Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΛΑΟΥ

 Οι αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων του Πιερικού Αρχέλαου  υποβλήθηκαν σε προληπτικές καρδιολογικές εξετάσεις από τον καρδιολόγο κ.Γρηγορόπουλο ώστε να διαπιστωθεί η καλή κατάσταση της υγείας τους.Ήταν μια πρωτοβουλία της διοίκησης του συλλόγου η οποία μεριμνά έμπρακτα για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας των αθλητών.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι όλοι οι αθλητές του συλλόγου χαίρουν άκρας υγείας και αρίστης φυσικής κατάστασης.

Ένα από τα ιστορικά κτίρια της πόλης μας

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 10:30 με 13:30 συμμαζεύουμε την αυλή του Καπνικού Σταθμού

Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα ιστορικά κτίρια της πόλης μας. Ένα από αυτά είναι και οι φούρνοι του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, ηλικίας άνω των 60 χρόνων, οι οποίοι βρίσκονται εκτός λειτουργίας και εγκαταλειμμένοι από την πολιτεία περισσότερο από 20 χρόνια.

Σε όλη την Πιερία απλώθηκε η μεθυστική μυρωδιά του φρέσκου τσίπουρου. Δημήτρης Ρουκάς M.Sc. Τεχν. Γεωπόνος Επιστημονικός Συνεργάτης Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην Πιερία έχουν πάρει φωτιά τα ρακοκάζανα για την παραγωγή του παραδοσιακού τσίπουρου και το μεθυστικό του άρωμα πλανιέται στην ατμόσφαιρά της. Το Τσίπουρο ένα κατεξοχήν απόσταγμα της ελληνικής ψυχής, αποτελεί τον εκφραστή της ελληνικής φιλοξενίας ως κέρασμα και το βασικό ποτό (βάλσαμο) των ανθρώπων της υπαίθρου. Εδώ και αιώνες έχει καταφέρει να ενώσει τη μικρή ή μεγάλη παρέα γύρω του, από τα γλέντια κατά την διάρκεια της περιόδου της απόσταξης όπου παράγεται στα ρακοκάζανα, μέχρι και την πιο μικρή κοινωνική έκφραση του Έλληνα ( γιατρικό, παρέα, καλωσόρισμα, γάμο, γέννα, συχώριο).

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ



Στην Κατερίνη και στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας σήμερα 05-11-2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας που αποτελείται από τους Καλαμπάκα Νικόλαο Πρόεδρο, Μαβίνη Αργύριο Αναπληρωτή Πρόεδρο και Αθανασόπουλο Χρήστο μέλος, με θέμα τον ορισμό διαιτητών και βοηθών διαιτητού για τους αγώνες Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Πιερίας που θα πραγματοποιηθούν την 07-11-2015 & 08-11-2015. Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσθηκε ομόφωνα ο ορισμός των διαιτητών και βοηθών διαιτητού όπως αναγράφεται παρακάτω.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ «ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ ?
Η  <<εργατική ταξική ενότητα>> οικοδόμων Κατερίνης που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, καταγγέλλει στους εργαζόμενους του κλάδου και συνολικότερα σε όλους τους εργαζόμενος του νομού, εκείνη την πλειοψηφία στο Δ.Σ. οικοδόμων Κατερίνης, που έβαλαν εμπόδια στο να μην γίνει συζήτηση, για την οργάνωση της απεργίας στις 12 Νοεμβρίου.

Τοποθέτηση της Βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Μπέττυ Σκούφα, για τις δηλώσεις Φίλη.

Σχετικά με πρόσφατες δηλώσεις για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Το θέμα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου έχει κλείσει με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων το 1994 ,από κοινοβούλια ξένων κρατών, αλλά και από τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Η έκφραση προσωπικής άποψης δεν αναιρεί τις συλλογικές αποφάσεις,αλλά και δεν μπορεί να ποινικοποιείται ειδικά από τους πατριδοκάπηλους.

Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ νομού Πιερίας

Τριτοκοσμικές συνθήκες στο 1ο ΕΠΑΛ Κατερίνης! Μαθητές και καθηγητές κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από ηλεκτροπληξία! Δεν υπάρχει θέρμανση εδώ και μήνες! Δείτε σήμερα το βράδυ στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ με φωτογραφίες και βίντεο που θα σας αφήσουν άφωνους…







ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ!!!

Δείτε περισσότερα εδώ

Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ/ΝΣΗΣ ΑΓΡ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ-ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ:ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ KATA THΣ ΛΥΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015


Το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας ενημερώνει για την  έναρξη των εμβολιασμών των  αλεπούδων για την αντιμετώπιση της λύσσας
Το πρώτο πλάνο – χρονοδιάγραμμα των πτήσεων για τη διενέργεια του εμβολιασμού των  αλεπούδων, με ρίψεις εμβολιακών δολωμάτων από αέρος για το 2015 θα πραγματοποιηθεί από το Νοέμβριο.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΑΙΔΩΝ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ενόψει της απεργίας στις 12 Νοεμβρίου η Γραμματεία της ΠΑ.ΣΕ.ΒΕ. Πιερίας θα δώσει συνέντευξη τύπου στις 6 Νοεμβρίου, 11:00 π.μ., στο χώρο της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης (κυλικείο του παλιού νοσοκομείου Κατερίνης)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ 05-1-2015

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΩΡΗΣΗ ΣΕΓΚΕΝ

Κοινή ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος προς τον  κ. Υπουργό Εξωτερικών
ΘΕΜΑ:  «Επιτάχυνση νέας διαδικασίας θεώρησης Visa Schengen» 
Στο πλαίσιο της πλήρους εφαρμογής του νέου πληροφοριακού συστήματος θεωρήσεων Σένγκεν, από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει ξεκινήσει η εισαγωγή βιομετρικών στοιχείων θεωρήσεων (VIS) σε αιτούντες Visa Schengen από χώρες ιδιαίτερης σημασίας για τον Ελληνικό Τουρισμό όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Ουκρανία. Η διαδικασία απαιτεί κατά κανόνα τη φυσική παρουσία του αιτούντος στο κέντρο θεώρησης προκειμένου να ληφθούν δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφία ειδικών προδιαγραφών.

Παρουσίαση της νέας διαδικασίας κατάταξης των Ελληνικών τουριστικών καταλυμάτων.


Ε.Ο.Σ. Πέτρας - Στα χνάρια της Ιστορίας

Την Κυριακή 01/112015 πραγματοποιήθηκε πεζοπορική διαδρομή στα στενά της Πέτρας για την αναζήτηση Περσικών τάφων και τα χαλάσματα της παλιάς Πέτρας, επίσης αναζητήθηκαν παλιά μονοπάτια στην περιοχή για καθαρισμό, σηματοδότηση και σχεδιασμού πεζοπορικής διαδρομής.


Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ''Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ'' - ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