Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Δράσεις αγάπης και αλληλεγγύης από τον Σύλλογο Γονέων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

Ρούχα και σχολικά είδη παρέδωσαν σήμερα το απόγευμα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, στο Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Σβορώνου Πιερίας.
Εκ μέρους του Φιλόπτωχου Ταμείου τα ρούχα και τα σχολικά είδη παρέλαβε ο Πρόεδρος του Φιλόπτωχου, Πάτερ Δημήτριος Σιαμάγκας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σύλλογο Γονέων του 15ου Δημοτικού Σχολείου για την αξιέπαινη πράξη τους, και τόνισε ιδιαίτερα την σημασία που έχει σε αυτή την περίοδο κρίσης, τέτοιες ενέργειες αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη την βοήθεια όλων μας.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ


Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου πανηγύρισε η Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους με την ευκαιρία της επετείου της θαυμαστής μεταφοράς της ιεράς εικόνας Παναγίας Οδηγήτριας από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου.
Το θαυμαστό γεγονός συνέβη το 1730 και έκτοτε πανηγυρίζεται μεγαλοπρεπώς στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος, στην οποία πλέον η Παναγία Οδηγήτρια είναι η εφέστια εικόνα.

Προβολή της υποψήφιας για Όσκαρ ταινίας 'Μανταρίνια' από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου την ταινία "Μανταρίνια". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Σκηνοθεσία: Ζάζα Ουρουσάντζε
Παίζουν: Λέμπιτ Ούλφσακ, Έλμο Νουγκάνεν, Γκιόργκι Νακασίντζε

Αίσιο τέλος είχε ευτυχώς η αναζήτηση εξαφανισμένου ηλικιωμένου στην περιοχή του Κίτρους Πιερίας.



Ο 77χρονος Δ.Π. ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και αγνοούταν από εχθές το βράδυ, βρέθηκε σε αγροτική περιοχή της Δ.Κ. Κίτρους, δίπλα σε ένα ρέμα από ομάδα πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κολινδρού.
Ο ηλικιωμένος είχε τις αισθήσεις του όταν ευρέθη, του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το Πυροσβεστικό προσωπικό και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. που τον μετέφερε στο Γ.Ν. Κατερίνης.

''ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ''

Η Ενορία Αγίας Άννης Κατερίνης και το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο Σας προσκαλούν σε φιλανθρωπική συνεστίαση την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12:30 μ.μ. στο κέντρο ΑΡΙΑ. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ημερήσιο πρωινό γεύμα που χορηγεί η ενορία μας σε παιδιά άπορων οικογενειών και σε άλλες φιλανθρωπικές δράσεις για τα παιδιά.

3ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ενστόλων Νομού Πιερίας, με σύνθημα «οι ένστολοι βάζουνε γκολ στη συνεχόμενη κρίση»

               


Οι Υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού Πιερίας, Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Πυροσβέστες
και τα στελέχη  της Ταξιαρχίας  Λιτοχώρου  διοργανώνουμε ένα διαφορετικό τουρνουά ποδοσφαίρου, με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και είδη ρουχισμού τα οποία θα διατεθούν μέσω της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους , Κατερίνης και Πλαταμώνα σε άπορες οικογένειες του νομού μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και στερούνται ακόμα και τα απαραίτητα αντιμετωπίζοντας  σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Μεγάλη προσοχή! Απατεώνες εξαπατούν ηλικιωμένους και στην Κατερίνη. Πολλές καταγγελίες και τηλεφωνήματα στην "ΑΛΗΘΕΙΑ".


Πολλές καταγγελίες είχαμε τις τελευταίες ημέρες για απατεώνες που τηλεφωνούν κυρίως σε ηλικιωμένους, και υποδυόμενοι τους γιατρούς, δικηγόρους κ.α. τους ειδοποιούν ότι τα παιδιά τους βρίσκονται στο νοσοκομείο και χρειάζονται επειγόντως χρήματα!
Μάλιστα για να γίνουν πιστευτοί, γνωρίζουν τα ονόματα των παιδιών τους και άλλες πληροφορίες, ενώ ποντάρουν στον αιφνιδιασμό του ηλικιωμένου και συνήθως τηλεφωνούν βραδινές ώρες.
Πριν από λίγο μας ενημέρωσαν για έξι νέα περιστατικά απάτης σε μια γειτονιά μόνο!!!

Ανακοίνωση Έκδοσης Αποτελεσμάτων ΤΕΒΑ - Κοιν. Σύμπραξη

Ο Δήμος Κατερίνης, ως Επικεφαλής/Δικαιούχος Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, ανακοινώνει ότι εκδόθηκαν τα αποτελέσματα για τους ωφελούμενους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD).

Πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση για εκείνους που το 1912 έστησαν τις γέφυρες στον Αξιό ώστε να περάσει ο ελληνικός στρατός και να απελευθερώσει Θεσσαλονίκη

 Ε. Φωτόπουλος: "Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των ηρώων της Χαλάστρας"
          " Το παράδειγμα της ανιδιοτελούς προσφοράς των ανθρώπων αυτών προς την πατρίδα είναι το μήνυμα. Σε μια εποχή που το ατομικό συμφέρον και η ιδιοτέλεια κυριαρχούν έναντι του συλλογικού, έχουμε το παράδειγμα των ανθρώπων αυτών που ποτέ δεν εξαργύρωσαν την ιστορικά ανυπολόγιστη προσφορά τους. Των ανθρώπων που αφοσιώθηκαν με την απλότητα ήθους και την καθαρότητα ψυχής απέναντι σε ιδανικά, έννοιες, λέξεις όπως η πατρίδα. Λέξεις που σήμερα τις έχουμε ξεχάσει, διαστρεβλώσει, λοιδορήσει, υπονομεύσει. Μαζί και τη συλλογική μας αυτοεκτίμηση, μαζί και την εθνική μας αξιοπρέπεια". Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος απένειμε φόρο τιμής στους "ήρωες της Χαλάστρας" που τη νύχτα της 22ας Οκτωβρίου 1912, έδωσαν νου, ψυχή και περιουσία για να στηθούν οι γέφυρες ώστε να περάσει ο ελληνικός στρατός και να απελευθερώσει τη Θεσσαλονίκη.

ΝΕΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Γ.Ν. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Αυξάνει το εύρος των Ουρολογικών Χειρουργικών Επεμβάσεων το αντίστοιχο Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.
   Με πρωτοβουλία του Υπευθύνου του Ουρολογικού Τμήματος, ενημερώνουμε το κοινό της Πιερίας ότι στις χειρουργικές επεμβάσεις του Ουρολογικού Τμήματος προστέθηκε αυτή της "αποκατάστασης της γυναικείας Ακράτειας".
     Επίσης με πρωτοβουλία του Υπευθύνου του Ουρολογικού Τμήματος, Δρ. Θεοδώρου Γκοράνη και μετά από εκπαίδευσή του στη Β' Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου χειρουργήθηκαν επιτυχώς στο Νοσοκομείο μας τα πρώτα περιστατικά. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχε και ο Καθηγητής της Β´ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου κ. Κων/νος Χατζημουρατίδης, εξειδικευμένος σε αυτές τις επεμβάσεις και καλεσμένος του κ. Θ. Γκοράνη

Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ. ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΖΟΥΝΙΟΡ



Με το δεξί ξεκίνησε το τμήμα τζούνιορ του ΠΙΕΡΙΚΟΥ στην έναρξη του πρωταθλήματος Υποδομών που διοργανώνει η ΕΠΣ Πιερίας επικρατώντας με πολλά γκολ του Εθνικού Ν. Κεραμιδίου, σ΄ ένα παιχνίδι με πολλά τέρματα και πλούσιο θέαμα από τους λιλιπούτειους  ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων.

Έκκληση του ΕΠΑΜ προς τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες να απόσχουν από την 5η Ελληνογερμανική συνάντηση


Από 4 έως 7 Νοεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο η 5η Ελληνογερμανική συνάντηση στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Εταιρικής Σχέσης, που συμφωνήθηκε από τον Μάρτιο του 2010 ανάμεσα στην τότε ελληνική κυβέρνηση ΓΑΠ και την Γερμανία.
Η αποκαλούμενη ελληνογερμανική εταιρική σχέση, δεν εντάσσεται στις καλώς εννοούμενες διακρατικές σχέσεις με βάση την αμοιβαιότητα που οφείλει να διατηρεί η χώρα μας με όλες τις χώρες εντός και εκτός ΕΕ, αλλά συνιστά προνομιακή, αποικιακού τύπου διείσδυση της Γερμανίας στην Ελλάδα. Η ελληνογερμανική εταιρική σχέση θεμελιώνεται σε μια πολιτική ανοιχτής εξαγοράς Δήμων και Περιφερειών στην Ελλάδα με σκοπό την ιδιοποίηση περιουσιακών στοιχείων (ενέργεια, υποδομές, διαχείριση απορριμμάτων, κοκ) προς όφελός της Γερμανίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας


Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας σε συνεδρίασή της στις 30-9-2015,  έκανε αποδεκτή την παραίτηση του προέδρου  ΑΣΤΕΡΙΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΗ, λόγω της εκλογής του στο εθνικό κοινοβούλιο στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, και  η θέση του στη Εκτελεστική γραμματεία αναπληρώθηκε από τον  συνάδελφο ΜΙΧΑΛΗ  ΝΤΕΛΗ.
Στη συνέχεια και στη βάση της αρχικής  ομόφωνης απόφασης για αντιπροσωπευτικό – αναλογικό προεδρείο,  νέος πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας εκλέχτηκε ο συνάδελφος Συμεωνίδης Στάθης.
Μετά τα παραπάνω η νέα Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Πιερίας της ΑΔΕΔΥ έχει κάτωθι:

