Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ


 Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου, για τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου, του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης και του Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου Υδραίου.
Κατά τη Θ. Λειτουργία τέλεσε τη χειροτονία σε διάκονο του μοναχού Γεωργίου Μιάουρα, κατοίκου Μακρυγιάλου, ο οποίος επί πολλά χρόνια διακόνησε την τοπική Ενορία υπό διάφορες ιδιότητες, εσχάτως δε ως εκκλησιαστικός επίτροπος.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΛΑ.Ε. ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

Τα μέλη της νεολαίας της λαϊκής ενότητας, σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την ημέρα του πολυτεχνείου.
Ελάτε να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις να τραγουδήσουμε και να διασκεδάσουμε!
Δεν θα τους αφήσουμε να μας χαλάσουν τα όνειρα μας!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

ΙΛΙΓΓΟΣ. Του Κωνσταντινίδη Ηλία (Ιατρός-Νευρολόγος)


ΚΛΙΝΙΚΗ  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ  ΙΛΙΓΓΟΥ

Ο πρώτος στόχος της αξιολόγησης είναι η ταξινόµηση της κλινικής εικόνας σε ένα από τους ακόλουθους τύπους κλινικών εικόνων ιλίγγου: οξύς σοβαρός ίλιγγος, υποτροπιάζοντα απρόκλητα επεισόδια ιλίγγου ή υποτροπιάζοντα επεισόδια ιλίγγου πυροδοτούµενα από τη θέση της κεφαλής. Ο τύπος της κλινικής εικόνας προσδιορίζεται µε βάση τις λεπτοµέρειες του ιστορικού της παρούσας νόσου. Οι παραπάνω κατηγορίες  βοηθούν  στην οργάνωση του σχηµατισµού της διαφορικής διάγνωσης. Ο οξύς σοβαρός ίλιγγος αποτελεί την αιφνίδια έναρξη ενός συµπτώµατος που γενικά προκαλεί σοβαρή ανικανότητα. Τα υποτροπιάζοντα επεισόδια απρόκλητου ιλίγγου αναφέρονται από ασθενείς που παρουσίαζαν τουλάχιστο µερικά ακόµη επεισόδια τα οποία επανέρχονται χωρίς κάποιο προφανή  εκλυτικό παράγοντα. Τα επεισόδια υποτροπιάζοντος ιλίγγου που πυροδοτούνται από τη θέση της κεφαλής  αφορούν  ίλιγγο που εκλύεται από συγκεκριµένες  κινήσεις της κεφαλής.

Ο πλάτανος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης


Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία Κατερίνης στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη



ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2015. Μελωδικό ταξίδι με όχημα Μουσικές της Κρήτης


Ένα μελωδικό οδοιπορικό στην Κρήτη, μία από τις πιο ενεργές και ζωντανές μουσικές γωνιές στην Ευρώπη σήμερα, με όχημα τον έρωτα, την ποίηση και τους ήχους παρουσίασε σε μία εξαιρετική βραδιά, το Τμήμα Χορωδίας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας με την συμμετοχή του Μουσικού Συνόλου «Μελωδοί της Παράδοσης».

Με υψηλή γαστρονομία η Π.Ε. Πιερίας υποδέχτηκε τους επισκέπτες της φετινής Φιλοξενίας 2015 στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. το απόγευμα της Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015


Περισσότεροι από 600 επισκέπτες του περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το απόγευμα της Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, γεύτηκαν την εξαιρετική καβουρομακαρονάδα, που πρόσφερε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, συνοδευόμενη με εκλεκτό λευκό κρασί Πιερίας (Π.Γ.Ε.).

Ακόμη μια διανομή από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και τους "Χωρίς Μεσάζοντες" σήμερα το πρωί στην Κατερίνη. Ρύζι Χαλάστρας, νέας σοδειάς. Σας ευχαριστούμε!!!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΙΤΡΟΥΣ



    Σήμερα το πρωί ολοκλήρωσε την προετοιμασία της η ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ για το αυριανό παιχνίδι με τον ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ.
    Όλοι στις τάξεις της ομάδας είναι αισιόδοξοι για την συνέχιση των καλών εμφανίσεων και των νικηφόρων αποτελεσμάτων χωρίς να παραγνωρίζουν το γεγονός ότι η ομάδα του ΡΗΓΑ μετά το πέρας των 9 αγωνιστικών  έχει δεχθεί μόνο 5 τέρματα και έχει ένα πολύ καλό σύνολο.