρές καταγγελίες από τους γονείς του 16ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης στην «ΑΛΗΘΕΙΑ».
Διαμαρτύρονται για την «υποβάθμιση» του Νηπιαγωγείου τους, καθώς και για την «απομόνωση» των πέντε παιδιών με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται σε αυτό.


153 Ναι-137 Όχι. Ψήφισαν 290 βουλευτές. (Καλώς το μας το νέο νομοσχέδιο!)



Σε τι κόσμο ζούμε; Του Γιάννη Τσαπουρνιώτη.


Στον πλανήτη γη ο παντοδύναμος μας άφησε ελεύθερους να αναπνέουμε καθαρό αέρα, να φωτιζόμαστε από τις ακτίνες του ήλιου, να εκμεταλλευόμαστε τα αγαθά των θαλασσών, των βουνών και όλων των επίγειων αγαθών που ο ανθρώπινος νους δεν θα μπορούσε ούτε να επινοήσει ούτε να πλάσει από την αρχή.
Εμείς οι εγωιστές, οι αχάριστοι και πλεονέκτες καταχραστήκαμε την ελευθερία αυτή, μολύναμε την ατμόσφαιρα, καλλιεργήσαμε την αδικία, το μίσος, τον πόλεμο.
Η υπεροψία μέσα από τις εξέχουσες θέσεις που κατέχουν κάποιοι, η αυτάρκεια  και ο ατομισμός οδήγησαν στην αδιαφορία και στην απαξίωση για τον υπόλοιπο κόσμο.
Που να βρει θέση πάνω στη γη ένας ταπεινός; Θα τον χλευάζουν και θα τον λιθοβολούν οι σύγχρονοι γραμματείς και φαρισαίοι. Φαντάζει βουνό να κατέβουμε λίγα σκαλοπάτια κάτω το εγώ μας αναγνωρίζοντας την μικρότητα μας μπροστά στο μεγαλείο του δημιουργού. Μα στην αλήθεια όμως δεν υπάρχει πιο δυνατός άνθρωπος στον κόσμο από αυτόν που ταπεινώνεται.

Διέγραψε τον Στάθη Παναγούλη ο Τσίπρας!



Διέγραψε τον Νίκο Νικολόπουλο ο Καμμένος!



ΟΧΙ από τον Νίκο Νικολόπουλο τώρα στην βουλή!



Οι αγώνες του Σ/Κ στην Πιερία για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ


Δείτε το πρόγραμμα:


Τα θέματα από την εξεταστική περίοδο Νοεμβρίου για τα Κρατικά Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας


Δείτε τα θέματα από την εξεταστική περίοδο Νοεμβρίου για τα Κρατικά Πιστοποιητικά Γλωσσομάθειας.

Δείτε τα εδώ:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΛΑΕ 21 και 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΣΤΟ ΣΕΦ

Η Λαϊκή ενότητα εγκαινιάζει μια διαδικασία συλλογικής συζήτησης με τα μέλη και τους φίλους της ανοιχτά στην κοινωνία για το παρόν και το μέλλον της ,για την αριστερά , για το κίνημα,για τον αντιμνημονιακό αγώνα ,για το εναλλακτικό σχέδιο ριζοσπαστικής αλλαγής .

Η συζήτηση αυτή θα καταλήξει στην ιδρυτική της συνδιάσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2016.

Ο Χορευτικός Όμιλος Κατερίνης «Όλυμπος» και ο σύλλογος «Εβριτών Ν. Ξάνθης», στο πλαίσιο της αδελφοποίησής τους παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς και έθιμα της Δυτικής Θράκης.


ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ - Μουσικοποιητικό αφιέρωμα ψυχής σε ξεχωριστούς ανθρώπους


Με ένα αφιέρωμα ψυχής σε μελοποιημένα ποιήματα ξεχωριστών ανθρώπων με ψυχικά προβλήματα συνεχίστηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην Αστική Σχολή, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2015».

Η κ. Ε. Μπέττυ Σκούφα, βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κατέθεσε ερώτηση για τους «Χωρίς Μεσάζοντες».

Η κ. Ε. Μπέττυ Σκούφα, βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, συνυπέγραψε μαζί με άλλους  βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ερώτηση με θέμα : Κατάργηση άρθρου 25 Ν.4264/2014, παράγραφος 2β».Το συγκεκριμένο άρθρο  απαγορεύει την άσκηση πλανόδιου εμπορίου σε δήμους με πληθυσμό άνω των 3000 κατοίκων και στην ουσία  δεν επιτρέπει την  διανομή προϊόντων από τις ομάδες των  Δικτύων  Αλληλεγγύης «Χωρίς Μεσάζοντες».

