Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΙΚΤΕΣ




Φωτογραφίες  από την εκδήλωση – προσφορά πελματογραφήματος στις μεικτές ομάδες ΠΑΙΔΩΝ και ΝΕΩΝ , από τον ορθοπεδικό χειρουργό Παγωνίδη Δημήτριο και την εταιρεία κατασκευής κηδεμόνων – τεχνικών μελών Περικλής Νικόπουλος – Ορθοπεδικά Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 26-10-2015 στις εγκαταστάσεις της Ε.Π.Σ. Πιερίας.

Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα για τα οικογενειακά επιδόματα


Έως τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν τα χρήματα για τα οικογενειακά επιδόματα.
Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του υπουργείου Εργασίας, υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή του.

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ…..

Γραφείο τύπου της ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ

Άλλη μια καλοστημένη θεατρική παράσταση έδωσαν οι μεταφερόμενοι νοσταλγοί του ναζισμού στον Κούκο μαζί με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.
Στη θέση οποιασδήποτε απάντησης (άλλωστε έχουν δοθεί τόσες), δημοσιεύουμε τρεις φωτογραφίες από τα «πατριωτικά» κατορθώματα του αρχηγού του ΕΕΣ Κισαμπατζακ, τη μνήμη του οποίου τιμούν. Φωτογραφίες που βγήκαν την ώρα που ο ελληνικός λαός μάτωνε από τη ναζιστική γερμανική κατοχή και ληστευόταν η χώρα.

ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1940 ΤΟ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ


Γράφει ο Σουκατζίδης Απόστολος.

Το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου ανήκει αποκλειστικά στον Ελληνικό λαό. Αυτός το βροντοφώναξε, χωρίς φόβο και με πάθος, ενάντια στους ιμπεριαλιστές, κατακτητές φασίστες.
Αυτός πήγε στα βουνά της Πίνδου, χωρίς καμιά προετοιμασία του στρατού, χωρίς οπλισμό και στρατιωτικά εφόδια και πολέμησε γενναία τους Ιταλούς φασίστες ιμπεριαλιστές. Ο δικτάτορας Μεταξάς, ενώ έβλεπε τον κίνδυνο του φασισμού να χτυπάει την πόρτα μας (Αντιτορπιλισμός της Φρεγάτας ΕΛΛΗ, στις 15 Αύγουστου 1940 στο λιμάνι της Τήνου από τους Ιταλούς φασίστες). Φρόντισε να μην κάνει καμιά προετοιμασία, κυρίως στο στρατιωτικό πεδίο, να μην προβεί σε προληπτικά μέτρα για αντιμετώπιση εισβολών στα σύνορα  της  χώρα, την ώρα που η πανούκλα του φασισμού - ναζισμού εξαπλωνόταν ραγδαία σε όλη την Ευρώπη.

ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ- Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας

Σας γνωστοποιούμε ότι, ΛΟΓΩ ΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12 το μεσημέρι, με σκοπό την συζήτηση και λήψη αποφάσεων υπέρ των θεμάτων:

Επίσκεψη του Σωματείου Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Πιερίας "Όλυμπος" στο Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου και σύσκεψη με τον Πρόεδρο κ. Διονύση Πασχάλη.



Ε.Ο.Σ Πέτρας καθαρισμός σηματοδότηση μονοπατιών.

Την Κυριακή 25/10/2015 ο Ε.Ο.Σ Πέτρας πραγματοποίησε καθαρισμό και σηματοδότηση του παλιού μονοπατιού από την Πέτρα που οδηγεί στα Παλιάμπελα Κοκκινοπλού , Θα συνεχιστεί η σηματοδότηση και ο καθαρισμός όλων τον μονοπατιών της περιοχής και του βορειοδυτικού Ολύμπου.

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940


Η 28η Οκτωβρίου είναι ημερομηνία σταθμός στη μακραίωνη ιστορία μας και γι’ αυτό κάθε χρονιά τη γιορτάζουμε με υπερηφάνεια και εθνική ομοψυχία τιμώντας τους προγόνους μας, οι οποίοι έχοντας πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας και της εθνικής αξιοπρέπειας, ύψωσαν τη φωνή τους με το βροντερό “ΟΧΙ”.

Εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και ΔΣΕ (παράρτημα Κατερίνης)

Αναφορά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνταξιούχοι από τη μη ανανέωση των συμβάσεων των οδοντοτεχνιτών εργαστηρίων.

