Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» στην Μητρόπολη Κατερίνης για την έκθεση «Μνήμες νικηφόρων αθλητών». (Φωτορεπορτάζ) (Αύριο πλήρες ρεπορτάζ με δηλώσεις για την έκθεση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ.κ. Γεώργιου»



Σύσκεψη στο Δημαρχείο Κολινδρού για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και την αντιμετώπιση της επικινδυνότητας της στέγης του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Κολινδρού.


Την Τρίτη 17/11/2015 και ώρα 12.00μμ ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελου Λαγδάρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Κολινδρού, στην ιστορική έδρα του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, με θέματα την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και την αντιμετώπιση της επικινδυνότητας της στέγης του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Κολινδρού.

Δηλώσεις Στέλιου Χατζηιωάννου και Γιώργου Ασημάκη σχετικά με το παιχνίδι εναντίον του Ιωνικού Ιωνίας.


Ο προπονητής και ο Αρχηγός του Πιερικού Αρχέλαου προχώρησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:
Στέλιος Χατζηιωάννου:"Η διακοπή της προηγούμενης εβδομάδας δε μας βοήθησε ιδιαίτερα καθώς στο προηγούμενο παιχνίδι είσαμε κάνει καλή εμφάνιση και είναι φυσικό το ρεπο να κόβει το ρυθμό μιας ομάδας.Λόγω κάποιων ατυχών συγκυριών αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα με τους τραυματισμούς του Τοπούζη,του Ασημάκη,του Ζησόπουλου και του Παρμακτσίδη.Για μας ο χρόνος είναι σύμμαχος και όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι.

Με το τουριστικό γραφείο VELONIS TOURS στο ΡΑΔΙΟ CITY Theater στη Θεσσαλονίκη για την επιθεώρηση του Μάρκου Σεφερλή «πενήντα αποχρώσεις to Greece»



Τι είναι αυτό που κάνει την Ελλάδα να ξεχωρίζει πάνω στον πλανήτη; Μα φυσικά οι τόσες διαφορετικές αποχρώσεις της. Θάλασσα, βουνό, ήλιος, βροχή, φιλότιμο, τιμιότητα, λαμογιά , εργατικότητα, τεμπελιά, αθωότητα, πονηριά, εξυπνάδα, αφέλεια και τόσες ακόμη, που κάνουν  τους Έλληνες τόσο ξεχωριστούς!

Πρωτάθλημα Υποδομών ΕΠΣ Πιερίας. Συνέχισε με νίκες το Προπαιδικό τμήμα Πιερικού



Ακόμη δύο νίκες προσέθεσε στο ενεργητικό το προπαιδικό τμήμα του Πιερικού αφού κέρδισε διαδοχικά την ομάδα του Βατανιακού και αυτή της Π.ΑΕ Ποντίων στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές . Έτσι παραμένει αήττητο και βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση στον όμιλο του. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές  του Πιερικού παίζοντας στρωτό και γρήγορο ποδόσφαιρο δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους  και πετυχαίνοντας αρκετά γκολ επιβεβαίωσαν την ανωτερότητα τους . Το μεγάλο   κέρδος βέβαια για τα παιδιά του Πιερικού δεν είναι απλά  η νίκη αλλά το γεγονός ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι βελτιώνονται  και παρουσιάζουν  στο παιχνίδι τους  πολλά από  τα  στοιχεία που δουλεύονται στην προπόνηση και ζητά ο προπονητής τους ενώ παράλληλα το αγωνιστικό ήθος και η αθλητική άμιλλα συνοδεύουν με επιτυχία το κάθε τους παιχνίδι .    

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Γράφει ο Τσακιρίδης Βασίλειος
               Δάσκαλος

Η ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου παραμένει σήμερα 42 χρόνια μετά, ιστορικό ορόσημο και κορυφαία στιγμή της νεώτερης ιστορίας μας. Είναι ημέρα τιμής, μνήμης και περισυλλογής. Φωτεινό ορόσημο στους αγώνες του λαού για ελευθερία, δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία. Τιμούμε τους νέους και τις νέες που αγωνίστηκαν για τη Δημοκρατία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, το δικαίωμα στη μόρφωση και για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Ο ηρωικός αγώνας της γενιάς του Πολυτεχνείου συμβολίζει την αντίσταση του πνεύματος της ελευθερίας κατά της βίας και της τυραννίας.

 

Ε.Ο.Σ Πέτρας ξερολάκι - μυστικό φαράγγι.

Την Κυριακή 15/11/2015 πραγματοποιήθηκε πεζοπορική διαδρομή σε ένα από τα ποιο όμορφα και εντυπωσιακά ρέματα του Ολύμπου , το ξερολάκι και το μυστικό φαράγγι στην δυτική πλευρά του βουνού , η συμμετοχή ήταν μεγάλη μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 9ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης επισκέφτηκαν τη Πέμπτη 12 Νοεμβρίου οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, συνοδευόμενοι από τους Δασκάλους  και τους Γυμναστές τους.