O Γιώργος Κυριακίδης επικεφαλής του "Άλλου Δρόμου"

Την παραίτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο, για σοβαρούς οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους, υπέβαλε σήμερα ο επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού "Άλλος Δρόμος" Χρήστος Γιαννούλης.
Την θέση του καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών  Σπύρος Ράδης.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού αποφάσισαν ότι συλλογικά και εκ περιτροπής θα εκπροσωπείται ο συνδυασμός από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους σύμφωνα με την σειρά εκλογής τους. Καθήκοντα επικεφαλής αναλαμβάνει ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κυριακίδης.  

Το σχόλιο της ημέρας. Όταν ξεχνάς την Ιστορία σου, σε.. διαγράφει το μέλλον!

Άσχημη εντύπωση προκάλεσε η μη παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Κατερίνης στο εορτασμό της «Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα».
Στην Μητρόπολη όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση δεν υπήρχε ούτε ένας Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης που διοικεί τον Δήμο Κατερίνης για να τηρήσει τα προσχήματα.
Ούτε ο Δήμαρχος Κατερίνης, ούτε κάποιος Αντιδήμαρχος δεν παραβρέθηκαν και δεν τίμησαν την «Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα»…
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία!!!

Άλλος δρόμος… για τον «Άλλο Δρόμο» από σήμερα!


Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του «Άλλου Δρόμου» Χρήστος Γιαννούλης, και πλέον ο Δημοτικός Συνδυασμός του Δήμου Κατερίνης βαδίζει με νέο σχήμα και επικεφαλής για το υπόλοιπο της θητείας του στα του Δήμου Κατερίνης.
Η παραίτηση του κ. Γιαννούλη, δεν ήταν έκπληξη, αντίθετα ήταν αναμενόμενη μετά και από τις αντιδράσεις τόσο εντός του συνδυασμού του, αλλά και πολιτών της Κατερίνης.
Σήμερα αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα, δελτίο τύπου από τον «Άλλο Δρόμο», όπου και θα ανακοινωθεί και το όνομα του νέου επικεφαλής της δημοτικής παράταξης...
Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" εύχεται στον νέο "ηγέτη" του "Άλλου Δρόμου" καλή δύναμη και να ασκήσει επικοδομοτική και ουσιαστική αντιπολίτευση, κάτι που δεν είδαμε το προηγούμενο διάστημα...

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ 0-0 (Φώτο-Βίντεο)

Δυο βαθμούς πέταξε σήμερα ο Πιερικός απέναντι σε μια ομάδα του χεριού του.
Ήταν καλύτερος, είχε κάποιες ευκαιρίες, είχε δοκάρι, αλλά το γκολ δεν ήρθε.
Κακή η διαιτησία, ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι του αντιπάλου, αλλά και τις πολλές καθυστερήσεις, δικαιούται να έχει παράπονα ο Πιερικός.
Αυτά τα παιχνίδια πρέπει ο Πιερικός να τα παίρνει εύκολα, τουλάχιστον μέσα στην Κατερίνη.
Χρειάζεται λίγο περισσότερη δύναμη και πάθος, καλό ποδοσφαιρικό «τσαμπουκά» ώστε να γίνει δυνατή έδρα η Κατερίνη.
Και φυσικά χρειάζεται να έρθει ο κόσμος και να στηρίξει, γιατί χωρίς τον κόσμο, έδρα δεν έχεις…

Παγκόσμια Δράση Προσκόπων 58ο Τζάμπορη των Αιθέρων – 19o Τζάμπορη στο Διαδίκτυο (58th Jamboree-On-The-Air - 19th Jamboree-On-The-Internet)

Το απόγευμα του Σαββάτου 17 Οκτ. στην Πλατεία Δημάδη (Δημαρχείου Κατερίνης) οι Πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Κατερίνης, με την βοήθεια του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας, συμμετήχαν στο 58ο Τζάμπορη των Αιθέρων – 19o Τζάμπορη στο Διαδίκτυο (58th Jamboree-On-The-Air - 19th Jamboree-On-The-Internet) όπου έπαιξαν, γνωρίστηκαν και επικοινώνησαν με προσκόπους από όλο τον κόσμο και αντάλλαξαν εμπειρίες και ιδέες, συμβάλλοντας στην εδραίωση της Παγκόσμιας Συναδέλφωσης.

Πιερικός Αρχέλαος-ΣΑ Στρατώνι 57-62| Β΄εθνική ανδρών


Δεν τα κατάφερε ο Πιερικός Αρχέλαος να υπερασπιστεί την έδρα του και ηττήθηκε από την ομάδα του Στρατωνίου με σκορ 57-62 σε παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄εθνικής κατηγορίας.