Η ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων τη  17/11/2015.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο.

Ερώτηση Εύας Καϊλή στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ) σχετικά με τα στρες τεστ των ελληνικών τραπεζών

Αυστηρότερα τα μακροοικονομικά σενάρια βάση των οποίων σχεδιάζονται τα στρες τεστ για τις ελληνικές συστημικές τράπεζες σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες της Ένωσης
Αυτό προέκυψε από την Ακρόαση των προέδρων των Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε ερώτηση της επικεφαλής της Ελιάς, Εύας Καϊλή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ), Andrea Enria.
Ο πρόεδρος Enria υποστήριξε ότι υπάρχει μια κοινή προσέγγιση και μεθοδολογία για τον τρόπο αξιολόγησης των τραπεζών στην ΕΕ.

Στην Πιερία βρέθηκαν Έλληνες δημοσιογράφοι που είναι εξειδικευμένοι στον τουρισμό και στη γαστρονομία.

Συγκεκριμένα παρευρέθησαν οι δημοσιογράφοι, κ. Νίκος Μαστροπαύλος από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, η κα Ελευθερία Αλαβάνου της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, η κα Βασιλική Κεράστα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η κα Κέλλυ Γούναρη της εφημερίδας ATHENS VOICE και ο Παναγιώτης Γεωργιάδης από την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.Το συγκεκριμένο δημοσιογραφικό ταξίδι διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ: Επιστολή στον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης και ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τις καύσεις αγρών.

Μετά την προφορική παρέμβασή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου για την απαγόρευση καύσης των γεωργικών υπολλειμμάτων κατά τους μήνες Οκτώβριο - Δεκέμβριο, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος ζητά και με επιστολή, που απέστειλε τις προηγούμενες μέρες, την τροποποίηση του σχετικού κανονισμού ώστε οι καύσεις των αγρών να επιτρέπονται μόνο μετά τις 15 Ιανουαρίου. 
          Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Ανακοίνωση Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας:Ανάρτηση κατάστασης πληρωμής δικαιούχων της δράσης 2.3 Β «Ολοκληρωμένη Διαχείριση στην Παραγωγή Σακχαροτεύτλων»του Γεωργοπεριβαλλοντικού Μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ 2007-2013 για το έτος 2012 κατόπιν εξέτασης των σχετικών ενστάσεων

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας γίνεται γνωστό ότι στον πίνακα Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας μας (28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη) έχει αναρτηθεί η κατάσταση πληρωμής δικαιούχων της δράσης 2.3Β «Ολοκληρωμένη διαχείριση στην παραγωγή σακχαροτεύτλων» για το έτος 2012 κατόπιν εξέτασης των σχετικών ενστάσεων.

 Πληροφορίες: Σοφία Θεοδωρίδου Γεωπόνος της Δ/νσης, τηλ. 2351351256.

Ανακοίνωση Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας:Ανάρτηση κατάστασης πληρωμής δικαιούχων της δράσης 1.1 «Βιολογικής Γεωργίας»του Γεωργοπεριβαλλοντικού Μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ 2007-2013 για το έτος 2012 κατόπιν εξέτασης των σχετικών ενστάσεων

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας γίνεται γνωστό ότι στον πίνακα Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας μας (28ης Οκτωβρίου 40, Κατερίνη) έχει αναρτηθεί η κατάσταση πληρωμής δικαιούχων της δράσης 1.1 «Βιολογική  Γεωργία» για το έτος 2012, κατόπιν εξέτασης των σχετικών ενστάσεων.

