Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, το Γραφείο Νεότητας του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, διοργάνωσε εκδήλωση για μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου, αφιερωμένη στον τοπικό νεοφανή  Άγιο Γεώργιο τον Καρσλίδη, ο οποίος έζησε επί ένα περίπου έτος στο χωριό Κούκος Πιερίας, πριν εγκαταβιώσει οριστικά στην Σίψα της Δράμας.

Πιερικός Αρχέλαος - Ιωνικός Ιωνίας 94-80


 O Πιερικός Αρχέλαος επιβλήθηκε του Ιωνικού Ιωνίας με 94-80 σε παιχνίδι για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της β΄εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης.

ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ-ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ. ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Το βίντεο της... "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" (Μια μικρή φωτογραφική αναδρομή σε κάποια από τα ρεπορτάζ μας)

Η Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ C.I.O.F.F. ΕΛΛΑΔΑΣ


  Με πολυπληθή αντιπροσωπεία συμμετείχε η Πιερία στην ετήσια γενική συνέλευση του Ελληνικού τμήματος του CIOFF (Διεθνές Συμβούλιο Οργανισμών των Φεστιβάλ Λαογραφίας και Λαϊκής Τέχνης) που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 στα Ιωάννινα.

Οι μαθησιακές δυσκολίες (μέρος Δ')- Δυσαριθμησία. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα

Οι μαθησιακές δυσκολίες (μέρος Δ’)- Δυσαριθμησία
        Στην καθημερινότητά μας συχνά ακούμε και χρησιμοποιούμε τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες», χωρίς να μας είναι απολύτως ξεκάθαρη η έννοιά του.
Τι είναι οι μαθησιακές δυσκολίες;
       Με τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες» περιγράφουμε μία ομάδα πολύμορφων δυσκολιών, οι οποίες εκδηλώνονται σε ένα ευρύ φάσμα γλωσσικών διεργασιών, και αναφερόμαστε στη λειτουργία και εκμάθηση της ομιλίας, της ανάγνωσης, της γραφής, της κατανόησης και των μαθηματικών. Αυτές οι δυσκολίες είναι εγγενείς στο άτομο, θεωρούνται ότι υπάρχουν εξαιτίας της δυσλειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος και είναι δυνατόν να εκδηλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.


Σήμερα στις 19:30 στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ της ΕΚΘΕΣΗΣ : ΜΝΗΜΕΣ ΝΙΚΗΦΟΡΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ


Συλλεκτικά μετάλλια, μετάλλια μαραθωνίου δρόμου, δάδες, κύπελλα και σπάνιο φωτογραφικό υλικό παρουσιάζονται για το κοινό της Κατερίνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2015», στο Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

Διεθνής Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων στην Κατερίνη με την Ποδηλατική Απόδραση. (Φωτογραφίες-βίντεο)

Ποδηλατοδρομία εις μνήμην των θυμάτων τροχαίων σήμερα στην Κατερίνη από την Ποδηλατική Απόδραση. Και στην συνέχεια τα μέλη της αλλά και όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση προχώρησαν σε μια συμβολική δράση κατά της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης σε κολώνες και ταμπέλες.
Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο:

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ε.ΡΩ. – Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΗΓΕΤΗ

Τὴν Κυριακὴ 22 Νοεμβρίου 2015 καὶ ὥρα 6 τὸ ἀπόγευμα στὸν Ἱερὸ Ναὸ Θείας Ἀναλήψεως Κατερίνης θὰ πραγματοποιηθεῖ ἐκδήλωση μὲ θέμα: «Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΗΓΕΤΗ». Ὁμιλητὲς θὰ εἶναι οἱ: Νικόλαος Τσιρέλης (Δικηγόρος – MSc Κανονικοῦ Δικαίου) καὶ Δημήτριος Νατσιός (Δάσκαλος – Θεολόγος). Θὰ προβληθεῖ ἀπόσπασμα ντοκυμαντὲρ τῆς Ε.ΡΩ. καὶ τοῦ «Ἀχελῶος TV». Τὴν ἐκδήλωση διοργανώνει ἡ «Ἑνωμένη Ρωμηοσύνη» σὲ συνεργασία μὲ τὴν Ἕνωση Θεολόγων Ν. Πιερίας ὑπὸ τὴν αἰγίδα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης καὶ Πλαταμῶνος.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ


Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά Αιτωλού Κατερίνης.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική εκδήλωση με την ευκαιρία αποκαλυπτηρίων μνημείου των Κρητών πεσόντων στους αγώνες για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. 

Αγωνιστική εικόνα των μελών του ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ» στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών


   Αγώνισμα Μαραθωνίου δρόμου ανδρών / γυναικών:

·         Τονγιαλίδης Ηλίας 03:15:00
·         Πούλιος Αλέκος  03:58:33
·         Ασλανίδης Σάββας  03:26:50
·         Γρηγοριάδης Δημήτριος 03:34:29

Η απάντηση στην ερώτηση της Παρασκευής 13/11/2015, "Βρείτε το Μνημείο"

Η απάντηση στην ερώτηση της Παρασκευής 13/11/2015, "Βρείτε το Μνημείο" στην οποία σας καλούσαμε να βρείτε πιο είναι το μνημείο που παρουσιάζουμε.

Και το μνημείο είναι :

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Κατά το τριήμερο 11-13 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος μετέβη στη μεγαλόνησο Κύπρο.
Συγκεκριμένα, συμμετείχε στην ετήσια πανήγυρη του Αγίου Ιωάννου Ελεήμονος, Πολιούχου Λεμεσού, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λεμεσού, Αμαθούντος και Κουρίου κ. Αθανασίου. Μάλιστα, την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, προεξήρχε του Αρχιερατικού Συλλείτουργου και κήρυξε τον θ. λόγο. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Λεμεσού κ. Αθανάσιος και ο Χωρεπίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Το βίντεο της... "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" (Μια μικρή αναδρομή σε κάποια από τα ρεπορτάζ μας)