Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Αφιερωμένο στον φίλο και δάσκαλο. (Σου το είχα υποσχεθεί ότι θα το βρω...)


Άποψη του Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη σχετικά με την απάντηση της ΝΕ Σύριζα Πιερίας στον κο Τσολακίδη



 Αδυνατώ να κατανοήσω την ανούσια απάντηση της ΝΕ Σύριζα Πιερίας στον κο Τσολακίδη. Αδυνατώ ειλικρινά να κατανοήσω την έκπληξή των 3 (κυβερνητικών πια) βουλευτών του Σύριζα Πιερίας στους κατά τα λεγόμενά τους, αγοραίους προσωπικούς χαρακτηρισμούς όταν ολόκληρη η προεκλογική τους καμπάνια σε τέτοιους και μόνο χαρακτηρισμούς είχε στηριχθεί.
   Αδυνατώ να κατανοήσω την ίδια εδώ και χρόνια δικαιολογία τους πως δεν είναι όλοι ίδιοι.
Αδυνατώ επίσης να κατανοήσω την επιλογή του συντάκτη του κειμένου να χρησιμοποιήσει τόσο κραυγαλέα το χαρακτηρισμό «αυριανισμός» και τη φράση «άκρως χυδαίους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, εναντίον βουλευτών που δεν πρόλαβαν καν να δοκιμαστούν στις βουλευτικές τους καρέκλες».

Λαϊκή Ενότητα Πιερίας: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου 3 και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Γερμανία: Πέθανε σε ηλικία 96 ετών ο Χέλμουτ Σμιτ. Ο πρώην καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας είχε υποβληθεί τον Σεπτέμβριο σε επέμβαση για την αντιμετώπιση θρόμβου στο πόδι


Απεβίωσε ο πρώην καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, μεταδίδουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
Σε προηγούμενο τηλεγράφημά του το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδιδε ότι η κατάσταση της υγείας του είχε σημειώσει δραματική επιδείνωση, ενώ οι θεράποντες ιατροί του δεν έδιναν πλέον ελπίδες.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, ο 96χρονος πρώην Καγκελάριος δεν ήταν πλέον σε θέση να επικοινωνήσει.
Ο Χέλμουτ Σμιτ υπεβλήθη τον Σεπτέμβριο σε επέμβαση για την αντιμετώπιση θρόμβου στο πόδι. Επέστρεψε με δική του επιθυμία στο σπίτι του στο Αμβούργο έπειτα από νοσηλεία δύο εβδομάδων

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ: Απάντηση στον Ηλία Τσολακίδη για την επίθεση που εξαπέλυσε δημόσια εναντίον των τριών βουλευτών μας

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την ανοίκεια (και με αγοραίους  προσωπικούς χαρακτηρισμούς) επίθεση που εξαπέλυσε δημόσια εναντίον των τριών βουλευτών μας ο πρωτεργάτης  του κινήματος  «Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας».
Κατανοούμε την αγανάκτηση (ακόμη και την οργή) ανθρώπων που όχι μόνο αντιδρούν στην αδικία, αλλά και αντιστέκονται και παλεύουν καθημερινά με πρακτικούς τρόπους να απαλύνουν τουλάχιστον όσο μπορούν τις επιπτώσεις της.

Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης-ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κατά τη συνεδρίαση του στις 9 Νοεμβρίου 2015, ομόφωνα αποφάσισε για την πόλη της Κατερίνης τη στήριξη των απεργιακών κινητοποιήσεων της 12ης Νοεμβρίου 2015 με την κοινοποίηση του ψηφίσματος διαμαρτυρίας για το ελληνικό εμπόριο και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, όπως αυτό διατυπώνεται από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας καθώς και την επίδοσή του στους Βουλευτές του Νομού μας αλλά και σε όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και εκπροσώπους.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ''Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ'' - ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ


Τάσος Αλχαζίδης: Τα Μ.Μ.Ε πεθαίνουν μέσα στα ψέματα τους όποιος ήταν εκεί ξέρει τι ακριβώς έγινε ! ! !

Εχθές  είδαμε όλα τα βασικά τηλεοπτικά κανάλια να βρίσκονται στη συγκέντρωση. Κανένα από αυτά δεν ήρθε για να γράψει την παραμικρή εικόνα από τη δράση και τις ομιλίες.
Ήρθαν μόνο για να γράψουν την αναστάτωση με τις δηλώσεις των μελών της ΧΑ και την αυστηρή περιφρούρηση των ποντίων, οι οποίοι είχαν ενημερώσει τη ΧΑ ότι είναι ανεπιθύμητη.
Δεν ξεκίνησε η συγκέντρωση με επεισόδια αλλά ξεκίνησε ειρηνικά στις 4μμ.
Τη φασαρία τη δημιούργησαν τα κανάλια τα οποία αντί να γράφουν τις ομιλίες περίμεναν να γράψουν μόνο τις δηλώσεις της ΧΑ.