Ο Χάρης Τζαμακλής κατέθεσε ως αναφορά, από κοινού με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Μπέττυ Σκούφα και κ. Αστέριο Καστόρη, επιστολή του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, στην οποία παρουσιάζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να μην ανανεώσει τις συμβάσεις οδοντοτεχνιτών εργαστηρίων. Οι βουλευτές του νομού ζητούν από τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης και Υγείας να δώσει λύση στο μείζον για τους συνταξιούχους ζήτημα, έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι να χρίζουν Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Μήνυμα Νίκου Μακρίδη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


Η 28η Οκτωβρίου του 1940 υπήρξε απόδειξη του πάθους των Ελλήνων για ελευθερία και αξιοπρέπεια, υπήρξε δείγμα ανδρείας και αυτοθυσίας.
Αποδίδουμε ευγνωμοσύνη και φόρο τιμής σ' όλους αυτούς τους ήρωες, σε όλους αυτούς που υπερασπίστηκαν και διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα του ελληνικού έθνους και μας οδήγησαν στην ελευθερία και στην ανεξαρτησία μας. Σ’ όλους αυτούς που δε δίστασαν να προσφέρουν ακόμη και τη ζωή τους και άφησαν σε εμάς παρακαταθήκες υπερηφάνειας και πατριωτισμού. Σ’ όλους αυτούς που έκαναν όλο τον κόσμο να μιλά για το μεγαλείο της Ελλάδας, καταγράφοντας το έπος του ’40 στις πιο λαμπρές σελίδες της νεότερης ιστορίας.

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Συνταγματάρχη Ε.Α. Γεωργίου Βαρδάκα (Βίντεο)


Με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο Δήμος Κιλκίς και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς ν. Κιλκίς πραγματοποίησαν επετειακό αφιέρωμα με παρουσίαση του νέου βιβλίου του συνταγματάρχη εν αποστρατεία, Γεωργίου Θ. Βαρδάκα, ‘’Εαρινή επίθεση – 9 Μαρτίου 1941, εκεί όπου οι Έλληνες ταπείνωσαν το φασίστα Μουσολίνι’’, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

59η Διανομή ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ στην Κατερίνη: Απορρυπαντικά / Χαρτικά

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015, από τις 8:30 έως 10:30 στον χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης.

Απορρυπαντικά / Χαρτικά: Πρόκειται για προϊόντα ελληνικής παραγωγής (Epsilon Hellas, Αλώνια Πιερίας), άριστης ποιότητας  και μπορούν να συγκριθούν με τα καλύτερα της αγοράς. Η διαφορά τους με τα επώνυμα προϊόντα των Super Merkets είναι, πως η προμήθειά τους από το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» είναι έως και 60% φθηνότερα!!

Ενημέρωση εμπόρων - επιχειρηματιών από τον Εμπορικό Σύλλογο Κατερίνης.


Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης με την παρούσα, θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στις διατάξεις του Νόμου 4177/2013 που αφορούν τα εκπτωτικά δεκαήμερα Νοεμβρίου και Μαΐου, για τους λόγους που ήδη έχουν γνωστοποιηθεί τόσο σε τοπικό επίπεδο σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, όσο και σε εθνικό επίπεδο και μέσω της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. 

Eβδομαδιαίο δελτίο τύπου από 19-25 Οκτωβρίου 2015, της βουλεύτριας Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα αναφορικά με τις ερωτήσεις πού συνυπέγραψε και κατατέθηκαν στην βουλή των Ελλήνων

Η κ. Μπέττυ Σκούφα, βουλεύτρια Πιερίας, συνυπέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα στις 22, 23, και 24 Οκτωβρίου μαζί με άλλους  βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α τρείς ερωτήσεις ζητώντας αναλυτική ενημέρωση από τα αρμόδια υπουργεία σε θέματα που αφορούσαν:
1)      Στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τη Διατλαντική Εταιρική Εμπορική Σχέση (TTIP) και τις αντίστοιχες συμφωνίες (CETA, TiSA) που διαπραγματεύεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
2)      Στην  παραγωγική αναδιοργάνωση Ομίλου ΔΕΗ Α.Ε.(ΔΕΗ Α.Ε., ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., ΑΔΜΗΕ Α.Ε., ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε
3)      Στα προβλήματα που έχουν προκύψει, σχετικά με τη Σύνταξη του  Εθνικού Κτηματολογίου.
Ακολουθούν  τα πλήρη  κείμενα των ερωτήσεων.