Εργατικό Κέντρο Κατερίνης-17 ΝΟΕΜΒΡΗ: HΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΙΜΗΣ & ΑΓΩΝΑ


Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και τα σωματεία μέλη του, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατέθεσαν σήμερα  στεφάνια στο άγαλμα της Ελευθερίας στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.

H MAYΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

Γράφει ο ΚΕΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Η Αλήθεια δεν κρύβεται σχετικά με τις μειώσεις στις συντάξεις γήρατος και επικουρικές. Οι παραπάνω συντάξεις με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν μειωθεί.
Το γεγονός ότι αυξήθηκαν  οι εισφορές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από 4% σε 6% επίσης είναι αλήθεια από 1-7-2015
Τι μας είπαν οι θεσμοί; Ότι είχαμε τις χαμηλότερες εισφορές στην Ευρώπη με το 4% και τώρα συνεχίζουμε με το 6%  να έχουμε τις χαμηλότερες εισφορές π.χ στην Γερμανία οι εισφορές στην υγεία είναι 9%

Έπεσε η αυλαία τη τουριστικής έκθεσης PHILOXENIA, που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου 2015.


Η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας , φιλοξενούμενη στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία. Κατά την διάρκεια έκθεσης πραγματοποιήθηκαν γύρω στις 30 συναντήσεις με φιλοξενούμενους  tour operators όπου παρουσιάστηκε ο προορισμός "Παραλία" και οι δυνατότητές του για τη φιλοξενία τουριστών καθόλη τη διάρκεια του έτους. Τα στοιχεία επαφής τους θα αποσταλούν στα μέλη της  Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας.

Ούτε μια ημέρα δεν έμειναν καθαρές οι κολόνες...


Την Κυριακή η Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας μαζί με αρκετούς εθελοντές συμπολίτες μας καθάρισε τις κολόνες από τις διαφημιστικές πινακίδες στα πλαίσια της Διεθνής Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων, και σήμερα οι διαφημιστικές πινακίδες ήταν ξανά στην θέση τους!!!
Θαύμα!!!
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ Ν.Τ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΔΕΔΥ


   

  Το Ν.Τ Πιερίας της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τα «επεισόδια» που δημιούργησαν κατά την χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση στην Κατερίνη (με επιτηδευμένα καμώματα  είναι αλήθεια) ορισμένα –μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού άτομα- τα οποία στοχοποίησαν τον πρόεδρο του  συνδικαλιστικού μας οργάνου,  και εκπρόσωπο  των χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων του νομού.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Σύλλογος Φίλων του τ. Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου «Αλκυονίδα» και το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης σας προσκαλούν σε «Ποιητική – Μουσική» βραδιά, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, στην «Αστική Σχολή Αικατερίνης», οδός Ειρήνης, Κατερίνη, ώρα 20.00΄. 
Η εκδήλωση εντάσσεται στα «Αικατερίνεια 2015» που διοργανώνονται από τον Δήμο Κατερίνης. Το φωνητικό Τμήμα του Συλλόγου «CoroΔομή», υπό τη διεύθυνση του συνθέτη κ. Χαράλαμπου Ναβροζίδη, θα τραγουδήσει μελοποιημένα ποιήματα ατόμων με ψυχικά προβλήματα. Θα γίνουν απαγγελίες ποιημάτων και ο Νευρολόγος – Ψυχίατρος κ. Γιώργος Φ. Αγγελίδης θα παρουσιάσει βιογραφικά στοιχεία ξεχωριστών, διάσημων, ατόμων με ψυχικά προβλήματα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η παρουσία και η συμμετοχή σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου «Αλκυονίδα» 


Σεισμός τώρα 6.1 ρίχτερ . EKTAKTO: Πανίσχυρος σεισμός με μεγάλη διάρκεια χτύπησε πριν από ένα λεπτό τα Επτάνησα



Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας ΟΛΥΜΠΟΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Πιερίας θα συμμετέχει εκ νέου, στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Π.Ο.Π.Ε.Κ.Α.Β. στην από 16/10/2015 συνεδρίαση του Δ.Σ. της, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα, για δύο (2) τριήμερες κινητοποιήσεις με αποχή από δευτερογενείς μεταφορές (επανεξετάσεις, εξιτήρια) κατά τις παρακάτω ημερομηνίες 18.19.20/11/2015 και 23.24.25/11/2015, με επιπλέον δέσμευση, για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν υπάρξει λύση στα θέματα του διεκδικητικού πλαισίου.

42 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

42 χρόνια από το Νοέμβρη του 73 το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα τιμούν την εξέγερση του πολυτεχνείου δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στα Μνημόνια και την Αντιλαϊκή πολιτική, κόντρα στις λυκοσυμμαχίες του θανάτου, για να μπορούν οι λαοί να ζουν στον τόπο τους, και να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.

Σεισμός πριν από λίγο 4 ρίχτερ βόρεια της Αλλονήσου. Το επίκεντρο του σεισμού ορίζεται στα 48 χιλιόμετρα Βόρεια της Αλλονήσου και το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 10 χλμ