Πρωτοποριακή μέθοδος ξενάγησης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Εφαρμογή μιας νέας τεχνολογίας από την Τρικαλινή εταιρία URBOTOUR


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, στα πλαίσια της αντίληψης του για την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση των επισκεπτών του, αλλά και την αποτελεσματικότερη προώθηση των αξιών και των μηνυμάτων του σχετικά με το περιβάλλον, συνεργάζεται με την Τρικαλινή εταιρία νέων τεχνολογικών υπηρεσιών URBOTOUR.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του Γ. Πανούση

Ο κ.Πανούσης κατέθεσε σήμερα στη δικαιοσύνη μετά από προτροπή της κυβέρνησης.
Είχε προλάβει να δώσει συνέντευξη σε ουκ ολίγα ΜΜΕ, προσπαθώντας να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ιστορίες αστυνομικής μυθοπλασίας.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους ένας πρώην υπουργός δημοσιοποιεί εκ των υστέρων τόσο σοβαρές καταγγελίες.
Ανεξάρτητα, όμως, από τους λόγους αυτής της «καθυστέρησης», θέλουμε να τονίσουμε, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι κατηγορίες περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν είναι απλώς αστείες, αλλά χυδαίες και προσβλητικές και θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΠΙΕΡΙΑΣ



Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Όλοι και όλες στη Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη- Όλοι και Όλες στα Συλλαλητήρια
που   διοργανώνονται  σε κάθε πόλη της Ελλάδας.
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης ώρα 10.00 π.μ.

Οι Κυβερνήσεις αλλάζουν – Οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται:

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ



«Η Δ.Ε.Υ.Α Κατερίνης ανακοινώνει ότι, στις 11 Νοεμβρίου ημέρα Τετάρτη , κατά τις ώρες 8.00 π.μ. έως 12.00 μ., θα υπάρχει διακοπή νερού στο τμήμα μεταξύ της συμβολής των οδών Τερζοπούλου και Αγ.Λαύρας, Θεσσαλονίκης και Τραπεζούντος, λόγω επισκευής κεντρικής βάνας ύδρευσης στην συμβολή των οδών Ειρήνης και Τερζοπούλου».

https://www.facebook.com/953fmgr/?fref=nf

Σωματείο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού&τουρισμού ν.Πιερίας- Κάλεσμα για την απεργία της 12ης Νοεμβρίου


12ο Επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριο «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ»


Το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας ενημερώνει ότι στις 6/11/2015 έγιναν εναέριες ρίψεις εμβολίων -δολωμάτων κατά της λύσσας των αλεπούδων στις περιοχές: ΜΟΣΧΟΠΟΤΑΜΟΣ, ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ, ΡΗΤΙΝΗ, ΒΡΙΑ, ΜΕΣΑΙΑ ΜΗΛΙΑ


Για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και λόγω της σοβαρότητας της νόσου το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας υπενθυμίζει τα μέτρα διαχείρισης των εμβολιακών δολωμάτων:
•        Να αποφεύγεται η επαφή των εμβολίων-δολωμάτων και ειδικά με γυμνά χέρια.
•        Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης βρει ένα τέτοιο εμβόλιο-δόλωμα, δεν θα πρέπει να το ακουμπήσει ή να το πατήσει, ενώ αν χρειασθεί να το πιάσει π.χ. για να το απομακρύνει σε κάποιο πιο δύσβατο μέρος, θα πρέπει να το κάνει φορώντας γάντια μιας χρήσης ή πιάνοντας το δόλωμα με μια πλαστική σακούλα.

Καμμένος... κάδος.


Αναγνώστης μας πληροφορεί ότι μπροστά στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης υπάρχει καμμένος μπλε κάδος ανακύκλωσης, εδώ και δυο ημέρες. (Φώτο αρχείου)

Ευχαριστούμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


 Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Νέοι και νέες
Καμία αναμονή! Καμία υποχώρηση! Αγώνας για όλα αυτά  που μας  ανήκουν! Μπλόκο στο μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του ΣΕΒ, της Ε.Ε. και των κομμάτων του κεφαλαίου, που ψήφισαν  το τρίτο αλλά και τα δύο προηγούμενα μνημόνια  που υπηρετούν τα αφεντικά τους.

 

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ-ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Η εφορεία εικαστικών της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης θα πραγματοποιήσει  τη φετινή περίοδο 2015-2016 προγράμματα εκμάθησης της ζωγραφικής και της αγιογραφικής τέχνης.
Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας των ενδιαφερομένων προγραμματίζεται την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 στις 8:00 το βράδυ στα γραφεία της Ε.Π.Μ. Κατερίνης που βρίσκονται στην πλατεία Πολιτισμού.
Η πρόσκληση είναι ανοικτή για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει στα μαθήματα ζωγραφικής και αγιογραφικής τέχνης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον έφορο εικαστικών της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Νικόλαο Σπανό, στο τηλέφωνο 6973537011.


Όπως και τότε, ούτε σήμερα έχουμε το δικαίωμα να σιωπούμε!


Του Ηλία Τσολακίδη

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας,

Πριν 4 χρόνια διαμαρτυρηθήκαμε για τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που δεν είχαν να το πληρώσουν και όταν η ΔΕΗ τους το έκοψε, εμείς το ξανασυνδέσαμε. Οργανώσαμε διαμαρτυρίες για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, σταθήκαμε αλληλέγγυοι στα υπερχρεωμένα  νοικοκυριά και πήγαμε «κόντρα στο ρεύμα» έχοντας στα πανιά μας τον αέρα του νομικού συμβούλου, ο οποίος τότε μας καλούσε να μην πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ, ενώ σήμερα αυτογελειοποιείται, εξαργυρώνοντας τους μικρούς ή μεγάλους αγώνες μας, κατά της πολιτικής των μνημονίων, με το σκληρό νόμισμα της βολευτικής καρέκλας.