Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

''40 ΧΡΟΝΙΑ ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ''


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, η πρώτη ομιλία, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια λειτουργίας της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Την ομιλία με θέμα ''Προβλήματα λόγου και ομιλίας και οι επιπτώσεις στη σχολική ζωή'' παρουσίασε η πτυχιούχος λογοθεραπευτής με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή κ.α Αυγή - Μαρία Αγγελοπούλου (μέλος του συλλόγου λογοπαθολόγων -λογοθεραπευτών Ελλάδας).
Την ευχαριστούμε θερμά, ευχόμενοι μια λαμπρή και άξια πορεία στην επιστήμη της λογοθεραπείας.

Έκθεση Φωτογραφίας, αρχειακού υλικού και βιβλίων.


ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΖΟΥΝΙΟΡ 2005/06


Ευχαριστούμε την Ακαδημία ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ για την διεξαγωγή του αγώνα στους χώρους της δια μέσου της ΕΠΣ Πιερίας. Ευχαριστούμε το σωματείο ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΡΕΝΑ για την συγκλονιστική αναμέτρηση  επικρατώντας του ΠΙΕΡΙΚΟΥ. Οι δυο ομάδες παρουσίασαν άξιο, συναρπαστικό ποδόσφαιρο και ευχαρίστησαν τους προπονητές τους: Βελώνη Χρήστο, Κωνσταντινίδη Γιώτη, Κόιτς Βλάντο κι όσους βρέθηκαν και απόλαυσαν τους λιλιπούτειους ποδοσφαιριστές.

59η ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ στην Κατερίνη: Απορρυπαντικά / Χαρτικά


12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλουμίνιο & Κατασκευές


ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ: Στήριξη στην απεργία των εργαζομένων

Την Κυριακή 1 Νοέμβρη τα  καταστήματα θα λειτουργήσουν ακόμα μια φορά, στο πλαίσιο της νομοθεσίας που ψήφισαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και το οποίο προβλέπει την ελεύθερη λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων για 8 Κυριακές το χρόνο.

Αυτή τη νομοθεσία όχι μόνο δεν την καταργεί η σημερινή κυβέρνηση, η οποία έχει υποστεί μνημονιακή μετάλλαξη, αλλά συζητά ακόμα και την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων για 52 Κυριακές το χρόνο, όπως προβλέπει και η συμφωνία που υπέγραψε με τους δανειστές σχετικά με την εφαρμογή της περίφημης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.

Έγινε έθιμο το γλέντι κάθε χρόνο στο ρακοκάζανο του Γιώργου Αδάμου στο Κίτρος (Πύδνα) Πιερίας.


(Πύδνα) Πιερίας.

Στο ρακοκάζανο του κ. Αδάμου στο Κίτρος (Πύδνα) Πιερίας την στιγμή της αλλαγή της βράσης στον άμβυκα, ο έμπειρος αμβυκέρης κ. Γιώργος Αδάμος και ο συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα. Σοφίας Μαυρίδου, κ. Δημήτρης Ρουκάς, άριστοι γνώστες και οι δύο των μυστικών της παραγωγής του καλού τσίπουρου.

 

Δημοτικό Συμβούλιο τώρα στο Δημαρχείο Κατερίνης

Σάββατο 10:00το πρωί  με δημοτικό συμβούλιο.
Ξεκίνησε  με το καλωσόρισμα τον νέο δημοτικό  σύμβουλο  κ. Ραδα Σπύρο  που κατέλαβε  την θέση  του Χρήστου Γιαννούλης που παραιτήθηκε  πρόσφατα.

Στην ομιλία  του ο Δήμαρχος  Κατερίνης  κ. Σάββας  Χιονιδης ευχαρίστησε τα μέλη  του δημοτικού  συμβουλίου  για την συμπαράσταση  τους στο πένθος  του από  τον χαμό  της αδερφής  του.

ΒΡΑΔΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


 Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας χορευτικής περιόδου 2015-16, η εφορεία χορευτικού της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης πραγματοποίησε βραδιά ταβέρνας με την παρουσία χορευτών και φίλων του αξιόλογου τμήματος της Εστίας.
  Φιλοσοφία της συνάντησης, η καλύτερη γνωριμία και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του χορευτικού και των οικογενειών τους, καθώς και η γνωστοποίηση των εκδηλώσεων της τρέχουσας χορευτικής περιόδου.

Σήμερα στη Μεθώνη


Οι μαθησιακές δυσκολίες (μέρος Γ’)- Αλεξία. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα


        Στην καθημερινότητά μας συχνά ακούμε και χρησιμοποιούμε τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες», χωρίς να μας είναι απολύτως ξεκάθαρη η έννοιά του.
Τι είναι οι μαθησιακές δυσκολίες;
       Με τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες» περιγράφουμε μία ομάδα πολύμορφων δυσκολιών, οι οποίες εκδηλώνονται σε ένα ευρύ φάσμα γλωσσικών διεργασιών, και αναφερόμαστε στη λειτουργία και εκμάθηση της ομιλίας, της ανάγνωσης, της γραφής, της κατανόησης και των μαθηματικών. Αυτές οι δυσκολίες είναι εγγενείς στο άτομο, θεωρούνται ότι υπάρχουν εξαιτίας της δυσλειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος και είναι δυνατόν να εκδηλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.


Σύναξη στελεχών Γραφείου Νεότητας της Μητρόπολης μας

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 31 Οκτωβρίου Σύναξη στελεχών του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Εφραίμ, Καθηγουμενος της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, ο οποίος βρίσκεται στην Κατερίνη με την ευκαιρία της υποδοχής της Αγίας Ζώνης της Παναγίας.