Πληροφορίες: Σοφία Θεοδωρίδου Γεωπόνος της Δ/νσης, τηλ. 2351351256.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το ΠΑΜΕ  καταγγέλλει  τον όμιλο  Βγενόπουλου  που για δεύτερη  φορά  μέσα σε τρία  χρόνια  περίπου  περνά  σε  μειώσεις  μισθών στους εργαζόμενους  στα Olympus Plaza.  Η   υπογραφή  ατομικών  συμβάσεων  εργασίας  με μειώσεις  μισθών  ήταν στα σχέδια της    επιχείρησης  εδω  και τρία χρόνια, προσέκρουε   όμως  στην αντίσταση  του Σωματείου. Η  διεύθυνση  της επιχείρησης   για να  κάμψει  την αντίσταση  των εργαζομένων,  με σχέδιο  αξιοποιώντας  τους   παρατρεχάμενους, διέλυσαν το σωματείο. Τα μέσα  που  χρησιμοποίησε  είναι  γνωστά και άτιμα.  Η  απειλή  της  απόλυσης, η  απομόνωση  των  εργαζομένων  που  ήταν μέλη  του σωματείου, το σπάσιμο  νεύρων, οι συκοφαντίες, κλπ, τους άνοιξαν το δρόμο για να  βάλουν τώρα σε  εφαρμογή το σχέδιο  τους. 
Η διεύθυνση του ομίλου  Βγενόπουλου  πριν  λίγες μέρες  στην Κατερίνη  έκανε μίτινγκ με τους  προϊσταμένους   της επιχείρησης  Olympus  Plaza και  συζήτησαν  την τακτική  που θα ακολουθήσουν   για να υποχρεώσουν  τους εργαζόμενους  να υπογράψουν  ατομικές  συμβάσεις εργασίας  με μειώσεις μισθών  από 10% έως 15%.

Επιστολή του Βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου στον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Σπίρτζη

ΘΕΜΑ: Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος του υπουργείου Μεταφορών
Σοβαρά προβλήματα δημιουργούν οι συνεχείς  διακοπές του ηλεκτρονικού συστήματος μηχανογράφησης και αρχείου του υπουργείου Μεταφορών με αποτέλεσμα να έχουν μπλοκαριστεί αρκετές μεταβιβάσεις, νέες εκδόσεις ή επεκτάσεις αδειών από τις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών σε όλη την Ελλάδα και στην Πιερία.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΡΟΧΑΛΗΤΟ. ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΠΝΟΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ(SLEEP APNEA). Του Ζαμάνη Βασίλη Ωτορινολαρυγγολόγου(ΩΡΛ)


Του Ζαμάνη Βασίλη
Ωτορινολαρυγγολόγου(ΩΡΛ)
Βάρναλη 3 Κατερίνη
23510 46996

                      ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΡΟΧΑΛΗΤΟ

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΠΝΟΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ(SLEEP APNEA)
Εάν ροχαλίζετε δυνατά κατά τη διάρκεια της νύχτας και ξυπνάτε κουρασμένοι ή έχετε υπνηλία στη διάρκεια της ημέρας μπορεί να έχετε υπνική άπνοια μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση.
Ορισμός,τύποι

Μεταξύ των ηλικιών 30 και 35 ετών 20% των ανδρών ροχαλίζουν και 5% των γυναικών,ενώ μετά τα 60 έτη ροχαλίζει το 60% των ανδρών και το 40% των γυναικών. Η  θορυβώδης αναπνοή κατά τον ύπνο είναι το ροχαλητό που προκαλείται από κάποιου βαθμού απόφραξη. Η πιο σοβαρή της μορφή είναι η αποφρακτική υπνική άπνοια, κατά την οποία το ροχαλητό είναι έντονο, αλλά επίσης παρουσιάζονται διακοπές στην αναπνοή που διαρκούν τουλάχιστον για 10 δευτερόλεπτα , οι οποίες μπορεί να συμβούν πολλές φορές στη διάρκεια της νύχτας.

Προκήρυξη 3ου Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού Διηγήματος της ΕΟΔνΠ

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ" προκηρύσσει τον 3ο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος
Διάρκεια διαγωνισμού
Ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η 1η Δεκεμβρίου 2015 και ως ημερομηνία λήξης η 15η Ιανουαρίου 2016.
Το θέμα του διαγωνισμού
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν. Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ" έχει ως σκοπό την κοινωνική ευαισθητοποίηση των πολιτών, μέσα κυρίως από τον εθελοντισμό, και την προώθηση και προαγωγή της κοινωνικής αλληλεγγύης και θέλει να δώσει την ευκαιρία για τρίτη συνεχή χρονιά σε ανθρώπους που αγαπούν τη γραφή και την ανάγνωση να ξετυλίξουν τις δικές τους ανησυχίες και τα δικά τους οράματα. Επομένως το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο και ο τίτλος του διηγήματος αποτελεί επιλογή του συγγραφέα.

Ξεκινούν οι εξετάσεις του κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια


Μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2015 οι μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για τις εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο στην Αθήνα.

Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια/ Center for Talented Youth Greece (CTY Greece) λειτουργεί σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το CTY Greece ξεκίνησε την άνοιξη του 2014 απευθυνόμενο σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από ολόκληρη την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά το οποίο προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.