Η τράπεζα Πειραιώς αύξησε την προμήθεια της στα εμβάσματα...


Αυξήθηκε από 3 σε 4 ευρώ η προμήθεια της Πειραιώς για έμβασμα από άλλη Ελληνική τράπεζα προς αυτήν.
Δηλαδή για να στείλει κανείς χρήματα από μια Ελληνική τράπεζα προς την Πειραιώς θα χρεωθεί τα 4 ευρώ της Πειραιώς και επιπλέον ένα ευρώ από την δική του τράπεζα, δηλαδή σύνολο 5 ευρώ έξοδα!!!
Επίσης αυξήθηκε και η χρέωση στις ειδοποιήσεις για κινήσεις λογαριασμών στην Πειραιώς:
ενώ μέχρι τώρα χρεώνονταν μόνο τα SMS (και μάλιστα ακριβά) και ο πελάτης μπορούσε, αν είχε email, να ειδοποιείται δωρεάν για τις κινήσεις των λογαριασμών του, τώρα πρέπει να πληρώσει ελάχιστο 6 ευρώ το χρόνο για παρακολούθηση κινήσεων λογαριασμών ενώ αν θέλει και για κάρτες θα φθάσει τα 21 ευρώ/χρόνο!

Αιναλής Παντελής

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ

Συνάντηση με τον Υφ.Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη είχαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, Τζαμακλής Χάρης και Καστόρης Αστέριος.
Στη σύσκεψη κατέθεσαν την ομόφωνη απόφαση που συνδιαμορφώθηκε στη συνάντηση που έγινε την προηγούμενη Δευτέρα στο Επιμελητήριο Κατερίνης με τη συμμετοχή της κ.Αντιπεριφερειάρχη, του Δημάρχου Κατερίνης καθώς και παραγόντων της Πιερίας και αφορούσε την παραμονή του τελωνείου στην Κατερίνη.

Εκ της ιερας μητροπολεως Κίτρους


ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ UEFA


          Οι προπονητές UEFA και ΕΠΟ κάτοχοι ταυτοτήτων τριετίας με ημερομηνία ισχύος έως την 31-12-2015 μπορούν εφόσον το επιθυμούν να διατηρήσουν και να επεκτείνουν την άδεια προπονητικής έως 31-12-2018 καταθέτοντας στην Ε.Π.Σ. Πιερίας τα παρακάτω δικαιολογητικά.

ΟΔΟΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Β΄. Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ...



Εκ της ιερας μητροπολεως Κίτρους


Επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου την ταινία "Πατέρας και υιός ". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


Η 28η Οκτωβρίου 1940 αποτελεί παρακαταθήκη των αγώνων της νεότερης ελληνικής ιστορίας, εμπνέει και δίνει σε όλους μας, τη δυνατότητα να αντλήσουμε διδάγματα ενότητας, αφύπνισης και συστράτευσης. Παράλληλα, συμβολίζει τον αγώνα της υπέρβασης των δυνατοτήτων του ανθρώπου για την υπόστασή του, τις αξίες του, την ελευθερία και την αξιοπρέπειά του.

Όχι δεν κέρδισες iPhone ! Ανακοίνωση από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για μηνύματα σε κινητά



Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προς τους πολίτες για την αποφυγή εξαπάτησής τους από μαζικά μηνύματα, που αποστέλλονται μέσω γνωστής εφαρμογής ...
ανταλλαγής μηνυμάτων

Τα επίμαχα μηνύματα διακινούνται μέσω γνωστής εφαρμογής «messenger» για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, όπου ενημερώνουν τον αποδέκτη ότι έχει κερδίσει κινητό τηλέφωνο γνώστης εταιρίας, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας

Πρόσκληση στην γιορτή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940


ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΤΡΙΑΘΛΟ ΟΚΤΑΚΩΠΩΝ ΟΙ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. ΑΓΩΝΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ



          Σε έναν αγώνα κωπηλασίας πολύ διαφορετικό από τους συνηθισμένους, πήραν μέρος οι κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στη λίμνη της Καστοριάς όπου ο Ν.Ο.Μαυροχωρίου  διοργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία, τον 2ο Αγώνα Τριάθλου Κωπηλασίας, αφιερωμένο στη στήριξη του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Καστοριάς και στην ευαισθητοποίηση όλων για τη σοβαρή αυτή ασθένεια.

Καλημέρα, Τρίτη σήμερα 27 Οκτωβρίου 2015.